• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişlerin aylık kontrolleri ve kiloları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Benim oğluşumda doğdugunda 3450 gr dı. 4.gün kontrolde 3370 e dusmustu. mama takvıyelı beslenıyoruz. nedense bı turlu cogaltamadım sutumu :( o yuzden aldıgı kılo genelde mamadan kaynaklanıyor. bayramdan sonra kontrolumuz var.bakalım ne dıyecek doktorumuz

Benim oğluşum 3700 gr 51 cm doğmuştu. 1 haftalıkken 3400 gra düştü. Anne sütü veriorum ben. Birkaç kere de mama verdim geceleri. Dün doktordaydık. Tuğram koccaman olmuş. 4700 gr ve de 56 cm.:nazar::nazar::nazar: Doktor teyzesi kesinlikle mama verme dedi. Çoookk mutluyuz biz.

Benim oğluşumda 3430 gr/53 cm doğmuştu.
Sütüm tam gelene kadar bayağı bir kilo vermiş, 1 hafta sonra 3100 e düşmüştü.
Dün gittiğimizde( 1 aylık olmuştuk bu arada) 4100 gr/ 55 cm. olmuş. Dr.umuz iyi dedi.
Allah hepimizin bebeklerine normal bir gelişim nasip etsin, hastalıklardan korusun, inşallah...

pirayecim bizede dr umuz 26 aralıkta kalça ultrasonu istedi..nasıl yapılıyor nerde çektirdin sen?bebiş ağlıyomu ..ayrıca kaç para ödedin merak ettim şimdi bak..bilgi verirmisin canım..

cnm nisada çektirdim ben acil bölümünde çekiliyo.çok basit bi işlem altındaki tulumu çıkarıyosun sadece bezi kalıyo dr jel sürüp bacağına ultrasonla bakıyo ölçüm yapıyo hiç ağlamadı benim minnoş.fiyatıda ben 4-5 milyon bişey ödedim ama ssk lılar 29 ödüyomuş ssk sız da 70 küsürdü cnm.:CüvCüv:

fatercim ben özel doktora gidiyorum aylık 70 ytl kontroller de haftalık her hafta kilo takibi yapıcak çok da tatlı bir adam her saat çok rahat cepten ulaşabiliyoruz hep de çok kibar konuşuyo rahatlatıyo her konuda.istersen bilgilerini vereyim sana.

canım teşekkür ederim ilgine
sanırım sen daha öncede bu konuda yazmıştın aslında ücreti ve şartları iyiymiş
ama dr.unuz bucadaydı değil mi?
çünkü eğer öyleyse bana biraz uzak kalıyor ben bornovada oturuyorum canım

Benim kızım da 3740 gr / 53 cm doğmuştu. Sarılık uykusundan beslenemeyip 5. günde 3400'e düşmüştü.Şimdi gece gündüz 2 saatte 1 düzenli emzirmeyle 16. günde 3810 gr / 55 cm'e ulaştı.

canım teşekkür ederim ilgine
sanırım sen daha öncede bu konuda yazmıştın aslında ücreti ve şartları iyiymiş
ama dr.unuz bucadaydı değil mi?
çünkü eğer öyleyse bana biraz uzak kalıyor ben bornovada oturuyorum canım

canım şirinyerde benim doktor biraz ters kalıyo sana.çünkü doktorun herzaman sana yakın olması lazım neyse inşallah otaraflarda iyi bir doktor bulursunuz:1hug:

bızde pazartesı gunu kontole gıttık
doktorumuz gelısımızın yerınde oldgunu soyledı
hepatıt ıkıncı doz asısını yaptı ve hastane cok yogun oldugu ıcın ertesı gune kalca ultrasonu randevusu verdı ve salı gunu ultrason cekımımızde basarılı gectı

ıkıncı ay sonunda verem asısını yaptırıp kontrole getır dedı

bugün hepatit asimizin ilki yapildi..cok sükür pasam gayet saglikliymis..

kafamiz 38 kilomuzda 4.865 olmus ..ama boyumuzu 3 aylik olana kadar ölcmüyor:(

bızde pazartesı gunu kontole gıttık
doktorumuz gelısımızın yerınde oldgunu soyledı
hepatıt ıkıncı doz asısını yaptı ve hastane cok yogun oldugu ıcın ertesı gune kalca ultrasonu randevusu verdı ve salı gunu ultrason cekımımızde basarılı gectı

ıkıncı ay sonunda verem asısını yaptırıp kontrole getır dedı

çocuk doktoru olarak kime gidiyorsunuz , medipole devammı?

eveet teyzeleri kızımla bugün doktora gittik,
doktorun muayene masasına bezini açınca çişini yaptı kızım. muayenenin başlangızı böyle oldu.üşüdü heralde biraz ondan yaptı. hemen temizledik giydirdik bebeğimi.
aşı için gitmiştik ama daha 27 günlük erken dedi doktor amcası. ocak ayına gün verdi. neyse. kalça muayenesi falan hepsi güzel çıktı. , az bi sarılık vardı o geçmiş cok sükür.
gazi hastanesine gittim ankaralı olanlar bilir devlet hastanesi ama hiç sıra beklemeden hemn aldılar ve çok güzel ilgilendi doktorlar. memnun kaldım baya.
bu arada 27 günde 700 gram almışız. çok iyi dedi doktor ama kilo alımı az gibi geldi bana siz ne dersiniz.??
bir de devit mi bi ilaç yazdı. ismi yanlış yazmış olabilirim ama böyle okunuyor. damla şeklinde vitaminmiş. kullanan var mı bu ilacı herkse yazıyolar mı yoksa sadece bize mi yazıldı ki???

