belki de ölüm tek çaredir bana

görüyorumki hala o kadını düşünüyorsun nişan tarihinde ağlamayı planlıyorsun içinin yanacağından bahsediyorsun.
seninde dediğin gibi hayırlısını isteyeceksin.
ama mutlu olmak istiyorsan herşeyden önce o insanları beyninden, hatıralarından, ruhundan sileceksin yoksa tüm ömrün boyunca içinde taşırsın.
aşağıdaki hikayeyi oku

Affetme Üzerine Bir Hikaye

Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur:

“Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?”

Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler. “O zaman” der öğretmen.

“Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin”

Öğrenciler bunu da yaparlar.

“Şimdi yarınki ödevinize hazır olun. Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!”

Öğrenciler, bu işten pek bir şey anlamamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarını üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen:

“Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun.”

Bazı öğrenciler torbalarına üçer-beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine “Peki şimdi ne olacak?” der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar:

“Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde? hep yanınızda olacaklar.”

Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar:

“Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor.”

“Hocam, patatesler kokmaya başladı. Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık.”

“Hem sıkıldık, hem yorulduk?”

Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir:

“Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz.

Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkûm ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz, halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir….

Evet Arkadaşlar şimdi herkes ruhundaki ağır yükleri boşaltmaya başlasın mı nedersiniz

6 Hah boyle güçlü ol işte. Birak şu gariyi napcen sana ne hali varsa görsün lanet bi daha gorsen bile oyle havali olki seni kaybettiği icin o pişman olsun. onada kendi gibi bi gelin versin

ben bunu görseydim onda inan ben bu kararı alırdım bana uygun değilsin olmuyor diye ama sıkıntı şu ki biz çok iyidik..

seni çok iyi anlıyorum benim olayın üstünden 8 yıl geçti bambaşka bi hayatım var ama hala sızlar kalbim yaşadıklarımdan ötürü. ben haketmedim neden bunlar başıma geldi demeden edemedim. ama olsun bide şöyle bişey var ben bu acıları yaşadım ya başka bi acı yıkamaz beni artık alıştım güçlüyüm ben herşeyden önemlisi artık çocuğum için güçlüyüm. Nişanlın senden bu kadar kolay vazgeçebiliyorsa gerçekten senin kadar sevmemiştir.olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir güçlü ol yenilme asla.

Ne kadar da doğru bir hikaye affetmek büyüklüktür çok doğru evet ama canımızı yakan insanları nasıl affedebilir zki.. ben değil allah affetsin

sen şimdi bi kaç gün dayan bak göreceksin ileride iyiki olmamış diyeceksin öyle bi kv ile siz daha çok sorun yaşardınız gerçekten allahın iyi kuluymuşsun. tamam aranız iyiyken ayrılmak zordur bilirim ama diyorum ya gerçekten sahiplenseydi seni değil annesi dünya gelse karşısına sana sahip çıkar senin soyledıklerine inanırdı

6
Hah boyle güçlü ol işte. Birak şu gariyi napcen sana ne hali varsa görsün lanet bi daha gorsen bile oyle havali olki seni kaybettiği icin o pişman olsun. onada kendi gibi bi gelin versin

bizimki istemez ki :) o konuda nettir kadın zaten cesaret edipte ona kız bulmaz

işte bu. bunu okuduğumua çok sevindim. sensin önemli olan. hiç merak etme,bu dünya etme bulma dünyası,çıkar o kadındanda. acını yaşayacaksın vabii,ama inan herşey geçer. yine mutlu olacaksın

şu an yada başka bir zaman bir başkasına dokunma sanki haram acı gibi geliyor onun bir başkasına dokundugunu duysam içim yanar ama onlarıda vururum :)

:) şuan çok yeni böyle hissetmen normal bi kaç yıl sonra bu konuşmayı yapsak emin ol anlatırken tebessüm bile edeceksin. insan intihar edişini gülerek anlatırmı ben artık anlatıyorum eskisi kadar acıtmıyor

bana hep inandı yalan değil hep savundu ama son 1 haftada karşımda bitmiş tükenmiş göz altları mosmor yüz beyaz sürekli sigara içen uyumayan ve zayıflamış bir adam vardı :/

işte bu. bunu okuduğumua çok sevindim. sensin önemli olan. hiç merak etme,bu dünya etme bulma dünyası,çıkar o kadındanda. acını yaşayacaksın vabii,ama inan herşey geçer. yine mutlu olacaksın

inş tek dileğim artık bu çok teşekkür ederim..

benide güldürdün :) belki herkes farklı şehirlerde ama pc başındaa bir şeyi bir derdi acıyı hepberaber paylaşmak destek almak öylesine güzel ki allah hepinizden razı olsun

şu an yada başka bir zaman bir başkasına dokunma sanki haram acı gibi geliyor onun bir başkasına dokundugunu duysam içim yanar ama onlarıda vururum :)
Tövbe estagfurlah ne vurması bu kezde mapishanedenmi konu acceksin

canım hiç birşey hayatta senden önemli degil bunu asla unutma ben çocuklugumdan beri yaşamadığım olay sıkıntı kalmadı anlatsam kelimeler yetmez bende senin gibi düşüncelere çok kapıldım bir çok kez intihardan döndüm ama arkamı döndüm bir baktımki kim için ney için değermi peki bende 7 yıl çıktım snra aileme karşı geldim gelip istediler 1ay sonra kendi amcasının oğlunun sevgilsini kaçırdı beni aile etrafıma herkeze dostuma düşmanıma rezil et aylardır evden çıkmadım doktora gittim ilaçlar içtim sonra düşündüm ki ne yapıyorum dedim bi kendime geldim ama içinde bulunduğum durumu kimseye anlatmadım kimseye açığımı vermedim bunuda asla unutma bu durumunu kimselere sölememeyeçalış alatmamaya çalış her kulaktan bir ses çıktıkca sen dahada çıkmaza giriyorsun untuma bunu ama şunu asla unutmaaa kimse için allahın verdiği cana kıyma hayat yaşanır güzel ayaklarının üstünde durmayı öğren cıvıl cıvıl sürdür o kişiye inat gördün parçalansın pişman olsun ama asla belli etme yaşadıklarını allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…