• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekleyende kabahat

Alinti yapamiyorum malesef. Tek tek satir basi cevap vereyim.

Kimsenin yemek siparisi getirmedigi bir yerdeyiz.

Kv ye bir sey atfetmedim. Konusu bile acilmadi. Yemek yap da demedim diyemem. Mutfaga girdim corbami yapiyorum.

Farkli bakis acisi derken bir suru kadin bir suru ayri yasanmisliklar var. Bana zor gelen baskasina kolaydir. Tam tersi de soz konusu. Bunu demek istemistim. Gorus almak.

Bunu konu meselesine getirmek gereksiz diyen bayana da, sadece bir adim atmak icin kucuk bir kivilcim aradim. Herkesin kisiligi de karakteri de farklidir. Benim de boyle bir hassasiyetim varmis demekki. Yazdiginiza alinmadim sadece farkli dusumdugumuzu belirtmek icin aciklama yapiyorum
Ben senin yerinde olsam boyle birisi icinde kivilcim falan aramam yapsa yapabikiedi heralde cocuga kv bakiyor bence bunun icinde sukret az degilse ise yariyor corbada yapmasin fazla takilma ne kadar az beklenti o kadar huzur

Arakadas herkes hasta olur coluklu cocuklu insanlariz evde esimiz var isr gideriz ya bir kerede hasta olunca biri gelsinde cocuguma corba yapsin bana baksin demedim gebersemde demem cok sukur kendim yaparim esin yardim etsin diycemde hastaymis bi corba yuzunden kirize gerek yok en basitinden yap bak hem buraya yazdigina gorede bi corbalik halin var diye dusunuyorum farkki bakis acisinida anlamadim bu arada ne demek istedin

Allah sag eli sol ele muhtac etmesin.
Ben de bu tur zor zamanlar icin yemek yaptigimda fazladan yapip buzluga atarim.
SIkIsik animda ilac gibi geliyor resmen.
Simdi dogumuma da hazirliyorum.
Nede olsa yurtdisindayim, disardan yiyemiyorum, ve kimse gelmiyecek (benim tercihim).
Cocuklarimiz kucukken mecbur bu tur durumlarla karsilasicaz.

Bak yemek yapip dolaba atmak da iyiymis. Kefen parasi biriktirmektense hastalik yemegi biriktirelim.

Bak yemek yapip dolaba atmak da iyiymis. Kefen parasi biriktirmektense hastalik yemegi biriktirelim.
kesinlikle.
bak dolabta su an sulu kofte icin koftelerim var, normal kofte yapmak icin kofte var, iki kilo mantim var (kolay manti, bukmuyorsun, seritleri doldurup kapatip kesiyorsun), haslanmis nohut fasulyem var, ve yaprak sarmam var iki tencerelik.

hepsini bu tur kriz durumlari ve dogum icin hazirladim :)
hazirlamaya da devam.

Tum cevaplar icin Cok tesekkurler. Bu kadar kisa zamanda. Simdi daha rahatladim. Farkli bir bakis acisiydi aradigim. Bu aci icin asude.bahar ozellikle tesekkur ederim. Torununa hamile meselesine gelince, genelde bana yaklasim tarzlari o oldugu icin onlarin açısından yazmistim. Yani güya sahip çıktıkları ben degil de bebek olduğundan dolayi. Ilk cocugumda yasadigim. Yoksa tabiki de benim. Hatta benim bile diyemem emanet. Oyle iste.

Teşekkür ederim tekrar her ke se
Bence siz eve gelene kadar yemek çorba yapmistir kayinvalidem diye dusunmussunuz bulamayinca hasta ve hamile de olunca sinirler cabuk bozulmuş Hele bir de acsaniz tam fena:)

Yani Beklenti içinde olduğunuz için böyle olmuş. Eve gidip kendime bir çorba yapayim diye diye gelseydiniz ayni siniri yasamazdiniz. kimseden bir şey beklememek gerek üzülen biz oluyoruz cunku

5 aylik hamile ustelik hasta bir kadin, 4 yasindaki cocuguyla saat 18.30 da eve gelir. Kadinin kocasi kadindan daha beter hasta oldugundan ise bile gidemeyerek tum gununu yatakta gecirmistir. Kadin, kayinvalidesi sabah saat 9.00 da evlerine geldigi icin biraz rahattir. En azindan evde kendilerine goz kulak olacak biri vardir. Midir acaba!!!

