En korktuğum şey bende tam olarak sizin gibi büyüdüm, hala ağzımdan ben yapamam beceremem cümleleri çıkar, eşim bile artık bir şey yapılacaksa o yapamaz başkası yapsın der, evlendim annem hala beceriksiz şöyle böyle der kaynanamin önünde de eşimin önünde de. Eskiden çok zoruma giderdi ama şimdi işime gelmeye de başladı fazla sorumluluk almıyorum ben yapamam deyip kenara çekiliyorumAnnem tarafından hep bu cümle ile büyüdüm. Ne yaptığım temizlik beğenilirdi ne soyduğum patates ne de herhangi büyük küçük bisey. Küçüklüğümden lisedeyken unideyken duydum bu cümleleri. Tamam kabul ediyorum. Ben de beceriksizin tekiyimdir hala elimden gelen iş tam değildir. Yavaşımdır. Vs.
Sorun şu ki ben de arada sırada oğluma bu cümleyi kuruyorum dayanamıyorum kendimi tutup tutup en sonunda ağzımdan kaciyor. Oğlum 7 yaşında ama bin kere söylediğim öğrettiğim güzellikle söylediğim 3 yaş cocugunun yapabileceği şeyleri yapamıyorum deyip gelince nevrim dönüyor beceriksiz lafı çıkıyor agzimdan. Yapılacak şey onun bir çocuk olduğunu her çocuğun gelişiminin farklı olduğunu kabul etmek. Ediyorum. Ama öfke kontrolüm yok sanırım . Of. Çok pişmanım.
Ne öğrenirsek onu yapıyoruz maalesefAnnem tarafından hep bu cümle ile büyüdüm. Ne yaptığım temizlik beğenilirdi ne soyduğum patates ne de herhangi büyük küçük bisey. Küçüklüğümden lisedeyken unideyken duydum bu cümleleri. Tamam kabul ediyorum. Ben de beceriksizin tekiyimdir hala elimden gelen iş tam değildir. Yavaşımdır. Vs.
Sorun şu ki ben de arada sırada oğluma bu cümleyi kuruyorum dayanamıyorum kendimi tutup tutup en sonunda ağzımdan kaciyor. Oğlum 7 yaşında ama bin kere söylediğim öğrettiğim güzellikle söylediğim 3 yaş cocugunun yapabileceği şeyleri yapamıyorum deyip gelince nevrim dönüyor beceriksiz lafı çıkıyor agzimdan. Yapılacak şey onun bir çocuk olduğunu her çocuğun gelişiminin farklı olduğunu kabul etmek. Ediyorum. Ama öfke kontrolüm yok sanırım . Of. Çok pişmanım.
Annem tarafından hep bu cümle ile büyüdüm. Ne yaptığım temizlik beğenilirdi ne soyduğum patates ne de herhangi büyük küçük bisey. Küçüklüğümden lisedeyken unideyken duydum bu cümleleri. Tamam kabul ediyorum. Ben de beceriksizin tekiyimdir hala elimden gelen iş tam değildir. Yavaşımdır. Vs.
Azarlayarak değil küçümseyerek hatta tiksinerekBu lafa neden bu kadar icerlediniz? Anneniz sizi azarlayarak mi bunu derdi? Ben ev islerinde hala iyi degilimdir, oyle hamarat biri hic degilimdir ama hala yasiyorum ve hayattayim. Patates,sogan, ev isi ile becerikli olacaksam olmayivereyim ne olacak. Bu laf size cok agir gelmis olmali ki simdi cocugunuza bu cumleyi kuruyorsunuz. Cocugunuzun becerileri belki baska alanlardadir kendinize ve cocugunuza bu kadar yuklenmeyin. Salin biraz ya.
Ben psikologum o yuzden sunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim ki engellenir antidepresandan ziyadade terapi , aktif caba ve enerjinizin tuttugu bi psikolog, terapist gerekliBu konuda hem terapi aldım hem kitaplar okudum inanın sırf bu sebepten oğluma daha iyi bir anne olabilmek için antidepresan bile kullanıyorum. Bu laf da ağzımdan nadiren çıkıyor ama çıkıyor yine deinsan travmalarinj ve bunun aktarımını yüzde yüz engelleyemiyormus ben bunu anladım
Yani sadece azarlasa dersin ki sinirden diyor ama gerçekten içinden gelerek diyordu plkjgg haklıydı daBu lafa neden bu kadar icerlediniz? Anneniz sizi azarlayarak mi bunu derdi? Ben ev islerinde hala iyi degilimdir, oyle hamarat biri hic degilimdir ama hala yasiyorum ve hayattayim. Patates,sogan, ev isi ile becerikli olacaksam olmayivereyim ne olacak. Bu laf size cok agir gelmis olmali ki simdi cocugunuza bu cumleyi kuruyorsunuz. Cocugunuzun becerileri belki baska alanlardadir kendinize ve cocugunuza bu kadar yuklenmeyin. Salin biraz ya.
İnsallah, çabalıyorumBen psikologum o yuzden sunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim ki engellenir antidepresandan ziyadade terapi , aktif caba ve enerjinizin tuttugu bi psikolog, terapist gerekli
Azarlayarak değil küçümseyerek hatta tiksinerek
Hah bende onu diyecektim demek ki gen aktarımıEe cocuk size çekmiştir demek ki neden kiziyorsunuz?
Sadece tepki vermeden önce 5 saniye nefes alsanız o kelime agzinizdan çıkmaz.Annem tarafından hep bu cümle ile büyüdüm. Ne yaptığım temizlik beğenilirdi ne soyduğum patates ne de herhangi büyük küçük bisey. Küçüklüğümden lisedeyken unideyken duydum bu cümleleri. Tamam kabul ediyorum. Ben de beceriksizin tekiyimdir hala elimden gelen iş tam değildir. Yavaşımdır. Vs.
Bu konuda hem terapi aldım hem kitaplar okudum inanın sırf bu sebepten oğluma daha iyi bir anne olabilmek için antidepresan bile kullanıyorum. Bu laf da ağzımdan nadiren çıkıyor ama çıkıyor yine deinsan travmalarinj ve bunun aktarımını yüzde yüz engelleyemiyormus ben bunu anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?