• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bel Fıtık sorunu yaşayanlar neredesiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sagnak
bende yeni oluştu bi fıtığım var çok aşırı ağrım oluyo ne yatabiliyorum ne kalkabiliyorum doktor fizik tedavi görmemi söledi bilmiyorum daha gitmedim ama çevremde herkez biömür boyu geçmiceni sölüyo bazı kişilerde yüzmeye gitmemi önerdi sizin bu konuda bilginiz var mı :bbo:

Arkadaslar sizlere gecmis olsun!allahim bize sifa versin.

Demet bora! merhaba. Galiba sizde fitik yeni olusmus olabilir bu yuzden fizik tedavi onermisse doktorunuz mutlaka gidin.Bastan durumu kontrol altina almak iyidir.Yuzerken hareket halinde oldugun icin agrilar artmaz mi? Suyun rahatlatici ozelligi var.belki iyi gelir.denemek gerekir. gecmis olsun.Ihmal etmeyin.

bende yeni oluştu bi fıtığım var çok aşırı ağrım oluyo ne yatabiliyorum ne kalkabiliyorum doktor fizik tedavi görmemi söledi bilmiyorum daha gitmedim ama çevremde herkez biömür boyu geçmiceni sölüyo bazı kişilerde yüzmeye gitmemi önerdi sizin bu konuda bilginiz var mı :bbo:

Merhaba canım, ben 2,5-3 aydır bel fıtığından yatıyorum. İlk gittiğim doktor beni de fizik tedaviye gönderdi, 14 gün fizik tedavi gördüm ve ağrılarım arttı. Sonra başka bir doktora gittim ve bana büyük bir hata yaptığımı söyledi, akut dönemde yani yeni başladığında fizik tedavi hastalığı ilerletebiliyormuş, o çok sonraki adım dedi. Şimdi senin tek yapacağın sırtüstü yatmak. Omurgamda 2 yerde fıtık vardı ve şimdi normale dönmeye başladım. Sadece istirahat et, kas gevşeltici verdiyse doktor onu kullan ve hiç acele etme, geçmesi zaman alıyor. Ben de 2 yönlüydü, hem sağda hem solda, ayağımın üstüne basamaz hale gelmiştim. Birde annemden öğrendiğim kocakarı ilacım var çok basit. Eşin, annen kim yapabilirse sıcak suyu çelik tencereye koyacak, sen uzanacaksın, sıcak suyla havlunun orta kısmını ıslatıp suyunu sıkacak, dayanabileceğin sıcaklıkta beline koyacak, soğumadan diğer bir havluyla devam edecek. 15-20 kez her akşam sabah bunu tekrarlayacaksın sonunda bir kas gevşeltici kremi hafifçe sürecek. Sonunda beline kuru bir havlu sarıp yatacaksın. Gör bak en kısa zamanda ayağa kaldırıyor İnşallah, ama hiç eğilmeyecek, bişey kaldırmayacak hep sırtüstü yatacaksın. Bunları yeni yaşayan biri olarak öneriyorum. İnşallah bana dua edeceksin.

öncelikle çok geçmiş olsun:çok üzgünüm:açtığınız konuyu yeni gördüm. bende 1,5-2 senedir fıtıktan çekiyorum. evde temizlik yaparken kayıp düştüm 2 ay sonra aşırı bel ve bacak ağrısıyla hastaneye gittim. 2 tane fıtık olduğunu öğrendim. kasgevşetici verildi ama düzelmedi daha sonra iğne vurulmaya başladım. iğnelerden sonra 6-7 ay hiç ağrım olmadı taa ki 1 ay öncesine kadar:çok üzgünüm:. ağrılara dayanamayıp doktora gittim. emar istediler sonuçlar çıktığında bir kez daha yıkıldım çünkü acil ameliyat olmam gerekiyormuş. çok geç kalmışız artık fizik tedavi falan fayda etmez dedi doktorum. bir kerede 2 ameliyat olmam gerekiyor. 9 şubatta nişanım olacağı için ameliyat olmayı kabul etmedim. ameliyat olmak da istemediğim için araştırmaya karar verdim.
iki bacağımı da kullanamaz hale geldim. 1 aydır işe falan gidemiyorum. makedonyalı bir profesör varmış ona ulaştık yurt dışında olduğunu ve önümüzdeki hafta İstanbul' a geleceğini söyledi. şimdi onu bekliyoruz. İnşallah o da ameliyat demez çünkü asla olmak istemiyorum ama ağrılara da dayanamıyorum. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım:çok üzgünüm:

