Bebek Beslenmesi bebişlerimizi nasıl uyutuyoruz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim oğlum hep emerek uyuyor,başka türlü uyutamıyorum.ben olmazsam uyumuyor yani başkası uyutamıyor,birde gezmeye falan gittiysem orda uyutmak imkansız,çok uykusu olsa bile yabancı yerde uyumuyor.bende gittiğime pişman oluyorum:)çünkü uykuyu alamayınca huzursuz oluyor,sürekli kucakta gezmek dolaşmak istiyor.gece de çok uyanıyor hala,hele 2 gündür nezle bebeğim(((( kaç kere kalktıgımızı hatırlamıyorum artık.uykusuzluk çok zoooooorrrrr.ama tek bebeğim iyileşsin başka bişey istemem,sağlık gibisi yok.

Oğluşum emerek uyuyor.arabasıyla gezerken uykusu varsa güzel uyuyor..Çok uykusu geldiğinde ise nerede ve nasıl olduğu hiç önemli değil.mama sandalyesinde bile uyuyor...

kesinlikle ayakta sallamadan uyumuyor,uykusu iyice gelicek emziği ağzında olacak ve aheste aheste sallanacakkk,pek keyifli bizim oğlan yahu pek rahatına düşkün paşam!

ben perişanım kızlar cünkü ikizlerim var ve ikisi de emerek uyuyor gece yanımda yatıyorlar 4 kişi yatiyoruz anlayacagınız.ben sallrsam uyumuyorlar bazen dayısı sallarsa zorla uyuyorlar keske ayagıma alıstırsaydım.emzik gibiyim çünkü hem de iki taraflı emzik ve gece 12 de yatıyorlar 12ye kadar babaları dayıları ve ben hizmetteyiz sonra gece yine ben..gezmede milletin yanında kalabalıkta emmezler uyumazlar.ne bileyim işte allah büyük kafamçokkarıştı

ay canım allah kolaylık versin işin çok zor

oof benimki çok zor uyuyoor meme sürekli agzında gece 12de baslıyoruz emmeye sabah en erken 5e kadar emiyoo daldıgı oluyo besıgıne koyuyoruma ma hemen uyanıyoo hooop tekrardan meme.gündüz deseniz ayrı bi sorun sürekli emiyo uyusa bile yarım saat uyuyor her yarım saatte emziriyorumm eridim bittiiim benn

henüz 7.3 hamileyim.bebk nasıl uyutulur bilmiyorum ama çamaşır makinası,elektrikli süpürge sesi gibi tuhaf seslerde uyuyan bebekler duymuştum.hatta bir müzisyenin bebeği de çam.mak.sesi ile uyuyormuş o da bu tip elektrikli aletlerden çıkan seslerden oluşan ritimli bir albümlü çıkarmış.istersen onu dene.:)

ben kızımı 3 aylık oluncaya kadar ana kucağında salladım sonra parmak emmeyi keşfetti bıraktığım yerde uyuyup kalıyordu.şimdide sadece yatağında uyuyor uykusu gelince yatağına bırakıp odadan çıkıyorum.ama evden dışarı çıkamıyorum çünkü yatağını arıyor yatağına yatırmazsam kesinlikle uyumuyor.

sagol arzucum amiiindün gece ikisi bir agladı ben de caresiz birini sagımdan birini solumdan emzirdim yatarak bi de birbirlerinin ellerini tutmuslardı emerken o kadar güzel görünüyorlardı ki..işte haer seye degiyor ama cok yorgunum bugün omuzlarım tutulmusmirmirmirmir

hamileyken çok ideallerim vardı emzik vermeyeceğim ayağımda sallamayacağım mama vermeyeceğim şimdi hepsinide yapıyorum 2 aylık olduğunda beri ayağımda sallıyorum.çok uyukusu varsa zaten 10 dakikada uyuyor.

fikocum ikinci çocukda bunları kesin yapmazsın ben birincide zorlukları yaşadığım için ikinci bebişimde daha kararlıydım birincide hep kucak hep kucak ayakda salla oda yetmez battaniyeye koy sallaya sallaya kollarım uzamıştı:) ama ikincide 6 ay bebeğimi zırt pırt kucağıma almadım kucakcı olmadı rahat ettim ve hiç sallayarak uyutmadım ilk aylarda emerek uyudu sonraları emzirip yatağına bırakıyordum kendi kendine uyuyordu şimdi biraz hastalandı huy değiştirdi 1 haftadır yanına uzanıyorum bana dokunuyor saçımla oynayarak uyuyor...

