Evlilik dışı doğan çocuktan hayır gelmez benim düşüncem. Ben olsam doğurmazdım.Geçen açtığım konuda erkek arkadaşımın kültürel farklardan dolayı ilişkimizi sakladığını ve korunduğumuz halde hamile kaldığımı söylemiştim. (Özetle)
Durum biraz değişti ve aldığım yorumlar çok faydalı oldu bana açıkçası. Erkek arkadaşım istersem doğurabileceğimi, yanında olacağımı söyledi. Öğrendiğim günden beri ağlıyorum.
Kültürel farkların yanında ikimiz için de erken bir hamilelik var ama ben aldırmak istemiyorum. Sonuçta bir can. Ama duygusal davranıp çocuğun mutsuz olması riskine, bencilliğe gider mi bilmiyorum. Çünkü kimse ben mutsuz bir yuva kurucam diyerek kurmuyor, ne harika insanlar yürütemiyor bu işi.
Biraz yorum, ama gerçekten beni anlayan bu ikilemi yargılamayacak insanlardan. Siz olsanız doğurur muydunuz? Maddi, ailevi olarak hazır değilken bile? Arkadaşım da çok istekli değil, ama ultrason görüntüsüne bakarken bir garip oldu, gördüm. Yine de çocuklardan hoşlanmayan biri, zamanla değişir mi bu?
Açık açık yazayım.Geçen açtığım konuda erkek arkadaşımın kültürel farklardan dolayı ilişkimizi sakladığını ve korunduğumuz halde hamile kaldığımı söylemiştim. (Özetle)
Durum biraz değişti ve aldığım yorumlar çok faydalı oldu bana açıkçası. Erkek arkadaşım istersem doğurabileceğimi, yanında olacağımı söyledi. Öğrendiğim günden beri ağlıyorum.
Kültürel farkların yanında ikimiz için de erken bir hamilelik var ama ben aldırmak istemiyorum. Sonuçta bir can. Ama duygusal davranıp çocuğun mutsuz olması riskine, bencilliğe gider mi bilmiyorum. Çünkü kimse ben mutsuz bir yuva kurucam diyerek kurmuyor, ne harika insanlar yürütemiyor bu işi.
Biraz yorum, ama gerçekten beni anlayan bu ikilemi yargılamayacak insanlardan. Siz olsanız doğurur muydunuz? Maddi, ailevi olarak hazır değilken bile? Arkadaşım da çok istekli değil, ama ultrason görüntüsüne bakarken bir garip oldu, gördüm. Yine de çocuklardan hoşlanmayan biri, zamanla değişir mi bu?
Maddi durumumuz orta/orta üstü. Aylık büyük bir harcama olduğunda zorlanıyoruz, benim işim daha iyi ama süreçte ne kadar işime odaklanabilirim bilmiyorum. Hamilelik, lohusalık… Zor.
Maddi olarak çok kötü değiliz zaten ama içten geldiği gibi olmayabilir. Bu önemli de değil belki. Ama bu şefkat, bakım, özsaygı inşası… Bunlar çok önemli gibi geliyor bana.Hayır dogurmazdim çünkü anneyim maddi manevi imkanim olduğu halde çok zor bir sorumluluk ilgi sevgi şefkat ister çocuk.. babasi olmadan da büyür elbet ama yaşadıklarinizin ağırlığını ilerde ondan çıkartacak bir anne olmayacağınizi garanti eder misiniz? Bir can diye doğan evlatlar genelde mutsuz anne ile büyüyen mutsuz çocuklar oluyor bir din kültürü hocam vardı kalbi atmadığı sürece can olmaz ruh uflenmez günah değil demişti rızık Allah'tan ama sevgi anneden aile bağı anne babadan riziktan daha doyurucu dur aile şefkati iyi düşün
Ben de sormuştum, başka bir üye gelip doğum kontrol hapı, prezervatife rağmen hamile kaldığını söyledi.Korunurken nasıl hamile kalınıyor bunu asla anlamayacagim. Su %0.001lik ihtimali bulan ne cok kisi var.
Neyse konuya gelecek olursak kurtaja cok sicak bakmıyorum. Ama bu adami baba yapmak da istemezdim. Sadece baba degil koca yapmak da istemezdim.
Yahu adam bu kadar erkekti madem,kuyruğu dikti..Şimdi ağzı ile destek olan sevgiliniz ailesi höt dese ardına bakmadan kaçacak . Tek başına bakarım diyorsanız her şeye rağmen doğurun tabi. Çocuk doğurarak adamı yanımda tutarım gibi fikirleriniz varsa baştan vazgeçin, öyle bir şey olmayacak.