• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bel Fıtık sorunu yaşayanlar neredesiniz?

Merhaba canim gecmis olsun! cok tsk edrim.!

Bazilari agri olmuyor diyorlar bazilari ise agri oldugunu soyliyorlar.Acaba amelyata mi baglidir? malesef ben kararimi veremedim ne de tup bebege giremedim once dayanabilirsin diyince tup bebege dusundum ama fitik amelyatini sonunda yaptirmaliyim cunku her sene agri sik olmaya basladi.Suan sicak tutarak agridan kurtulabilirim egzersiz tembellik yuzunden suan biraktim ileride ne olacak onu da dusunup duruyorum......Ins cocuk sahibi olup cocugum 1-2 yasina kadar dayanabilsem sonra yaptiracagim....

Dr acik amelyat oneriyorlar .....Canim senin amelayatin nasildi?

Merhaba canim gecmis olsun! cok tsk edrim.!

Bazilari agri olmuyor diyorlar bazilari ise agri oldugunu soyliyorlar.Acaba amelyata mi baglidir? malesef ben kararimi veremedim ne de tup bebege giremedim once dayanabilirsin diyince tup bebege dusundum ama fitik amelyatini sonunda yaptirmaliyim cunku her sene agri sik olmaya basladi.Suan sicak tutarak agridan kurtulabilirim egzersiz tembellik yuzunden suan biraktim ileride ne olacak onu da dusunup duruyorum......Ins cocuk sahibi olup cocugum 1-2 yasina kadar dayanabilsem sonra yaptiracagim....

Dr acik amelyat oneriyorlar .....Canim senin amelayatin nasildi?

öncelikle çok geçmiş olsun o ağrıları çeken bilir ben 3 ay tamamen yerde kaldım benim gecikmişti ayağımdaki uyuşukluk tamamen geçmedi benim kapalı dedikleri mikro diskektomi ameliyatı oldu hastahanede bir gün kaldım şimdi o günlere göre çok iyiyim egzersizimi aksatmıyorum eğer hamile kalmadan önce ameliyat olursanız daha iyi olur hamilelikte daha kötü olabiliyormuş yine de dr ne derse onu yapın acil şifalar dilerim

arkadaşlar bende 1,5 ay önce fıtık olduğumu öğrendim şimdi iyi bi fizik tedavi uzmanı araştırıyorum çünkü iyi dr ve iyi bi tedavi süreci çok önemli ankarada tavsiye edebileceğiniz bu işin uzmanı olmuş dr. tavsiyelerinizi bekliyorum sevgiler hepinize geçmiş olsun ....

DISHY -cgim Gecmis olsun! malesef Turkiyede yasmiyorum bunun icin yardimci olamiyorum....

Fizik tedavisini baslamadan once iyice arastirmalisin cunku bazen zarari da olur....Dikkat et!

Murgizinannesi .Gecmis olsun! Gec kalmadan korkuyorum suan jenekolojik acidan tup alinmasi gerekir o amelyat oncelikle sonra bunu yaparsam sonra tup bebek bunlari vucut kaldiramas onun icin baska carede yok yas ta ilerledi ne de olsa Allaha siginarak tupler normal ise tup bebege baslayacagim....Oyle sikistim oceden erteleyen kendim sucluyum.....

bel fıtığı genetik falan değil ben de bel fıtığından mikrocerrahi ile amliyat oldum doktor çok önemli. fıtık fiziksel bir sorun kanla geçen bişey değil ki genetik olsun. yanlış hareketler fıtığın ilk sebebi

yanlış ve ani hareket,aşırı ağır yük kaldırma başlıca sebepleri. bendede var birkaç aydır en hafifiymiş ama haala bacaklarımdaki uyuşmalar geçmedi en son 1 ay önce tekrar gittim mr çektirdim sırtımdada başlangıcı varmış .netten bir doktora sordum öncelikle fizik tedavi uzmanına gitmelisiniz dedi iyi gelirmi bilmiyorum allah kimseye vermesin çok zor gerçekten.çabuk geçmeyen bişey..çoğu iyi geldiğini söylerken bazılarıda daha kötü oluyormuş........:uhm:

slm kızlar hepinize çokkk geçmişolsun yaşayan bilir demişler sizleri çoook iyianlıyorum 2004 den beri iki fıtıkla uğraşıyorum biryıl topal gezdim fizik tetavide gördüm hem özelde hemde devlet hastanesinde hiç faydasını görmedim allah bepimizin yardımcısı olsuna.s.

