Beklenmeyen Hamileliğim Var Ama Aldırmak İstemiyorum

Tetrican

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2022
68
9
27
Geçen açtığım konuda erkek arkadaşımın kültürel farklardan dolayı ilişkimizi sakladığını ve korunduğumuz halde hamile kaldığımı söylemiştim. (Özetle)

Durum biraz değişti ve aldığım yorumlar çok faydalı oldu bana açıkçası. Erkek arkadaşım istersem doğurabileceğimi, yanında olacağımı söyledi. Öğrendiğim günden beri ağlıyorum.

Kültürel farkların yanında ikimiz için de erken bir hamilelik var ama ben aldırmak istemiyorum. Sonuçta bir can. Ama duygusal davranıp çocuğun mutsuz olması riskine, bencilliğe gider mi bilmiyorum. Çünkü kimse ben mutsuz bir yuva kurucam diyerek kurmuyor, ne harika insanlar yürütemiyor bu işi.

Biraz yorum, ama gerçekten beni anlayan bu ikilemi yargılamayacak insanlardan. Siz olsanız doğurur muydunuz? Maddi, ailevi olarak hazır değilken bile? Arkadaşım da çok istekli değil, ama ultrason görüntüsüne bakarken bir garip oldu, gördüm. Yine de çocuklardan hoşlanmayan biri, zamanla değişir mi bu?

Özellikle anne olanlar, anneliği tatmış olanlar cevap verirse çok iyi olur benim için.

Maddi durumumuz orta/orta üstü. Aylık büyük bir harcama olduğunda zorlanıyoruz, benim işim daha iyi ama süreçte ne kadar işime odaklanabilirim bilmiyorum. Hamilelik, lohusalık… Zor.

Son düzenleme:
Doğurmam.
Şu durumda bakamazsin,üzerine bir de depresyonu eklenir.
O çocuk doğduktan sonra bakilamayacaksa,bir lokma mama bile alinamayacaksa,sağlığı ve afiyeti için imkan sunulamayacaksa gerek var mı sizce ?
Yaşarken eziyet çekmesine gerek var mı ?
Yasini sormak bile gelmedi içimden.
Ayrıca iliskisini bile aciklayamaya çekinen bir adam ; seni ailesine karşı nasıl savunsun ?
Şu çocuğa nasıl sahip çıksın ?
Annelik zordur,sadece fiziksel değil mental olarak da hazır olmak gerekir.
Adam ilişkisini saklar,kız hamile kalır.

Hayır dogurmazdim çünkü anneyim maddi manevi imkanim olduğu halde çok zor bir sorumluluk ilgi sevgi şefkat ister çocuk.. babasi olmadan da büyür elbet ama yaşadıklarinizin ağırlığını ilerde ondan çıkartacak bir anne olmayacağınizi garanti eder misiniz? Bir can diye doğan evlatlar genelde mutsuz anne ile büyüyen mutsuz çocuklar oluyor bir din kültürü hocam vardı kalbi atmadığı sürece can olmaz ruh uflenmez günah değil demişti rızık Allah'tan ama sevgi anneden aile bağı anne babadan riziktan daha doyurucu dur aile şefkati iyi düşün

Evlilik dışı doğan çocuktan hayır gelmez benim düşüncem. Ben olsam doğurmazdım.

Açık açık yazayım.
Ben doğurmazdım.

Maddi olarak çok kötü değiliz zaten ama içten geldiği gibi olmayabilir. Bu önemli de değil belki. Ama bu şefkat, bakım, özsaygı inşası… Bunlar çok önemli gibi geliyor bana.

Burda 10 kişi doğururum der 20 kişi doğurmam der herkesin sebebi farklıdır. Sizin karar verirken sebebiniz ne? Net söyleyebilirim ki ailesine karşı dimdik duramayan bir insan o çocuğun arkasında durmaz. Siz aldırsanız vicdan yapar mısınız? Ya da aldırmasanız altından kalkabilir misiniz? Sanki sonrasında sahiplenmeyecek gibi hissediyorum erkek arkadaşınızı. Bu soruları samimi şekilde cevaplayın ve ona göre karar verin.

Doğurmazdım . Elbise değil ki aaa olmadı bu kararım yanlışmış neyse at çöpe diyemezsin . bu çocuk Sen veya o ölünceye kadar sorumluluğu olacak , sevgine ihtiyaç duyacak , geceler boyu bir pırt için uğraşacaksın , dişi çıkacak , okula başlayacak , ergen olacak , sınavlara girecek , hatalar yapacak , aşık olacak , evlenecek , belki boşanacak , torunlar olacak ……
Yol yakınken net bir karar verin ama ben olsam doğurmazdım

Doğurmayın… hamileliğin son dönemi ve lohusalık sevgiye ilgiye yardıma muhtac olucaksınız.hormonlariniz asiri dengesiz vucudunuz bitkin, Çok zor saçınızı tarayacak vaktiniz bile olamıcak. Bebeği bırakıp gidemiceksiniz. Huzurunuz duzeniniz olmadan yapamazsınız. Nereden baksaniz 6 7 ay surer bu durum. Sonrasinda bebek hareketlenicek daha yorucu daha ilgi ister hale gelicek 1 yasina kadar hep kucaginizda size muhtac olucak calismak cok zor olucak sizin icin. 1 yasindan sonra babalariyla kosup oynayan cocuklar dikkatini cekicek tum hayati sizin karariniz sebebiyle eksik yasicak. Ben olsam dogurmazdim.

Ben de sormuştum, başka bir üye gelip doğum kontrol hapı, prezervatife rağmen hamile kaldığını söyledi.

Evlilik dışı bir çocuk olacağı için ailenizin tepkisi ne olacak? Size destek çıkacaklar mı çok önemli. Ve doğurmaya karar verirseniz karşı tarafa güvenmeden bir ömür tek başınıza bakabilirmisiniz bunu kıstas alın. Bir evladım var ve çocuk aldırmak bana ters ama evlilik dışı olsaydı sanırım bakamazdım. Çocuğa bakmak çok büyük sorumluluk ailemin desteği ile aşıyoruz fakat sizin durumunuz da ben ailemden o desteği göremezdim. O yüzden bu değerleri de ölçerek karar verin

Şimdi ağzı ile destek olan sevgiliniz ailesi höt dese ardına bakmadan kaçacak . Tek başına bakarım diyorsanız her şeye rağmen doğurun tabi. Çocuk doğurarak adamı yanımda tutarım gibi fikirleriniz varsa baştan vazgeçin, öyle bir şey olmayacak.

ikinizde bu cocugu istiyorsaniz nikah islemlerine baslayin o zaman.
bir kac hafta sonra aldirma zamaniniz da gecince erkek arkadasiniz kacabilir hic guven vermiyor o adam.
madem cocugu istiyor o zaman nikah kiysin kendinizi guvenceye alin
nikahtan sonra gitse bile cocugunuzun haklarini alirsiniz

Yahu adam bu kadar erkekti madem,kuyruğu dikti..
Neden ilişkisini saklıyor.
İlişkisini saklayan adam birde çocuğu olduğunu söylemeye nasıl cesaret edecek ?
İlişkisini saklıyor ama sevişmeyi de asla aksatmiyor.
Hatta kondumu delip,hapları çaresiz bırakıyor.
Aynen katılıyorum Katip.
Hot demesine bile gerek yok "H" deseler topukları kıçına vura vura kaçar bu adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…