• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebişime hiç bir şey alamıyorum..

Benzer şeyleri yaşamışız bizede almayın sakın bişey hepsini alıcaz dediklerinde taam dedik ama baktık ses yok ve ben 5 aylık oldum eşimle bebek mağazasının yolunu tuttuk bayamın 1 inci günü ne ihtiyacımız varsa aldık geldik neden aldınız diye surat yaptılar sonrabeni kenara çekip zaten biz bunları alamazdık maddi gücümüz yok bizim deyip çekip gittiler anladım ki kimseye inanmamak gerekiyor en iyisi kendi bildiğini yapmak onları beklemiş olsaydım hala 2 parça çıtçıtlı badiyle bekliyor olucaktım ama en üzüldüğüm nokta bu kadar oyalanmış olmak yavaş yavaş almak varken bir anda borcun altına girdik

Kimseyi tinlamam. Istedikleri kadar istemesinler, alirim yinde alirim hatta onlara inat olsun , aldiklarimi onlara gösteririm. Bu nasil bir mantik anliyamadim!!!!! Onlar alsa neyse diyecem insan özendigi giyseler var, herkesin aldigini ya begenirsin ya begenmezsin. çok saçma!!!!!!!! Bosver sen onlari, istedigini de al, gerekirse kocanida tinlama

ne kadar saçma insanlar var dünyada aklım almıyor.doğumuna bu kadar az kalmış bir anne adayını üzmeye kimsenin hakkı yok.insanın içinde ukde kalır birşeyler alıp yapamazsa.ne kadar sinir bozucu.anlayışsız insanlarla yaşam paylaşmak çok zor cnm.umarım eşin biran önce toparlanır.ben sana hiç kıyamam.:teselli:

bızım buralarda ılk cocuk ceyızını anneanne yaparmıs.annemde saolsun hep beraber cıkardık ben begenıordım ama hep o alırdı.herseyını anneannesı yaptı kızımın.ıccamasırıdan karyolasına kadar herseyını annem babam aldı.u donemde kaynanam hep alırız herseyın en ıyısını alırız.bız alırız deyıp durdu.ama sadece cene de kaldı bunlar.dogum yaptım ve kızım uc yasına gırcek hala babaannesı bı cop almıs degıl.

Böyle kendi benliğini bulamamış baba olacak yaşa gelmiş ama hala annem şöyle dedi böyle dedi diyen basit adamlardan nefret ediyorum .aile işlerine anasını babasını sokan kendi gücünü keşfedememeiş ve bu gidişle de hiç keşfedemeyecek olan zavallı erkeklere acıyorum ..ve yine söylüyorum söyleyeceğim bayanlar calışın iş güç sahibi olun sonra evlenin ve koca eline bakmayın ,işte sonuç bu.bi bebek geliyor üç kuruşa kıyamayan aile sözünden cıkmayan eşininin psikolojisini düşünmeyen bi eş cok üzüldüm gercekten cok..tek çözüm eşinizde para kazanmıyor mu bu adam ya madem sizle evlenmiş o zaman sorumluluğu niye anasında hala?

canım 15 gün oldu....bir değişiklik var mı? bebişine alışveriş yapmaya başladın mı? Bursalı olduklarına inanamıyorum bu insanların, çok utandırdılar beni memleketimden.

ay inanmıyorum yaa ne tuhaf aileler var,
hayatııza bu kadar müdahele ettirmeyin ya,
yarın çocuk doğunca onu da kendi bildikleri gibi yetiştirirler
bence açık açık konuşmalısınız,bu güzel günlerinizi rahat geçirmeniz lazım
ben özeniyorum,beğendiğim şeyleri almak istiyorum
bu durum beni çok üzüyor diye
her iki aileyle de
Bebeğinize sağlıcakla kavuşun

arkadaş annenden beşik beliyor kayın valden herhalde 30 sene öncede kalmış şu kayınvaldeye herşeyi göstermek zorunda değilsiniz
kayınvaldenizinde herşeyi onaylamasını beklemeyin
benim kayınvaldem bana yatılı gelir büyuk boy bir kol çantam var giderim alacağımı alırım çantanın içine koyarım hiçte görmez hem sonra sorarsa ufak tefek şeyler derim sen hazırlığını yap bebeğin ne zaman geleceği belli olmaz hastanede görürsede annem göndermiş sağolsun diye uydur :utangac:

bi yaşıma aha girdim ya ne tuhaf aileler var.kayınvalidenizin tutumunda bi mantık aramaya çalıştım bulamadım.siz ne isterseniz alırsınız ona ne.haaa almak istiyorsa torununa alır sanada der kızım bunu bunu aldım sen bidaha alma diye.hayret yaaa kelime bulamıyorum.

