Beklenmeyen 2. Bebek/ kürtaj

Kesinlikle katılıyorum.

Korunmasını bilmiyorsanız sonuçlarına katlanmak zorundasınız. En azından çocuğunuzun kardeşi olur. İyi tarafından bakın.
Sanırım spirale rağmen hamile kalanları, yırtık kondom olaylarını, hapı bir gün içemeyip hamile kalanları fln hiç duymadınız görmediniz. Bende kendimden dolayı inanmıyordum kazara hamileliklere ama olabiliyormuş. Sanırım bunları yazanların hepsi aynı anda birçok yöntem kullanıyor veya zor hamile kalmışlar..

Hangi kısma inanmadınız bilmiyorum ama ameliyat olmasaydım dahi çoğu kişi zaten tek yöntemle korunuyor, bende 5 yöntemle aynı anda korunuyordum yine de hamile kaldım demedim. İki seferde de zaten oturup nasıl korunalım ne zaman çocuk yapalım diye konusma yapmaya vaktimiz bile olmadı. Doğumdan sonra reglim bile düzenli baslamamıştı daha ki doğurganlığın en büyük göstergelerinden biridir.
alakası bile yok regl göremeyenlerde hamile kalabiliyor fazla kilo veya bir hastalık sebebiyle regl olamayanlar var onlarda korunuyor

Sanırım spirale rağmen hamile kalanları, yırtık kondom olaylarını, hapı bir gün içemeyip hamile kalanları fln hiç duymadınız görmediniz. Bende kendimden dolayı inanmıyordum kazara hamileliklere ama olabiliyormuş. Sanırım bunları yazanların hepsi aynı anda birçok yöntem kullanıyor veya zor hamile kalmışlar..
çok nadir oluyor ,hiçbir koruma yöntemi 100 de 100 korumaz ama bu kadar da kolay hamile kalınmaz ,2 seferdir aynı şey başınıza geliyorsa demek ki sizin dikkat etmediğiniz birşey var, yüzde 1 olan ihtimal 2 sefer aynı kişiye tesaadüf etmesi olasılık gereği zor, 2 kere aynı kişiye yıldırım düşmesi gibi birşey. böyle giderse 3. şokunuzu da geçirirsiniz siz biraz daha dikkat edin

demek ki korunmayı beceremiyorsunuz 2 seferdir hebire şok olup duruyorsunuz bende bu kadar şok olmanıza şok oldum
sizin hayatınız sizin kararınız ne diyebilir ki
Umarım kınadığınız şey başınıza gelir, dikkat edin lütfen herşeyi mükemmel yapmaya, ne olur ne olmaz

çok nadir oluyor ,hiçbir koruma yöntemi 100 de 100 korumaz ama bu kadar da kolay hamile kalınmaz ,2 seferdir aynı şey başınıza geliyorsa demek ki sizin dikkat etmediğiniz birşey var, yüzde 1 olan ihtimal 2 sefer aynı kişiye tesaadüf etmesi olasılık gereği zor, 2 kere aynı kişiye yıldırım düşmesi gibi birşey. böyle giderse 3. şokunuzu da geçirirsiniz siz biraz daha dikkat edin
Herkesin doğurganlığı, vücut yapısı, müsaitliği aynı olmayabilir, siz veya bir başkası kolay hamile kalamadı diye hep öyle olacak diye birşey yok. Evliliğin ilk gecesi ilk ilişkisinde hamile kalan sayısız kadın var.

15 senedir aktif cinsel hayatım var. Sadece çocuk istediğimiz bir ay korunmayı bıraktık hamile kaldım ve sonra 40 ım çıkınca doğum kontrol hapına başladım. Doğumdan 6 ay sonra da spiral taktırdım. Bir süre spiralle doğum kontrol hapını aynı anda kullandım. Spiralden emin olana kadar. Buna rağmen ekstra önlem alıyorum. Bunları yazdım çünkü ikinci çocuğu asla istemiyordum yazmışsınız. Ben de istemiyordum ve bu konuda yaşadığınız paniği anlıyorum. Planda olmayan bir çocuk her şeyi rayından çıkarabilir. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız bir nebze daha kolay büyütebilirsiniz.

Konu dışı ama yazmak isterim. Prezervatif ile korunduğumuzda prezervatifin yırtıldığını da gördük. İki kere başımıza geldi birinde psikolojimiz kaldırıyordu demek ki aman olursa olur dedik diğerinde gidip ertesi gün hapı aldım. Yine hamile kalmaktan korktuğumuz dönemde eşim boşaldıktan sonra şöyle bir delik mi diye kontrol ederdi gözümün önünde öyle rahat ederdim. Bir kere de prezervatif bildiğin yırtılıp içimde kaldı. Bir güzel aldık sonra da ertesi gün hapı aldım. Bunların tamamı 8-9 yıllık ilişki, 6-7 yıllık evlilik içinde oldu. Evet olabiliyor bu durumlar ama hem radarda değil hem de haberiniz oluyor aslında.

