Belki de hiç hayal kurmamak en doğru karardı...

adamı tutamayacağı, tutması zor olan bir sözü vermeye zorlamışsınız sonra da 'ayy sözünü tutmadı'2 diye ağlıyorsunuz. sizin ona sevginiz yok. olay bu.

Doğrusu şu, önceki sayfalarda detaylı olarak kadından rahatsız olduğumu söylediğimde kendisi derhal hak verip benim yerimde kendisi de olsa rahatsız olacağını söyleyerek iletişimi keseceğine "ben istemeden" söz verdi.

Onu sevmediğim de doğru değil ama buraya yansıtamamış olabilirim.

Tedavi sürecinde doktoru izin vermemesine rağmen üç kez geldi evet.

Yani sayıca az ama o kadar bile gelmemesi gerekiyordu sağlığı açısından çünkü çok uzun yol ve onar gün kalarak uyku ve beslenme düzeni bozuldu, zor toparladı.
Neyin iyi neyin kotu sonuclanacagini bilemeyiz. Sana bisey demek zor.

Ama sen benim kardesim olsaydin, seni bu isten vazgecirmeye calisirdim.

Şu an ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.

Ama kafamı toparlayacağım, teşekkür ederim.
Canım sorun da bu bence. Evliliği düşünen biri olarak şu an daha mutlu ve heyecanlı olman gerekirdi. Bunca zamandır onunla ilgili güven oluşmalıydı, eski arkadaşı hayatında nerede duracaksa oraya yerleştirilmeliydi. Sana eğer eski ilişkisiyle ilgili güven vermiyorsa bu durum sadece bu konuyla ilgili olmamalı. Yani başka konularda da güven sağlayamamış demek ki. Çünkü senin de kafanda soru işaretleri oluştuğua göre. Ya da önceden arkadaş olarak görüp dert etmiyordun şimdi evlilik olunca rahatsız etmeye başladı. O zamanda birden neden evlenmeye karar verdin diye düşünüyorum yani aniden aşık olamayacağına göre.

Eski arkadaşını sen önce kabul etmişsin şimdi rahatsızsın. Bu durumda nişanlı bir kadın olarak onun da hayatınızda bir yer edinmesine gerek yok ki. Eski bir ilişki olarak kalsın. İlla ki letişimde olunmasına ne gerek var ama dargın kırgın olmaya da neden yok.

Ama eş adayın seni bu konuda rahatlatmalıydı. Eğer sen bu erkeği kendine koca olarak alacaksan o zaman onun için şu dünyadaki tek kadın olduğunu hissetmeli ve asla eski arkadaşıyla aralarında bir şey olamayacağına güvenmeliydin. En azından evlilik öncesi duyguların çoşkusuyla seni bunlara inandırabilmeliydi.

Daha bu aşamada bu kadar soru işareti heves kaçırır. Umarım çözersiniz ve daha engelsiz bir şekilde mutluluğun tadına varırsınız. Zaten evlilik çok zor bari başlarda büyük bir enerjiyle başlasın. Sonra zaten bir sürü dert, sıkıntı olacak. O zaman sorun çözecek enerjiyi nereden bulacaksanız daha şimdiden böyle olursa?

Çok uzun ve hassas bir konu, elbette derdini anlatan herkesin meselesi hassastır ama burada ölümden dönmüş ve hastalığının etkilerini hayat boyu yaşayacak bir adam ve hayat boyu evliliği düşünmemiş ve düşünmeyeceğine inanmışken kararından dönmeye niyetlenmiş bir kadın var.

Bu detayı gözardı edecek ya da uzunluğuna atıfta bulunacak hanımlar devamını okuyarak yorulmayabilirler.

Beş yıldır tanıyoruz birbirimizi.

Bu beş yılın yarıdan fazlası onun ölümcül bir hastalığı yenmek için hastane ve evde tedavi olmasıyla geçti.

