Bedenimle savaş!

Superlightt

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2007
155
193
628
İstanbul
Yaşınız 30'a yaklaştıysa metebolizmanız yavaşlarken hayatınız eviniz ve işiniz arasında sürüyorsa hele birde masabaşı bir işte çalışıyorsanız kilolarla savaşınız bitmeyecek demektir. Hayatının büyük bölümünü 36 ile 38 beden arasında geçirmiş biri olarak 42-44 bedenlere alışmak 4 yılımı aldı. Yanlış duymadınız 4 yıl!

4 koca yıldır zayıflama hapları, açlık diyetleri, iştah kesicilerle kah kilo alıp kah vermekle geçti aylarım. Ama itiraf edeyim 42 bedenin altını hiç görmedim. Neler denemedim ki?
İsmi lazım olmayan tehlikeli bir zayıflama hapı: Sağlığın kilodan daha önemli olduğunu kanıtladı
Açlık sınırında yiyecek azaltma: Böyle durumlarda bedeninizin kıtlık alarmı verip aldığınız her besini depoladığını öğrenmem bu şekilde oldu :)
Çeşitli diyet listeleri: İnanın bana bünyenizin neye odaklanacağı büyük bir muamma.
Kısa ağır kardiyo egzersizleri: Bacağımı sakatladım :)

Sonuç olarak başarısız oldum. Her defasında başladığım noktaya geri döndüm. Bu gerçek motivasyonumu kaybettirdikçe daha fazla yedim hatta su içsem yarıyor mazeretleri uydurmaya başladım. Ama bütün bu karmaşık mücadelenin sonunda şu gerçeği kabullendim. Görüntüm için değil sağlığım için kilo vermeliydim. Uzun mesafeler yürüdüğümde ayaklarım ağrıyordu. Eğilip yerden birşey almak istemek işkenceydi ve en ufak aktivitede nefes nefese kalmayı kendime yediremiyordum. Hergün başlayıp daha çok geceleri yemek yiyerek bozduğum diyetlerim bana daha fazla kilo olarak geri döndü hep. Bu sadece bedensel değil ruhsal bir savaştı aynı zamanda. Özgüven kısmına girmiyorum bile. Geçen hafta memleketime tatile gittiğimde ailemin tepkisiyle bu durumun ne denli ciddileştiğini daha iyi anladım.

Nihayetinde 75 kilo ile 2 önce sağlıklı bir diyete başladım. Sabahları kahvaltı etmeyi oldum olası sevmiyorum ama kahvaltısız olmuyor bu iş. Bende bu açığı salatalık ya da meyve yiyerek kapatmaya çalışıyorum. Ara öğünlerde leblebi yiyorum gerçekten tok tutuyor. Akşamüstü muhakkak muz, armut..vb meyve yiyorum. Akşam yemeklerindede genelde salata çorba yada ızgara beyaz et tüketiyorum. Atıştırmalıklarda dialarda satılan kurutulmuş elma da açlığımı bastıyor. Tabii arada hile yapıp iştahımı kesmesi için kahve içiyorum. Her gece muhakkak yeşil çay içiyorum. Ve en büyük sorunum olan gece yemek yemek konusuna gelince meyve, salatalık ile kapatıyorum şimdilik bu durumu. İlerleyen günlerde sadece su ile geçiştirmeyi diliyorum.

2 günlük bilançonun kilo sayısı olarak geri dönüşümü henüz bilmiyorum ama göbeğimin indiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Sporsuz bir diyetin yavaş ilerleyeceğini biliyorum ama öncelikle bacağımın iyileşmesini beklemem gerekecek.

Gelişmeleri ve neler yaptığımı ileteceğim :)

Son düzenleme:
Eveeet bugün mücadelemde 5. gün. Herşey iyi gidiyor iştahım çok açık değil suyu bol bol içebilyiorum ve yeşil çay ile barıştım :) Leblebi can yoldaşım ne zaman miden kazınsa birazcık yiyorum ve bir tabak makarna yemiş gibi hissediyorum kendimi. İşim gereği sürekli gece çalışan biriyim dolayısıyla kahvaltı öğle yemeği genelde bir oluyor. Yarın tartılacağım bakalım 5 gün benden bişeyler götürmüş mü? Fiziksel olarak tabii :) :)

Bende oyleyim ya kacimci denemen iki geri iki ileri yerimde saya saya kilo aliyorum artik. Ne kadar dirayetsizmisim. Kendime cok kiziyorum.

sevgili samyelipoyraz

Bu iş öncelikle manevi anlamda karar vermekle başlıyor. Eğer kendini diyet - spor yapmaya hazır hissetmiyorsan olmuyor. Bir yerde kırılıyor dirayetin üstelik o güzelim yiyecekleri mideye indirirken mutlu oluyorsun. Sonradan pişman olduğun bir haz veriyor sana. Ben hep bu muammayı yaşadım. Çünkü yediğim çikolatadan mutlu olurken alışverişin ne büyük bir işkenceye dönüştüğünü fark ettim. Arkadaşlarımla geçirdiğim mutlu anları ölümsüzleştirdiğim fotoğraf karelerine bakamaz oldum. Yıllardır en sevdiğim kıyafetlerim hep pijamalarım oldu. Aynada gördüğüm kişinin ben olduğunu ısrarla kabul etmedim. 36 beden kıyafetlerim her bahar sonu bu yaz kilo verip giyeceğim diyerekten dolabıma astım. Tanıştığım ve flört edebileceğim erkeklerden kaçtım.

