bel fıtığı ameliyatı olan var mı ?

Merhabalar arkadaşlar ben 26 yaşındayım iki kızım var biri bebek 15 aylık ve emiyor şuan ağrıdan sağ ayağımı 1 haftadır hissetmiyorum topalliyarak yürüyorum bana da fitigin patlamış dediler ve acil ameliyat dediler bugün işlemlere başladık a çok korkuyorum mikrocwrrahi yöntemiyle ameliyat olcam inşallah sonrasında ayağım eski haline dönüşür mu diye endişelerim var ve ameliyat olacağım için bebeğimi sütten kesicem deneyimleri olan varsa beni biraz rahatlatabilir mi çok gerginim ve stresliyim yemek bile yiyemiyorum

merhaba , geçmiş olsun herkese
Geçen sene endoskopik yöntemle ameliyat oldum bacak ağrılarım aman vermediği için. Ama tam bir sene sonra aynı yerden nüksetti maalesef. Şuan 20 gündür evde yatıyorum yine aynı ağrılar ve 2. Ameliyatı hemen yaparız korkma diyor doktor ama endişeliyim ve fizik tedavi sürecindeyim .sanırım 2 ameliyat olmamak için geçen sefer yaptırmadığım epidural enjeksiyonlardan yaptıracağım ne kadar ertelersem kardır diye düşünüyorum. Aranızda bu iğne ile ilgili tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa da mutlu olurum. Sanırım fıtık sizi bulunca bir daha o kadar kolay bırakmıyor yaşam şeklinizde önemli değişiklikler yapmaz ve dikkatli olmazsak hep peşimizde olacak bu hastalık.
Umarım kimse yaşamaz ve herkes de şifasını bulur
Selamlar

Merhaba ben ameliyat olalı 5 gün oldu bacak ağrım devam ediyor ama doktorum zamanla geçeceğini söyledi benim ameliyatim mikrocerrahi yöntemiyle oldu sizin kapalı olduğu için nuksetmis olabilir mi acaba doktorunuza sordunuz mu

Çok geçmiş olsun size
Doktorum endoskopik yönteme o kadar inanmış ve o kadar kolay görüyor ki dinleseniz şaşarsınız. Biz hasar vermeden temizler çıkarız diyor, istersen 5 istersen 10 kere yap kalçadan iğne olmak gibi diyor. Bi yönden hak veriyordum geçen sene ağlayarak ve kıvranarak gittim ama ameliyat sonrası dimdik ayaktaydım ve hiç ağrım olmadı. Şimdi en son Mikrocerrahi yapan bir başka doktora gittim o bana acele etme her yöntemi dene yoksa sonra platin gerekir dedi diye erteledim şu an ve yatıyorum. Benim araştırdığım mikrocerrahi ve endoskopik birbirine çok yakın sistemler ve her ikisinde de fıtık zaten tamamen temizlenmiyor. Dışarı atan çekirdek alınıyor,büyük bir kısım içerde yine kaliyor. Mikrocerrahide muhtemelen biraz daha fazla alıyorlar ama disk hiç bir zaman tamamen temizlenmiyor bu yöntemle. Ameliyat olmuş birisi olarak size tavsiyem kendinize çok dikkat edin. İyi koruyun kendinizi , ben iyileştim diye spor yapmaya başladım ve ham vücuduma yüklendim sanırım yatağa düşürdü beni. O yüzden dikkati elden bırakmayın

Doğru çok haklısınız çok dikkat etmek lazım birde insanın yaşı da genç olunca biran önce ayağa kalkayım eski halime döneyim istiyor bende sonrasında nuksediyo diye korkuyorum birde sizde ayakta uyuşma ve bacak ağrısı varmiydi acaba benim ağrım ve uyusmam henüz geçmedi