Ayrı şehirlerdeyiz ve toplamda üç kez yanıma geldi bu süreçte... Her seferinde de tam iyileşmemiş olduğu için dönüşte zor günler yaşadı.

Ona destek olmak, iyi hissettirmek, onu mutlu etmek beni de mutlu ediyordu.

Karşılıklı hediyeler, sürprizler, her gün saatlerce telefon görüşmeleri...

O ve ailesi bu süreci evliliğe giden bir ilişki olarak gördüler bense her seferinde evlilik düşünmediğimi çok net bir şekilde ifade ettim onlara, çevremde onu tanıyanlar tarafından duygusuzlukla suçlanarak...

Bu yaz bu şekilde gorusmemize dayanamadığını, hediyeler ve sürprizlerin ona çok özel hissettirdiğini, onu arkadaş olarak görmeye devam edeceksem ona hediye göndermemi istemediğini, bu şekilde kendisinin ve ailesinin umutlandıklarını söyledi.

Ben öteden beri kimseyle evlilik düşünmediğimi ona ısrarla ifade ettiğim için bana olan hislerini hastalığını atlatmada verdiğim destek ve zor günlerini unutturan birine duyduğu minnet olarak yorumladığımı her seferinde söyledim.

O ise duygularında samimi olduğunu, sadece minnet duygusu olsa hediyelerime karşılık vererek ve hayatımda bana destek olarak bunu karşıladığını düşüneceğini, hayalinin benimle bir ömür olduğunu söyledi her seferinde.

Gerçekten berbat zamanlar geçirdim, bir yandan onun yaşadığı ağır travma nedeniyle duygularında yanıldığına inanmam bir yandan hayatında evlilik düşünmemiş biri olarak ona olan düşkünlüğümün şefkat mi yoksa sevgi mi olduğunu anlayamayışım, günlerce bunları kafamda tartışım, onun sağlık problemleri benim de farklı sebeplerden yanına gidemeyişim ve bunları yüz yüze görüşemeyişimiz kabus gibiydi.

Günlerce kendime ve çevremde ondan haberdar olan birkaç kişiye birçok soru sordum ve evlilikten hala korktuğuma ama onunla evlilikten korkmayacağıma karar verdim neticede hayallerimizin ortak olduğuna inanıp planlar yapmaya başladık.

Çok erken yaşta başlayan ve yıllar içinde tekrarlayan hastalığı nedeniyle iş problemi var ki bulacağı iş de ömür boyu onu çok yormayacak ve hastalığını nuksettirmeyecek bir iş olmalı, mütevazı bir hayat, küçük hayaller... Benim için sorun teşkil etmiyor bunlar çünkü oldum olası hayal kurma konusunda bonkor değilim ve maddiyat konusunda büyük beklentilerim olmadı hiçbir zaman, mesleğimi dahi maddi kazanca yönelik düşünmedim, çocukluk hayalim olan işi yapıyorum.

Buraya kadar okuyanların gözlerine sağlık zira sıkıntı bundan sonra başlıyor.

Biz internette tanıştık. Benden önce yine nette tanıştığı bir kadın var ki yıllarca onun ne kadar iyi biri olduğunu dinledim ondan, o da hastalığı konusunda çok destek ve yardımcı oldu, öyle ki işlemleri çabuklaştırmak için araya birilerini koydu hatta tartıştığımız günlerde o kadına sordum durumunu, o da haberdar edip beni aramasını sağladı yani kötü niyetli bir kadın olduğunu düşünmüyorum ben de.

O kadınla üç dört ayda bir telefonlaşıyorlar, ben aramızda bir ilişki olması durumunda o kadından rahatsız olacağımı çünkü ne kadar aksini düşünsem de internetten tanışmaya sıcak bakmayacak bir ailede olduğumu bu nedenle "o senin gibi kimlerle gorusuyordur" önermesine "hayır, sadece ben varım" demek istediğimi söylemiştim.