bursalılar anlayışlıdır ama...arkadaş galiba doğuma gitti allah kurtarsın

her aldığınızı söylemek yada göstermek zorunda değilsiniz ki...
inanın çok üzüldüm...
bence içinizden ne geliyorsa alın...
kayınvalidenizin neden surat yaptığını inanın
düşünüyorum ama neden bulamıyorum...
hamilesiniz ve doğuma az kalmış,bence
sıkıntı,stres yapmayın,alın...
kim ne düşünürse düşünsün...
önemli olan siz ve bebeğiniz...
sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum..
sevgiler...

ayy terbıyesız kadın kusura bakma ama benım de bole bır kayınvalıdem oldugu ıcınnn sınırlerım attııı yanııı....bızımkıde daha ne hamılelık ne bısey var ortada demıstı esyaları bebek yatagını kunyeyı annenler alıcak ben almam ...ben kızıma aldım senınde annenler alıcak demezmı...sonrada e dogur dogur der dururduu....yanııı terbıyesız bu ınsanlarrr sessız kaldıkca senı ezmısler hıc cekınme soylee o cekınıyormu napayım dogumum olucak herseyımı aılem alıcaktı ben bu cocugu kıme aıleme mı doguruyorum sen gelınene torununa sahıp cıkmayıp utanmadan aıleme yuklenıyosan o senın sorunun de ay sınır oldum

canım ablam yeni doğum yaptı. bütün aldıkları boş bu kışta en fazla kadife tulum ve alttan çıtçıtlı uzun kollu badi lazım oluyo. kadife tulumlar pazarlarda 10 milyona satılıyo kimseye sormak zorunda değilsin git kendin al. para yoksa mutfak parasından artır. gerekirse aldıklarını sakla.bebek doğduktan sonra çamaşırları kirlenince sıkıntıyı sen çekeceksin onlar değil. 2-3 tane kadife tulum alsan o bile yeter.unutma lohusalık duygusal olarak çok zor bi dönem zaten o dönem çok sebepsiz üzülüceksin bide bunlarla uğraşma.allah yardımcın olsun

arkadşlar öncelikle yanımda olduğunuz için gerçekten çok teşekür ederim.

konuyu açtıktan sonra sizlerden gelen yorumları okuyunca bu konuyu eşimle konuştum.herzamanki gibi ailesine pek bişey söyletmedi ama bana hak vediği her halinden belliydi.çünkü doğumuma gerçekten az bi zaman kaldı ve hala ailesinden ses seda çıkmıyo.hatta geçenlerde kayınvalidem ilgili kayınvalide olduğunu göstermek için 2 günlüğüne bize geldi ve her geldiğinde mutlaka çarşıya çıkan kişi bu sefer evde oturdu niye olduğunu tahmin edebiliyosunuzdur sanırım. ayrıca hiçbir şekilde ağzından bebeğe onu alıcam bunu alıcam diye söz etmedi ki kayınvalidem yapacağı yada alacağı birşeyi tekrar tekrar söylemeye bayılan bi kişidir.
kendi ailemlede alışveriş yaptık daha alacakları tam bitmedi ama yeni doğum yaptığımda zorluk çekmeyeceğim kesin. artık içim rahat çantamda hazır bebeğimi bekliyorum:)

inşallah kolay bir doğum olur.analı babalı büyür.kız mı erkemi.adını ne koyacaksınız

bursalılar anlayışlıdır ama...arkadaş galiba doğuma gitti allah kurtarsın

biz bursalılar çok cömertizdir de...hele torun gelin söz konusuysa yağdırırız...evimize misafir gelsin ikramın bin türlüsü...ben hiç anlamadım bunlar nasıl şeyler...gerçekten çok ilginç... trakya ve egede gelinler torunlar el üzerinde tutulurlar, çok şaşırdım

alsın o zaman kaynanan söle snde şimdi doğursm bni bırakıp alış werişemi gtceksnz de. walla böle sustuğunuz için oluo baştan dişini göstercksn eşinide anlamadm insan özenmezmi hiç ayrıca nie aileler alıoki çok almak istiosa kendi zewkine göre doğursn bitane kendisi alsın istediğini

kayınvaliden şimdiden böyleyse bebek doğduğunda nasıl olur düşünemiyorum:1no2:

Back