Benim hiç belim ağrımadı hem bacak sancısı çektim bazen kalçada bazen dizden aşağıda baldırlarda olurdu ağrım. L4-L5 bölgesi fıtığım bu arada Uyuşma gibi değil şiddetli kramp sancısı gibi birisi sinirlerimden bacağı çekiyormuş gibi olurdu. Ağrılarım hafifleyince uyuştuğunu hissederdim. En son kessinler bacağımı diye eşime ağladımı bilirim. Ama hiç güç kaybı olmadı o yüzden doktorum da geç ameliyat sinirdeki hasarı düzeltmez ve bacağı kaybetmeyelim dedi. Ağrı başladıktan sonra 20-25 içinde ameliyat kararı alıp ameliyat oldum bilmiyorum belki de o yüzden hemen kaltım hiç ağrı hissetmedim. Öğrendim ki vücutta en yavaş yenilenen hücreler sinir hücreleriymiş. O yüzden siz de şu an bu ağrıları hissediyor olabilirsiniz ama eminim onlar da zamanla geçer. Ben internette yazan %5-10 nüks oranlarına kesinlikle inanmıyorum bence nüks çok daha fazla. Hastayı yormayan bir yöntem bu kapalı ameliyatlar ama fıtığı temizlemesi açısından biraz zayıf kaldığı için nüks oranı daha fazla diye düşünüyorum. Doktorun muhakkak bunu belirtmesi ve sizi çok iyi bilgilendirmesi lazım. Yani size naçizane tavsiyem hiç bir zaman geçti gitti diye düşünmeyin ve tedbiri elden bırakmayın. Umarım benim için de geç değildir ve iğnelerle düzelirim yoksa ameliyat olmak istemiyorum tekrar

Benim fitigim çok büyük olduğu için doktorum kapalı ameliyat yapamiycagini söyledi yoksa bende daha çabuk ayağa kalkarım diye kapalı ameliyat istiyordum ameliyatimin başarılı geçtiğini söyledi ama çok dikkat etmek gerektini genç hasta olduğum için doktorum diski temizleyip geri taktiğini söyledi nuks etmemesi için ağırlık kaldirmamam gerektiğini söyledi benim 15 gün içinde fitigimin patladigini öğrendim yani çok gwciktigimi düşünmüyorum ama ayağımın ucu ve Topugum uyusuktu ve hala devam ediyor inşallah zamanla geçer 2 tane doğum yaptım böyle ağrı yaşamadım

Ben de 1 sezeryan 1 normal doğum yapmış biri olarak söyleyebilirim ki bu ağrı hakkaten farklı. Bir de sanırım uzun sürdüğü için sinir sisteminizin genelini etkiliyor ve psikikolojinizi düzeltmekte bir zorlabiliyorsunuz. Neyse ki siz de atlatmışsınız, bu son ağrılarınız da hemen geçecektir eminim

Ne güzel söylediniz Mevlam bütün bu hastalıktan muzdarip olanlara şifa versin.. dediğiniz gibi psikolojisi de etkileniyor insanın çok şükür dermansız bi hastalığımız yok en azından size de acil şifalar diliyorum benim ağrım geçerse yazcam sizinde herhangi bi operasyon falan geçirirsiniz yada inşallah arılardan kurtulursunuz yazmanızı bekliyorum Allah yardımcımız olsun acil şifalar dilerim...

Merhaba ben 2014 aralık ayında hamile iken spinal anestezi ve mikrodistektomi ile ameliyat oldum ameliyat olmazsam felç olacaktım Dr Gökhan özçınar yaptı ameliyatımı ve çok başarılı geçti Alanya'dan İstanbul'a ağlaya ağlaya gittim yürüyemiyordum uyuyamıyorum ağrıdan ameliyattan sonra hiç bi ilaç kullanılmadığı için çok şiddetli Ağrım oldu ama her şeye rağmen Bebek yaşıyordu ameliyattan 45 gün sonra kan pıhtılaşmasından bebeğimi kaybettim ve o kadar acıyı boşaçekmiş oldum ama eninde sonunda o ameliyat olacaktı ameliyattan 6 ay sonra tekrar hamile oldum ve hiç bel ağrısı bile yaşamadım çok güzel ağrısız bi gebelik geçirdim tabi bu sefer Bebek yaşasın diye hergün kan sulandırıcı iğne kullandım bebeğim doğdu ve belimde problem olmadı tabi herşey güzel gidiyor bebeğimle kendim ilgileniyorum ve bir gün kalçamda ağrı oldu Dr gittim kalça kemik iliğinde ödem var ve ameliyat olduğum l4 Disk'inde fıtık başlangıcı l5 te ise yapışıklık vardı Dr ilerlemez dedi ben rahat hareketlerime devam ettim önemsemedim ve 3 ay sonra bebeğim 6 aylıkken fıtık aynı yerden l4 te Kocaman nüks etmiş yapışıklık desen almış başını gitmiş sinir kökünü çepeçevre sarmış Dr ameliyat diyor bi kaç Dr gittim hepsi aynı ve bu sefer platin takılacak çünkü ameliyat olduktan sonra Dr platinliksin ama gebelik olduğu için yapmadık dayanamazsın bu ameliyat seni 2 yıl idare eder dedi ve öylede oldu şu anda başka Dr arayışındayım platinin bir tanesi eğri olsa ömür boyu ağrı çekicem ortapedist ler platin uygulamasında daha iyi oluyor şu anda iki bacağımda ağrı var ve acil platinde ve fıtıkta bir numara olan bi Dr arıyorum fıtık ameliyat gebeliğe engel değil ama nüks e kapı açıyor

