• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebişime hiç bir şey alamıyorum..

bnce hiçkimseye bakmayın
kim ne derse desin o çocugu karnında
taşıyan sizsiniz gizliden falana alın
sewgilerimle..allah bebişinizi hayırlısıyla
kucağınıza almayı nasip etsin hepsi hallolur inş.:ecrin_bebek:

kızımın doğumuna 20 gün kala alışverişi yaptık daha önceden de birşeyler alınmıştı tabi ama büyük alışveriş o zaman yapıldı annem karyolayı-tabi ben beğendim battaniyesini zıbınını vs aldı bizde badi ana kucağı sabunu şampuanı vs ertesi gün karyolası geldi evi yerleştirdik ve 5 gün sonra kızımı kucağıma aldım 2 hafta önce doğmuştu biricik azram ama 10.5 ay sadece onunla olabildik Allah kimseye yaşatmasın yokluğu hala yara içimizde neyse demek istediğim bizde de ona benzer adet var tamam kızın annesi alır ama herşeyi değil ve bu bizim almamıza kesinlikle mani değil inan vitrinlere bakmak alacağımız şeylere karar vermek o kadar güzel ki Allahıma şükürler olsun yine hami$im ve bebişimin pıt pıtını görünce ilk işim ona birşeyler almak olacak anne olacak sensin eşinle konuş bu benim bebeğim tamam annem alacak ama bende bebeğime birşeyler almak istiyorum de bu senin en doğal hakkın kimse bunu senden alamaz kızacak bozulacak varsa bırak ne halleri varsa görsünler eğer bu kadar anlayışsız iseler onların bileceği iş canım Allah sağlıcakla bebişini kucağına almanı hayırla sağlıkla büyütmeni nasip etsin inşallahhh

valla canım bu tür konualrda herkes yerini bilemeli diye düşünüyorum.bugün kıyafet alma diyen yarın öbürgün ebbeğinle ilgili herşeye karışır ve kendi istediği gibi yaptırır herşeyi..ne demek canım onlarda alıcak sende en doğall hakkın olarak alıcaksın.vallahi canım sakın ezdirme kendini derim.eşinlede bu konuda ne kadar sıkkın olduğunu paylaş.günler çok çabuk geçiyor heran herşey olabilir.eşinin ailesi ve kendi ailen arasında plan yapın ve bölüşün alıcaklarınızı.açık açık ta söle hiç çekinme derim ben.hayırlı doğumların olur inşallah canım.

Allah Allah ya
SENIN cocugun o SENIN!
tabikide alacaksin ne istiyorsan.
Annenle kayinvalidende alsinlar tamamda, surat yapmalarina ne gerek var.
Böyle bi kisitlamayida ilk kez duyuyorum ha.
Bu KK'da daha neler görcez bakalim...

ya bebek senin bebeğin hayat senin haytın neden 3.kişilere söz hakkı veriyosunki herşeyi al cnm kayınvalideler bol keseden atarlar fuzuli fuzuli...

canim benim bebek sizin bebeginiz sen git al kocanlada konus.tamam ellerine salik torunlarina istediklerini alsinlar ama abartmasinlar bence hem bunlarada izin verme.

ne insanlar var ya

bebek kıyafeti bu hemde kendi bebeğinin istedigini al abcım götür annenlere koy illede annen alacak diye diretiyosalar annenlerede kıyamıyosun madem

allahtan benim kontenjan dolu 3 taneler :D yeterince aldım çarşı pazar gezerken benim bile canım çekiyo öyle minik cicili kıyafetleri :D al içinde kalmasın kim bilecekkkkkk sen söylemedikce

çantanıda hazırla sizin alacagınız yok ben aldım dersin üzmesinler senide bebşinide ne hakları var

arkadasim sana gercekten sasirdim ben,
sana öyle diyolar diye sende gercekten onlari dinliyormusun?
emirlerine itaat yani..
hic umrumda olmazdi
istedigimide alirim
kime ne , o senin cocugun, belkide ilk cocugun?
ne olursa olsun insan heves ediyor, alirimda giydiririmde kime ne,
sen ayrica hastane cantani filan kendin hazirla,
niye onlarin eline bakiyosunki bosver ister alsinlar ister almasinlar,
kocanin tavri da bi acayip yani
annesi öyle diyor diye, dogacak cocuguna insan 1 cöp almazmi?
durumun gercekten acayip yani tuhaf..

