Behçet hastalığı ile ilgili yardım lutfen

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.138
5.604
448
İstanbul
Arkadaslar eşimin ağzında sürekli aflar çıkıyo bizde behçet hastalığı olabilirmi acaba diye düşündü kendisi sağolsun hiç soruşturmaz.
Sorum şu behçet hastalığı testleri tüm hastanelerde yapılıyor mu?yoksa belli hastanelerde mi yapılıyor. Lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica edicem

Son düzenleme:
romatoloji doktoruna gideceksiniz onun yaptıracağı tahliller eşliğinde karar verilir hastalığın olup olmadığına romatoloji bölümü de her hastane de vardır muhakkak. Geçmiş olsun

Öncelikle boyle bır sey varsa sımdıden gecmıs olsun canım ..
Arkadasın dedıgı gıbı ramotolojı de koluna deri testi yapacaklar .
2 gun sonra sonucu gostereceksınız.
Benımde esımın aftları vardı ve gozunde uveit cıktı cok suphelendık o test temız cıktı ama doktor yıne de kesın behcetsın yada degılsın dıyemedı . Zaten tam bır tanısı da yok .
Allaha skur bız bızde olmadıgını dusunuyoruz her aft behcet demek degıl cunku .
Bagısıklıgını guclu tutun mutlaka ıyı beslensin eşin ve sakın üzme ..
Üzüntü cok etkılıyo bu hastalıgın olusumunu ..

bu hastalığın baş nedeni strestir..
ben çok fazla yaşadım, hatta bi prof. görmüştü ve hayatımda ilk kez bu kadar çok gördüğünü söylemişti,
çoook çektim, ama çok şükür şuan sadece stresli dönemlerimde yaşıyorum,
behçet değil dedi doktor, ama sebebini de bulamıyorlar
bilimsel nedeni bulunamıyor, çok araştırdım, çok doktora gittim
ya da uğraşmak istemiyorlar
bi de diş macunundan,demir eksikliğinden ve kansızlıktan da kaynaklanabiliyor
eczanede ağız yaraları için daha hassas diş macunu varmış, ben denemedim

Öncelikle boyle bır sey varsa sımdıden gecmıs olsun canım ..
Arkadasın dedıgı gıbı ramotolojı de koluna deri testi yapacaklar .
2 gun sonra sonucu gostereceksınız.
Benımde esımın aftları vardı ve gozunde uveit cıktı cok suphelendık o test temız cıktı ama doktor yıne de kesın behcetsın yada degılsın dıyemedı . Zaten tam bır tanısı da yok .
Allaha skur bız bızde olmadıgını dusunuyoruz her aft behcet demek degıl cunku .
Bagısıklıgını guclu tutun mutlaka ıyı beslensin eşin ve sakın üzme ..
Üzüntü cok etkılıyo bu hastalıgın olusumunu ..
Bende şekerden şüphelendim başlarda çünkü eskiye nazaran daha sinirli oldu. Geceleri ağız kuruluğu saçlarının bir bölümü nde dökülme yemek bana göre az yer ama doyurur karnını 15 dk sonra yine bişeyler yer. Behçet hiç aklıma gelmemişti. Üzülme kısmına gelince gerçekten yaptığım bir naz niyaz yoktur eşime hafta ici hafta sonu eve ilgili hiçbişey tek yaptığı işe gitmek işide oldukça yoğun ve stresli.

bu hastalığın baş nedeni strestir..
ben çok fazla yaşadım, hatta bi prof. görmüştü ve hayatımda ilk kez bu kadar çok gördüğünü söylemişti,
çoook çektim, ama çok şükür şuan sadece stresli dönemlerimde yaşıyorum,
behçet değil dedi doktor, ama sebebini de bulamıyorlar
bilimsel nedeni bulunamıyor, çok araştırdım, çok doktora gittim
ya da uğraşmak istemiyorlar
bi de diş macunundan,demir eksikliğinden ve kansızlıktan da kaynaklanabiliyor
eczanede ağız yaraları için daha hassas diş macunu varmış, ben denemedim

