arkadaşlar selam. tesadüfen gördüm bu konuyu. allah bütün bel fıtığı olanlara sabır versin. yaklaşık 1 yıl önce bir sabah kalktım ki doğrulamıyorum. oysa önceki gün sadece ütü yapmıştım biraz. ertesi gün, ertesi ay hep doktorların verdiği ağrı kesicilerle, kas gevşeticilerle geçti. ama birkaç ay sonra baktım ki artık sağ ayağım da uyuşmaya başlıyor.önce parmaklarımdan başladı sonraki günlerde kalçama kadar çıktı.yine yüklendim ağrı kesiciye. bir gün bir kalktım ki ellerim ve ayaklarım ciğer rengi olmuş, böyle bordo. hemen koştum cildiyeye ağrı kesici mi içiyorsun kes hemen karaciğerin kirlenmiş dedi. bu sefer doktor fizik tedavi verdi. tam 31 gün boyunca hergün fizik tedaviye gittim. o kadar zor gidiyordum ki hatta son günlerde evden çıkamadığım için eşim evden izin alıp götürüyodu. fizik tedavi bende işe yaramadı daha beter oldum. artık tuvalete bile gidemiyordum belimin ve bacağımın ağrısından. yazın ayağımda terliği hissetmiyodum terlik cıkıp gidiyodu, o kadar kötüydüm yani. bu arada çevremde herkes dayan, ameliyat olma, olanlar bir daha oluyolar, bel ağrıları geçmiyor falan diyolardı. bir tanıdığımız 1 ay hiç kalkmadan yat sadece wc ye git dedi. onu da yaptım ama nafile hiçbir işe yaramadı. artık ayak başparmağımı oynatamaz hale gelmiştim.
bu çok sinirimi bozdu ve araştırmalarım sonucunda bu işte baya iyi olduğunu öğrendiğim bir doktordan randevu aldım. hemen ameliyat olman lazım dedi. hiç korkmadım, hiç çekinmedim. o kadar bıkıyorsunuz ki artık ne olacaksa olsun kurtulayım diyosunuz. ameliyata giderken sedyede eşime ve anneme el sallayıp gülerek 1 saat sonra görüşürüz dedim ve girdim :) pazartesi muayene oldum, salı hastaneye yattım, çarşamba mikrocerrahi ameliyat oldum, perşembe çıktım :) küçücük bir iz var sırtımda ne diyeyim bir kibritin yarısı kadar.
narkozdan uyandıktan sonra ilk işim sağ ayağımı hareket ettirmek oldu. hiç bir acı duymayınca allahıma binbir şükürler olsun kurtulmuşum dedim. 2 hafta yattım evde dinlendim. sonra da şükürler olsun evimin işini bile yaptım. ha çok zorlayınca ağrıdı belim hala da çok zorlarsam sızlar ama doktorum tamamen iyileşme sürecinin 1.5 sene olduğunu söyledi.
bu günlerde spora gidiyorum. tabi bu yazdıklarım tam 8 ay sürdü ve hareketsizlikten kilo aldım. spor yaptığım dönemlerde belimin zorlayacağınıı düşünmüştüm ama aksine çok rahatım.
biraz uzun oldu ama sözün özü onu bunu dinlemeyin ameliyatsa ameliyat olun hiç korkacak birşey değil doktor iyi olduğu sürece. ben şimdi sağ ayağımın baş parmağını oynatabiliyorum ama eskisi gibi değil, diyorum ki sağı solu dinlemeyip erkenden ameliyat olsaydım o da olmazdı. ama yine de allahıma bin şükür, bugünleri gördüm..
hepinize sevgiler a.s.