Herkesin doğurganlığı, vücut yapısı, müsaitliği aynı olmayabilir, siz veya bir başkası kolay hamile kalamadı diye hep öyle olacak diye birşey yok. Evliliğin ilk gecesi ilk ilişkisinde hamile kalan sayısız kadın var.
tamam işte bu kadar doğurgansanız o zaman 5 korunma yönteminide aynı anda uygulamanız gerek risk almamak için ama siz 2 dir delik prezervatifle hamile kalıyorsunuz ne alaka evliliğin ilk gecesinde hamile kalınmasıyla ? insanlar hamile kalabilir tabiki ilk gece hamile kalmak zor değil ki

Doğum kontrolü konusundan bağımsız, bebeğin varlığı sizin panik atak geçirmenize neden oluyorsa evdeki yavrunuza yazık. Eşinizi dinleyin. Bebeğinizin bir hafta sonra doğum günü var. Bu konuyu netleştirin. Kararınız olumlu ya da olumsuz da olsa bebeğinizin doğum gününü planlayın. Onu düşünün biraz da.

Konu dışı ama yazmak isterim. Prezervatif ile korunduğumuzda prezervatifin yırtıldığını da gördük. İki kere başımıza geldi birinde psikolojimiz kaldırıyordu demek ki aman olursa olur dedik diğerinde gidip ertesi gün hapı aldım. Yine hamile kalmaktan korktuğumuz dönemde eşim boşaldıktan sonra şöyle bir delik mi diye kontrol ederdi gözümün önünde öyle rahat ederdim. Bir kere de prezervatif bildiğin yırtılıp içimde kaldı. Bir güzel aldık sonra da ertesi gün hapı aldım. Bunların tamamı 8-9 yıllık ilişki, 6-7 yıllık evlilik içinde oldu. Evet olabiliyor bu durumlar ama haberiniz de oluyor aslında.
Yukardaki hanımefendi umarım okur mesajınızı. Belki biz sonradan kontrol etme kısmında eksik kalmışızdır. Ama öyle bir durum farketmedik hiç farketsek zaten ertesi gün hapı alırdım. Ki bende normalde bu kadar kolay hamile kalınamayacağını düşünenlerdendim. İnsan her detayı uzun uzun anlatamıyor fakat ilk mesajda da yazdığım gibi hamilelik ve doğum sonrası zaten eşimle problemlerimiz vardı bebek de olduğu için birbirimizi uzun süre görmüyorduk bile. O yuzden 2. Yi istemiyoruz neler neler yapsak korunsak diyecek bir cinsel hayatımız bile yoktu. Biraz bazı şeyler rayına girerken de daha önce yıllarca yaptığımız gibi yine prezervatif+ geri çekilme ile devam ettik. Zaten geri çekildiği için sanırım sonrasında prezervatifi sürekli kontrol etme gereği de duymadık. Eşim artık korunmayı geçin bana el bile sürmeyeceğini söylüyor. Çünkü garip gelebilir ama hatamızı da anlayamıyoruz.

Sakin olmaya çalışın biraz, yoksa kafanızı toplayıp doğru karar veremezsiniz. Benim de yaş aralıkları çok kısa son iki çocuğumun.21 ay var aralarında. En küçüğe doğum kontrol hapı alırken bir gün aksatmış olmam sonucunda hamile kaldım. İlk başta ne yapacağımı ben de şaşırmış durumdaydım ama sonrasında çok sevdik ve şimdi iyiki olmuş diye düşünüyoruz. İki yakın yaşlı bebek birbirine gerçekten çok bağlanıyor ve onları öyle görmek bile insanı mutlu ediyor. Doğuracak olursanız aklınızda bulunsun diye yazıyorum. Karar sizin elbette. Gerçekten yapamayacağınızı düşünüyorsanız kürtaj düşünülebilir. Ama doğuracak olursanız da en fazla üç yıl yoğun zamanlar yaşarsınız sonrasında duruluyor işler.

tamam işte bu kadar doğurgansanız o zaman 5 korunma yönteminide aynı anda uygulamanız gerek risk almamak için ama siz 2 dir delik prezervatifle hamile kalıyorsunuz ne alaka evliliğin ilk gecesinde hamile kalınmasıyla ? insanlar hamile kalabilir tabiki ilk gece hamile kalmak zor değil ki
Bu kadar kolay hamile kalınmıyor dediniz ya, tek ilişkiyle hamile kalan binlerce kadın var diye ilk geceyi söyledim. Bundan sonra zaten birçok yöntemle korunacağım bunu ilk seferde anlayamıyorsunuz maalesef.

