Belki film gibi ama yardım gerekli

leyla mecnun gibi bir aşkları olsaydı erkek ailesini dinlemez çoktaaan evlenmişlerdi, geçelim bu büyük aşk muhabbetlerini bi zahmet.

ne saçma bir kurgu..
kesinlikle aile kandırılmamlı.. ve aileyi bir dinlesin çocuk belki bildikleri vardır..

gelgelelim buna benzer bir olayın şahidiyim. karşı komşum 12 yaşında aile baskısıyla evlendiriliyor. yaşça baya büyük bir adamla.. olmuyor tabiki iki çocuklu olarak ayrılıyor. çocuklar babada kalıyor.

sonra karşısına bir çıkıyor evleniyorlar. öğrenci tabi eşi.. ailesi istemiyor reddediyor.. baya bir sıkıntı yaşamışlar. adama okulu bitiriyor iş buluyor, 2 çocukları var.. daha yeni ev eşyası almaya başlamışlar..

ama ben adamı gördükçe üzülüyorum.. hiç doğru düzgün öğrenciliğin tadını çıkaramamış. işe girmiş maaşını gönlünce harcayamamış. ailede destek olmamış.. hep debeleniyor..

aileyi bir dinlemek gerek.. ben evlenmiş boşanmış bir bayanla hiç evlilik yapmamış erkeğin evlenmesine karşı değilim.. ama yalansız dolansız destekle evlenmeli.. yoksa ileride baya zorluk yaşanabilir..

zira bu gözü kör olarak yapılan evlilikler hatadan başka bir şey değil..

Sonda yazacağımı başta yazıyorum ama sizin sahte evlilik senaryosunu prime time da yayına koysan ilk sezonu tamamlayamadan yayından kalkar, ne AB de ne Totalde ilk 10a giremez. Öyle kötü, öyle aksilik çıkarmaya müsait bi fikir yani yapmayın etmeyin.

Olaya gelince Özür dilemek izin istemekten daha kolaydır. Ben çok severim bu lafı.

İşler aileyle çıkmaza girdiğinde siz yaptığınızın doğru olduğundan eminseniz, kararınızın arkasında duracak cesaretiniz varsa çok işe yarar.

Eğer arkadaşınız bu evliliğin kendisi için en doğru karar olduğunu düşünüyorsa ve en zor zamanda bile bu kararının arkasında olacaksa önce evlenip sonra ailesinin karşısına çıkması yapılabilecek en iyi şey bence.

O evlilik yolunda gittikçe aile yanlış bi tavır takındıklarının canlı kanıtını görmüş olacak ve ilişkiler zamanla rayına oturacaktır. Sonrası zaten torunu görünce yelkenleri suya indiren klasik Türk tipi aile.

ne saçma bir kurgu..
kesinlikle aile kandırılmamlı.. ve aileyi bir dinlesin çocuk belki bildikleri vardır..

gelgelelim buna benzer bir olayın şahidiyim. karşı komşum 12 yaşında aile baskısıyla evlendiriliyor. yaşça baya büyük bir adamla.. olmuyor tabiki iki çocuklu olarak ayrılıyor. çocuklar babada kalıyor.

sonra karşısına bir çıkıyor evleniyorlar. öğrenci tabi eşi.. ailesi istemiyor reddediyor.. baya bir sıkıntı yaşamışlar. adama okulu bitiriyor iş buluyor, 2 çocukları var.. daha yeni ev eşyası almaya başlamışlar..

ama ben adamı gördükçe üzülüyorum.. hiç doğru düzgün öğrenciliğin tadını çıkaramamış. işe girmiş maaşını gönlünce harcayamamış. ailede destek olmamış.. hep debeleniyor..

aileyi bir dinlemek gerek.. ben evlenmiş boşanmış bir bayanla hiç evlilik yapmamış erkeğin evlenmesine karşı değilim.. ama yalansız dolansız destekle evlenmeli.. yoksa ileride baya zorluk yaşanabilir..

zira bu gözü kör olarak yapılan evlilikler hatadan başka bir şey değil..
Etrafta iki türlüde örnek var
biri hiç evlilik yapmamış biri boşanmış güzel ilişkilerdr var kötü anlaşamayanda var.
bu anlaşıp anlaşmama zaten her türlü ilişkilerde var.tamamen insanına bağlı.
bende şu bakımdan karşıyım birinin tecrübesi varken diğeri onu anlamayabilir he olgun biriyse iş belki değişir ama akıl yaşta deil başta malesef ama ailelerin namusu iki bacak arasında aramalarına ilk gece sonrası çarşaf istemelerine ve böyle beklentilerinin olmasına karşıyım

Sonda yazacağımı başta yazıyorum ama sizin sahte evlilik senaryosunu prime time da yayına koysan ilk sezonu tamamlayamadan yayından kalkar, ne AB de ne Totalde ilk 10a giremez. Öyle kötü, öyle aksilik çıkarmaya müsait bi fikir yani yapmayın etmeyin.

Olaya gelince Özür dilemek izin istemekten daha kolaydır. Ben çok severim bu lafı.

İşler aileyle çıkmaza girdiğinde siz yaptığınızın doğru olduğundan eminseniz, kararınızın arkasında duracak cesaretiniz varsa çok işe yarar.