Bende hep başka şeylere yorum başta dış macunu gidip yeniledim geçti yaraları 1 haftaya tekrar çıktı. Şekerden de şüpheleniyorum, malum evlerde Petek'le odayı kurutuyo geceleri ağzı çok kuruyor bundan şüpheleniyorum. Behçet hastası bir tanıdığım var 28 yaşında belirtileri çocukluktan bu yana varmış . Doktorlar hep başka teşhis koymuş en son gecici körlük yaşayınca cerrahpaşa da behçet olduğu anlaşılmış. Bugün kendisiyle görüştüm gittiği doktordan randevu almaya çalışıcam . Eşimde yüksek tansiyon var aft çıkma nedenlerinden biride buymuş. Ya bir insan düşünün tansiyonu 15-16 ya çıksın defalarca burnu kanasin gece burun kanamasiyla uyansin ama hastaneye gitmesin deli ediyor beni

Son düzenleme:
Benimde kardeşimin ağzında sürekli tekrarlayan aftlar vardı, doktora gtti bütün testler yapıldı ama behçet teşhisi knmadı. Bütün ağız yaraları bu hastalıgın belirtisi değil arkadaşlar, hemen korkmayın..

Arkadaslar eşimin ağzında sürekli aflar çıkıyo bizde behçet hastalığı olabilirmi acaba diye düşündü kendisi sağolsun hiç soruşturmaz.
Sorum şu behçet hastalığı testleri tüm hastanelerde yapılıyor mu?yoksa belli hastanelerde mi yapılıyor. Lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica edicem

Canım hem konuyla ilgili bilgi sahibiyim hem de ailemden biri bu hastaligi uzun yillar çekti,hala cekiyor, yaklasik 35 yil once de gozlerini kaybetmis..
Bi kere her oral aft behcet demek değil. Yılda en az 3 kere tekrarlamasi lazim ki bu sizde var sanirim. Genital bolgede de bu afta benzeyen ulserler olur.hastalarin cogunda bu genital ulserler de eslik eder agiz yarasina. Iyilesirken iz birakir.Ve tabii ki göz muayenesi de gerekli. Yapilan deri testi şart değil o sadece taniyi destekler olmaması behcet degil manasina gelmeyecegi gibi pozitif olmasi da her zaman behcet demek degildir sadece muayene bulgularini destekleyicidir. Son olarak ağız yaralarinin sebebi milyon tanedir, behcet bunlardan sadece bi tanesidir. Hemen en kötüyü akla getirmeyin, bi dahiliye uzmanina görünün.

Canım hem konuyla ilgili bilgi sahibiyim hem de ailemden biri bu hastaligi uzun yillar çekti,hala cekiyor, yaklasik 35 yil once de gozlerini kaybetmis..
Bi kere her oral aft behcet demek değil. Yılda en az 3 kere tekrarlamasi lazim ki bu sizde var sanirim. Genital bolgede de bu afta benzeyen ulserler olur.hastalarin cogunda bu genital ulserler de eslik eder agiz yarasina. Iyilesirken iz birakir.Ve tabii ki göz muayenesi de gerekli. Yapilan deri testi şart değil o sadece taniyi destekler olmaması behcet degil manasina gelmeyecegi gibi pozitif olmasi da her zaman behcet demek degildir sadece muayene bulgularini destekleyicidir. Son olarak ağız yaralarinin sebebi milyon tanedir, behcet bunlardan sadece bi tanesidir. Hemen en kötüyü akla getirmeyin, bi dahiliye uzmanina görünün.

Çok teşekür ederim cevabı nız için sanırım haklısınız. Eşimin sanırım alerjik bir durumu var ağzı açık uyuduğu çok kuruyor ve bu yaralar çıkıyor. Doğalgaz peteklerinin yazdığı dönem sürekli çıkıyordu şimdi yok oldu.

