benim annemde bel fığı amelyatı oldu ve 8 platin var. ilk ay ağrısı olması normal. fakat bacağında ağrı varsa bence bir doktora görünmeli eşiniz. geçmiş olsunarkadaslar esim ameliyat oldu bel fitigindan bugun 5 inci gunu ama agrisi cok oluyor.acaba bu konuda deneyimi olan var mi
ameliyat sonrası spor için doktorunuz ne gibi tavsiyelerde bulundu?Yıllarca çektim, ağır kaldırmak yasak, çok oturunca bacağın uyuşur, çok yürürsün belin ağrır, çok oturursun ağrından dayanamazsın. Çok kötü günlerdiDoktor Aytaç Akbaşak sağolsun, ilgilendi, proefsör olmasının getirdiği bir tecrübe de var. Çok doğru yönlendirdi ve ameliyat etti. Çok memnunum, her gün dua ediyorum.
Ben çok spor yapan biri değilim açıkçası, ağır kaldırmamam lazım tabi, ani hareketlerden kaçın dedi. Kendisinin verdiği bir egzersiz programı oldu, ona uydum. Şimdi çok rahatımameliyat sonrası spor için doktorunuz ne gibi tavsiyelerde bulundu?
bora beyi bende tanıyorum. bende aynı hastahanede bel fıtığı ameliyatı oldum.ama benim bel ağrım oluyor ayakta dikilince ve uzun yol yürüyünce. sizde bel ağrılarınız nasıl anlatabilirmisiniz? çok geçmişler olsun sizede...Merhaba,
Yıllardır belim ağrırdı benim. 28 yaşındayım bu arada. Ben hep belim tutuluyor sanırdım. Ta ki 2014'te bacağımda dayanılmaz ağrılar oluşana kadar. Tabii ki yine fıtık aklımın ucundan geçmedi :) Niye düşünemedim bilmiyorum. Ortopedi doktoruna gittim. Çok büyük ve patlamak üzere olan bir fıtık olduğu MR sonucunda ortaya çıkınca, doğru doktoru buldum. Fatih Sultan Mehmet Hastanesindeki beyin cerrahı Dr. Bora Gürer çok iyi bir doktor, hastane de devlet hastanesi olmasına rağmen gerçekten çok kaliyetliydi. Gerçekten çok iyi ilgilendiler benimle. Ameliyat sonrası 1 gün hastanede yatıp çıktım. Fıtığım çok büyük olduğu için, mikro cerrahi değil de açık ameliyat olmak zorunda kaldım. Tabi sonraki 1 hafta evde çok sıkıntılı geçti. Sonrasında toparlanmaya başladım. Ameliyattan 7-8 ay sonra tekrar sağ bacağımda ağrı başlayınca, ilaçlı MR çekildi ve ameliyat bölgesindeki ödemden dolayı sinirlere baskı olduğu ortaya çıktı. 6 ay kadar neurontin ve b vitamini takviyesi kullandım ve öğrendim ki B vitamini sinirlere çok iyi geliyor. Geçenlerde tekrar kontrol amaçlı MR çekildi ve sinir sıkışması görüldü. Tekrar neurontin tedavisi başlandı. Belimin ağrısı birkaç yıl daha geçmeyecekmiş. Toparlanması uzun sürermiş ve başka küçük fıtıklar da varmış. Ama bacağımın ağrısı geçsin diye uğraşıyorum hala. Uzun yürüyüşler sonrasında ve ev işi yaptığımda eskisi gibi olmasa da ağrım oluyor. Bir de söylemeyi unuttum. Neurontin insanı sarhoş ediyor. :) Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Aslında sizinle aynı şekilde ağrım. Ayakta uzun kalınca, uzun yürüyüşlerde, biraz ağır kaldırınca.. Ama bi dönem azalmıştı. O da bi kaç ay spor salonunda hafif sporlar yaparak. Sonra bırakınca yine başladı. Malum başka küçük fıtıklar da var ama Bora bey açık ameliyat olduğu için iyileşmesi uzun zaman alır demişti zaten. Önemli olan belinin değil bacağının ağrısı dedi. Neredeyse bel ağrısı ile yaşamaya alıştım diyebilirim. Uzun yürüyüş yapıp yorulunca zorlamamak ve dinlenmek gerekiyormuş. Bi de imkanın olursa mutlaka sık sık yüzmelisin dedi. Bel kasları kolay kolay çalışmıyor.bora beyi bende tanıyorum. bende aynı hastahanede bel fıtığı ameliyatı oldum.ama benim bel ağrım oluyor ayakta dikilince ve uzun yol yürüyünce. sizde bel ağrılarınız nasıl anlatabilirmisiniz? çok geçmişler olsun sizede...