para benim , keyif benim ,çocuk benim kime ne kime ne
taşıyan benim , sancısını çeken benim, doğuracak benim kime ne kime ne
emzirecek benim, bakacak benim, büyütecek benim kime ne kime ne

ve yıllardır içimde acısını yaşayıp yüreği yana yana bekleyen yine benim

valla canım benim hiç dert etme stres etme kendine ve ne istiyosan al önce eşinle konuş ve senden yana olmasını sağla eşinin tutumunu da hiç beğenmedim insanda azcık heves olmazmı yaaa neymiş almayın demişlerrr pehhhhhh....gerekirse ondan harçlık aldıkça bebeğine bişiler al eşine de gösterme zamanı gelince de kasım kasım kasılarak sok gözüne gözüne hepsinin bu konuda stres edipte bebeğinin sağlığı ile oynama..

hayırlı doğumlar Allah yar ve yardımcın olsun

Allah kolaylık ve sabır versin, aileye bağımlı yaşayan bir erkek sanırım eşiniz eğer kabalık olarak algılamassanız eviniz cebiniz ayrı değimi ? kaldıki ayrı ise diğer 3. kişilere ne oluyor iyi niyetli iseler bile bu kadar müdahele çok fazla onlar yapsın yapacağını sende al istediğini normali bu ama çok özür dilerim kabahat kayanan olacak hanfendide değil sizin bizzat eşiniz olan beyefendide çanak tututyor tutumu ile

bir defa tepki verse annesine (bağırma tartışma vs anlamında değil) hareket tepkisi anne sizi olmasa bile oğlunu kaybetmemek adına kızsada içinde tutacaktır. yani anlattıklarınızdan tahayyül edebildiğim kadarı ile burada tek sorumlu elini taşın altına sokamayacak kadar anne bağımlısı eşiniz.

onu değiştirebilirmisiniz bilemem onu yakınen tanıyan siz eşisiniz değiştirebileceğinize inanıyorsanız konuşmaktan anlamıyorsa bile duygularınızı anlatan bir mektup yazın ona evet şaşırmayın mektup çoğu zaman konuşmanın anlatamadığını yazı anlatırmış içinde bulunduğunuz durumu kişileri en iyi siz bilir tanırsınız karar ve uygulama size kalmış

herşey gönlünüzce olsun umarım her annenin tatmak istediği hazları sizde doya doya yaşarsınız saygılar

canım ya okuyunca hayretler ıçınde kaldım ve bırkere daha kocamın kıymetını anladım bende hamıle kaldıgım ılk aylarda kayınvalıdem boyle bırsey saçmaladı esım anne bebegı onlar mı yaptı bızmı dedı ıkı tarafta bırsey almasın bız alırız bızım bebegımız dedı yatagı uyku setı gıyeceklerı battanıyelerı bezı sampuanı kuvetı herseyı tam gerçı annem dayanamayıp alıyor ama kayınvalıdem ınat edıyo çöp almam dıye valla almasın oglu benım arkamda kapı gıbı duruyor ya önemlı olan bu bence bıraz senın esındede var

anne doguma 3 ay kaldi. neler aldin bir bakalim de. baskalari da varken yap bunu.

veya canim neden canini sikiyorsun ki, bir liste yap. ver eline. anne bunlar ihtiyaclar. madem bize aldirmiyorsun bunlar lazim haberin olsun de. alamayacagin olursa soyle de.