Eğer arkadaşınız bu evliliğin kendisi için en doğru karar olduğunu düşünüyorsa ve en zor zamanda bile bu kararının arkasında olacaksa önce evlenip sonra ailesinin karşısına çıkması yapılabilecek en iyi şey bence.

O evlilik yolunda gittikçe aile yanlış bi tavır takındıklarının canlı kanıtını görmüş olacak ve ilişkiler zamanla rayına oturacaktır. Sonrası zaten torunu görünce yelkenleri suya indiren klasik Türk tipi aile.
Elbette aile belli bir süre sonra affeder et tırnaktan ayrılmaz ama çocuk bir gün küs kalmayı bile göze alamadı bize numara yapmış aşkım sevgim büyük diye

leyla mecnun gibi bir aşkları olsaydı erkek ailesini dinlemez çoktaaan evlenmişlerdi, geçelim bu büyük aşk muhabbetlerini bi zahmet.
Kız çok fedakarlık yaptı ama erkek döneklik etti.
büyük aşk değilmiş arkadaşları olarak şaşırdık.ama iyi oldu böyle olması.
daha çok üzülecekti kızımız

Elbette aile belli bir süre sonra affeder et tırnaktan ayrılmaz ama çocuk bir gün küs kalmayı bile göze alamadı bize numara yapmış aşkım sevgim büyük diye
Sonu böyle bitince "aileler çocuklarını tanıyolar demek ki" diyesim geliyo.

Bazı ailelerin cahilce tutumu adamların basiretsizliğinden ileri geliyo belki de. Annesinin eteğinin altında, babasının pantolonunun paçasına yapışık yaşayan bi adamın sevgisi de bu kadar demek ki.

yook artık arkadaşım çocuk sevıyorsa ailesine yok diyecek o kadar. ailesi er ya da geç affeder zaten sabredip beklerler bu ne ya. benım ailemde istemedi eşimin ailesini ben evlwniyorum gelirsenis gelin dedi hemen verdiler.

Oğlan evililik yapabilecek sorumluluğu alabilecekse -ki alabilecek gibi görünmüyor- ailesine rest çekecek, aksi halde yalanla, oyunla olmaz bu iş.

Iyi de bu cucugun ailesi dugun yapmayacak mi ? Diger yorumları okumadim ama, sonuçta gercek bir evlilik olarak bilecekler sonuçta. Hem kizin ailesi de işin içine girer o nasil olacak..Düğün, nişan, kima masrafi, takilar, ev tutulacak, eşyalar. .ogullarini bu kadar evlendirmeyi isteyen bi kuru nikaha bakmaz heralde..bunlarla ugrasacagina ikna etsin. olmadi kizdan ayrılmak istemiyorsa mecbur ailesini karşısına alacak.ailesi bi sure konusmasa da sonra barisir. Tabi sonradan kizi ailesine ezdirmeyecekse bu yola girsin.

Arkadaşlar bari siz yapmayın ya evlendigi kiz da "dul" kalacak, evlenecekse o kızın da "dul" olmasi gerek madem gibi.. çocuğun ailesin zihniyeti ile ayni iste. boyle dusunursek bu bakis acisini kim degistirecek

Zaten adam kimle evlenirse evlensin ayrı ev olmayacakmış aileyle beraber oturacaklardı.
Çocuğun ne parası ne birikimi var hiç birşeyi yok.

E bu sefer de cocugu dert ederler. Sonra formaliteden bir de cocuk mu yapcak oglan :) bence evlensinler herkese sonra haber versinler. O kadar kiyamadiklari ogullarini silecek degiller ya.

eski turk filmi tadinda olur:emir_bebek:inandirici olsun diye b8de bebis bulsunlar:KK62:

Kız daha önce evlenip ayrılmış ve bir çocuğu olduğu için istemiyorlar
bu fikir cocugamı ait?

erkek cok sevse ailesini ikna eder

sizin kızınız bu kandırmayı kabul edecek mi?

benım esım aılesını ıkna edemeyeseydı evlenmezdi cunku bu aılede otorıtesınıde gosterır kısacası bu cocugun sınavı gecemezse baskasını bulur
evlendı gordu bır kısıyle bazen cok ıstesede olmayabılır

Bişey söyliyim mi, eninde sonunda evlenseler dahi bu arkadaşlarınızı mutlu olamayacaklar.. Oğlan dediğiniz yapıp başkasıyla evlenip boşandıktan sonra tekrar bu kızla evlenmek isteyince yine karşı çıkacaklar, hadi oldu da izin verdiler, kabul ettiler evlenmelerini, evlendikten sonra yine o kızın burnundan dökecekler.

Bişey söyliyim mi, eninde sonunda evlenseler dahi bu arkadaşlarınızı mutlu olamayacaklar.. Oğlan dediğiniz yapıp başkasıyla evlenip boşandıktan sonra tekrar bu kızla evlenmek isteyince yine karşı çıkacaklar, hadi oldu da izin verdiler, kabul ettiler evlenmelerini, evlendikten sonra yine o kızın burnundan dökecekler.
yani mutlu olamayacaklar aile yapısı bir acayip çünkü
zaten çocuk çok isteseydi btün bulara gerekte kalmazdı dediğini yapardı canı gönülden sevmemiş demekki
sonuç ayrılık olmazdı

X