Belirsizlik

Burada işler biraz karışık ve pek de yasal gitmiyor gibi duruyor. Öncelikle, ihbar süresi işten çıkarılacağını öğrendiğin anda başlar, öyle "biriyle anlaşıp kesinleşince başlayacak" falan diye bir şey yok. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. maddesi açıkça belirtiyor ki işveren sana çıkışı bildirdiği an itibarıyla ihbar süren işlemeye başlar.

Bir de ihbar süresini iş devri için kullanma olayı tamamen saçmalık. Bu süre senin yeni bir iş bulabilmen için var, işverenin seni zorla iş devri için kullanması hukuka aykırı. Ayrıca senin iş arama hakkın var ve bu süre içinde günlük en az 2 saatlik iş arama izni kullanabilmelisin.

Bu arada, sana yazılı bildirim yapıldı mı? İş Kanunu’na göre fesih bildirimi yazılı olmak zorunda. Eğer sadece sözlü olarak söyledilerse, ortada resmi bir fesih bile yok demektir. Bu durumda ihbar süren hiç başlamamış gibi de düşünülebilir ve işveren seni oyalıyor olabilir.

Seni böyle belirsizlikte tutmaları da hiç etik değil. Eğer hâlâ net bir şey yoksa, İŞKUR’a veya Çalışma Bakanlığı’na şikayette bulunabilirsin. Gerekirse bir iş hukuku avukatıyla konuş, çünkü ihbar süreni başlatmadıkları gibi seni de mağdur ediyorlar. Haklarını aramaktan çekinme lütfen.

Bu süreçte günün belli saatleri sizinde iş arama hakkınız var diye biliyorum

Sonradan gördüm, yazılı bildirilmemiş. Bunu yazılı yapmak zorundalar. Haklarınızın farkında olun.

evet yazılı bildirilmedi. birini bulup anlaştıktan sonra başlayacakmış ihbar süreni iş devri gibi düşünebilirsin dediler.

Böyle birşey ılamaz kabul etmeyin. Bildirdikleri gün ihbar süreniz başlar. Günde 3 saat iş arama hakkınız var. Size para ödememek için bu yolu seçiyorlar. İtiraz edin

O zaman aklıma gelen tek şey sizin bir an önce iş bulup çıkmanız (yazılı ihbar süreniz bildirilmediği için )
kıdem tazminatı ödememek için olabilir.

ne kadar tutuyor kıdeminiz hesapladınız mı ?

hayatımda böyle saçma birşey duymadım

Yetkililerle konuşun biraz gözlerini korkutun hukuki olarak yaptığınız yasal değil ihbar sürem bana ayrıldığımın bildirildiği anda başlamalıydı ihbar süremin hemen başlatılmasını istiyorum diyin

Bezdirebildiğiniz kadar bezdirin,zaten çıkartmışlar
Avukat tanıdığınız varsa adınıza iş yerini arasın haklarını sorsun

Evet hesapladım hiç çalışmadan 3 ay idare eder beni işte

Bakalım bir kaç güne konuşacağı. Buldunuz mu birini diye

Başka bir konu daha açmışsınız istinaf ile ilgili ama sorana bilgi vermemişsiniz, burada konuyu soranlar da cevap alamamış.
İş ne iş yeri nasıl bir yer bunları bilmeden yazmak güç, siz mi ayrılmak istediniz onlar mı çıkartıyor, size yazılı olarak tebliğ edildi mi bir şey imzaladınız mı?
Bir de iş devretme olayı çok saçma, göstermeniz gereken şeyleri gösterir düzen hakkında bilgilendirirsiniz 10-15 dakika ama oturup işi öğretecek değilsiniz sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…