Bende aynı sorunu yaşıyordum ve benim bi ay geçmez göz kadar açılırdı doktora gittim behçet den şüphelendi bi kaç soru genital bölge de falan da yara çıkıyormuş ama benim sadece ağız yarası vardı doktor test yaptı 3. Gün tekrar gittim behçet değil dedi zinco diye bi hap verdi ve geçti şuan çok şükür yok ama bildiğim kadarıyla behçet zor anlaşılan bi rahatsızlıkmış tekrar geçmiş olsun..

Bende aynı sorunu yaşıyordum ve benim bi ay geçmez göz kadar açılırdı doktora gittim behçet den şüphelendi bi kaç soru genital bölge de falan da yara çıkıyormuş ama benim sadece ağız yarası vardı doktor test yaptı 3. Gün tekrar gittim behçet değil dedi zinco diye bi hap verdi ve geçti şuan çok şükür yok ama bildiğim kadarıyla behçet zor anlaşılan bi rahatsızlıkmış tekrar geçmiş olsun..

Teşekür ederim . Sizede geçmiş olsun bizim sorunumuz sanırım peteklerdendi odayı nemlendirmek için tedbir aliyodum ama yeterli olmuyordu sanırım havalar isinip petekler kapaninca sorun ortadan kalkti

iyi günler daha 19 yaşındaym ve yeni behçet tanısı kondu ve agız ve genital bölgede olmak üzere yaralarım var ve genial bölgedekı yaralar sonuu da yırtılmalar oldu böyle bir durum yaşayanlar varsa lütfen bilgi verebilir mi?

iyi günler daha 19 yaşındaym ve yeni behçet tanısı kondu ve agız ve genital bölgede olmak üzere yaralarım var ve genial bölgedekı yaralar sonuu da yırtılmalar oldu böyle bir durum yaşayanlar varsa lütfen bilgi verebilir m

Gecmis olsun umarim behcet hastasi drgildir esiniz.Bende deri altina yapilan bir igneye vucudun reaksiyonuna gore tani koyuluyor diye okudugumu hatirliyorum.
Esimin stresli bir isi var.Surekli cikiyor inda da.Bulasici degil diyor ama genelde ayni zamanlarda surekli cikariyorduk.
Ben atlattim ama onunki devam ediyor.
colgate in alkolsuz agiz gargarasini gunde iki kez kullandim.Dis ve agis hijyeninede bubara cok onem verdim.Ondan beri allaha cok sukur cikmiyor.2 sene oluyor cikmayali.
Arastirin,doktora gidin ama bu da aklinizda bulunsun.

Çocuğunuz vqrmi canim?
Behçet hastasi kuzenim vap capada tedavi gördü onun cinsel org cikiyordu yaralar ki hala varmis nasil is anlamadim

Burada kuzenimde bir gözü neredeyse tamamen görmüyordu obtude hafifti bir anda ilerledi kortizon kullandk şuan ikisinde görüyor ama yazi okuyamiyor.
Kullandigi ilaçlara bağlı sperm üretimi bitti çocuklari olmadi. Eğerli yoksa çocuk tedaviden önce çocukyapmayi dDr sorun derim

bekarım yarala vücutta da çıkmaya basladı cerrahpaşa ya gidiyorum ama genital yaralar herkes de farklılık gösterıyor mu merak ediyorum daha heyete girip ilaçlarım ayarlancak,psikolojım iyice ozuldu lütfen bu hastalıga sahip olanlar bilgi verebilir mi ? yırtılma neden olur

Benimde lise zamanlarında sürekli çıkardı.hem için de hem dışında.birgün çok iyi bir doktor bulduk gittik.tahlil test vs. Yapicam ama hiç bişey cikmicak dedi.tıpta iki şeyin kesin olarak sebebi bilinemiyor dolayısı ile anca geçici tedavj yapılabiliyor demişti.biri adet sancısı biri ucuklar..Allah şifa versn

Back
X