annem iki sene önce hastanede yattı 10 gün..bel fıtıgı patlamıştıı..dokotrlar kesinlikle ameliyat dedii..ama kuzenim doktorr o kesinlikle olmasınn belfıtıgı ameliyatı olanlar ertesi sene yine ameliyat oluyor dedii...annem 10 gün dayanılmaz acı çekti amaa şimdi gayet iyi..aradaa oluyor agrısı ama iki sene önceki halini düşününce hiç bşyi yok diyebilirim..herkese acill şifalar olsun..insanın neresi agrırısa canı ordan çıkıyormuş gibi gelir derler ya dogruymuşş..

arkadaşlar selam. tesadüfen gördüm bu konuyu. allah bütün bel fıtığı olanlara sabır versin. yaklaşık 1 yıl önce bir sabah kalktım ki doğrulamıyorum. oysa önceki gün sadece ütü yapmıştım biraz. ertesi gün, ertesi ay hep doktorların verdiği ağrı kesicilerle, kas gevşeticilerle geçti. ama birkaç ay sonra baktım ki artık sağ ayağım da uyuşmaya başlıyor.önce parmaklarımdan başladı sonraki günlerde kalçama kadar çıktı.yine yüklendim ağrı kesiciye. bir gün bir kalktım ki ellerim ve ayaklarım ciğer rengi olmuş, böyle bordo. hemen koştum cildiyeye ağrı kesici mi içiyorsun kes hemen karaciğerin kirlenmiş dedi. bu sefer doktor fizik tedavi verdi. tam 31 gün boyunca hergün fizik tedaviye gittim. o kadar zor gidiyordum ki hatta son günlerde evden çıkamadığım için eşim evden izin alıp götürüyodu. fizik tedavi bende işe yaramadı daha beter oldum. artık tuvalete bile gidemiyordum belimin ve bacağımın ağrısından. yazın ayağımda terliği hissetmiyodum terlik cıkıp gidiyodu, o kadar kötüydüm yani. bu arada çevremde herkes dayan, ameliyat olma, olanlar bir daha oluyolar, bel ağrıları geçmiyor falan diyolardı. bir tanıdığımız 1 ay hiç kalkmadan yat sadece wc ye git dedi. onu da yaptım ama nafile hiçbir işe yaramadı. artık ayak başparmağımı oynatamaz hale gelmiştim.

bu çok sinirimi bozdu ve araştırmalarım sonucunda bu işte baya iyi olduğunu öğrendiğim bir doktordan randevu aldım. hemen ameliyat olman lazım dedi. hiç korkmadım, hiç çekinmedim. o kadar bıkıyorsunuz ki artık ne olacaksa olsun kurtulayım diyosunuz. ameliyata giderken sedyede eşime ve anneme el sallayıp gülerek 1 saat sonra görüşürüz dedim ve girdim :) pazartesi muayene oldum, salı hastaneye yattım, çarşamba mikrocerrahi ameliyat oldum, perşembe çıktım :) küçücük bir iz var sırtımda ne diyeyim bir kibritin yarısı kadar.

narkozdan uyandıktan sonra ilk işim sağ ayağımı hareket ettirmek oldu. hiç bir acı duymayınca allahıma binbir şükürler olsun kurtulmuşum dedim. 2 hafta yattım evde dinlendim. sonra da şükürler olsun evimin işini bile yaptım. ha çok zorlayınca ağrıdı belim hala da çok zorlarsam sızlar ama doktorum tamamen iyileşme sürecinin 1.5 sene olduğunu söyledi.

bu günlerde spora gidiyorum. tabi bu yazdıklarım tam 8 ay sürdü ve hareketsizlikten kilo aldım. spor yaptığım dönemlerde belimin zorlayacağınıı düşünmüştüm ama aksine çok rahatım.

biraz uzun oldu ama sözün özü onu bunu dinlemeyin ameliyatsa ameliyat olun hiç korkacak birşey değil doktor iyi olduğu sürece. ben şimdi sağ ayağımın baş parmağını oynatabiliyorum ama eskisi gibi değil, diyorum ki sağı solu dinlemeyip erkenden ameliyat olsaydım o da olmazdı. ama yine de allahıma bin şükür, bugünleri gördüm..:nazar:

hepinize sevgiler a.s.