Üstelik internette tanışmaya mesafeli olmamakla birlikte internette tanıştığım ve gelecek planları yapacağım birinin nette benden evvel tanıştığı bir kadınla -niteligi ne olursa olsun- iletişimini kabullenebilecek biri de değilim, bana karşı hislerine yıllarca ikna olamadığım adamın aynı hisleri ona da beslediğini düşündüm belki de, aynı yerde tanışmak, karşılıklı destek olarak başlayan ilişki...

O da makul buldu, kabul etti ve ertesi gün ondan yaptıkları için helallik isteyip iletişimi bitireceğini söyledi.

Bilmiyorum, belki bunu söylediğimde karşı çıksa, onu hayatından çıkaramayacağına sebepleriyle beni ikna etse dostuna vefalı davranıyor diye düşünecektim ve şu an içimde bu kuşkular olmayacaktı.

O gün mr çekimi vardı arayamadı, ertesi gün aradı kadın açmadı ve ben bu konuyu hatırlatınca arayarak sözünü tuttuğunu, "kafasinda bitirdiğini" söyledi.

Kafasında bitirmek... Bana rahatsız olmakta haklı olduğumu ifade edip iletişimi bitireceğine söz vermişken sadece arayarak sözünü tutmuş olduğunu kabullenmemi beklemek... Bu ifadeler beni rahatsız etti ve tartıştık, her yerden engelledim.

Arada ablasının ara ara yazdığı bir ay geçti, doğum günümden iki gün önce sözünü tutmadığı için özür dileyerek konuşmaya başladık, sorunun o kadınla gorusmeyecek olmak değil, hastalığında hakkı geçmiş birine "seni hayatımdan çıkartacağım" demek olduğunu söyledi ki kadın nişanlandı bu arada.

Ben artık meselenin karşı cins olmasından ziyade sözünü tutmadığı için ona güvenememek olduğunu söyledim ki o da bu sebeple yine sözünü tutacağını söyledi.

O kadın hastalığı döneminde yine yardımcı olabilir, irtibat koparsa kendimi affetmem diye düşünerek ve meseleyi bilip abarttığımı söyleyenlerin de etkisiyle bir daha sebebi ne olursa olsun tutamayacağı sözü vermeme konusunda anlaşarak konuyu kapattım.

Bir hafta sonra konuyu bilen bir arkadaşımdan bahsederken yine sözünü tutmadığı geldi aklıma, neler saydım, saatlerce ağzıma geleni söyledim, yine söz verdi, mesajlar yazdı, sözünü tutup güvenimi kazanacağına dair.

Ayrı şehirlerde, onun dört kez tekrarlamış ölümcül hastalığı, benim problemlerim... Böyle bekliyoruz...

O kadar sorunu aşmış, çok daha fazlasını aşma niyetindeyken, hayatımda karşı cinsle ilgili hiçbir planım ve hayalim yokken, tam bir şeyleri göze almaya başlamış ve niyetlenmişken böyleyiz.

Bu sözü vereli iki ay oldu, arada geçenleri de kısmen yazdım yukarıda.

Ne dersiniz bu iddia ettiği gibi karşı tarafa vefalı olmak mı ki o durumda ölçüp tartmadan tekrar tekrar söz verip tutmayacağına nasıl inanılır yoksa bana vefasız olmak mı?

Hakkında olumsuz konuşan iç sesimi susturuyor duygularım, sadece sevgim değil, merhamet ve şefkatim de "o senin için nelere katlandı, sevgisini ispat etmek için neler yaptı" diyor, sonra da "sen onun için nelere katlandın ve katlanacaksın, o sana verdiği sözü tutmaktan belki de sadakatten aciz" diyen başka bir ses duyuyorum.

Hangi ses haklı, yanlış yapan kim?

İnsanın basireti bu kadar mi bağlanırmış...

Yorum ve yardımlarınız için, meraktan değil de sırf anlamak için sabırla okuduysanız, kendinizi benim yerime koyarak düşündüyseniz bile teşekkür ederim.

