- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.418
- 1.123
İki milyon mülteciye kapısını açan Türkiye 'ydi office. Yemek, barınak , hastaneyi sağlayanda onlardı. Multeci kampları var bilmem kaç bin metrekarelik.
Bu onların şahsi tercihleri. Avrupa'nın daha iyi imkanlar sağladığını düşünüyorlar. Ama oraya gidebilenler bunun olmadığını görüyor zaten..
Hani Allah'ın Suriyelisi ne demekse işte onlara kapısını kapatmadı Türkiye..
Allahın Suriyelisi demek; savaş anında ayaklarındaki terlikle kaçmak zorunda olan, zor durumda kalan insanlar demek 1Sen, onlar bile beğenmiyorlar.. o kampları hiç gördün mü? kamplarda nasıl yaşadıklarını gördün mü? o kamplarda yaşayanları hiç dinledin mi?
belli ki hayır, ben bir tanesini anlatayım.. "1500 liraya 9 nüfus bakmak zorunda bırakıldık, vatandaşlık veya çalışma izni de alamıyoruz. burada verdikleri 300 tl ile bütün kışı nasıl geçireceğiz, bize bekleyin diyorlar ne bekleyeceğiz?" dedi adam..
şimdi kafadan bir hesap yapalım; 1500tl ve 9 nüfus.. Asgari ücret ne kadar? hadi 1000 tl diyelim (pozitif şekilde yuvarladım) bu 1000 tl ile 5 nüfus geçinmeye çalışan birilerini tanıyorum, içerisinde bulunduğumuz altın çağda.. yine içinde bulunduğumuz altın çağda kredi kartı borçlularını duydun mu? neredeyse ülkenin yarısından fazlası.. eğitim olayına hiç girmiyorum bile, ben başka, kardeşlerim başka, evlatlarım da başka bir sistemde okudular.. sağlık? içerisinde bulunduğumuz altın çağda hala sabah 6 da hastahane kuyruğu var, inanın ya da inanmayın ya da çapaya gidip bakın sabah..
Avrupa daha iyi imkanlar sunuyor sevgili 1Sen.. çalışma izni ve belli bir süre sonra oturum izni veriyor.. maaş bağlıyor ki oralarda enflasyonu "pinpon topu"na göre hesaplamıyorlar, zira onlar o topun yenilmeyeceğini biliyorlar :) ha, geçen günkü haberi baz alarak dönüyorlar diyorsan evet, dönen var.. "burada bar yok, çay yok, kadınları çok soğuk" deyip dönenlere de GEBERİN diyorum izninle..