Ama olay yüzümün sarkmaya başladığını fark ettiğimde, spor yaparken ayağımı sakatladığımda, kalbim sıkışmaya başladığında değişti. Bu sadece görüntü değil sağlığımında dibe vurmasıydı. O yüzden karar verdim. Tek dileğim motivasyonumu kaybetmemek. Dilerim sende bu kararı alır ve yeni bir başlangıç yaparsın

canım okurken kendimi gördüm sanki üstelik bende sana ek olarak doğum da var. bende spora başlıyrum yarın bakalım hayırlısı artık :) bu arada kilonu yazmayı unutma canım :))

canım okurken kendimi gördüm sanki üstelik bende sana ek olarak doğum da var. bende spora başlıyrum yarın bakalım hayırlısı artık :) bu arada kilonu yazmayı unutma canım :))

Umarım herşey istediğin gibi olur canım henüz tartılamadım ama bugün ev arkadaşımın 40 bedenlik pantolununa girdim nasıl mutlu oldum anlatamam :)

bugünkü menüm;

light süt ve yulaf + yeşil çay
tavuk ızgara bulgur pilavı salata
bir adet muz ve bol sudan oluşuyordu :) yarın kesin tartılacağım

sana katılıyorum canım diyete başlıyorum görenler süper vermişsin diyorlar motivem artıyor bir müddet sonra başladığım noktayıda geçiyorum cesaretimi taplayıp diyete başlayamıyorum zamana erteliyorum zaman geçtikce yaşda geçiyor malesef allah yardımcımız olsun.

bence kahvaltını mutlaka yap canım sana tavsiyem sık tartılma

bence kahvaltını mutlaka yap canım sana tavsiyem sık tartılma

desteğin için çok teşekkürler umarım başarırız ikimizde :) Bugün biraz kötüydüm iyi uyuyamadım ve kahvaltıda edemedim. Çok yetersiz beslendim ve bunun için suçluyum
menümde;

kahvaltı: yapamadım
ara bir adet muz bir fincan kahve
1 saat sonra bir adet armut
akşam: mercimek çorbası 2 dilim kepek ekmeği
ara: yeşil çay içeceğim. Midem küçüldü sanırım artık çok acıkmıyorum yesemde fazla gitmiyor. Tartım olmadığı için bir türlü gidip tartılamadım. Meraktan ölüyorum

Son düzenleme:
selamlar
Diyetimin birinci haftasının tamamlamak üzereyken iştahımın yerlebir olduğunu fark etmeye başladım. Çok zorlasamda kahvaltı yapamıyorum ki oldum olası sevmem akşam yemeklerinde ise yediklerim kuş kadar kalıyor. İŞtahımın kapalı olması harika ama bedenimin kıtlı alarmı vermesini istemiyorum. O yüzden bu gidişata dur demek için yarın daha düzenli bir menü ile devam edeceğim. Bugün kü rezil menüm ise :)

kahvaltı: kahve
öğle: biraz elma dilim patates kızartması (10 tane civaarı oda zorla)
akşam: birazdan ızgara tavuklu salata yiyeceğim ve sonrasındada yeşil çay içeceğim
ara planım: bir armut + bir şeftali

Bugün sonunda tartıldım ve 2 kilo gitmiiiiiiiiş :) Bu beni çok mutlu etti

merhaba yazdıklarını okuyunca banada güç geldi,uzun zamandır diyete başlamak istiyordum ama birtürlü o gün gelmiyordu.72 kiloyum boyum 1.70 uzun süreli rejim hiç yapamadım tebrik ederim 2 kilo vermişsin umarım bende verebilirim.

