patatesi haşlıyoruz. kişi sayısına göre patates haşlayın. ben mesela denedim tek başıma 3 ortaboy patatesi ağlatabiliyorum.
sonra bir kumpirci edası ile patatesler sıcakken ezip içine tuz ve tereyağ karıştırın.
bir tane borcamın dibine bunu yayın. borcamınız yoksa bir alternatif öneremeyeceğim, gidin alın. her markette satılıyor en pahalısı 10 ytl bile değil.
sonra yarım kg mantarı
estetik anlayışınıza göre ister enlemesine ister küp küp ister kübic hatta kasıp helenozik doğrayın. aynı işlemi 2 domatese de uygulayın. kabuğunu soyun ama. pişmiş domatesten ağızda kalan kabuk, pastırma içindeki sinir kadar sinir bir durum bence.
herhangibir yağda domates ve mantarı kavurun, pişirin yani. isterseniz içine doğranmış bir iki diş sarımsak, kekik, nane ve bilumum leziz baharatı katabilirsiniz.
sonra bunu o borcama yayılmış patatesin üzerine döküyoruz. üzerine de kaşar rendeleyip 5 dakika fırında kaşarın erimesini bekliyoruz. süper oluyor.
bunu evde mantar, patates ve 2 domatesin dışında ekmeğin bile kalmadığı bir gece keşfettim. şimdi kan gitmiş beynim ve yerine gelmiş kan şekerim ile düşününce patatesin üzerine herşey dökülebilir. kıyma kavur, sucuk sosisi domatesle pişir dök filan.
püf noktası patates ezmesini borcama yayma fikrini bulmak ve üzerine kaşar dökmek.
sunumu şahane oluyor. sanki apar topar yapılmış 15 dakikalık dandik patates değil de akşamdan ıslanmış kuru fasulye emeği gibi görünüyor.