Bekar kadınların evlililere göre evli erkeklerin de bekarlara göre daha mutlu olduğu ispatlanmış Evlılık kadına zarar erkeğe fayda veren bir sey

Benim esim böyle degil, düzenim de böyle degil. O kafa yapisinda birisi ile evlenmezdim. Esimin de ev islerinde herseyi becerebilmesinde ama en büyük katki kayinvalidemin. Esimi ve kiz kardesini tamamen eşit yetistirmis. Sunu da ekliyim: biz okumaya basladigimizda kizlar henüz bu kadar cok okumuyordu. Annem.babami vazgecirmeye calisanlar da oldu. Dik durmak lazim bazi seylerde.

Hayır akrabalar çevrem böyle kendileri okumamışlar işleri yok lakin hem bize koca eline bakma diyorlar hemde kiz kismi iş bilir kalk oturma yemek yap eksik yapınca kimse seni almaz diyorlar
Aslinda normali kadin secer, erkeklerin dusunmesi lazim, iyi para kazanalim, tutumlu olalim, esimize yardimci olalim, yoksa kimse bizi almaz diye. Roller cok degisti, gercekten bu forumda bazen cok sasiriyorum. Hem cocuk bakip, hem ev isi yapip, hem maas kartini esine veren kadinlari gorunce. Insan kendini bu kadar dusurmemeli.

Yaşadığım toplum bu benim elimde değil

Bende kadınların omzunda daha çok yük olduğunu düşünenlerdenim.
Akademisyen, doktor, yüksek mühendis gibi hep meslek sahibi kişilerin olduğu bir tarafla evliyim, kendi akrabalarımda ise her seviyeden insan var. Ev hanımı, işçi, çiftçi , öğretmen vs.
Hem köyde hem şehirde görev yaptım, hem özelde hem kamuda görev yaptım. Toplumsal hayatı farklı yerlerde, farklı koşullarda çok iyi gözlemledim. Elbette sınıfsal farklılıkların getirdiği yaşam düzeni ve refah seviyesi farklı ama genel kanı olarak bende kadınların günümüzde daha fazla rol ve sorumlulukları olduğunu düşünüyorum.

Her evlilik böyle değil yalnız; ev işlerini ortak yaparız ve hatta sürekli görevlerimiz vardır. Yemeği ben güzel yaparım, yemekler bendedir ama eşim mangal-balık gibi şeyleri güzel yapar, onları o pişirir. Ütüye dokunmam çünkü eşim çok daha güzel ütü yapar, jilet gibi. Temizlik de ortak vb. Bu pazar içimden geldi kahvaltıyı ben hazırladım. Dün ise eşim ve oğlum tarafından, kreplerine kadar hazırlanmış çok güzel bir kahvaltıya uyandırıldım. Ve inanır mısınız, çalışmıyorum da. :))) Turizm sezonuna kadar evde, gezmelerde takılıyorum. Şimdi de kahvemi almış, müziğimi açmış burada konuları okuyup yorumlarken, eşim bana istediğim arabayı almak için araştırmakla meşgul. :)))

Ayaklardan hoşlanan biri kadar değildir
Çok güzel Allah mutluluğunu daim etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…