Bebişime hiç bir şey alamıyorum..

Hiç takıpta strese sokma kendini.:1closedeyes:
Çık çarşıya pazar al bebişine almak istediklerini canımgamyoncuiremsu
Kayınvalidende çok anlayışsız bir insanmış hani,tamam torunun olarak alabilirsin,ama ne karışıyor senin ne aldığına ne verdiğine?
Arkadaşım bu günler geçecek,belkide bir kadın hayatı boyunca yaşayacağı en tatlı en masum halidir hamililik dönemleri.Bırak takma kafana,çıkar tadını çıkarabildiğine:CüvCüv:..

Onlar ne karışıyor arkadaşım yaaa.İnsan kendi bebeği için tabiki birşeyler almak ister,bunun kadar doğal birşey yok.Al ve 'çok hoşuma gitti, dayanamadım, aldım' de.Onlara neymiş.....Surat asan assın yaaa, takma kafana.Birileri bozulacak diye böyle bir zevkten asla mahrum bırakmam kendimi.Sonra üzülürsün,bebişime istediğim hiç birşeyi alamadım diye...Onlarda alacaksa alır, kullanırsın tabi.Ama kimsenin seni engellemeye hakkı yok.

bende bu adet olayına takıldım
ilk kez duyuyorum
kaldıkı bizim bebeğimin eşyalarını neden benim ailem alsın yada neden eşimin ailesi alsın
adı üsteünde BİZİM bebeğimiz yaw
millete güvenerek yapmadımki onların almasını beklim

ne ilginç bir durum.şimdiye kadar alsalardı madem.hastane çantanı filan hazırla bence.bu çok önemli.eşini ikna et bu konuda.hazırlığınıza bakın bir an önce.sen daha da ağırlaşınca ne alışverişe çıkabilirsin ne de ne alacağına karar verecek zamanın olur.beşik filan da mı almadınız.
ayrıca madem bişeyler almak istiyolar,kim neyi ne zaman almayı planlıyor sorun açıkca.doğuma az kaldığını bi daha hatırlatıverin.

Ben burada kayınvalidenden çok eşinde ve sende buldum hatayı. Hadi karşınızdaki insanlar düşüncesiz, siz neden boyun eğiyorsunuz buna ? Hayatımda ilk defa böyle bir adet duyuyorum. Hangi yörenin adetiymiş bu merak ettim. Kusura bakma ama çocuğun ihtiyaçlarını bedavaya getirmek eşinin işine gelmiş bence...

Biz kimsenin birşey almasına bile müsaade etmiyoruz. Bir oda takımı için haftalarca gezdik. Arkadaşında dediği gibi insan günlerce patik, çorap seviyor. Her gördüğünü almak istiyor. Eşinizde ya hiç heves yok ya da masrafsız bebek sahibi olmak istiyor. Kabul etme arkadaşım. Senin evladın, sen giydireceksin, sen doyuracaksın, sen büyüteceksin. Kim ne karışır, hadi diyelim karıştılar neden vermiyorsun gereken cevabı ?

Son düzenleme:

annemde huzurum bozulmasın dıye bişey demiyo üzerimize düşen görevi biz layıkıyle hallederiz sen takma kafana almazlarsa almasınlar biz herşeyi hallederiz diyo ne diyebilirki başka.. elinden geldiği kadar banada yardım ediyo.

bu arada yorumlarınız için hepinize çok teşekürler arkadaşlar..

niye bu kadar dert ettin ya
istemiyor mu kayınvaliden almanı
ozaman sen alıp saklayacaksın bunu da kocanla paylaşacaksın
kayınvalidene ne!!!
görürlerse de annem aldı dersin :1closedeyes:
ama sorun eşinde :mymeka:
söyleyeceksin kararlı ve net şekilde
ANNENE SÖYLEMİYORSUN OKEY Mİ diye :1closedeyes:
kendini yıpratmaya değer mi ya en heyecanlı dönemde ya aaa :mymeka:

canım öncelikle sen hamile bir bayansın ve stresten uzak olmalısın, adıvarın dediği gibi çarşıya çık ve dilediğini al tatlım, bir kadın için en özel ve güzel dönemdesin, tadını çıkarmaya bak