evet canım bende 45 kılo olupta bırden 85 lere cıkıp ama asla kabul etmek ıstemeyen bırı olarak ve yıllar sonra bıseyy oldu ve bır gun spor ayakkabımın ıpını bağlayamadığım ıcınn oturup ağladığımı bılırım ve o gun karar verıp zayıflıcm dedım ve gectığimz yılbasına uc guun varken dıyete ve spora basladım ve cok ısteyerek de hıc anlamadan 19 kılo verdım 7 ve 8 ayda nemı oldu arada gıdıyorum spora ve artık cok az yedığim duzene alıstım ve hıc canım bıseyler cekmıyo ve ıstemıyo basladığım zamanlarda cukulata krızım tutuyodu delırcem gıbı gelıyodu cok sevıyodum ama etı form un cukulatası ve sabahları bıtter sarelle dostum oldu ve hıc onları bırakmadım ama artık ıkı aydırda canım ıstemıyo en cok sevdıklerımı bıle ıstemıyıoıo ve ben 48 beden ve uc kat gobeğimden kutuldum yıllar sonra cok mutlu bır yaz gecırdım 38 beden kot ve elbıselerı alıp gıydım evet saka gıbı gelıyo ama ben eğer bunu yaptıysam ısteyen ama gercekten ısteyen yapar senıde boyle bunları yazdığın ve okuduğum gunlerı gorcez ınsaalh canım kendı fıkrımı de soylemek ısterım kahvaltı yapamıyorum demıssın ya k flks denedın mı yada sut ve etı form buskıvı ben oyle gecıstırdığım cok oluyodu da onun ıcın soylemek ıstedım yoğurt yazdığını gormdm canım onuda bence ara oğunlerde ya mutlaka ben bır kase yıyodum her gun ve eskıden haftada bır kasık bıle yemezken dıyet buskıvelerde bana can kutaran oluyodu ve halan cantamda ıkı paket vardır nerde bı yerelerde aclık hıssetsem bır tane yesem hemen sankı bır tabak yemek yemısım hıssı verıyo ben bu kk sayesınde cok sey oğrendım buray a bakınca kendımın cektıklerını tekardan hatırlıyorum ve emınımkı benım gıbı sızde zayıflıcanız ve tekar o zayıfken kı guzelığinizde gerı gelıp sızı sasırttacak ve etrafınızdakılerıde buna emın olun fıstıklar

merhaba :)

İlk 1 2 gün zorlanıyorsun ama sonra alışıyorsun umarım başlarsın sende ::) gelişmelerden haberdar et

çok ama çok teşekkürl ederim canım yazdıkların bana güç verdi umarım bende senin gibi başarırım :)

Selam herkese

Birinci haftayı geride bırakırken dün gece birazcık şımarıklık yaptım ve light süt ile light bisküvi yedim. Ama bu suçumu telafi etmek için bugün dikkatli davrandım.
Menüm;

kahvaltı: Kellogs cornflakes +light süt
ara: bir adet muz + yeşil çay
bir saat sonra bir adet armut
akşam: ton balıklı salata + 2 dilim kepek ekmeği
şimdi yeşil çay içiyorum.
son aramı bir adet armutla yapmayı planlıyorum.

Son düzenleme:
Ağlamak istiyorum. Ben diyet zaten yapamıyorum. Hatta düzenli hiçbirşey yapamıyorum. Bari yememe dikkat ediyim diyorum yok olmuyor dayanamıyorum. Eskiye nazaran gene az yiyorum ama kilo veremiyorum. Hadi başladım başlıyorum diyene kadar annem güzel bir yemek pişiriyor ben direk indiriyorum mideme. Gerçekten yapamıyorum ve 6-7 kilo vermem lazım en az Ne yapacağımı hiç bilmiyorum :2:

merhaba :)

İlk 1 2 gün zorlanıyorsun ama sonra alışıyorsun umarım başlarsın sende ::) gelişmelerden haberdar et

spor yapmaya başladım bugün 1 saat yürüdüm arkadaşımdan cindy'nin aerobik videosunu almıştım seneler önce onu buldum düzenli olarak hergün onu yapmaya karar verdim sporu seviyorum o konuda sorun yok esas sorunum tatlı...diyetisyene gittim devlet hastanesine haftada 1 defa çok canım isterse küçük kare bitter çukulata yiyebileceğimi söyledi ama bunun dışında kesinlikle tatlı yok dedi 2 ay sonrasına gün verdi,bana 2 ay çok uzun geldi zaten 2 hafta uyabilsem diyete gerisi gelicek tatlıdan uzak duramıyorum bir türlü...mesajını görünce çok sevindim umarım burdan birbirimize destek oluruz inşallah iyi gelişmeleri haber veririm

Hoş geldin sayfama :)

En azından başlangıç olarak basit önemler alabilirsin. Mersela beyaz ekmekten vazgeçip kepek ekmeğine geçebilir hatta ekmeği biraz azaltabilirsin. Çay kahva gibi içeceklere şeker yerine tatlandırıcı ekleyip, asitli içeceklerin light olanlarını seçebilirsin. Bir kaç kilo vermek seni motive edecek ve artık diyete hazır olacaksınıdr bence lütfen ümitsizliğe düşme başarabilirsin :)

birbirimize destek olacağımızdan hiç şüphem yok :) TAtlı özellikle geceleri benimde baş belam. Hem göze hemde damağa hitap ediyolar. Serseri yiyecekler diyorum onlara ben. Kendini çok kasma bence. Eğer canın çikolata istiyorsa ye ama bunu o gün telafi et. Yani kalori hesabı yap. Örneğin günlük alabileceğim 1500 kalorinin 500 ünü çikolatayamı feda ettin sonraki yediklerin 1000 kaloriyi geçmesin gibi :)

herkese selam

Dün uğrayamadım buralara bgün erkenden geleyim dedim. Dünkü menüm;

kahvaltı: kellogs cornflakes+light süt
ara: 5 tane çiğ badem+ 5 tane fındık+ çok az kuru üzüm
bir fincan sadede türk kahvesi
akşam: zeytinyağlı limonlu brokoli 2 dilim kepek ekmeği
ara: 1 şeftali + 2 armut

abarttım mı bilmiyorum ama :) akşam yine menümü buraya yazacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…