O egonuzu susturun bence çünkü kimse vazgeçilmez değil..sınırlarını zorlamışsınız yıllardır ama inanın herkeste bir sınır var.Gercekten bu gidişle terkedilmeniz an meselesi..nerdrn mi biliyorum ? :) bende sizin gibiydim tedavi almadan önce ..Size de tavsiye ederim çünkü güzel kaleminiz bile ruh halinizin sağlıksızlığını gizleyemiyor.Korkunç bir aileden geldiğinize adım kadar eminim(siz hayır diyeceksiniz ona da eminim :) tedavi tedavi tedavi ! Yoksa mutsuzluk mutsuzluk mutsuzluk tıpkı bundan öncesi gibi asosyalite,internetten adam bulmalar,bilmemkaçyılda yüzünü 3 kez gördüğün yabancıyla ilişkin var sanmalar, devam eder gider..

Canım sorun da bu bence. Evliliği düşünen biri olarak şu an daha mutlu ve heyecanlı olman gerekirdi. Bunca zamandır onunla ilgili güven oluşmalıydı, eski arkadaşı hayatında nerede duracaksa oraya yerleştirilmeliydi. Sana eğer eski ilişkisiyle ilgili güven vermiyorsa bu durum sadece bu konuyla ilgili olmamalı. Yani başka konularda da güven sağlayamamış demek ki. Çünkü senin de kafanda soru işaretleri oluştuğua göre. Ya da önceden arkadaş olarak görüp dert etmiyordun şimdi evlilik olunca rahatsız etmeye başladı. O zamanda birden neden evlenmeye karar verdin diye düşünüyorum yani aniden aşık olamayacağına göre.

Eski arkadaşını sen önce kabul etmişsin şimdi rahatsızsın. Bu durumda nişanlı bir kadın olarak onun da hayatınızda bir yer edinmesine gerek yok ki. Eski bir ilişki olarak kalsın. İlla ki letişimde olunmasına ne gerek var ama dargın kırgın olmaya da neden yok.

Ama eş adayın seni bu konuda rahatlatmalıydı. Eğer sen bu erkeği kendine koca olarak alacaksan o zaman onun için şu dünyadaki tek kadın olduğunu hissetmeli ve asla eski arkadaşıyla aralarında bir şey olamayacağına güvenmeliydin. En azından evlilik öncesi duyguların çoşkusuyla seni bunlara inandırabilmeliydi.

Daha bu aşamada bu kadar soru işareti heves kaçırır. Umarım çözersiniz ve daha engelsiz bir şekilde mutluluğun tadına varırsınız. Zaten evlilik çok zor bari başlarda büyük bir enerjiyle başlasın. Sonra zaten bir sürü dert, sıkıntı olacak. O zaman sorun çözecek enerjiyi nereden bulacaksanız daha şimdiden böyle olursa?

Evlilik benim hiç düşünmediğim bir şeydi.

Olaylara negatif bakmamın bir sebebi de bu aslında o sorumluluk, devreye giren büyükler vs hiç istemediğim bir şey.

Yani ortada mesele olmasa bile sorun olurdu ki hiç sorun yok da diyemeyiz.

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

sırf merhametten hayatını birleştirirsen hem ona hem de kendine yazık edersin.kalbinin sesini dinle ve içinde ona karşı hissettiklerin şefkat değil de sevgiyse olabilir.ama aksi bir durumda yol yakınken vazgeçmek en iyisi

O egonuzu susturun bence çünkü kimse vazgeçilmez değil..sınırlarını zorlamışsınız yıllardır ama inanın herkeste bir sınır var.Gercekten bu gidişle terkedilmeniz an meselesi..nerdrn mi biliyorum ? :) bende sizin gibiydim tedavi almadan önce ..Size de tavsiye ederim çünkü güzel kaleminiz bile ruh halinizin sağlıksızlığını gizleyemiyor.Korkunç bir aileden geldiğinize adım kadar eminim(siz hayır diyeceksiniz ona da eminim :) tedavi tedavi tedavi ! Yoksa mutsuzluk mutsuzluk mutsuzluk tıpkı bundan öncesi gibi asosyalite,internetten adam bulmalar,bilmemkaçyılda yüzünü 3 kez gördüğün yabancıyla ilişkin var sanmalar, devam eder gider..

