- 16 Eylül 2007
- 971
- 4
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba arkadaslar
hasta bebişimize gecmiş olsun..
benim size bir sorum olacak..ayları yakın diye size soruyorum
oglumneredeyse 11 aylık oldu
dogdugundan beri kusma sorunu vardı
2-3 aydır bitti derken simdi öğürerek kusmaya basladı büyük insan gibi
acaba fazla mı yediriyorum
bana ne yedirdiginizi (bir gün boyunca) yazabilirseniz sevinirim
egenin yedikleri
sabah 240 ml mama iciyor
3 saat sonra peynir yumurta pekmez 1 dilim ekmek ici ile kahvaltı yapıyor
2.5 saat sonra etli sebze yemegi
3-4 saat sonra meyve yada muhallebi(meyveli yapıyorum)
akşam yatarken 240 ml tahıl eklenmiş mamasını içiyor..
kilosu 10.500 gr
boyuda 74 cm
simdiden tesekkurler
sizce cok mu?? senağlama senağlama
Bugün Taylan'ın ve kendimizin çorbalarına koymak için et suyu hazırlıyorum.Et suyunu seviyorum çünkü çorbalarda çok lezzetli oluyor.Tarifi sizede veriyim bebeklerinize et suyu yapmak isterseniz bu tarifi kullanabilirsiniz.Hazırladığım kemiksuyunu derindorucuda saklaya biliyorum ancak kağıt bardaklar kullanıyorum hazırlamak için,hepsini aynı kapta saklarsam her kullandığımda tüm kemik suyu çözülecek ve bozulacaktır.Ben tarifteki kerevizi kullanmıcam kışın kerevizle yaparım.Ayrıca kemik suyu kullanıyorum diye et kullanmayı ihmal etmiyorum et kendisinin yerini hiç bir şey tutamaz gelişmekte olan çocuk için en önemli gıdaların başında geliyor
Et Suyu Hazırlama Metodu..
Kullanılacak Malzemeler
*500 gr kemikli et ve boyun *1 adet kereviz
*1 /2 demet maydanoz *1 limon
*1 adet soğan *1 kahve fincanı sirke
*5-6 su bardağı su * Tuz,karabiber
*1 adet havuç
Hazırlanışı:
1-) Et ve boyunu bir tencereye koyup içerisine iri doğranmış soğanı,kerevizi,havucu,limon suyunu veya sirkeyi ilave ediniz.(Bu malzemeler etin ağır kokusunu gidermek ve et suyunun ağır kokusunu gidermek ve et suyunun besin değerini arttırmak için koyulur)
2-) Üzerine bolca geçecek kadar soğuk su koyunuz.
3-) Ağzı açık olarak kaynatınız.Üzerine biriken köpüğü kevgirle alınız.
4-)Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp 1-2 saat kaynatınız.
5-)Süzgeçten geçirip istediğiniz yerde kullanınız.
NOT=Et,kemik,tavuk,balık suyu veya konserveler hazırlanırken suya mutlaka bir limon suyu veya sirke koyunuz.Limon yada sirke kemiklerdeki kalsiyumun suya geçmesine neden olur..
sen mesajını düzelttin ben çorbayı yaptım:dance:
inşallah yer ela hanfendücüğümüz:enbuyukkk:
evet düdüklüsüz pişmiyor onlar ya alışmışız konserveye. bu veletler doğal yaşama yönlendiriyor adamı.
kızlar bu devam sütleri hakkında ne düşünüyosunuz.dr lar tavsiye ediyomu. içinde bi dolu vitamin katkısı var . bugun tv de bi prof 50 yıl önceki gibi beslenin dedi. uzun süre bekleyen ürünleri almayın vs. kavanoz mama alıyodu eşim bıraktırdım.
Oğlumda acayip seviyor salatalığı aç yada tok fark etmez gördüğünü yiyor ağzından çıkan olursa parmağıyla geri ağzına sokuyor.Birini yutmadan yeni sokuyor ağzına salatalık görünce sanki kıtlıktan çıkmış gibi oluyor.ela hanıma afiyett olsun:)))
benim kız da salatalığı çok seviyor daha ben kabuklarını soyarken istiyor hemen mızıldınıyor ve bu durum benim çook hoşuma gidiyor hatta şimdi gideyim soyayım kızıma bir salatalık:))