slm.bu konuyu bana rehberlik etmesi açısından uzun süredir okuyorum.bende genel olarak neler yedirdiğimi yazmak istiyorum.
-9-9.30:sabah kalkınca kahvaltı hazır olana kadar,100cc süt içine 1 cici bebe-emme isteğini almak istiyo ve açta olsa kahvaltıyı iyi yapmıyo sütünü içmezse.
-10.30-11.00:birlikte kahvaltı.zeytin,reçel,fındık ezmesi,patates kızartması,domates ,salatalık(yumurta ve peyniri sade yemediği için bu sabah burdan aldığım bi tarifle peynirli yumurtalı menemen yaptım yedi).bulamaç tarzı şeyleri kesinlikle yemiyo.bunları tabi dönüşümlü veriyorum.hepsini aynı sabah değil.
-dışarı çıkıp oksijen alıyoruz ve yorulup acıkıp eve geliyoruz.eğer yemek yiyecek kadar vaktimiz varsa uyku saatimiz gelmediyse çorba,uyku saatimizse mama içip uyuyoruz.
-uyku düzenimiz buara çok iyi 2-3 gibi uyuyup 5-6 gibi uyanıyoruz.ve aç oluyoruz.ozaman yemek türü bişeyler veriyorum.çorba,sulu yemek,muhakkak hergün et-balık-yada tavuk.
-sonra tekrar dışarı bu sefer babayla.malum havalar güzel hem enerjisini atıyo hem güneşten vitaminini alıyo.
-gelince bizimle masaya oturuyor artık ne varsa hepsinden tadıyo.
-uyku saati gelince tok tutması için pirinç unundan sulu olarak hazırlayıp biberona koyduğumuz mamasını içip uyuyor.
-sabah namazı saatlerinde süt 100cc kadar.
meyvenin zamanı yok mama sandalyesine oturtup eline veriyorm bayağı oyalanıyo,kendi yemeyi çok seviyo
yoğurt hiç yemiyo ne yaptıysam olmadı tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.meyveyle,kaşık mamasıyla karıştırdım olmadı.
benim bebeğim 17 nisan doğumlu 16 ayın içindeyiz,annemin yanına tatile gidene kadar yemek saatlerimiz savaş saatiydi,ağlıyodum sinirden.annemin yanına gidince ondan çok şey öğrendim.abimin oğlunu bakıyor.çocuklar düzeni çok seviyo,çok geç kalkan çocuk iştahsız oluyo,çocuğun muhakkak aile masasına oturması gerekiyor,uyku saatine kadar yarım saatte olsa dışarı çıkarın hem yorulur hem hava alır , evde ne kadar yerlerinde durmasalarda dışarı çıkmak farklı.
uyku saatleri çok önemli,ben tüm işlerimi onun uyku saatine göre ayarlıyorum.yine akşama kadar bi tur daha dışarı çıkın,havalar güzel
benim oğlum bi ara tamamen mamaya dadanmıştı ne versem ağzından dışarı atıyodu.14 aylıkken emmeyi kendisi bıraktı ve buna paralel olarak yemeklere daha çok yöneldi.bebeği iştahsız olup,emziren anneler hiç üzülmesin,emmeyi bırakınca çok farkediyo,hatta doktorlar 1.5 yaş civarına gelip iştahsız ve kilosuz bebekleri memeden kemeyi tavsiye edebiliyorlar.tabi siz buna kendi başınıza karar vermeyin.
memeden kesilen çocuğa muhakkak günde en az 2-3 öğün süt,bebek çayı,meyve suyu vs verinki emme duygusu tatmin olsun
bunları neden anlatıyorum,çünkü bende çok sıkıntı çektim iştahsızlıktan yana,buradada bayağı derdi olanlar var,belki bi faydasını gören olur.
bebeği iştahsız olmayan anneler sizce günlük yemek menümüz nasıl genel olarak sizinkiler nasıl?emzirmeyenler mamaya devam ediyormu,ben bir öğün veriyorum