Çok güçlü bir empati söz konusu.

O kadarki yazdıklarınızı kabullenmeyecegimi bile öngörmüşsünüz.

Bu noktada doğru bir yorum olmuş.

Üstelik kendinizle özdeşleştirip çare bulmak istemişsiniz, yaşadıklarınızı yaşıyor olma ihtimalime çözüm önermişsiniz, sizi temin ederim hiçbir art niyet aramadan ve kinaye yapmaksızın samimi buldum sizi.

Umarim tedavi sizde işe yaramıştır ve bir daha aynı sorunları yaşamazsınız.

Hatta daha genel bir dilekte bulunayım, hiçbirimiz sorun yaşamayız inşallah.

sırf merhametten hayatını birleştirirsen hem ona hem de kendine yazık edersin.kalbinin sesini dinle ve içinde ona karşı hissettiklerin şefkat değil de sevgiyse olabilir.ama aksi bir durumda yol yakınken vazgeçmek en iyisi

Merhametten fazlası var ama fazlasıyla da güvene ihtiyacım var.

Evlilik sorumluluğundan oldum olası korktum, olağan bir evlilik sorumluluğundan fazlası söz konusu haliyle hayli hayli korkuyorum.

Kafamı toparlayacağım, kendimi ve karşı tarafı dinleyeceğim, sizleri hiç tanımasam da yazdıklarınız da yardım edecek bunu yapmama.

Çok teşekkür ederim.

Yorumlarini gercekten begenirim sitede..
Konun icin diyecegim seyi, bi baskasi ayni konuyu acmis olsa sen de soylerdin eminim.. Ama insan kendine yorumsuz kalabiliyor bazen..
Bi insanin hayatina girince, herhangi bi sorun teskil etmeyen insanlari sorun edip onlarla gorusmemesini istemek bana yanlis geliyor.. Karsidaki insani zorda birakmaktan baska bi sey degil.. Eski esim de (hayli takintili biriydi) evlendikten sonra yok yere bi kac arkadasimi (ki bayan) sorun edip gorusmememi istemisti.. Oyle zorda kalmistim ki.. Insan deger verdigi kisiye bunu yapmamali, yok yere zora sokmamali, huzursuz etmemeli.. Dusunmek lazim, pat diye ne desin bu adam/kadin diger arkadasina?
Ve sanirim sevmiyorsun bu adami.. Bi tanimsizlik sozkonusu duygu ve dusuncelerinde.. Merhamet, aliskanlik, ask birbirinden cok farkli seyler.. Ve evlilik icin gereken sey cok cok farkli..
Allah doğru karar vermeni nasip etsin..

Yorumlarini gercekten begenirim sitede..
Konun icin diyecegim seyi, bi baskasi ayni konuyu acmis olsa sen de soylerdin eminim.. Ama insan kendine yorumsuz kalabiliyor bazen..
Bi insanin hayatina girince, herhangi bi sorun teskil etmeyen insanlari sorun edip onlarla gorusmemesini istemek bana yanlis geliyor.. Karsidaki insani zorda birakmaktan baska bi sey degil.. Eski esim de (hayli takintili biriydi) evlendikten sonra yok yere bi kac arkadasimi (ki bayan) sorun edip gorusmememi istemisti.. Oyle zorda kalmistim ki.. Insan deger verdigi kisiye bunu yapmamali, yok yere zora sokmamali, huzursuz etmemeli.. Dusunmek lazim, paylt diye ne desin bu adam/kadin diger arkadasina?
Ve sanirim sevmiyorsun bu adami.. Bi tanimsizlik sozkonusu duygu ve dusuncelerinde.. Merhamet, aliskanlik, ask birbirinden cok farkli seyler..

