• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebişlerinizin bayram ve diğer harçlıklarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

femina

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
73
2
286
Adana
Sevgili anneler;

öncelikle herkesin bayramı kutlu olsun, inşallah bebişlerimizle hep güzel günler görmek nasip olur.
Arkadaşlar benim son birkaç gündür kafama takılan birşey var. Bayramda iyi kötü bebişlerimize biraz harçlık veriliyor. Ben bebişimin harçlığını nasıl değerlenirecem bilemiyorum. Aslında biriktirmek istiyorum. şu an küçük bir miktar ama zamanla damlaya damlaya göl olsun ona ileride bir faydası olsun istiyorum. Siz neler yapıyorsunuz? önerileri olan anneler paylaşabilirse çok sevinirim.
Sevgiler

benim kardeşim bankacı.kızımı bireysel emekliliğe soktu primlerini o ödüyor 18 yaşına kadar da o ödeyecek.
biz altınlarınıda bozup oraya yatıralım dedik ama kardeşim istemedi siz altın olarak saklayın dedi.
o yüzden harçlıklarından da altın yapıp yine altın olarak kenarda bekletmeyi düşünüyorum bir dönem.bakalım zaman ne gösterecek?
ben bayram harçlığı bile beklemiyordumki ama maşallah süper bir harçlık topladı kızım.
gerçi şu an hasta:(nazar değdi kuzuma.

benim kardeşim bankacı.kızımı bireysel emekliliğe soktu primlerini o ödüyor 18 yaşına kadar da o ödeyecek.
biz altınlarınıda bozup oraya yatıralım dedik ama kardeşim istemedi siz altın olarak saklayın dedi.
o yüzden harçlıklarından da altın yapıp yine altın olarak kenarda bekletmeyi düşünüyorum bir dönem.bakalım zaman ne gösterecek?
ben bayram harçlığı bile beklemiyordumki ama maşallah süper bir harçlık topladı kızım.
gerçi şu an hasta:(nazar değdi kuzuma.

Sarıboceq önerin için teşekkürler bireysel emeklilik pirimleri yaklaşık ne kadar bilgin varsa paylaşabilirmisin?

bankada cocuk hesabı actım
velısı olarak ben kayıtlıyım elıme gecen her turlu parasını hesabına yatırıyorum
ama altınlarını da ayrı bır kesede onun adına bırıktıyorum

bankada cocuk hesabı actım
velısı olarak ben kayıtlıyım elıme gecen her turlu parasını hesabına yatırıyorum
ama altınlarını da ayrı bır kesede onun adına bırıktıyorum
merhaba kalimero bende çocuk hesabı düşünmüştüm ama pek içime sinmedi. ne bilim bir miktarı orsa bir miktarı repo olarak çalıştırılıyor pek bir garantisi yok gibi veya benim kaçırdığım noktalar da olabilir. ben bir türlü ne yapacağıma karar veremiyorum. Bir de altın hesabı diye bir hesap var onu düşündüm ama karar veremedim

ben bu damlaya damlaya göl olur fikrine katılıyorumm
kaldıki yaşadığımız dönem hakikaten damlaları biriktirmemiz gereken bi dönemmm
dolayısı ile bende çocuk hesabı açtırmayı düşünenlerdenimmm

Sarıboceq önerin için teşekkürler bireysel emeklilik pirimleri yaklaşık ne kadar bilgin varsa paylaşabilirmisin?

Daha yeni gördüm inanın.kaydirigubbakcemile3
60 lira en az ödenmesi gereken tutar.Kardeşim maaşındaki küsürat 95 lira olduğu için 95 lira yatırıyor.

Daha yeni gördüm inanın.kaydirigubbakcemile3
60 lira en az ödenmesi gereken tutar.Kardeşim maaşındaki küsürat 95 lira olduğu için 95 lira yatırıyor.

biz de kızım için garanti bireysel emeklilik açtırdık doğumdan sonra.. her ay 100 tl otomatik hesiliyor hesaptan...

benim annem vadeli hesap açtırmıştı bize (o zamanlar çocuk hesabı altın hesap vs yoktu:)) bizede anlatmıştı yapraklı takvimimizden banka vedesinin dolduğu günü işaretlemişti ve bize kızım bu gün geldiğinde bankada senin adına olan bir kumbara var oraya biriktirdiğin parayı koyarsak bankada üzerine kendisi de para koyuyor şeklinde anlatmıştı. 3 aylık vadeli yapmıştı 3 ayda bir kumbaramızı hevesle açar kaç paramız olduğunu sayardık 50-100 bişey olurdu annemde onu yukarı yuvarlayarak para ekler ve beraber bankaya gidip parayı yatırırdık. sonra annem gösteriridi bankda 10 lira koymuş kumbarana diye :) çok mutlu olurduk...

aklımız iyice ermeye başlayınca annem demişti bize birşey olursa maddi sıkıntıya düşersek vs oradaki para ile sizin eğitiminizi sağlamaya devam edecektik ama çokm şükür o paraya gerek bile kalmadı. o zamandan kalma alışkanlık 4 kardeşte de para biriktirme tutumlu olma oldu. iyikide olmuş =)

ben de iş bankası kumbara hesabı actırdım, her ay 90 lira kesiliyor hesabımdan. ayrıca gelen altınları anneme verdim, bizim için saklasın diye, bize güven olmaz çünkü:))) paralarını da kumbaraya atıyorum, yıl sonunda onu da kumbara hesabına yatıracagım

Benim bebişim daha doğmadı yani 1aydan fazla var gelmesine ama ben ufak ufak euro yapıp kumbaraya atmaya başladım emeklilik ve altın hesabından dersini almış biri olarak evde saklıyorum ve unutuyorum varlığını yani yarın öbürgün bebğinizin veya sizin acil ihtiyacınız olsa bile altın hesabından parayı çekmek çok güç ben garantiyle çalıştım bu konuda altın yüksekken bozdurayım düşünce daha fazla gr alırım derken bozdurmak istediğim günde bozmadılar prosedürleri varmış ertesi gün düşmüştü şans eseri ertesi gün zararına bozdular ne kadar konuştuyssamda aradaki zararımı tanzim etmediler yani en iyisi benim için kumbaraya euro koyup kitlemek

Back