- 17 Ağustos 2011
- 22.153
- 138.492
Eşiniz sözlük yazari falan mı?1- Erkekler olarak aslında istediğimiz ilişkileri yaşayamıyoruz demişti. Seçen tarafında hep karşı taraf olduğunu, bir erkeğin istediği biriyle birlikte olma olasılığının en fazla %10 olduğunu söylüyordu. Ama bir kız istediğinde ise onun kabul edilme olasılığı %90'dan aşağı değil diyordu. Haksız da diyemem çünkü erkeklerin teklif etmesine alışığız. Sonrası ilginç: İlkler unutulmaz diyerek, ilk birkaç kere reddedildikten sonra birinden kabul almanın aslında çok da tatmin etmediğini ancak hiç değilse iyi olduğunu söylemişti. Bunu da üniversite tercihlerinde ilk sıralara yazdığın ile 15. sıraya yazdığın aynı kefede mi diyerek vurgulamıştı. En sonunda da siz reddedip reddedip istediğiniz erkekte karar kılıyorken biz yalnızca bizi kabul edenle yetiniyoruz demişti. İstisnalar da kaideyi bozmazmış.
Bıraksak kitap yazacakmis. İnsan böyle şeyleri düşünür, yakın hissettiği insanlarla da paylaşır. Benim de kendimce bazı yorumlarim var.
Ama bunun muhatapi eşi mi ya?
Böyle dan dan dan diye...
Kankasi misiniz siz onun?
Cinsel probleminiz var ama en azından arkadaş gibisiniz diye olumlu bir yorum atayım bari, ne diyeyim...
Adamin yorumlarına gelince,katıldığım yerler var katılmadığım yerler var.
Ama gözlemim : fiziksel olarak çok da idealindeki kadın olmayan ve yaşça büyük biriyle ilk birlikteliğini yaşamış ve aynı kadınla evlenmiş. Bu yüzden dışarıdaki hayatı merak ediyor - başka insanlarla başka sex ihtimalleri olması ama onun ömür boyu uzaktan seyredecek olması kendisini kötü hissettiriyor. Şöyle düşünüyor olabilir , 'evliliğimde erken bosaliyor olabilirim. Ama işini bilen bir kadın olsa, geleceğimi anlayınca hemen ilgimi dağıtıp ben durulunca tekrar devam ettirse belki de ilişkilerim daha uzun sürer'
Belki şartlar değişse de kendindeki problem degismeyecek ama o bunu bilmediği için komşunun tavuğu komşuya kaz görünüyordur...
Eşinize katıldığım konu, ben de çoğu kişinin aksine kadın olsun erkek olsun - insanların ilk sevgilileriyle evlenmemeleri gerektiğini düşünüyorum (bana ne orasi ayrı tabii). Hem gönül olarak hem fizik olarak birseyler yaşasinlar ki aklı dışarıda kalmasın,eşinin onun için en iyisi olduğunu bilsin. Ne bileyim, ilk sevgilimle evlenseydim benim de aklim dışarıda kalırdı heralde... Neler neler var neticede :)))