Bu konuda en yakın arkadaşımın da tepkisini gördüm.

Bunu yaptığıma inanamadığını söyledi.

Ama ben rahatsızdım ve bunu ifade ettim.

Ve söyler söylemez de "haklısın ben de senin yerinde olsam rahatsız olurdum yarın arayıp helallik isteyeceğim, bir daha da gorusmeyecegiz" karşılığını duydum.

O kadından rahatsız olmama rağmen onun bana hak vermesi rahatsızlığımı daha da arttırdı yani gorunurde istediğim şey olacaktı ama onun bunu bu ifadelerle kabul etmesini garip buldum.

İlerleyen dönemlerde de bunun zor olduğunu söyleyip yapamaması, "kafamda bitirdim" demesi.

Despotun teki olduğumu düşünecekken "yoksa tatsız hislerimde haklı mıydım" demek ve bunun iki ay surmesi.

Anlatınca ergence bir kıskançlık, yaşarken bir kendimi bir onu suçlamak çok zordu.

Çok basit gorunuyor şimdi ama yaşarken cok zordu.

Bu konuda en yakın arkadaşımın da tepkisini gördüm.

Bunu yaptığıma inanamadığını söyledi.

Ama ben rahatsızdım ve bunu ifade ettim.

Ve söyler söylemez de "haklısın ben de senin yerinde olsam rahatsız olurdum yarın arayıp helallik isteyeceğim, bir daha da gorusmeyecegiz" karşılığını duydum.

O kadından rahatsız olmama rağmen onun bana hak vermesi rahatsızlığımı daha da arttırdı yani gorunurde istediğim şey olacaktı ama onun bunu bu ifadelerle kabul etmesini garip buldum.

İlerleyen dönemlerde de bunun zor olduğunu söyleyip yapamaması, "kafamda bitirdim" demesi.

Despotun teki olduğumu düşünecekken "yoksa tatsız hislerimde haklı mıydım" demek ve bunun iki ay surmesi.

Anlatınca ergence bir kıskançlık, yaşarken bir kendimi bir onu suçlamak çok zordu.

Çok basit gorunuyor şimdi ama yaşarken cok zordu.

Hassasiyetlerini hassasiyeti kabul etmesi cok onemli.. Rahatsiz oldugun bi konuda arkanda durmasi/yaninda olması da..
Ama insan zorda kaliyor iste, karsi tarafi da dusununce ne diyecegini bilemiyor..
Bence ifadelerinde gariplik yok.. Kadin kadini kiskanir diye dusunup orda empati kurmus, soz vermis bulunmus, sonra etraflica dusununce de 'nasil olcak simdi birden bire' demis ve bocalamis olabilir..

Hassasiyetlerini hassasiyeti kabul etmesi cok onemli.. Rahatsiz oldugun bi konuda arkanda durmasi/yaninda olması da..
Ama insan zorda kaliyor iste, karsi tarafi da dusununce ne diyecegini bilemiyor..
Bence ifadelerinde gariplik yok.. Kadin kadini kiskanir diye dusunup orda empati kurmus, soz vermis bulunmu

Bu durum iki ay boyunca tartışmalarımızda devam edince söz verip tutmama rutini oluştu.

Belki de böyle değil, sizin dediginiz gibi teskin etme amaçlı düşünmeden verilmiş sözler.

Bunu ciddiye alıp büyüten ben olabilirim.

Bu ihtimal benim karakterim açısından tatsız bir düşüncesizlik durumu ama ikimiz adına onun güvenilmez diye nitelenmesini engeller ki bu daha çok işime gelir.

Teşekkür ederim bu açıdan bakmamı sağladığınız için.

Bu durum iki ay boyunca tartışmalarımızda devam edince söz verip tutmama rutini oluştu.

