o saçma adet burdada var,ne yazıkki....Sanki bebek kızın ailesinin evinden geldi,onlarda herşeyini almaya mecbur
(Burda eşinin suçu yok,erkekler bu işlerden hiç anlamazlar,helede annesi;oğlum siz hiç bişey almayın,annesi zaten yapacak,dediyseki kesin demiştir....Eşinde saf saf annesinin sözünü tutuyordur.....Ama burda bazı aileler anlaşıyor,kayınvalide ilk 6 giyeceğini anneannede 6 aydan bir yaşına kadar giyeceğini alıyor,babanne bebek sepeti vs.anneanne yatak oda takımı vs. hazırlıyor....Bir nevi bebeği olan çifte destek,hemde torun heyecanı dolu dolu yaşanmış oluyor....Ama tek taraflı olması yerine,ailelerin anlaşıp tatlılıkla olması tabiki daha hoş....Ben ilk bebişimde herşeyi biz alacağız dedim,aldıkta...Annemde durmadı,bisürü şeyler almış,ördürmüş,kayınvalidemde içinden geldiğince yaptı bişeler...Halen annem alır,gördüğü hoşuna giden şeyleri, birsürü hediyeler geldi,bebek kısmetiyle geliyor zaten.....İnsanların tabi tuhafına gitti,benim bu yaptığım ama pişman değilim,ben herşeyimi kendi zevkime göre,tadına çıkararak yaptım....Asıl amacım bu gıcık adete uymamaktı,uymamış oldum:))))Annemin babamın ne mecburiyati var???
Arkadaşım sende kayınvalidene hastane çantamızı hazırlayalım de,eğer eşin annesinin sözünden çıkmıyorsa kayınvalideni ortaya sür...Yok eşini ikna edebilirsen anlat,eşinle hastane çantasını hazırlayın,zıbın,tulum vs.alın....Annen kayınvaliden dqaha büyük kıyafetler hazırlıyor tahminime göre onlarda sonra getirir,sonra kullanırsın....Hayırlı doğumlar olsun.....