ya yemin ediyorum tepe tüylerim ayağa kalktı onlara neymiş canım bebek senin zevk senin. canım benim sen kendi ihtiyaçlarını al çaktırmadan. onlar bilmeyi versinler:(

o saçma adet burdada var,ne yazıkki....Sanki bebek kızın ailesinin evinden geldi,onlarda herşeyini almaya mecbur:((Burda eşinin suçu yok,erkekler bu işlerden hiç anlamazlar,helede annesi;oğlum siz hiç bişey almayın,annesi zaten yapacak,dediyseki kesin demiştir....Eşinde saf saf annesinin sözünü tutuyordur.....Ama burda bazı aileler anlaşıyor,kayınvalide ilk 6 giyeceğini anneannede 6 aydan bir yaşına kadar giyeceğini alıyor,babanne bebek sepeti vs.anneanne yatak oda takımı vs. hazırlıyor....Bir nevi bebeği olan çifte destek,hemde torun heyecanı dolu dolu yaşanmış oluyor....Ama tek taraflı olması yerine,ailelerin anlaşıp tatlılıkla olması tabiki daha hoş....Ben ilk bebişimde herşeyi biz alacağız dedim,aldıkta...Annemde durmadı,bisürü şeyler almış,ördürmüş,kayınvalidemde içinden geldiğince yaptı bişeler...Halen annem alır,gördüğü hoşuna giden şeyleri, birsürü hediyeler geldi,bebek kısmetiyle geliyor zaten.....İnsanların tabi tuhafına gitti,benim bu yaptığım ama pişman değilim,ben herşeyimi kendi zevkime göre,tadına çıkararak yaptım....Asıl amacım bu gıcık adete uymamaktı,uymamış oldum:))))Annemin babamın ne mecburiyati var???
Arkadaşım sende kayınvalidene hastane çantamızı hazırlayalım de,eğer eşin annesinin sözünden çıkmıyorsa kayınvalideni ortaya sür...Yok eşini ikna edebilirsen anlat,eşinle hastane çantasını hazırlayın,zıbın,tulum vs.alın....Annen kayınvaliden dqaha büyük kıyafetler hazırlıyor tahminime göre onlarda sonra getirir,sonra kullanırsın....Hayırlı doğumlar olsun.....

Ya hayatım, sen al canın ne istiyorsa, aynı evde yaşamıyorsunuz ya, nereden görecek?
Farzet ki gördü, aman görsün ya, iki surat yapar geçer gider nedir canım bu ya.
Ha yok çekemem kaprisini diyorsan o zaman da he hee annemler almış nasıl güzel mi anne de geç.
Annenle konuşursun nasılsa. Sen çık üste.
Ay böyle saçmalık da ne gördüm ne duydum.
Az sesin çıksın gülüm ya ezdirme kendini bu kadar.
Şimdi bırakırsan ipin ucunu yarın bi gün kullandığın pede kadar karışırlar valla...la havle velaaaaaaaa

Ayol bu adet miymiş? Amaan, ben de kayınvaliden kendiliğinden karışıyor bu işlere diye anladım.
Hey Allam ya. Gerçi bu adet de en az karışması kadar saçma ya.
Madem adetmiş o zaman annenle ne istiyorsan al koy, işte annem aldı, adetiniz de yerini buldu der geçersin, doğum çantasını da hazırla, sorarsa da aaa ne bilelim bu da bize ait sandık biz dersin.

Ayy bu adetler bende sinir yapıyor, daha fazla yazmayayım en iyisi...püffff...

bana ilginc geldi dogrusu insan bebegine tabiki herseyi alir onun cocugu sende gostermeden al hesapmi soruyorlar sana ne aldin diye herseyini hazirla caktirmadan esinle konus bu duruma son verin yalniz bunun icinde stres yapma mazallah. hersey olur allah sag salim kavustursun bebegine insallah

yaa böyle bi şaçmalık olabilir mi arkadaşım...ayy ben şimdi sinirden çatlıcam...offfffff kim bunlar ya onlara ne ya..sen naptın ya neden bu kadarb ipin ucunu verdin sen hatta ipin ucunu değil sen makarayı vermişsin..saçmalama ya bak gör hele o bebiş bi doğsun sana sadece emzirmeden emzirmeye vermezlerse sende gör..saçmalama izin verme daha şimdiden böyle saçmalıklara izin veririsen sen ile çocuğunun geleceğini ve bağınızı düşünmek zorundasın..herkez haddini bilsin lütfennn...insanlara birazda olsa hadlerini bildirmelisin..kırmakdan üzmekden korkma....sen üzüleceğine onlar üüzlsün boşver...
i

a aaaaaaaaaaaaaaaaaa................................

walla burda duyduklarımla bir yasıma daha giriyorum. oldum 40 yasımda!

Back