Canım bu bebek eşinle senin bebeğin hiç kimse bişeylerini almak zorunda değil uydurma belkide bu adet bilmem ne olayı ilk kez duyuyoruz senden
Eşin biraz cimri galiba ama bu bebeği sen tek başına yapmadın ki canım bunu anlasa eşin önce çok iyi olurklava:klava:klava:
Bu güne kadar böyle bişey söylemedim hep büyüklere karşı saygılı olunmasından yanayım kayınvalide bile olsa surat asmayın alttan alalım derdim ama yok yani seninkiler çok fena sen surat bundan sonra gerekirse tepki verklava:klava:
Bu çocuğun sorumluluğu size ait ailen alacak diye bakacaksın öyle mi oldu
Ailenin durumu yoksa peki bu bebek çıplak mı kalacak yaaa
Benim ailem şahsen benim bebeğimin hiçbir şeyini karşılamak zorumda değil ama heveslenir torun diye hediyelik alır benim alacağıma vereceğime karışmadan
Bence tavrını koyma vaktin gelmiş geçiyor bileeee

bence kayınvaliden bir şey almamak ve seninde almanı engellemek için adettir annenler alacak her şeyi diyor bahane yani cimri galiba kendileri boşver hiç takma git bebişine cicilerini al bebek senin bebeğin insan böyle zamanlarda büyük hevesle alır herşeyi ilk defa duyuyorum herşeyin kızın annesi tarafından alınacağını bu torun yalnızca annenin mi,eşine de şaşırdım valla ben hamile değilim ama şimdeden eşimle bebeğimiz olursa şunu alırız bunu alırız diye konuşuyoruz ....

a.s.öncelikle hayırlı olsun allah tamamına erdirsin canım
böyle şeyleri dert etme bitanem ya...
sen gen hoşuna gideni al gösterme kimseye eşinle ağız birliği yap belki yalan hoş değil ama eğer bu gibi bi durum yaşıyosan pembe yalan söle arkadaşım falan bebeğimize hediye almış gibi hem kimsenin kalbi kırılmamış olur sende üzülmemiş olursun

sevgiyle kal

of canim sen niye bu kadar herseye evet diyosun ki
ayrica kayinvalidene ne ya sana surat yapiyoklava:
hem aldigini göstermek zorunda degilsin ki sakla
sonucta dolabina da gecmiyodur sanirim
sen suan en hassas dönemindesin tadini cikar
sakin stres yapma ama ok:1hug:
hayirli dogumlar

canım, anladığım kadarıyla eşinin ailesi uyanıklık yapıp birçok şeyi senin ailene aldırmaya çalışacak.
kayınvalidem bana da böyle birşey demişti. onların adetlerine göre, bebeğin eşyalarını hep kız ailesi alırmış, bu da yetmezmiş gibi damada ve ailesine bohça yaparlarmış :1shok:
kendi diğer adetlerinde geline birsürü şey alınır, ama nedense hiçbirini bana yapmadılar. işlerine geldiği gibi uyguluyorlar. onlar ilerde bebeğimize birşey almazlar, ben de aileme aldırmak istemiyorum bu yüzden(kardeşlerim mutlaka birşeyler alır yine de). herşeyini eşimle ben almak istiyorum.eşimin ailesini buna karıştırmam.

sen eşinle konuş, güzel güzel izah et. bebeğin acil ihtiyaçlarını listele. beraber kendi zevkinize göre alın. ya da kayınvalidene söyle, beraber çıkıp alın. son günlerde alışverişe çıkman zor olur, en kısa zamanda halledin.

sağlıklı hayırlı bir bebek olur inşallah.