Yahu insan oglu hasta, gelini torununa hamile o da hasta, ustelik bi de el kadar torun var bi tas corba kaynatip dolaba koymaz mi ya. Dun daha beter hastaydim hic bir seye el suremeden yattım uyudum. Esime de soyledim ki cocuga bi cift yumurta kir diye. Demin de ben mutfakta bunlari yazarken gelmis kanal 7 yi ac diyor. Ne yapacaksan beraber yapalim demek de yok. Suc ben dem kac seneden sonra HALA bir seyler bekleyen bende! Ne olur daha beterleri var, hepimizin basindakiler boyle falan deyim ya. Abartiyorsun bu gayet normal tabiki sen yapacaksin falan deyin..

Bana hic abartiyormussun gibi gelmedi. Bi insan bu derece dusuncesiz bu derece okuz olamaz. Madem ogluna bakmicak size bi corba yapmicak ne diye geldi size ?

Ne dengesiz insanlar var ya. Parazit bunlar omur somururler...

Iyi de size niye gelmiş çorba da yapmadı ise eşinize ne yararı olmuş

Koca adam tek başına kalırdı evde

Yapmamasının bir sebebi mi var acaba oğlu ile mi atışmış

Eşîniz de dememiş anne yap bir çorba içelim diye

Sıkmayın canınızı evde olduğu için beklemiştiniz bir daha beklemez sinir de olmazsınız

Benim Kv dem evde bakıcının yaptığı yemeğe sürekli laf ettiği için kadın yemek yapmamış bu da kalkıp yapmamış

Biz dışardan yemek söylerken de ben tarhana çorbası yapsaydım dedi eşim de lüzum yok deyip dışarıdan söyledi olur böyle olaylar

Torununa hamileyim lafı baya bir itici ve saçma olmuş yalnız, sanki ona torun yapmak görevmiş gibi, yani onun değil sizin tercihiniz karnınızda ki çocuk. Yapmak zorunda değil ki ayrıca. Yaparsa Allah razı olsun dersiniz yapmazsa 10 dakikanızı alır bir çorba yapmak.

5 aylik hamile ustelik hasta bir kadin, 4 yasindaki cocuguyla saat 18.30 da eve gelir. Kadinin kocasi kadindan daha beter hasta oldugundan ise bile gidemeyerek tum gununu yatakta gecirmistir. Kadin, kayinvalidesi sabah saat 9.00 da evlerine geldigi icin biraz rahattir. En azindan evde kendilerine goz kulak olacak biri vardir. Midir acaba!!!

Yahu insan oglu hasta, gelini torununa hamile o da hasta, ustelik bi de el kadar torun var bi tas corba kaynatip dolaba koymaz mi ya. Dun daha beter hastaydim hic bir seye el suremeden yattım uyudum. Esime de soyledim ki cocuga bi cift yumurta kir diye. Demin de ben mutfakta bunlari yazarken gelmis kanal 7 yi ac diyor. Ne yapacaksan beraber yapalim demek de yok. Suc ben dem kac seneden sonra HALA bir seyler bekleyen bende! Ne olur daha beterleri var, hepimizin basindakiler boyle falan deyim ya. Abartiyorsun bu gayet normal tabiki sen yapacaksin falan deyin..
Kimileri baska düsünmüs kaynanan yapmak zorunda degil gibi ama söyle de birsey var, o senin de canin kanin. Sevmeye karismaya gelince mangalda kül birakmazsiniz sahiplenirsiniz ama icraat yok. Emeksiz sevgi mi olur?