slam arkadaşlar bende 3 gün önce öğrendim bel fıtığı olduğumu,moralim çok bozuldu
banada fizik tedavi önerdi doktor.Ama çoğundan duyduğum kimse bi faydasını görmemiş
sporada gidiyorum zararı olurmu bilmiyorum amaa bırakmakda istemiyorum.kilo almamam lazımmmış hatta kilo vermem gerek şaşırdım kaldım valla.ne yapayım ya offffff ya lütfen yardım

. o kadar bıkıyorsunuz ki artık ne olacaksa olsun kurtulayım diyosunuz. ]

evet arkadaşım valla bende bıktımya bu uyuşmalardan, ama bana başlangıcı diyorlar ya ben ne zamana kadar böyle olucam, burda doğru dürüst doktorda yok işim zor yazın memlekete gidicemde fizik tedavi uzmanına çıkıcamda bazen geçiyor gibi oluyor moralim düzeliyor biraz iiş yapayım yine artıyor bu uyuşmalar yine moral sıfır oluyorsenağlama

slam arkadaşlar bende 3 gün önce öğrendim bel fıtığı olduğumu,moralim çok bozuldu
banada fizik tedavi önerdi doktor.Ama çoğundan duyduğum kimse bi faydasını görmemiş
sporada gidiyorum zararı olurmu bilmiyorum amaa bırakmakda istemiyorum.kilo almamam lazımmmış hatta kilo vermem gerek şaşırdım kaldım valla.ne yapayım ya offffff ya lütfen yardım

merhaba arkadaşım çok geçmiş olsun benim yazılarımı okumuşsundur benimde sorunum senden farksız değil sende uyuşma varmı bacaklarında ben egzersiz yapmıştım bir ara daha kötü oldum doktor yapma dedi bıraktım .sana doktorun ne diyor spor konusunda
beni gittiğim hiçbir doktor ki nerdeyse 8,9,doktora gittim fiziğe yönlendirmediler en son netten bir doktora sordum o dedi bana bi fizik tedavi uzmanına görünün diye yaza artık benim işim son ümdim onda zaten inşallah geçerde kurtulurum iyi geliyor diyenlerde çok ama bir dene bence inşallah iyi gelir ..

evet arkadaşım valla bende bıktımya bu uyuşmalardan, ama bana başlangıcı diyorlar ya ben ne zamana kadar böyle olucam, burda doğru dürüst doktorda yok işim zor yazın memlekete gidicemde fizik tedavi uzmanına çıkıcamda bazen geçiyor gibi oluyor moralim düzeliyor biraz iiş yapayım yine artıyor bu uyuşmalar yine moral sıfır oluyorsenağlama

arkadaşım çok geçmiş olsun ama sakın işini son ana bırakma. uyuşmalar da başladıysa ilerlermiş demek ki :bbo: baktın ki baya baya uyuşuyor. hani bacağına birisi sarılmış gibi oluyor hemmen iyi bir doktor bul ve ameliyat ol. benim düştüğüm hataya düşme. yani çok bekleme oldu mu a.s. fizik tedavi beni daha da beter etti ama umarım sana iyi gelir canım yerimseniben çok çok geçmiş olsun, seni çok iyi anlıyorum :1hug:

geçmiş olsun canım bozma moralini bence. spor hocana söyle bel fıtıgı başlangıcım var diye, o sana ona göre hareketler verir. bir de doktorun sana bir kağıtta verdiği hareketler olması lazım onları da yaparsan sanırım kurtulursun. bir de şu var 1 saat oturduktan sonra 10 dk dolaş. yani 1 saatten fazla koltukta veya sandalyede oturma ve arkanda mutlaka yastık olsun oldu mu a.s

ben 28 yasında olmama ragmen bel fıtıgım var ilerlemiş durumda dedi doktorum tomografi sonucuna bakıp. spralle korunuyordum ben spral ve kadın hastalıgına dikkat et dedi yani enfeksiyon bile bel fıtıgnda zararlı olurmus düzenli kadın dogum dr uma gitmemi önerdi bende zaten bel agrısı die pek bişiy kalmadı cünki artık sag ayagım cok kötü agrıyor belden cıktı yani bu agır kaldırma fazla yürüme dogum yapma yasaklar cok ama ben yinede tek cocukla kalmayı düşünmüyorum. hamile kalırsan yataktan kalkamazsın dedi ameliyat önerirmisiniz dedim gecn yasta riskleri cok oldugu için onuda önermedi ne diyeyim biraz zengin hastalıgı bu hiç bir iş yapmadan yaşa. allah şifamızı versin ama ben sonunda felc olmaktan cok korkuyorum....