yüzme gerçekten çok iyi geliyor. ayrıca pilates yapmanızı da tavsiye ederim geçtiğimiz yaz 1 ay kadar pilatese gittim ve çok faydasını gördüm tatile gideceğim için bırakmak zorunda kaldım. tatilde de hep yüzdüm ve sanki hiç fıtığım yokmuş gibi rahat hareket etmeye başladım bu beni 6-7 ay idare etti. çok geçmiş olsun:çok üzgünüm:

öncelikle çok geçmiş olsun:çok üzgünüm:açtığınız konuyu yeni gördüm. bende 1,5-2 senedir fıtıktan çekiyorum. evde temizlik yaparken kayıp düştüm 2 ay sonra aşırı bel ve bacak ağrısıyla hastaneye gittim. 2 tane fıtık olduğunu öğrendim. kasgevşetici verildi ama düzelmedi daha sonra iğne vurulmaya başladım. iğnelerden sonra 6-7 ay hiç ağrım olmadı taa ki 1 ay öncesine kadar:çok üzgünüm:. ağrılara dayanamayıp doktora gittim. emar istediler sonuçlar çıktığında bir kez daha yıkıldım çünkü acil ameliyat olmam gerekiyormuş. çok geç kalmışız artık fizik tedavi falan fayda etmez dedi doktorum. bir kerede 2 ameliyat olmam gerekiyor. 9 şubatta nişanım olacağı için ameliyat olmayı kabul etmedim. ameliyat olmak da istemediğim için araştırmaya karar verdim.
iki bacağımı da kullanamaz hale geldim. 1 aydır işe falan gidemiyorum. makedonyalı bir profesör varmış ona ulaştık yurt dışında olduğunu ve önümüzdeki hafta İstanbul' a geleceğini söyledi. şimdi onu bekliyoruz. İnşallah o da ameliyat demez çünkü asla olmak istemiyorum ama ağrılara da dayanamıyorum. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım:çok üzgünüm:

HEPİMİZE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞLAR, BANA DA ACİLEN AMELİYAT OLMAZSAN FELÇ KALACAKSIN DEMİŞTİ DOKTORLAR. BEN YUKARIDA ANLATTIĞIMI BİR DENEYİN DERİM, BİR DE NE YALAN SÖYLEYEYİM BEN BİRİNE BELİMİ ÇEKTİRDİM, GİDERKEN EŞİM VE BABAMIN KOLLARINDA GİTTİM DÖNERKEN KENDİ BAŞIMA YÜRÜYORDUM. SAKIN HER DUYDUĞUNUZA DA GİTMEYİN, GERÇEKTEN İŞİN EHLİ OLMASI GEREK. ÇOK FAZLA OYNANACAK BİR YER DEĞİL. HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR.

sevgili kuka, hamileliğimin ilk aylarında çok problem yoktu.6.aydan sonra başladı ağrılar . kilo alıp göbeğin büyümesi bele baskı yaptı. son zamanlarda ağrı artınca doktorum bol bol istirahat etmemi ve korse kulanmamı önerdi.özellikle korse epeyce işe yaradı. hamilelere özel üretilen bir korse. doğuma 2 ay kaldı inşallah kalan kısmı sorunsuz geçiririm.

