Belçika Paylasim Alani(Tanisma)

Hayir ben burda dogmadim...Turkiyeden evlenip geldim...Gelelide 9 yili doldurmak uzereyim...Yani senin dediklerini cok iyi anlayabiliyorum...Saygilar sevgiler....

ok canim sanada ben sevgilerimi gonderiyorum turkiye'de nerelisin
belcikada hangi sehirdesiniz merak ettim
iyi geceler gorusuruz byeeeee....:teytey:a.s.

selam arkadaslar,google dan ithal gelin ve damatlarin yasadiklari sorunlari ,cektikleri cileleri arastirirken tesadufen bu siteyi gordum ve yazdiklarinizi okudum ve sunu anladimki soylemlerin geneli ortak burda sonradan tr den gelme cahil,bagnaz,beyinleri orumcek agi baglamis hala kendilerini 70'li yillarda sanan coook Turk var ne yazikki cok aci bi durum ozelliklede bu insanlarla karsi karsiya kalip savasmak cok yipratici neyseki ben 3 yildir belcikadayim ve alistim buraya cok da seviyorum,kendimi ifade edebiliyorum ve de guclu olduguma inaniyorum ilk seferde bu kadar anlati yeter :) umarim bidahaki sefere gorusuruz ve birbirimizi taniriz,hoscakalin simdilik....

merhaba tadli oncelikle aramiza hosgeldin seni cooooook iyi anliyorum sevgili gullcem'in de belittigi gibi biz Turkiye'deyken avrupadakilerden iyi yasiyorduk avrupaya sonradan gelincede yine iyi standartlara sahip olmamiz bazilarini cildirtiyo olsa gerek bilmem anlatabiliyormuyum ve guclu olmasak bizi cok yipratirlardi dedigin gibi
bu arada belcikada nerdesin turkiye'de memleket neresiydi canim merak ettim gorusuruz sevgiler:teytey:a.s.

ben belcika heusden-zolderden beringen ve hasselta yakin,yas 23 tr de kayseriliyim,sizler nerelisiniz yazarsaniz sevinirim ve neler yapiyosunuz ,dadaaa...şakkıdı

ben verviers'de kaliyorum burda fransizca konusuluyo senin orda flamanca konusuluyo bildigime gore degil mi? ben de bogazliyanli'yim kayseri ile yozgat arasinda bi ilce ama kayserili sayilirim bogazliyan kayseriye cok yakin ve sulalenin tamami kayseride bizimde hurriyette evimiz var bende 25'e girdim iki oglum var sende cocuk varmi? yine gorusuruz tanistigimiza sevindim hoscakala.s.:teytey:

gullcem cok haklisin tr de burdakinden daha iyi yasiyorduk ama burda bunu kimler anliyor biliyormusun almanca kursumda peru lu ve moldovyali iki kizla arkadas oldum bana hayretler icinde bakiyolar istanbul gibi bi yerden hemde meslek sahibiyken ne gelirisn hamburg gibi yere diye.Ama birde burda gordugum turk pasaportuyla gelmis dicem ama hiuc bi ulkenin vatandasligini kazanacak insanliga sahip olmayanlar var adam tam 40 senedir burda yasiyor ekmek fab girmis ilk geldiginde ve ordan emekli olacak yani benim yasim ´kadar burda ama gel gorki ev yasantisi turkiyenin dogusunda kimsenin ualsamadigi bi koydeki ev kadar cehalet icinde nasil bunu basarmis buda merak konusu ayrica bi kelime bile almanca ogrenmemek icin ozel caba sarfediyor hayretler icindeyim ama bunlari gorenler her gelen turk icin tabiki onyargili olacaklar onlarda hakli bi yerde ben artik burda turklerle gorusmemeye karar aldim almanlarla tarzancada olsa anlasabildigim kadar arkadaslik etmeye calisiyorum

arkadaslar selam oncelıkle bu sıteyı ınanın cok sevdım bende oturdugum yerı belçıka yazdım ama 1 ay sonra kısmet olursa orda olcam ANVERSTE.Yazdıklarınız benı cok tedırgın edıyo evlenıp oraya gıtcem malesef sadece esım olcak yanımda baska kımsem olmucak ınsallah bu sıteden ıyı bı arkadas cıkarda ıyı vakıt gecer orda eger benımle knusmak ıstersenız msn adresım: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXbeklerım hepınızı msnede belcıkadakı evımede sımdılık hepınız allaha emanet olun :a015:

Mesaj editlenmistir....

Canim bende anverste oturuyorum,geldigin zaman beklerim.Geldigin zaman bana ozelden msj atabilirsin,iyi sanslar canim.

canım saol mesaja cvp verdıgın ıçın ısmını ogrenebılırmıyım yada sana ulascagım bı maıl yada tel.numarası mumkunse tabı

sevgili rukiye aramiza hosgeldin:1hug:
yazdiklarimiz maalesef gercekler fakat bu seni tedirgin etmesin aksine hirslandirsin en azindan bunlari buradan ogrenmis oldun belki senin karsina bu tarz insanlar cikmaz ama yinede sen gozunu ac daha yasin kucukmus bende geldigimde 20 yasinda idim benimde yanimda esimden baska kimsem yok(varda yok) gelir gelmez flamanca ogrenmeye bak kursa git ben gidemedim ama evde calistim hirs yaptim su anda fransizcada benden once gelenlerden cok daha iyiyim,kendine gelmeden flamanca turkce kitap al tavsiyem, insan dil konusunda kimseye muhtac olmamali esine bile valla daha ne deyim hayirlisi olsun senin icin,gorusuruz yine:teytey:

(OKYANUS ELİF) ankarada oturuyorum basta cok kursa gıtmeye calıstım az talep olduıgundan flamencaya kursu acamadılar tabıkı bende gıdemedım sız belcıkanın neresındensınız esımden cok kendıme guvenıyorum hısrlıyımdırda o konuda suphem yokta ıste aıleden uzak olması cok zor olcak dıl ogrenmeyı takmıyorum kafamı ogrenırız elbet neyse tesekkurler bıre bır knusmak ıstersenı zmsn adresım : XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Mesaj editlenmistir...

Ankara'da konsolosluga gitmek kolay oldu desene ben cok zorlanmistim git gel yapmaktan kagitlarimi eksik goturmustum hep, neyse...
Turkiye'de degil Belcika'ya gelince kursa git demek istemistim
ben Verviers'de yasiyorum Wallon bolgesi fransizca konusuluyo burdada
aileden uzak olma konusuna gelince hic hatirlatma:1no2:agliycam simdi cok ozluyorum hepsini senağlama

bosverin kizlar neyse artik kafamizi takmayalim bunlarin ki kiskanclik, neyi kiskaniyorlarsa BELCIKA'yi mi? he he he verin onlarin olsun be TURKIYE'de bizim ozaman

ithal gelin demek istemiyorum nefret ediyorum bu kelimeden sonradan gelenlermi desek hadi bi isim bulalim kendimize tabi boyle bi ayirdim yapmamak lazim fakat su karacahil kiskanc bizi asaglamaya calisan fakat basaramayan insanlardan kendimizi ayirmak adina ne desek ki.....................birleselim kizlar guclenelim ne dersiniz ben her konuda size yardimci olmaya hazirim sizi bekliyorum yorum ve onerilerinizi sevgiler saygilar

selam ben yeni uyeyim bende belcikadanim ne kadar cok belcikali var burda ben limburg bolgesindenim

ya arkadaslar hepinizde belcika'nin flaman bolgesindeymisiniz arnizda wallonne bolgesinden olan yokmu yahu.......:sm_confused::uhm:

X