Merhaba ben ameliyat olalı 5 gün oldu bacak ağrım devam ediyor ama doktorum zamanla geçeceğini söyledi benim ameliyatim mikrocerrahi yöntemiyle oldu sizin kapalı olduğu için nuksetmis olabilir mi acaba doktorunuza sordunuz mumerhaba , geçmiş olsun herkese
Geçen sene endoskopik yöntemle ameliyat oldum bacak ağrılarım aman vermediği için. Ama tam bir sene sonra aynı yerden nüksetti maalesef. Şuan 20 gündür evde yatıyorum yine aynı ağrılar ve 2. Ameliyatı hemen yaparız korkma diyor doktor ama endişeliyim ve fizik tedavi sürecindeyim .sanırım 2 ameliyat olmamak için geçen sefer yaptırmadığım epidural enjeksiyonlardan yaptıracağım ne kadar ertelersem kardır diye düşünüyorum. Aranızda bu iğne ile ilgili tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa da mutlu olurum. Sanırım fıtık sizi bulunca bir daha o kadar kolay bırakmıyoryaşam şeklinizde önemli değişiklikler yapmaz ve dikkatli olmazsak hep peşimizde olacak bu hastalık.
Umarım kimse yaşamaz ve herkes de şifasını bulur
Selamlar
Merhaba ben ameliyat olalı 5 gün oldu bacak ağrım devam ediyor ama doktorum zamanla geçeceğini söyledi benim ameliyatim mikrocerrahi yöntemiyle oldu sizin kapalı olduğu için nuksetmis olabilir mi acaba doktorunuza sordunuz mu
Doğru çok haklısınız çok dikkat etmek lazım birde insanın yaşı da genç olunca biran önce ayağa kalkayım eski halime döneyim istiyor bende sonrasında nuksediyo diye korkuyorum birde sizde ayakta uyuşma ve bacak ağrısı varmiydi acaba benim ağrım ve uyusmam henüz geçmediÇok geçmiş olsun size
Doktorum endoskopik yönteme o kadar inanmış ve o kadar kolay görüyor ki dinleseniz şaşarsınız. Biz hasar vermeden temizler çıkarız diyor, istersen 5 istersen 10 kere yap kalçadan iğne olmak gibi diyor. Bi yönden hak veriyordum geçen sene ağlayarak ve kıvranarak gittim ama ameliyat sonrası dimdik ayaktaydım ve hiç ağrım olmadı. Şimdi en son Mikrocerrahi yapan bir başka doktora gittim o bana acele etme her yöntemi dene yoksa sonra platin gerekir dedi diye erteledim şu an ve yatıyorum. Benim araştırdığım mikrocerrahi ve endoskopik birbirine çok yakın sistemler ve her ikisinde de fıtık zaten tamamen temizlenmiyor. Dışarı atan çekirdek alınıyor,büyük bir kısım içerde yine kaliyor. Mikrocerrahide muhtemelen biraz daha fazla alıyorlar ama disk hiç bir zaman tamamen temizlenmiyor bu yöntemle. Ameliyat olmuş birisi olarak size tavsiyem kendinize çok dikkat edin. İyi koruyun kendinizi , ben iyileştim diye spor yapmaya başladım ve ham vücuduma yüklendim sanırım yatağa düşürdü beni. O yüzden dikkati elden bırakmayın
Doğru çok haklısınız çok dikkat etmek lazım birde insanın yaşı da genç olunca biran önce ayağa kalkayım eski halime döneyim istiyor bende sonrasında nuksediyo diye korkuyorum birde sizde ayakta uyuşma ve bacak ağrısı varmiydi acaba benim ağrım ve uyusmam henüz geçmedi
Ben de 1 sezeryan 1 normal doğum yapmış biri olarak söyleyebilirim ki bu ağrı hakkaten farklı. Bir de sanırım uzun sürdüğü için sinir sisteminizin genelini etkiliyor ve psikikolojinizi düzeltmekte bir zorlabiliyorsunuz. Neyse ki siz de atlatmışsınız, bu son ağrılarınız da hemen geçecektir eminimBenim fitigim çok büyük olduğu için doktorum kapalı ameliyat yapamiycagini söyledi yoksa bende daha çabuk ayağa kalkarım diye kapalı ameliyat istiyordum ameliyatimin başarılı geçtiğini söyledi ama çok dikkat etmek gerektini genç hasta olduğum için doktorum diski temizleyip geri taktiğini söyledi nuks etmemesi için ağırlık kaldirmamam gerektiğini söyledi benim 15 gün içinde fitigimin patladigini öğrendim yani çok gwciktigimi düşünmüyorum ama ayağımın ucu ve Topugum uyusuktu ve hala devam ediyor inşallah zamanla geçer 2 tane doğum yaptım böyle ağrı yaşamadım
Ne güzel söylediniz Mevlam bütün bu hastalıktan muzdarip olanlara şifa versin.. dediğiniz gibi psikolojisi de etkileniyor insanın çok şükür dermansız bi hastalığımız yok en azından size de acil şifalar diliyorum benim ağrım geçerse yazcam sizinde herhangi bi operasyon falan geçirirsiniz yada inşallah arılardan kurtulursunuz yazmanızı bekliyorum Allah yardımcımız olsun acil şifalar dilerim...Ben de 1 sezeryan 1 normal doğum yapmış biri olarak söyleyebilirim ki bu ağrı hakkaten farklı. Bir de sanırım uzun sürdüğü için sinir sisteminizin genelini etkiliyor ve psikikolojinizi düzeltmekte bir zorlabiliyorsunuz. Neyse ki siz de atlatmışsınız, bu son ağrılarınız da hemen geçecektir eminim
İstanbul Fatih Sultan Mehmet Hastanesi - Bora Gürer, evet devlet hastanesidir ama adama şüphesiz 1 numara derim ve şiddetle tavsiye ediyorum.fıtıkta bir numara olan bi Dr arıyorum
Benim daha önce ameliyat olduğum Dr çok iyiydi ama çok pahalı eğer platin takılacaksa illaki devlet hastanesi istemiyorum çünkü orada platin sistemleri ihale ile alınıyor ve kalitesinden şüphe ediyorum bu aneliyatı ikinci kez olmak korkutucu acaba platin takılmasa bu defa kemik kemiğe değer mi disk inceliyor sonuçtaİstanbul Fatih Sultan Mehmet Hastanesi - Bora Gürer, evet devlet hastanesidir ama adama şüphesiz 1 numara derim ve şiddetle tavsiye ediyorum.