- 15 Şubat 2025
- 42
- 74
- 3
- 39
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Bu süreçte günün belli saatleri sizinde iş arama hakkınız var diye biliyorumselam kızlar;
cuma günü iş akdimin sonlandırılacağı tarafıma bildirildi. ancak ihbar sürem başlamadı. 42 gün ihbar sürem var. biriyle anlaşıp kesinleşince başlayacakmış ihbar sürem. ve ihbar süremi de iş devri olarak kullanacakmışım.
Nisanın ortasını bulacak muhtemelen benim tamamen ayrılmam ama şu an iş de bakamıyorum. eleman bakıyorlar sanırım ama görüşmeye kimseyi de çağırmadılar. fazlasıyla belirsiz bir durumda kaldım.
Sonradan gördüm, yazılı bildirilmemiş. Bunu yazılı yapmak zorundalar. Haklarınızın farkında olun.Burada işler biraz karışık ve pek de yasal gitmiyor gibi duruyor. Öncelikle, ihbar süresi işten çıkarılacağını öğrendiğin anda başlar, öyle "biriyle anlaşıp kesinleşince başlayacak" falan diye bir şey yok. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. maddesi açıkça belirtiyor ki işveren sana çıkışı bildirdiği an itibarıyla ihbar süren işlemeye başlar.
Bir de ihbar süresini iş devri için kullanma olayı tamamen saçmalık. Bu süre senin yeni bir iş bulabilmen için var, işverenin seni zorla iş devri için kullanması hukuka aykırı. Ayrıca senin iş arama hakkın var ve bu süre içinde günlük en az 2 saatlik iş arama izni kullanabilmelisin.
Bu arada, sana yazılı bildirim yapıldı mı? İş Kanunu’na göre fesih bildirimi yazılı olmak zorunda. Eğer sadece sözlü olarak söyledilerse, ortada resmi bir fesih bile yok demektir. Bu durumda ihbar süren hiç başlamamış gibi de düşünülebilir ve işveren seni oyalıyor olabilir.
Seni böyle belirsizlikte tutmaları da hiç etik değil. Eğer hâlâ net bir şey yoksa, İŞKUR’a veya Çalışma Bakanlığı’na şikayette bulunabilirsin. Gerekirse bir iş hukuku avukatıyla konuş, çünkü ihbar süreni başlatmadıkları gibi seni de mağdur ediyorlar. Haklarını aramaktan çekinme lütfen.
işte yazılı olarak bildirmedikleri için.yok öyle çakallık. süreç çoktan başladı sizin için. artık ihbar sürenizi kullanıyorsunuz siz.
evet yazılı bildirilmedi. birini bulup anlaştıktan sonra başlayacakmış ihbar süreni iş devri gibi düşünebilirsin dediler.Burada işler biraz karışık ve pek de yasal gitmiyor gibi duruyor. Öncelikle, ihbar süresi işten çıkarılacağını öğrendiğin anda başlar, öyle "biriyle anlaşıp kesinleşince başlayacak" falan diye bir şey yok. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. maddesi açıkça belirtiyor ki işveren sana çıkışı bildirdiği an itibarıyla ihbar süren işlemeye başlar.
Bir de ihbar süresini iş devri için kullanma olayı tamamen saçmalık. Bu süre senin yeni bir iş bulabilmen için var, işverenin seni zorla iş devri için kullanması hukuka aykırı. Ayrıca senin iş arama hakkın var ve bu süre içinde günlük en az 2 saatlik iş arama izni kullanabilmelisin.
Bu arada, sana yazılı bildirim yapıldı mı? İş Kanunu’na göre fesih bildirimi yazılı olmak zorunda. Eğer sadece sözlü olarak söyledilerse, ortada resmi bir fesih bile yok demektir. Bu durumda ihbar süren hiç başlamamış gibi de düşünülebilir ve işveren seni oyalıyor olabilir.
Seni böyle belirsizlikte tutmaları da hiç etik değil. Eğer hâlâ net bir şey yoksa, İŞKUR’a veya Çalışma Bakanlığı’na şikayette bulunabilirsin. Gerekirse bir iş hukuku avukatıyla konuş, çünkü ihbar süreni başlatmadıkları gibi seni de mağdur ediyorlar. Haklarını aramaktan çekinme lütfen.
işte yazılı olarak bildirmedikleri için.
nisan ortasını bulur çıkman dedilero zaman hukuka uygunluk yok ki. yazılı oalrak bildirilmesi şarttır.
Böyle birşey ılamaz kabul etmeyin. Bildirdikleri gün ihbar süreniz başlar. Günde 3 saat iş arama hakkınız var. Size para ödememek için bu yolu seçiyorlar. İtiraz edinselam kızlar;
cuma günü iş akdimin sonlandırılacağı tarafıma bildirildi. ancak ihbar sürem başlamadı. 42 gün ihbar sürem var. biriyle anlaşıp kesinleşince başlayacakmış ihbar sürem. ve ihbar süremi de iş devri olarak kullanacakmışım.
Nisanın ortasını bulacak muhtemelen benim tamamen ayrılmam ama şu an iş de bakamıyorum. eleman bakıyorlar sanırım ama görüşmeye kimseyi de çağırmadılar. fazlasıyla belirsiz bir durumda kaldım.
ihbar süremde maaşımı ödemek zorundalar. bu devir dedikleri süreçte de tabiki de .Böyle birşey ılamaz kabul etmeyin. Bildirdikleri gün ihbar süreniz başlar. Günde 3 saat iş arama hakkınız var. Size para ödememek için bu yolu seçiyorlar. İtiraz edin
nisan ortasını bulur çıkman dediler
Umduğun da o aslındasavsaklayın işleri. böyle belirsizlikle hayat geçmez. işlerine gelmezse hemen kovsunlar?
Evet hesapladım hiç çalışmadan 3 ay idare eder beni işteO zaman aklıma gelen tek şey sizin bir an önce iş bulup çıkmanız (yazılı ihbar süreniz bildirilmediği için )
kıdem tazminatı ödememek için olabilir.
ne kadar tutuyor kıdeminiz hesapladınız mı ?
hayatımda böyle saçma birşey duymadım
Bakalım bir kaç güne konuşacağı. Buldunuz mu birini diyeBunlar size tazminat ödememek için sizi yıldırmaya çalışıyolar bence. Sizin işten ayrılmanızı istifa etmenizi umuyolar. Oyuna gelmeyin ihbar süremin hemen başlatılmasını istiyorum yoksa iş mahkemesine dava açıp şikayet edeceğim diyin göz korkutun
Avukatım var ama ona sirayet ederse canlarına okurBezdirebildiğiniz kadar bezdirin,zaten çıkartmışlar
Avukat tanıdığınız varsa adınıza iş yerini arasın haklarını sorsun
Avukatım var ama ona sirayet ederse canlarına okur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?