arkadaşım çok geçmiş olsun ama sakın işini son ana bırakma. uyuşmalar da başladıysa ilerlermiş demek ki :bbo: baktın ki baya baya uyuşuyor. hani bacağına birisi sarılmış gibi oluyor hemmen iyi bir doktor bul ve ameliyat ol. benim düştüğüm hataya düşme. yani çok bekleme oldu mu a.s. fizik tedavi beni daha da beter etti ama umarım sana iyi gelir canım yerimseniben çok çok geçmiş olsun, seni çok iyi anlıyorum :1hug:

çok teşekkür ederim arkadaşım yaa saol:çok üzgünüm:

Merhaba arkadaşlar,benim de 2 şubat'ta cevre hastanesinde dr.onur kulaksızoğlu tarafından belime 4 vida takıldı.Çok rahat bir ameliyat geçirdim,2.saat sonra ayağa kaldırdılar,3 şubat'ta kendim yürüdüm.İlgili,canayakın bir doktor.tv 5(pazartesi-çarşamba saat 9.00) ve meltem tv(perşembe 17.00,cumartesi 9.30) de program yapıyor, mr fotoğraflarınızı gönderip kendi sitesinden görüşlerini alabiliyorsunuz.(belboyun.net)Hiç korktuğum gibi olmadı.

ben 28 yasında olmama ragmen bel fıtıgım var ilerlemiş durumda dedi doktorum tomografi sonucuna bakıp. spralle korunuyordum ben spral ve kadın hastalıgına dikkat et dedi yani enfeksiyon bile bel fıtıgnda zararlı olurmus düzenli kadın dogum dr uma gitmemi önerdi bende zaten bel agrısı die pek bişiy kalmadı cünki artık sag ayagım cok kötü agrıyor belden cıktı yani bu agır kaldırma fazla yürüme dogum yapma yasaklar cok ama ben yinede tek cocukla kalmayı düşünmüyorum. hamile kalırsan yataktan kalkamazsın dedi ameliyat önerirmisiniz dedim gecn yasta riskleri cok oldugu için onuda önermedi ne diyeyim biraz zengin hastalıgı bu hiç bir iş yapmadan yaşa. allah şifamızı versin ama ben sonunda felc olmaktan cok korkuyorum....

28 yaş genç miymiş? ne alaka? ben de ameliyatımı 28 yaşında oldum. bir yerden sonr olmak zorundaysan yapacak birşey yok. ne yani felç olup bacağımızı mı kaybedelim. yukarıda yazdım ameliyat olma olma dediler şimdi ayak başparmağımı eskisi gibi yukarıya doğru kaldıramıyorum. beklemeseydim o da düzelcekti. hem ayrıca benim daha cocugum bile yok. doktora sordum ameliyattan 2 ay sonra, artık normal insanlar nasıl yaşıyorsa ve onlar ne kadar dikkat etmelilerse sen de öylesin dedi. yani bir farkım kalmadı fıtıksız olanlardan. peki cocuk dedim, olabilir neden olmasın ki dedi yerimseniben mümkünse başka bir doktora git canım hatta birkaçfarklı doktora git. bu doktor cok olumsuz konuşmuş, pek severler zaten böyle şeyleri :oklava:

merhaba arkadşlar benimde belimde 2tane fıtık var biri sağda biri solda amlyat olmadn önce bitki yağlarını denyin muahakka
ben denyorum iyiyim şimdlk ağrıalrımı yok edyoo arkadışmdada vardı o bu yağları kullandıktan snra yok oldu ve benm ablamada doktor hemn acilen amlyat dedi ve ablam olmadı çok dkkat etti ve çu an hiç br şeyi yok bence ilk önce dkkat edlmesi gerek hemen amlyatta sorun değil
dğer ablamında fıtığı patladı o hemn amlyt oldu 2ay hiç bir iş yapmadı ve halan ara ara ağrdığını ve amlyatında hemen çözüm olmadığını söledi
hepimize geçmiş olsun

Back