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Hastanesi - Bora Gürer, evet devlet hastanesidir ama adama şüphesiz 1 numara derim ve şiddetle tavsiye ediyorum.
Benim daha önce ameliyat olduğum Dr çok iyiydi ama çok pahalı eğer platin takılacaksa illaki devlet hastanesi istemiyorum çünkü orada platin sistemleri ihale ile alınıyor ve kalitesinden şüphe ediyorum bu aneliyatı ikinci kez olmak korkutucu acaba platin takılmasa bu defa kemik kemiğe değer mi disk inceliyor sonuçta

İşin tıbbi boyutu konusunda akıl vermek haddim değil tabii ki, ama sana yardımcı olabileceğine inanıyorum. Beni ameliyatım ve sonrasındaki tedavimin her aşamasında en ayrıntılı şekilde bilgilendirmiş, çok yardımcı olmuştur. İlla git orda ol ameliyatını demiyorum ama gidip konuşmak vakit kaybı olmaz Her sorunu en iyi şekilde cevaplayacağından şüphem yok

Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun, allah acil şifalar versin. Benim anneminde 5tane fıtığı vardı ve ameliyat olup playin takılması gerekiyor dendi. Araştırdık ve fatih sultan mehmet eğitim araştırma hastanesinde ali börekçi adında bir doktor bulduk ve çok övülen bir doktordu. Bir akrabamızında omurilik ameliyatını yapmıştı çok memnundu doktordan. Buna dayanarak annem ameliyat oldu bu doktora. Ve çok şükür ki sağlıklı bir ameliyat geçirdi. 2 sene oldu 8 platin var annemde çok memnun .gözüm kapalı tavsiye edebilirim.

İkinci ameliyatımı dün oldum İstanbul'da tam kapalı endoskopik yöntem ile iki saat sonra kendim kalkıp tuvalete gidebildim ameliyat olalı bir gün oldu sanki ameliyat olmamış gibiyim ameliyata bağlı Ağrım yok bu beni çok şaşırttı ilk ameliyatımda üç ay ağrı çekmiştim yardımsız yataktan kalkamamıştım ams 6 ay sonra yeniden doğmuş gibiydim ama dün olduğum ameliyatta sol bacağımdaki üst baldırdaki ağrı kaldı ve iki bacakta uyuşukluk var buda beni düşündürüyor Dr başarılı geçti ameliyat demişti yarın kontrolüm var ama parça kaldıysa diye çok korkuyorum bu fıtık beni çok yordu maddi manevi olarak yoruldum şimdiye kadar bi araba parası harcadım ameliyat olmazsam durum çok kötü ameliyat olursamda garantisi olmuyor şans işi biraz ama kimse anlamıyor ameliyat olma daha kötü olursun baskıları ile üç ay süründüm tuvalete bile gidemedim ama insanlar anlamadı şu an daha iyiyim ama yarım yamalak tabiri caizse

İlk 2 gün sıkıntı çekebilirsin ama sonrası korktuğun gibi değil inan. Ben kadıoğlu hastanesinde profesör Aytaç Akbaşak’a olmuştum, tavsiye ederim, güven vermişti bize.

