• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişlerin aylık kontrolleri ve kiloları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
işitme testi ne oluyo ki kızlar? bana böle bişey demedi doktor. bak şimdi uyuz oldum. ne işitme ne de görme testi kapıldı. napsam ki ben ya??

selam kızlar benim oğluşumun cuma günü aşısı vardı
ve ben kilosunu boyunu çok merak ediyordum
tam bir aylıkken oğlum 4.500 gr ve 55.5 cm olmuş.( maşallah )
bu arada biz henüz doktora gitmedik
bayramdan sonra 40'ı çıkınca gideriz artık
umarım şu bahsedilen testler için geç kalmış olmam
Allah tüm bebişlere sağlık versin

benim miniğim çok erken ve çok minik doğduğu halde çabuk toparlıyoruz :D maşallah kuzuma :))) 2 gün önce dr a gittk.boyu 48cm kilosu 3.300 gr olmuş.dr çok sağlıklı maşşallah,kendin hastasın zaten,bayramda da çok gezdirip hasta etme çocuğu dedi :)

işitme testi ne oluyo ki kızlar? bana böle bişey demedi doktor. bak şimdi uyuz oldum. ne işitme ne de görme testi kapıldı. napsam ki ben ya??

canim benim,bize hastanede yaptilar..bebegi karanlik sessiz bir odaya götürdü doktor ama nasil yapti bilmiyorum..cok önemli bisiy bu ebukacim,bebegin yeterli duyup duymadigi kontro lediliyor.sor istersen doktoruna...

ama bende ıkı kez kontrole gıtmeme ragmen doktorum bana ısıtme testı yaptırmadı
acaba ben hastaneden cıkmadan mı yaptılar
son kontrolumuzde sadece boy kılo vs muayenesı yapıldı sonra kalca ultrasonu cekılde o kadar
kafam karıstı ya bayram tatılı de gırdı ama doktoru arayıp sorsam mı acaba

selam kızlar pek uğrayamaz oldum kadınlar kulubüne arada sırada okumaya çalışıyorum
benim kızım da 3.550752 cm doğmuştu.1 hafta sonra kontrole gittiğimizde minik prensesim 4080 gr olmuştu.doktorumuz kilosunun çok iyi olduğunu söyledi:nazar:

bugün aylık kontrolümüz vardı allah şükür herşeyimiz iyi
25 günde 2650 gr dan 3710 grma yükselmişiz bugün 29 günlük olduk doktor çok iyi aynen devam dedi
hepatit b aşımızın 2. dozu yapıldı ve kalça ultrasonu çekildi ondada sorun çıkmadı,
ama benim lokumun aşıdan sonra emziği yere düşünce hastaneyi birbirine kattı, kendimizi eczaneye zor attık yeni emzik almak için:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

cuma gun kontrolumuz vardy..kucuk pasamin kafasi 39 kilosuda 5.200 olmus,9 gunde 305 gr.almisiz doktorumuz cok iyi dedi..

selam kızlar benimde dün 2.ay kontrollerim vardı bebeğim kilo 5030 boy 57 cm olmuş yani bir ayda 1500 gr almış karma aşımız ve rota virisü aşısınıda yaptırdık doktorumuz çok iyi kilo almış dedi tüm bebişlere maşallahhhhhhhhhh

benim güzel kızım da 3300gr doğmuştu.aylık kontrolde 4970gr olmuş.boyu 56 cm.gece de uyandırıyorduk sarılık nedeniyle süt veriyodum .dr artık uyandırma obez yapcaksın dedi:) nazar değmesin meleklerimize..

Kızlar bebeğim 47 günlük oldu.

hepatitin 2. aşısını yaptırdık 17 gün önce.

Sırada hangi aşı var ve ne zaman ??

Bide işitme testi yaptırmadım ben,Başka ne testleri var?

sırada sanırım kızamık var doktor söylemişti notlara bakmam lazım
bizim doktorumuz iştme testinden dışında kalça ultrasonu istedi yaptırdık bizde sorun çıkmadı çok şükür

sırada karma verem bide zatürre aşısı var aynı gün vuruluyomuş bizimki yarın cts de kntrolümüz var bakalım büyüdü mikroskobik oğlum teyit ettiricez druna inşallah

Denizanası sevindim sonucunuzun güzel çıkmasına.Darısı üm annelere.

Sırada derken 2. ayın sonunda değil mi?
İlk aydan sonra hapatit 2.doz yapıldı.
Bu ayın sonunda olcak değil mi yeni aşılar?
Ben bu ayki kontrole götürmedim de.Bi de aşıyı Adanada annem yaptırdı.Tam emin olamadım.bi dahaki aşı ve zamanına.

Mmmfcim ilahi akşam akşam güldürdün.Büyüdü demek mikroskobik oğluşun :)))
Maşallah ona öpüyorum

bebeklerin ayda kaç kilo alması gerekiyor arkadaşlar.
ben az önce sağlıkmocağında tarttırdım 18 günde 500 küsür almış.bana az geldi.asıl kontrol 3 ocakta 2 .ayımız dolunca.

ayda en az 600- 800 gr alması gerektiğini söylemişti doktorumuz bir aya kadar tamamlar senin minikte merak etme, birde farklı yerlerde yapılan ölçümler yanıltıcı olabilir

oğluşum 2 ay 10 günlükken 4270gr ve 52 cm olmuştu.asıl düzeltilmiş yaşı yaani doğması gereken zamana göre 30 günlüktü ve 1 aylık çocuk için gayet iyi yaşıtlarını yakalamak üzere dedi dr.inşallah arayı biran önce kapatır

kızlar benim kızım da 3100 gr doğmuştu.boyunu ölçmemişlerdi.dün doktor kontrolüne gittiğimizde 3900 gr olduğunu öğrendik.çıplak haliyle.yani bez,kıyafet filan yoktu.boyumuz 53 cm,baş çevremiz ise 37,5 cm.36 günde 800 gr almış olması az mı sizce?:uhm:

sebepsiz fırtına; bebişler ilk hafta doğum kilosunun 150-300 gr altına düşüyorlar.sonra tekrar alıyorlar.o yüzden düşük çıkmıştır.benim bebeğim de öğleydi.3400 doğdu.10 günlükken 3200 dü.1 aylıkken 4100 oldu.

canım ben bugün hepatit 2yi yaptırdım sırada 27 ocakta verem aşısı var 3 şubatta da pnomokok var bizim sıra bu sizinki de böyledir herhalde

Back