Buraya yazmistim bana da ne yardim istiyorsun diye yorum yazanlar oldu cok sacma birseymis gibi nazlaniyormusum gibi.
söyle söyliyeyim, biz aileydik hani? Anne diyorum ben ona. Madem bu kadar yakiniz da bir tas corba mi cok?
Aylarca ne cile cektim hamileyken bir ben bilirim. Serum yedim, af edersin tuvalete bile kalkamayacak kadar kötüydüm.
Yemek yapamiyordum ayaga kalkabilsem yaparim zaten kimseden birsey istemem. Ama muhtac olmak baska, karnimda büyüyen bir cocuk var. Insan da az vicdan olur, insan bekler bunu. Kayinvalidem bes dakika bile uzaklikta degil bana yürüyerek. Hicbirsey yapmadi, ki o sürekli bana gelsin oturalim diye sürekli gerilim yapan bir kadindi sürekli benden bisiyler bekliyordu. Neyse konu cok uzun ama ölmedim cok sükür. Ama sokaktaki yarali köpekler gibi acizdim. yolsa görse insan yardim etmez mi hasta hayvana.. aileyiz diye geciniyoruz ama herkes insan olamayabiliyor. Ben o hastayken evinin yemegini yaptim insanlik insanliktir o yapmadi diye yapmamazli etmedim. Istersek yapar o da mecbur kaldigi icin, kötü olmamak icin. Kurumustum, gercekten bütün gün yatakta aglayarak geciyordu.
Cok uzun oldu biliyorum. Benim de icim doluymus. Orada olsam ben sana corba yapardim, olsaydim da yapsaydim gercekten ck samimiyim. Ne yapalim böyle insanlar var. Bizim gibi insanlar da var. Su dogru bu yanlis demek de olmuyor cünkü herkes farkli düsünüyor. Iste ben de böyle düsünüyorum. Insanlik baska insan olmak baska..

Allah sag eli sol ele muhtac etmesin.
Ben de bu tur zor zamanlar icin yemek yaptigimda fazladan yapip buzluga atarim.
SIkIsik animda ilac gibi geliyor resmen.
Simdi dogumuma da hazirliyorum.
Nede olsa yurtdisindayim, disardan yiyemiyorum, ve kimse gelmiyecek (benim tercihim).
Cocuklarimiz kucukken mecbur bu tur durumlarla karsilasicaz.
En iyisi kimseden bisi beklememk gerek allah hayirli dogumlar nasip etsin

Ben yardımı sadece eşimden beklerim kvden değil hamileliğin verdiği bişe olsa gerek takılmayın bu kadar üzmeyin kendinizi

Beklentisi az olan insanlar daha mutlu oluyor bu durumda k.v den bir tencere çorba beklemek bile mutsuzluğa sebep. Bence düşünülmeli seni değilse bile torunu ve oğlunuda mı pas geçmiş??

Ben evli olsaydım da böyle bir beklenti içinde olmazdım muhtemelen. Mutfağa girip yemek yapma vb. şeylerden sonra fazla yüz göz olunuyor, arada mesafe bırakılmalı bence.

Belki evinizde rahat edemiyordur. Orayi burayi karistirmim gelin rahatsiz olur diye dusunup bisey yapmamistir. Olabilir yani o konuda ince dusunen annelerde var.

Al bir hazır çorba kaynat ya da dışardan yemek söyle.

kayınvalidenin içinde malesef insanlık namına bişe kalmamış..valla yakın olsak ben gelip yapardım..ayıp gerçekten..madem çorba bile yapmıcak neden geliyor eve..gelip sinir bozmasın bari......

minimum beklenti evet en azından kafaya takmazsın ama orda hasta uayanda bu kadının oğlu insan oğluna bari bitas çorba yapar bazı i,nsanlar düşünceden yoksun maalesef..sen gelinsin sen bakacaksın ..benim kayınvalidemde bu şekilde ..art niyet yok kadın akıl edemiyor bende birşey beklemiyorum ama fazlada muhattap olmamaya çalışıyorum tuhaf geliyor bana yani şöyle bir mantık var bu kayınvalidelerde çalışıyor olsan hatta astronot olup uzayda araştırmalar dahi yapsan sen GELİNsin abi hizmet edecen

Dışardan yemek söyle.
Bu kadar basit.
Kimseyi (kaynanani ve kocani) düşünceli olması için zorlayamayiz. Iclerinde yok demek ki.

Ayy paralar Çar çur olmasın diyorsan da şöyle derim sana: dışarıdan yemek soyleyemeyecek bir adam ne bokuma güvenerek evlenip çocuk sahibi oluyor?

Kaynanan israf yapma derse de aynen bu cümleyi söylersin
Ahahah çok dobra gördüm sizi :-)

Back
X