Merhaba bayanlar.ilk çocuğundan sonra kendimi korumadigim spor yapmadığım için fıtık oluştu. 4 yıldır sürekli bazen artan bazen az hissettiğim ağrılarım oluyordu.Ama her yıl 2/3 hafta yatarak ignelerle geçirdiğim günlerim de oluyordu.ikinci çocuğuma hamile kaldım. 9 ay hiç sorun yaşamadım üstüne bir de 58 kilodan 92 ye çıkmıştım. Doğumdan sonra ara ara ağrılar oluyordu .iğne ve haplarla gecistiriyordum...Kurban bayramında Antalya ya gittik ve hayatımın hatası olan çocuk havuzuna kaydıraktan atladım üstelik çok hızlı da değildim ama sağ tarafıma bir ağrı girdi .o an anladım bişey olduğunu ,kızımın maymunu bile eğilip değiştiremedim ( nasıl böyle bir yanlış yaptım bilemiyorum ama bunu yaşamam gerekiyormuş demekki diyorum.Öğretmen olduğum için okula başladım ama sınıfta duramıyorum ,ders anlatıyorum ama nasıl zorlanıyorum anlatamam,hatta öğlen arasında sınıfta ağlıyordum ve bazen velilerim bile tanık olmustu( neyse idareyle durumumu konuştum belki rapor alırım sanki gene bir kaç hafta yatıracak fıtık beni derken ,ertesi günün sabahında yataktan kalkamadım düşündüğümden daha zor geçecekti . ..eşimin yardımıyla kalktım zar zor Dr a gittim ve sanırım eninde sonunda duyacağım sözü duydum" Kesin ameliyat! " nasıl ağladım anlatamam.Hemen başka yollar aradım ( fizik tedavi,sıfaci ,Manuel tedavi ,ismini duyduğum fizik tedavi Dr lazım. .) .Ayrıca beyin cerrahlarina da gidiyordum tam 14 Dr ameliyat dedi ama ben ısrarla ameliyatta kaçtim en son ameliyat dedim çünkü okuduklarimdan duyduklarımdan korkuyordum .Ta ki sağ bacağımın incelmeye ve sag ayak parmaklarimi sol ayagimkiler gibi kaldiramadigimi farketmeme kadar ( Hemen Acibadem beyin cr Doc Dr Bulent Onal a gitti esim(görüştüğüm dr lardan en icime sinen isimdi ) 28 ekim gunune randevu aldi ve tahliller icin beni de goturdu hastaneye .Dr bey tekrar muayene etti cunku 3 hafta once görüşmüştük. 3 hafta icinde cok kotulestigimi tekrar emar hatta sinir testi istedigini soyledi aksam bile amelitaya alabilirim dedi (( o an hersey durdu surekli olarak cocuklarimi dusunuyordum ya bana birsey olursa ya kalkamazsam diye bir suru kotu dusunce geciyordu ...yeni emerda 3 hafta icinde fitigin yayildigi resmen kanali kapattigi ve l3 e baski yapip bacagimi incelttigi cikti ortaya .ben ameliyatsiz kurtulayim derken daha da kotulestirmisim yaptiklarim sadece vakit kaybiymis .cok uzattim......ameliyat korktugum gibi olmadi hamdolsun tabi herşeyin zorlugu var ,4 saat sonra yemek yedim ve yuruttuler hic agri hissetmedim .1 gece kaldim hastanede. 2 gun sonra yikandim he mikrocerrahi ile ameliyat oldum .her saat basi evin koridorunda turladim .iki gun yardimli kalktim .ameliyattan sonra 4.gun ayagimda bacagimda agri oldu .bu hafta da kalcamda yani kaba et denir ya iste orda agrim var ama dayanılmaz agrilar değil . 8.gunden sonra 30 dk lik yuruyuslere basladim.omur boyu 1 saat yuruyeceksin dedi dr um.ctesi sanirim bu agrilardan dr a gidicem .gerci olacak zamanla gececek dedi ama ben tedirgin oluyorum.bu arada hic ev isi yapmiyorum pijamalarla geziyorum evde :) oturmuyorum cok fazla hep yatiyorum arada yuruyorum ( disari yuruyus haric ) .Hepimize Allah acil sifa versin...Herkesin yasadigi farklidir lutfen dr lari dinleyin ,en son care ameliyat olsun ama geciktirmeyin kendinizi takip edin ,yuruyun ,yuzun