Başta çok zorlandım gaz problemi var. Sallıyordum yok kucağıma sallıyordum yok öyle böyle derken kafayı yiyordum az daha. 15 dakika uyuyup uyanıyordum. Kitapta okudum şimdi yediriyorum gazını çıkarıyorum altını değiştiriyorum karanlık ışıksız bir odaya yatırıyorum başta çok ağladı ama alıştı. Bir süre sonra uyuyor kendi kendine..

Klasik müzik eşliğinde göğsümde uyuyor.Bizimde çok gaz sıkıntımız oldu yanlız bırakmaya içim el vermedi hoş oğlum sekizinci ayı devirdi hala gaz sıkıntımız oluyor.

Benim de bebeğim geceleri uyumuyor, sabah 8-9 gibi bayılıyor, ama bir saat sonra tekrar mızırdanıp uğraştırıyor. Artık gece olmasın istiyorum, zorlayarak yatırınca yaygara yapıyo, ışığı açıp oyun oynatıp konuşmamı istiyo, bende de hal kalmıyo bi süre sonra, kendi kendine de sıkılıp hemen ağlıyo bi çare bulamadım, deneyimlerinizden faydalanmak isterim. Lütfen yardım edin!!!!

lütfen bana da yardım edin benimki gündüz öyle yada böyle uyuyor ayağımda sallıyorum yada kucakta ancak gece olunca herşey değişiyor çok çok uykusu olduğu halde uyumuyor emerken uyuyakalıyor beşiğe koyduğum zaman uyanıveriyor başlıyor ağlamaya artık gece olmasını istemez oldum ne yaptıysam kar etmedi :1no2::1no2::1no2: :a015:

uyku arkadaşım diye bir oyuncak vardı.ondan kullanan var mı?
az önce karşı komsumuza uğradık kızımla,oğlu 3 yaşında ,ve bir ineği var ,ona sarılıp uyuyormuş.
uykuyla özdeşleştirecek böyle bir nesne edinmeli sanırım.çünkü bugun babyfirst tv de emziği 6 ay civarı bıraktırmaya calışın, battaniye yada bir oyuncaga alıştırın diyordu.emziği emince seviniyorum ben,beni ememiyor cunkü.onu daha bıraktırmam da bir oyuncak bakmalıyım.

bahsettiğin şey sanırım E.A.S.Y metodu.. ben de çok özeniyorum kendi kendine uyuyan bebeklere ama ağlamasına dayanamıyorum yaa.. aslında sonradan düzene girecek diye sabredebilsem bebeğim çok zorlanmadan alışır diye düşünüyorum..

buarada, kitapta okuduğun yöntemi bebeğin kaç haftalıkken uygulamaya başladın canım ya acaba ben çok mu geç kaldım???

Yöntemin ismini bilmiyorum ama kitabı yazan çocuk hemşiresiydi. Okuduğumda hayretler içinde kaldım denediğimde başlarda çok ağladı bende senin gibi dayanamadım ama yanına bile gitmedim bir süre sonra sesi kesildi ve uyumuştu. Bizim gece değil ama gündüz emzik problemimiz var düşünce ağlıyor:) gidip takmak zorunda kalıyorum.
Benim başlarda uyuması için yapmadığım kalmadı en son bunu denedim hiç uğraşmıyorum yatırıyorum yatmak istemiyor ağlıyor ama uyumadı mı daha çok ağlıyor yatırdıktan sonra çıkıyorum bir süre sonra uyumuş oluyor çok canı yanarak ağlarsa bir problemi var demektir hemen kucağıma alıp sakinleştirip tekrar yatırıyorum.
Geç kalmadın canım bende 2 aylıktı başladığımda hiç bişey için geç değil sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…