eğilmekte ve oturduğun yerden kalkmaktada zorluk yaşıyomusunuz? hergün yürüyorum olabildiğince. yolda yürürken birden ayağım takılsın belim tulmuyo gibi oluyor. birde benim amelyat bölgemde yapışıklık oluşmuş. sizin kaç sene oldu. çok geçmiş olsun.Aslında sizinle aynı şekilde ağrım. Ayakta uzun kalınca, uzun yürüyüşlerde, biraz ağır kaldırınca.. Ama bi dönem azalmıştı. O da bi kaç ay spor salonunda hafif sporlar yaparak. Sonra bırakınca yine başladı. Malum başka küçük fıtıklar da var ama Bora bey açık ameliyat olduğu için iyileşmesi uzun zaman alır demişti zaten. Önemli olan belinin değil bacağının ağrısı dedi. Neredeyse bel ağrısı ile yaşamaya alıştım diyebilirim. Uzun yürüyüş yapıp yorulunca zorlamamak ve dinlenmek gerekiyormuş. Bi de imkanın olursa mutlaka sık sık yüzmelisin dedi. Bel kasları kolay kolay çalışmıyor.
geçmiş olsun öncelikle. ne gibi değişiklikler yaptınız? ben ağır kaldırmıyorum kendimide yormuyorum ama bl ağrım geçmiyor. öne arkaya eğilemiyorum. eğildiğimde belimden çıt çıt sesler geliyor ve de sabahları belim tutuk oluyor.Slm arkadaşlar bende belfitigindan ameliyat oldum ilk seneler çok aygrim vardı sonradan yaşam sitilini değiştirince ağrılarım baya azaldı mecbur kalmadıkça kimse ameliyat olmasin
tamam :)işten geliyorum, yazıcam birazdan :)
aynı beni anlattınızBenim de ameliyat bölgemde yapışıklık ve kireçlenme var. Eğilip kalkmakta zorlanmak ne demek :) eğilince kitleniyorum. Biri yardım etmeden kalkamıyorum. hareket ederken değil de, işim bitip de oturunca her yükü belimle taşımış gibi oluyorum. uzanınca canım yanıyor. Resmen bütün hayatımı belime göre düzenledim. Çantamı sırt çantası yaptım. sadece dizlerimi bükerek eğilip kalkıyorum. Çok oturmak da faydalı değil, ağrı yapıyor. çok oturunca ya ayağa kalkip biraz dolanmak ya da uzanmak gerek. Oturunca beli desteklemeli boşta bırakmamalı. Uyuma pozisyonuna da dikkat ediyorum. Yani zor iş ya :))
tesekkur ederimgeçmiş olsun öncelikle. ne gibi değişiklikler yaptınız? ben ağır kaldırmıyorum kendimide yormuyorum ama bl ağrım geçmiyor. öne arkaya eğilemiyorum. eğildiğimde belimden çıt çıt sesler geliyor ve de sabahları belim tutuk oluyor.katılıyorum zorda kalmayınca amelyat olunmamalı.
Ben lesconun yuruyus spor ayakkabısını kullanıyorum uzun suredir çok memnunum öneririm altı gondol gibi yürürken çok rahat belimde daha rahat ediyor başka ayakkabı kullanmiyorum mecbur kalmadikcaaa bir de unuttum. Ayakkabılara aman dikkat edin. Ben ağrım yüzünden uzun süre yanlış basmışım. tabanımda bozukluk oldu. şimdi özel yapım tabanlık kullanıyorum. Hele stiletto fln, aklınızdan geçirmeyin. Ortopedik ayakkabı tercih edin.
Fıtığın yerine gore sonuç çok fark ediyor ben ilk ameliyat olduğumda hergun agliyordum bu ağrıyla nasıl yaşarım diye hayat lüksüm kalmamıştı zamanla biraz rahatliyorsun ve onunla yaşamayı öğreniyorsun inss sizinki de zamanla gececek cnmaynı beni anlattınızçok zor gerçekten. anneme 8 platin takıldı benden daha hareketli ve ağrısız (maşallah)