. .

eveet teyzeleri kızımla bugün doktora gittik,
doktorun muayene masasına bezini açınca çişini yaptı kızım. muayenenin başlangızı böyle oldu.üşüdü heralde biraz ondan yaptı. hemen temizledik giydirdik bebeğimi.
aşı için gitmiştik ama daha 27 günlük erken dedi doktor amcası. ocak ayına gün verdi. neyse. kalça muayenesi falan hepsi güzel çıktı. , az bi sarılık vardı o geçmiş cok sükür.
gazi hastanesine gittim ankaralı olanlar bilir devlet hastanesi ama hiç sıra beklemeden hemn aldılar ve çok güzel ilgilendi doktorlar. memnun kaldım baya.
bu arada 27 günde 700 gram almışız. çok iyi dedi doktor ama kilo alımı az gibi geldi bana siz ne dersiniz.??
bir de devit mi bi ilaç yazdı. ismi yanlış yazmış olabilirim ama böyle okunuyor. damla şeklinde vitaminmiş. kullanan var mı bu ilacı herkse yazıyolar mı yoksa sadece bize mi yazıldı ki???

. .

dvit e biz 15. gün başladık canım her bebeğe yazılıyor diye biliyorum
bildiğin d vitamini, çünkü d vitamini yiyeceklerle alınamayan bir vitamin, bebeklerde raşitizm hastalığını vs engelliyor, birde güneş ışığını doğrudan alması gerekiyor

çocuk doktoru olarak kime gidiyorsunuz , medipole devammı?

benim sımdılık hastane ve doktorlarla bır sorunum yok onun ıcın devam edıyorum medıpole
dr.huseyın yayla benım oglusumun doktoru
saolsun ılgılı ve bılgı veren bır doktor
cok yogun oldugundan telefonla zor ulasıyorum ama zorda kalırsam cebını arayabılıyorum

canım şirinyerde benim doktor biraz ters kalıyo sana.çünkü doktorun herzaman sana yakın olması lazım neyse inşallah otaraflarda iyi bir doktor bulursunuz:1hug:

canım sen atlattın sıra bize geliyor..bebek doktorunun adını söylersen sevinirim..bende şirinyerdeyim malum lazım olacak..

merhaba güzel annişler :)
biz doğumumuzu acıbadem'de yapmıştık ve hastaneden çıkarken kalça ve işitme testi için bayram sonrasına randevu vermişlerdi. Bunun ücretinin bebek paketine dahil olduğunu düşünürken sigortalı olan bebişime bile 280 ytl'ye yapılacağını öğrendim!! (sigortası olmasa 420 ytl'miş) Resmen soygun yani!!
Sizler bu testleri nerede kaça yaptırdınız?

biz doğumumuzu acıbadem'de yapmıştık ve hastaneden çıkarken kalça ve işitme testi için bayram sonrasına randevu vermişlerdi. Bunun ücretinin bebek paketine dahil olduğunu düşünürken sigortalı olan bebişime bile 280 ytl'ye yapılacağını öğrendim!! (sigortası olmasa 420 ytl'miş) Resmen soygun yani!!

bencede soygun :1shok: bizim kalça çıkıklığı için kontrolümüz 13 aralıkta yani bir aylıkken yapılacak,
ama işitme testimizi yaptırdık aynı gün topuk kanımız alındı, sarılık testi yapıldı ve işitme testimiz yapıldı 47 ytl ödedik, üstelik normal fiyat (%50 indirimli dediler ama sigorta falan yoktu o zaman) medipole gidiyoruz bu arada

canım bizden kalça testi istemediler ama göz ve işitme testi istendi göze gittik ücret alınmadı tabi ama işitme testimize randevu almaya gittiğimde önce bir hastaneye anestezi için yönlendirdiler oraya çift bebe olduğu için 80+80 anastezi için ordan bizim hastane marmara üniv. e ise işitme testi için 190+190 yani düşünün bir işitme testi için 4 yüz küsür ediyor banada çok masraflı geldi gitmedik şimdilik..

canım bizden kalça testi istemediler ama göz ve işitme testi istendi göze gittik ücret alınmadı tabi ama işitme testimize randevu almaya gittiğimde önce bir hastaneye anestezi için yönlendirdiler oraya çift bebe olduğu için 80+80 anastezi için ordan bizim hastane marmara üniv. e ise işitme testi için 190+190 yani düşünün bir işitme testi için 4 yüz küsür ediyor banada çok masraflı geldi gitmedik şimdilik..

anestezi niçin canım?

Back