Bebek Beslenmesi bebişlerimizi nasıl uyutuyoruz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğiniz için pratik uyku rehberi kitabındakileri aynen yazıyorum. umarım işinize yarar.

Birinci Gün:
Yatak zamanı rutini için bir zaman belirleyin ve buna sadık kalın. Banyo, süt ve sakinleşmesi için en az bir saat ayırın.
Bebeğinizi yatıştırmak için uyumasını beklemeyin, yatağına yatırınca iyi geceler öpücüğü verip odadan çıkın.
Odaya tekrar dönmeden önce 5-10 dakika bekleyin. Tekrar döndüğünüzde kısa kalın. Kucağınıza almayın sessizce konuşun. Ağlamaya devam etse bile 2 dakika içinde odadan çıkın.
İlk yarım saatten sonra 5-10 dakikalık aralıkları 15-20 dakikaya çıkarın.
Bebeğiniz uyuyana kadar her 15-20 dakikada bir kontrol etmeye devam edin. Asla bebeğinizi kucağınıza almayın.
Bebeğiniz gece uyanırsa aynı prosedürü uygulayın.

İkinci Gün:
Gündüz uykuları için gece nerde bıraktıysanız orada başlamak önemli. Bebeğinizi kontrol etmeden önce en az 20 dakika bekleyin. Asla kucağınıza almayın.
Bebeğiniz rutin uyku saatinde hala uyumamışsa ve uyumaya niyeti yoksa sabah uykusunda 15 öğle uykusunda 45 dakika verin böylece öğleden sonra 15'den sonra uyumayacaktır. Bebeğiniz yorgunsa daha sonra mutlaka uyutun aksi takdirde akşam aşırı yorgun olacaktır.
İkinci akşam ilk akşamki prosedürü aynen uygulayın ancak bu kez kontrol zamanını 20-25 dakikaya çıkarın. Kontroller sırasında sessizce fısıldayın ama bebeğinize dokunmayın.
Bebeğiniz ilk saatin sonunda hala uyumamışsa kontrol süresi 35-40 dakikaya çıkarılmalıdır.
Bebeğiniz geceleri uyanırsa onu kontrol etmeden önce 45 dakika bekleyin. Odasına gittiğinizde onunla konuşmayın. Odada kalma sürenizi 1 dakikaya indirin.

Üçüncü Gün:
Üçüncü günden itibaren bebeklerin büyük çoğunluğu 20 dakika içinde uyuduğu için artık onları kontrol etmeye gerek yoktur.
Bebeğinizi yeniden uyku zamanlarında uyanmaya başlarsa onu kontrol etmek için 15-20 dakika bekleyin.
Üçüncü günden sonra kontrol aralığının 15-20 dakika olması önemli. Tekrar 5-10 dakikaya dönmeyin.
Bebeğiniz birkaç gün 20 dakika içinde uyumaya alışınca, onu yatırmak için azalan ağlama yönetimini kullanabilirsiniz. Birkaç hafta içinde bebeğinizi hiç sorun çıkarmadan uyumaya başlayacaktır.

AZALAN AĞLAMA
Azalan ağlama bebek beslenme sorunlaını çözdüğünde ve hafif şiddetli uyku sorunu yaşadığında veya aşırı yorgun ve uyarılmış olduğu için uykuya dalma sorunu yaşadığında kullanılabilir. Azalan ağlama artan ağlamanın tersidirş. Artan ağlama bebek uykudan yeni uyanıp beslenmek istediğinde görülür. Artan ağlamada bebek önce sessizdi sesleri yumuşak ve sakindir bir iki dakika içinde beslenmezse bebek ağlamaya başlar. Kısa bir ağlama olur sonra kısa bir sessizlik. Yine beslenmezse ağlama bu kez daha yüksek sesle tekrar başlar. Daha sonrakilerde bebeğin ağlama sesi yükseldiği gibi ağlama süresi de uzar.
Azalan ağlamada aşırı yorgun bebek yüksek sesle ağlamaya başlar ve işlem tersinden başlamış olur. Bu durum yaklaşık 30 dakika kadar sürebilir, bebek ne kadar yorgunsa o kadar yüksek sesle ağlamaya başlar. Bu durumda bebeğin kendi kendine uyuması gerekir. Ağlayan bebeğe dayanamayan anneler için ilk 10 dakika odadan çıkmak işe yarayabilir. Daha sonra hafif bir ses ve yumuşak dokunuşlarla bebekle ilgilenebilirler.
Bu tekrar müdahale en fazla bir iki dakika sürmelidir. Daha sonra bir 10-15 dakika daha beklenmelidir. Bu tekniğin işe yaraması için bebek karyolasından alınmamalı ve kendi kendine uyumalıdır.
Bana göre uzun dönemli olarak bebeğinizin yanlış uykı alışkanlıkları edinmesine izin vererek onun zihinsel ve fiziksel gelişimine zarar vermiş olursunuz. Unutmayı sizin amacınız bebeğinizin sizden yardım almadan uyumasını sağlamaktır ve bunun için onun ağlamasına katlanmanız gerekiyor k bu da onun geceleri sık sık uyanıp tüm aileyi rahatsız etmesinden daha iyidir.
Araştırmalara göre bebekler gece boyunca birçok kez hafif uykuya dalıyor. Yanlış uyku alışkanlıkları geliştiren bebekler gece uyandıkların zaman annelerinin yardımı olmaksızın tekrar uykuya dalamazlar. Bu yardım sallamak, kucaklamak veya meme vermek olabilir. Bazı bebekler bunların hepsini birden ister ve bu bebeklerin kendi başlarına tekrar uykuya dalmaları son derece zordur.