Yukardaki hanımefendi umarım okur mesajınızı. Belki biz sonradan kontrol etme kısmında eksik kalmışızdır. Ama öyle bir durum farketmedik hiç farketsek zaten ertesi gün hapı alırdım. Ki bende normalde bu kadar kolay hamile kalınamayacağını düşünenlerdendim. İnsan her detayı uzun uzun anlatamıyor fakat ilk mesajda da yazdığım gibi hamilelik ve doğum sonrası zaten eşimle problemlerimiz vardı bebek de olduğu için birbirimizi uzun süre görmüyorduk bile. O yuzden 2. Yi istemiyoruz neler neler yapsak korunsak diyecek bir cinsel hayatımız bile yoktu. Biraz bazı şeyler rayına girerken de daha önce yıllarca yaptığımız gibi yine prezervatif+ geri çekilme ile devam ettik. Zaten geri çekildiği için sanırım sonrasında prezervatifi sürekli kontrol etme gereği de duymadık. Eşim artık korunmayı geçin bana el bile sürmeyeceğini söylüyor. Çünkü garip gelebilir ama hatamızı da anlayamıyoruz.
benim okumamla ne alakası var sizin okuduğunuzu anlamanız önemli size bunu yazan arkadaş size demiş dikkat etmeniz gerek diye korunmak istediği için riske atmayıp ertesi gün hapı aldığını söylemiş mantıklı olarak... sizinde yapmanız gereken buydu . üstelik daha öncede benzer sebeple hamile kalmışsınız işi şansa bırakmamanız gerekirdi sizin okuduğunuzdan anlamanız gereken şey sizin tedbirsiz davrandığınız insanların ne kadar dikkat ettiği olmasıydı korunmasına rağmen kadın yine de risk almıyor ne kadar yol varsa hepsini deniyor sizde laf yetiştiriyorsunuz üstdeki üye yorumu okusun diye :olamaz:

Bu kadar kolay hamile kalınmıyor dediniz ya, tek ilişkiyle hamile kalan binlerce kadın var diye ilk geceyi söyledim. Bundan sonra zaten birçok yöntemle korunacağım bunu ilk seferde anlayamıyorsunuz maalesef.
düzgün korunmazsa hamile kalır tabiki
korunmaya rağmen o kadar kolay hamile kalınmaz :olamaz: tek korunma yöntemine güvenmemek gerek
ya ya evet anlamayan benim

Cinsel hayatınızı bu denli sekteye uğratmasın ama çift korunma deneyin. Spiral ve prezervatif. İçiniz rahat edip, çocuk olursa ben bunun sorumluluğunu alırım dediğinizde tek yöntemle devam eder ovulasyon gününüzü göz önünde bulundurursunuz.
Yukarıdaki arkadaş çok da haksız değil belki diğer arkadaşlar da benzer şeyleri yazdı ve siz daha çok o arkadaşla ilgilendiğiniz için size ağır geldi. Hamile kalmak hem kolay hem değil. Şartların oluşması gerekiyor ve ikinci gebeliğini yaşayan gebelik istemeyen evli bir bireyin daha dikkatli olması gerekiyor aslında söylenen bu.
Sizin dışınızda aktif cinsel yaşamı olup evli olmayan tonla insan var iki yılda bir çocuk aldırmıyorlardır. Bir yerlerde hata yapıyor olmasınız. Kimse size niye neden demiyor aslında. Nerede hata yapıyorsanız bulun ki hem cinsel hayatınız zarar görmesin hem de üçüncü beşinci çocukla ne yapacağınızı düşünmek zorunda kalmayın diye yazıyorlar.

Evliliğim sorunlu değildi, zaten evlendiğimizi bile anlayamamıştık dediğim gibi ikimiz de yoğun çalışıyorduk.. hamilelikten sonra ben aniden kullandığım antidepresanı bırakmak zorunda kalıp üzerine hamilelik hormonları eklenince hamilelik sürecinde sorunlar yaşadık.. eşim de tecrübesiz olduğundan benim duygu durumumu anlayamadı ve bu süreç daha en baştan evliliğimizi yıprattı. Şuan evliliğimizde bir sorun yok bebeğimiz biraz büyüdü ve yeni düzene adapte oluyorduk yavaş yavaş. Bundan sonra biraz kendimize de vakit ayırırız evliliğimizi anlarız diyorduk..
Evliliginizde bir sorun yoksa bende aldırmayın derim.

X