Belki de böyle değil, sizin dediginiz gibi teskin etme amaçlı düşünmeden verilmiş sözler.

Bunu ciddiye alıp büyüten ben olabilirim.

Bu ihtimal benim karakterim açısından tatsız bir düşüncesizlik durumu ama ikimiz adına onun güvenilmez diye nitelenmesini engeller ki bu daha çok işime gelir.

Teşekkür ederim bu açıdan bakmamı sağladığınız için.
Bi taraf 'hassas oldugum konuda benim istedigimi yapmali' diye duygusal ve duz bakarken, karsidaki cidden zorda kalabiliyor ve isin icinden cikamiyor ve isler daha da sarpa sariyor.. Burda o sozu tutamamasi bi kisilik zayifligi mi yoksa verilen sözün soktugu zorluk mu; bunu analiz etmek en onemlisi su durumda..
Mutlu olmani dilerim. Sevgiler

Bi taraf 'hassas oldugum konuda benim istedigimi yapmali' diye duygusal ve duz bakarken, karsidaki cidden zorda kalabiliyor ve isin icinden cikamiyor ve isler daha da sarpa sariyor.. Burda o sozu tutamamasi bi kisilik zayifligi mi yoksa verilen sözün soktugu zorluk mu; bunu analiz etmek en onemlisi su durumda..
Mutlu olmani dilerim. Sevgiler

Verilen sözün soktuğu zorluğu ve baskıcı karakterimi kabul ediyorum.

O da sözünü bu akşam itibariyle tuttu ki sebebi ne olursa olsun tutamayacağı sözü vermeme konusunda dersini aldığını çok net ifade etti.

Şüpheci mizacım hatalar ve hata olasılığı olan durumlara çok hassas.

Bundan sonra da karşı tarafı "yıpratmadan" analize devam.

Ben de sonsuz sevgiler, kesintisiz mutluluklar dilerim, bize de muhataplarımıza da anlayış ve insafla birlikte...

kendi duygularınızdan emin olup olmadığınızı merak ediyorum,tam olarak o kişiye karşı ne hissediyorsunuz?

Eğer bu kişiyle evlinirseniz evliliginiz bir supriz olmayacak.

Şuan şuan yada yıllardır yaşadığınız sorunlar aynen devam yada katlanarak devam edecek.

Kendinize sorun böyle bir hayat yada böyle bir evlilik istiyorumuyum, mutlu olabilecek miyim diye.

Bence siz o kişiye aşık değilsiniz sadece alismissiniz.

Tıpkı bir arkadaş bi dost gibi.

Ama evlilik için bunlar yeterli değil.
Ayrıca bu kadar fedakar olduğunuz içinde sizi kutluyorum.

Bir dost,bir arkadaş olarak devam ederseniz kendinize yeni hayat ve belkide sizi mutlu edecek gerçekten aşık olduğunuz kişinin hayatınıza girmesine izin vermiş olursunuz.

Ama böyle ne sevgili nede dost bir ilişkide kaldiginiz surece kendinizi yeni hayata,insanlara kapatmış olursunuz.

Lütfen bu surcumeden artık kurtulun,en kısa zamanda kararınızı verin ve kendinizi kapattiginiz o kapalı kutudan çıkıp kilidinizi açın.

Bence pek ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Bazi celiskili dusunceleriniz var. Evlilikten simdilik uzak durmalisiniz. Biraz daha zaman gerekli.

Yazma da oldugun gibi, konusmada da iyi bir hatipsen, adam o yuzden hemen tamam gorusmeyecegim demis olabilir. Cunku gercekten karsindakini etki altina alacak bir havan var. Adam etki altinda kalip, tamam diyordur ama uygulamada zorluk cekiyor olabilir.

k.bakma cok uzundu hepsini okuyamadm ama Rabbim olmayack seylerin hayalini kurdurmazmis canm hersey bi sinav

Back