Merhaba yine ben ikinci kez endoskopik yöntem ile ameliyat olmuştum 13 ekimde ve ertesi gün kontrol de dr a ağrım var dedim geçer dedi ama hala fıtığı hissediyorum MR istiyorum dedim ne gerek var ben fıtığı görerek aldım dedi eşime karını psikoloğa götür kafayı yemiş demiş "ali güven Yörükoğlu" evime döndüm Ve bir gün sonra bir daha ayağa kalkamadım eşim fıtığın olmadığına o kadar inanmış ki hala MR çektirmeyelim diyor tuvalete gitmek istedim emekleyerek gittim ve geri dönerken zırım sorum ağladım sanki bacağım kırık gibiydi çok acıyordu kıpırdatamıyordum dr ve asistanı na söyledik ısrarla fıtık Yok dediler 16 Ekim gece acil MR çektirdim ve fıtık olduğundan daha büyük bir şekilde duruyordu belimde düzleşme olmuş skolyoz da cabası acil istanbula geri döndük 18 ekimde ilk ameliyatımı yapan Gökhan beye gittim bana yine platin dedi aslında taktıracaktım sonuçta 4 yaşındaki çocuklara bile skolyoz ameliyatında platin takılıyor bana 32 yaşında takılsa ne olacaktı ki!ama eşim ve babam kesinlikle istemedi ameliyata girdik çıktık hemen ayağa kalktım hiç ameliyat olmamış gibi çok rahattım ilk iki gün hiç ağrım yoktu ama üçüncü gün topallamaya başladım ben tabi o moral bozukluğu ile her gün ağladım bir hafta sonra kontrole gittik dr durumumu söyledim tekrar MR istedim dr zaten kendinden emin başarılı bi dr hemen alt katında vardı mr için uzanırken bacağım kalkmadı kalçada yoğun ağrı var neyse zorla uzandım MR çekildi ben ağlıyorum sürekli nedir bu çektiğim diye MR okuyan dr bana ağrılarımı sordu sol bacak ta ağırlıklı yanma ile donma arası bir ağrı sol kalçada Ve baldırda fıtık gibi bi ağrı MR okuyan dr fıtık olmadığını fakat durumumun kötü olduğunu belimde kayma Ve sıvı birikmesi olduğu için ve disk mesafesi çok çok az kaldığı için sinir köklerinin yerinin daraldığını ağrılarımın olduğunu söyledi aneliyatı yapan dr çıktım sonuç göstermek için ağrılarım geçeceğini ama kaymaya bağlı olanın platinsiz geçmeyeceğini söyledi sendeki malzeme bu kadar yapacak bişey Yok dedi ameliyat olalı 35 gün kadar oldu ağrıların büyük kısmı gitti topallama geçti sadece belim ağrıyor Ve kaymaya bağlı kalçada biraz ağrı var ayağımı yukarıya kaldıramıyorum çorap giymek biraz sıkıntılı belki zamanla oda düzelir düzelmezse gidip vidaları taktıracağım şu anda parmak uçlarıma alev iniyor gibi bu arada ben psikolojik olarak çok kötü etkilendim 13 ekimden beri her gün ağlıyorum kızıma bakamıyorum intiharı bile düşündüm yarım kaldım sankiBenim annem de aynı yaşta fıtık oldu benimle aynı Disk'ten yürüyemez di bir yıl boyunca ağladı Ve yattı ben 7yaşlarındaydım zamanla iyileşti belki bende yatsam onun gibi iyileşirdim çünkü diskler protrüzyon seviyesinde idi dışı sağlamdı bir yıl yatsam kendini iyileştirebilirdi ama dr ların felç olursun lafıyla ameliyat oldum " lütfen disk patlak değilse sadece ağrınız varsa kuvvet kaybı yoksa ameliyat olmayın"ameliyatın sonu yok

Esk11 durumunuz nedir nasil oldunuz ? Benim dayanılmaz agrim yok ama kalca agrim ara ara oluyor sabah yataktan kalkarken tutulmus gibi sanki oluyorum biraz adim atinca azaliyor . Daha ne kadar dikkat edicem daha ne yapicam bilmiyorum .Ikinci donem ise baslicam ama korkuyorum. Evet eskisinden iyiyim ama agrisiz degilim herkese gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…