UYKU VE KARANLIK
Bebek uzmanlarının büyük kısmı tarafından verilen öğütlerde gün içi uykusu için bebeklerin aydınlık bir odada uyutulmasını söylerler. Bu sayede gece ile gündüzü ayırarak geceleri daha iyi uyuğunu söylerler. Bu teoriye tamamen karşıyım ve bence kısa gündüz uykularının nedeni de budur. Bebeğinizin gündüzleri kısa uyumasını engellemek için uzun zaman uyanıp kalıp uzun zaman uyumayı öğrenmelidir. Bu nedenle karanlık, sessiz bir odada uyumalı ve uyanık olduğu zamanı aydınlık ve canlı bir odada geçirmelidir.

AŞIRI YORGUNLUK VE AŞIRI UYARILMA:
Yatmadan önce aşırı uyarılma bebeğin aşırı yorulmasına neden olabilir. Banyodan önce, bir şeyleri aşağı yukarı sallamaya başlayın. Yüksek ses yada heyecan verici oyunlardan kaçının. Bebeğiniz rutine oturduğunda, bir kişinin banyo, beslenme ve uykuya yatırma işlemlerini yapması daha iyi olur. Bebekle ilgilenen kişinin sürekli değişmesi huysuz bir bebeği daha da kötü yapacaktır.
Aşırı yorgunluk çoğu bebeğin akşam yerine yerleşmemesinin ana nedenlerinden biridir. Gün boyunca hafif uykuları kesilen bebekler aşırı yorgunluğa daha çok eğilimlidir.
 
ilk 1.5 ay saç kurutma makinası ile uyuttuk başka türlü uyumadı sonra ben derste iken annemler battaniye içinde sallamaya alıştırmışlar 5 ay bitene kadar battaniyede salldık sonra dayanmadık duvara kancalar ip ve çarşafla hamah gibi bir beşşik kurduk onda uyutuyorum sallayarak sonra yatağına alıyorum.

bu aralar geceleri belki 10 defa uyanıyor
 
Ben bebeğimi kucapımda uyutuyorum,sallamadan.Eğer uykuya dalmakta zorluk çekiyorsa poposuna elimle ritimli olarak pışpışlıyorum, böylece daha kolay uykuya dalıyor.Çok uykusu olduğunda buna ile gerk kalmıyor bazen yattığı yerde uyuya kalıyor.İnşallah da bu huyunu değiştirmez.
 
normalde emerken uyuyor. o da yatakta yanına uzanarak oluyor. uyuduğunda yer değiştirmiyor ve uykusu bölünüyor. ama ben 1 haftadır kendi halinde uyuması için denemeler yapıyordum, sanırım başardım. uyku vakti geldiğinde zaten sinyal veriyor. altımız kuru karnımız tokken sadece uyurken kullandığımız emziğimizi ağzımıza alıp uyuyoruz umarım devam ettirebiliriz. çünkü artık işime dönmek zorundayım her uykuda yanında olamayacağım.. (
 
Ben ileride sallayarak uyutmaya karsiyim.
Annem 5 cocuk büyüttü ve hic birimizi sallayarak uyutmamis ve o yüzden uyutmak zor olmamis.
Uyku zamani gelince yatagimiza yatirmis. Aglayincada galiba hic birsey yapmamis.
Bende öyle yapmayi düsünüyorum...
 
merhaba şeker anneler.benimde 3 aylık bir kızım var.hep sağ tarafa dönük uyuyor birtürlü sol tarafına döndüremedim o yüzden kafasının sağ tarafı biraz düzleşti ama çok az.şimdi uyuduktan sonra soluna yatırmaya başladım düzelsin diye ama ne olur bilmem.lütfen yardımcı olun
 
canım sen çözümü bulmuşsun zaten sola dönmüyorsa uyudukdan sonra sola dönük yatırırsın zamanla düzelir diye biliyorum...
 
bende bebeğimi ayağımda sallıyorum ama ii bişi olmadığını sölüyolar ama ne yapalım alıştırdım bi keree memede de uyuyo ama çokkk nadir
 
sleeper öne arkaya sallandığı için sanırım sevmedi, ben de bikaç gündür altına yastıklar destek bişiler koyup, kızımı sağa sola ayakta sallanıyomuş gibi yatırıyorum, dalana kadar baya hızlı çalıştırıyorum uyuyo, ninni seviyo ağlayınca e e diorum yine dalıyo, uykusuzluk çok zor ya umarım 40ından sonra değişir
 

evet bende yatırıyorum başta ağlıyor ama bir süre sonra uykuya yenik düşüyor
üzülüyorum ama onun iyiliği için alıştı zaten artık
 
benm bebişimde bazen huzursuz oluyo ozaman kucağımda gezdiriyorum ama genel olarak beşiğine yada yatağımın üzerine yatırıp ağzına emziğini veriyorum kendi kendine uyuyor rahat oluyo bazende dedğim gibi gıcıklığı üstünde oluyo uyumamak için direniyo
 
benimki daha 50 gunlük emerken uyuyo bide serdar ortaç dinlerken uyuyo hiç sallamaya alıştırmadık müzikle kendi kendine uyuyo çok şükür:)
 
ilk iki ay kucağımda gezerken sallamadan uyutuyordum.sallanmaktan korkardı3. ay çok rahattı emziğe başladım. bir saat uyanık kalırdı emzirir gazını çıkarır emziğini veridim 10 dk da kendi kendine uyurdu. 50 dk uyurdu. hiç şaşmazdı. 4. ayda bir gün anneme bıraktığımda kucağında sallamış o gün bugündür sadece kucakta uyuyor. gündüzleri gene erken dalıyorda gece uykusuna dalmadan bir saat sallıyorum.kamburum çıktı belimde çok ağırıryor ama başka şekilde uyutamıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…