Arkadaşlar bende 10 yılı aşkın bir süredir fıtık var. Sizlere özellikle çocuğu olanlara bir şey sormak istiyorum. Hadi hamilelikte son 3-4 ay dişinizi sıktınız. Çok zor olduğuna eminim, çünkü ilaç da kullanılamıyor, değil mi? Peki sonrasında çocukların bakımını nasıl yapıyorsunuz? Yardım eden bir aile büyüğünüz mü var? Ben arkdaşlarımın bebeklerini bile 6-7 kilo olduklarında biraz kucağımda gezdirsem, o akşam yataklık oluyorum.senağlama

Benim sağlıklı, belinde sırtında hiçbir problemi olmayan arkadaşlarım bile zorlanıyor ufaklıklar ağırlaştıkça. Sonuçta annenin üzerinde oluyor çocuğun bakımı büyük oranda. Bel fıtığı olan anneler, bunu nasıl başarıyorsunuz?

ilaydax25. gecmis olsun.Benim buldugum doktora spor dallinda travm alanlar gidiyormus. Soylediklerine gore tedavi 30gun surer sonra belli yapilmasi gereken kontroller oluyormus sonra en az senede 1 defa gorunmek iyiymis. Diyorlar ki bu doktorun tedavisinen sonra agrilar kaybolur gibi inanamadim.Bugun tup bebek icin gittim.Allahim hayatimda duymak istedigim sozu kullandi. hersey normal. Kalbim duracakti. Simdi tekrar horman tahlilleri yaptirmam gerekir.Bunu duydum fitigi unuttum. Insallah bu agrilar da gecer.

çok sevindim herşey gönlünce olsun

Guzel resim.Allahim cocugunu eline almayi nasip etsin! gecmis olsun. ben bugun tahlliller yaptirdim.Yarin doktora gidecegim. Insallah tup bebek icin problem cikmassa diyorum. kendine iyi bak.

yorgun savasci.korkuttun. fitik sorunu icin ben bebegi ertelemek istedim.Ama kist sorunum oldugu icin tahlliler normal ise tup bebege baslasam diyordum. bunu okudum simdi ne yapsam diyorum.fitik tedavisinden sonra senelerce cektigim kist tekrarlaninsa diyorum.yarin bakalim.

yorgun savasci.korkuttun. fitik sorunu icin ben bebegi ertelemek istedim.Ama kist sorunum oldugu icin tahlliler normal ise tup bebege baslasam diyordum. bunu okudum simdi ne yapsam diyorum.fitik tedavisinden sonra senelerce cektigim kist tekrarlaninsa diyorum.yarin bakalim.

kukacım, kimseyi korkutmak istemem. Ben kendimde bu güveni göremiyorum sadece. Ama forumda gördüğüm kadarıyla fıtığı olan anneler var. Onlar buradan tecrübelerini paylaşırsa hepimiz için daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun. İnşallah kistten ömür boyu kurtulmuş olursun!a.s.

ilaydax25 tesekkurler.yarin bakalim.insallah bir sorun cikmaz.cikarsa sonuna kadar gideriz.cocuk gibi heycanla guzel haberler bekliyorum.insallah demekten baska elden geler care yok.

yorgun savasci.tsk. rahatladim. yeni de fitik icin doktorla konustuktan sonra karar vermeliyim.Zaman geciyor.Bu yuzden zamaninda tedavi olmak en dogrusuymus. simdi hersey ust-uste gedi. Yarin doktor ne diyecek bakalim diyorum. eger sende fitik yoksa oldurmamaya calis. varsa tedeviyi yarina asla brakma.

bizde saat 00.03 oldu. yarin erkenden kalkmak gerekir.gorusmek uzere ARKADASLAR

merhabalar arkadaslar.Iladax Size nasil pzel mesaj gonderebilirim?

kusur bakmayin Ozel mesaj demek istemistim?

Back