Hayatta duymadim boyle saçma aptalca bir adeti, kimi kandiriyorlar ya ?
utanmiyorlar mi yahu ben anlamiyorum
ama inan basta esine, ve sana çok kizdim
esin, bir kere, her ise maddiyete baglamis, o yolda gidiyor birde ailesine masallah hiç tepki gostermiyor, bravo yani
bir bebegi olacak, butun kiyafetlerini, esyalarini kayinvalidesine yukleyecek, aferin ona

sana gelince...sen niye boyun egiyorsun ? sen neden susuyorsun ?
neden tepki gostermedin ne olur bir açikla ya
"ne adeti, neyi neden aileme yukluyorsun, bu ne demek, bu bebek bizim, ihtiyaçlarinida tabiki karsilicaz" demedin mi ?:sm_confused:

sen susarsan, onlarda boyle her isine karisilar iste
yazik anacigin da ne yapsin, ha kizima laf gelmesin diye herseyi yapmaya kalkisiyor

amma en buyuk madalyayi esine verdin, helal olsun be

ne olur tepki goster, git istedigini al bebisine, esine de ps de, kayinvaliden de surat assin dursun, ona ne !
simdiden Rabbim anali babali buyutsun...inan çok sinirlendim ama :teselli:
hayirli haberlerini bekliyoruz

Son düzenleme:
ben bu durumda senin çaresizliğine şaşırdım...

yahu kız evlendirmiyorsunuz bebek dünyaya geliyor...

ne masrafı, kimin alması bu nedir?

isteyen dileyen herkes alsın dünyaya bir can geliyor var mı ötesi...

yapmayın allah aşkına bırakın aileleri bebeğinizin ihtiyaçlarını tamamlayın hastanede zor durumda kalırsanız daha kötü olur...

Arkadaşım iyi yönünden bak, fazla masraf yapmıycaksınız sonuçta ama onlarda bişey almamışlar ki.
Ne zaman alınacak diye sorduğunda ne diyor kaynanan. Hayatımda böyle saçma bir adet görmedim ya. Senin aldıklarına surat asması çok saçma. Tavrını koy arkadaşım, bebek daha doğmadan böyle yapıyorlarsa bebek doğdukan sonra neler yapmazlarki, çocuğun mama saatine uyku saatine bile karışırlar.

ya ne saçma bişey bu..

güzelim hiç çaktırmadan git yap alışverişini hazırla hastane çantanı ne olur ne olmaz eşin sorarsa da annemler aldı dersin..

bende bursalıyım hiç bööle bi adet yok buralarda ne acayip insan bunlar şaştım kaldım okuyunca vallahi..

ezdirme kendini bu kadar lütfen yazık değil mi sana hamile hamile stress yapıyorsun hem ayrıca bebek alışverişi kadar zevkli şey varmı onlara boyun eğerek niye bu zevkten mahrum ediyorsun sen kendini..

sonra çok pişman olursun keşke onları dinlemeseydim dersin,içinde kalır bebeğin için alışveriş yapmak..

yapma güzelim ne olur ezdirme kendini.

Allahım sağlıkla kucağına almak kısmet etsin inşallah bebeğini.

evet öz bursalıyım.ailem orhangaziden eşimin aileside.. bizdede böyle adetler yoktur ama eşimin ailesi işte..dişine göre buldu bizimkileri bizimkilerde hayır almayız diyemiyolar.
bu arada kayınvalıdemın kızı yok.

Aman ya bazen bu büyükleri anlamak imkansız.. Sonuçta o senin ilk bebeğin heveslenirsin.. Ben hamile olduğumu öğrendikten bir kaç gün sonra bakmaya başlamıştım bile...Herşeyin bir zevki var insan doğmamış bebeğine bir mendil dahi alsa büyük bir zevk alıyor.. Bence sen konuş eşinle bebeğinin alışverişini tamamla canım.. bu ne ya birde surat asıyormuş sinirlendim vallaklava: ...

yanlış anlamayın ama hayatınıza bu kadar müdahale ettirmeyin bence. bugün elinizi verirsiniz yarın kolunuzu kurtaramazsınız.

eğer hiçbirşey yapamayorum diyorsanız alın annenize verin; o size getirsin kendi almış gibi
:jeyyar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…