• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebişim 2300 doğdu

Ya bebeğim çok küçük doğdu küveze girmedi mama takviyesi yapıyorum uykusu fln iyi, 4 gün oldu, bişi olur diye korkuyorum, böle doğum ypn varmı çokmu hasta oluyorlar toparlarmı kendi ni,
2.200 doğmuşum ben ikiz eşi gibi demişler küçük olanlar olur ya 😅 korkma normal kilosu iyi bakman gerekiyor sadece 3 aya normal kiloya toparlar 😇🧿🙏

Hasta olmadı dimi mama verdiniz i benim sütüm çok gelmiyo mecbur veriyorum ve çok seviyor şu an mamayı acayip iştahı benide geldiği kdr emiyo işte ama anne sütü az içiyor diye üzülüyorum açıkçası
Benim kizim cok sukur saglikli bizimle ayni dogum yapan ve sirf anne sutu alan bebekler var etrafimizda onlar dha cok hasta oldu ve bnm kizim 4 ay anca anne sutu aldi gerisi h3p mama suan bir bucuk yasinda cok sukur gayet saglikli hic dert etme anne sutu alanda almayanda buyuyor yiyecek ekmegi varsa

Ya bebeğim çok küçük doğdu küveze girmedi mama takviyesi yapıyorum uykusu fln iyi, 4 gün oldu, bişi olur diye korkuyorum, böle doğum ypn varmı çokmu hasta oluyorlar toparlarmı kendi ni,
Benim ikizlerim 2100 biri diğeri 1790 doğdu çok şükür mama ile topladilar ama sütun yetiyorsa mama takviyesi yapmana gerek yok sarılık riski yoksa saat başı emzirmen yeter

Cigerler gelistiyse bisi olmaz ,ben 2400 dogmusum 40 yasindayim
Saglikla buyutun

Oglum 3950 doğdu kaynanam zayif mi nr bu cocuk dedi ikinci gün bebeğiniz saglikli ise sorun yok yeni dogan bebekler hemen toplar kendini bol bol besle bebegini..

Sütünüz varsa mama takviyesine bile gerek yok benim bebeğim 2450 ile sadece sütle bir ayda toparladı

Sağlığı yerinde olsun kiloyu ne edecen Reis toplar gün geçtikçe o zaten

Herkese kulağınıZi kapayin çocuk hakkında yazılar okuyun kendinizi geliştirin ve çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz ona göre davranın.
Her çocuk kilolu olmak zorunda değil onemli olan doğum sonrası sağlık ayına göre kilo alması .
Hiç korkmayın kendinize güvenin her konuda .

Allah analı babalı büyütsün. Kuvöze girmemiş, demek ki her şey yolunda, gelişiminde bir sıkıntı yok, o zaman endişelenmeyin. Arkadaşımın kızı 32. haftasında 1450 gr doğan prematüre bir bebekti, haftalarca kuvözde kaldı, akciğerlerinde sıkıntılar vardı. Şimdi görseniz, nasıl ele avuca sığmayan, tombik bir yavru. Yani düşünün, erkenden ve bazı sıkıntılarla doğan bebekler bile nasıl da atlatıyorlar, sizin kuzunun hiçbir sıkıntısı yok çok şükür. Kiloyu da zamanla alır. Kendinizi boşuna gerip, üzmeyin.

Yani beni çevrem rahat sız ediyo yok sarılık olur yok mama verme fln filan illa hasta yapcak lar çocumu
çevre mi daha iyi biliyor doktor mu daha iyi biliyo? sarılık olursa olur yenidoğan sarılığı diye bişey var, mama verme diyenler kendi çocuklarının ağzına kızartmayı hamurişini tıkıyo ama onlar çok sağlıklı dimi sanki.bugünkü mamalar artık anne sütünden bile daha sağlıklı ve besleyici üretiliyo.çocuk hasta falan olmaz da o çevre insanı ruh hastası eder.

Biri 1800 diğeri 2200 doğdu. İkisi de başka çocuklardan daha fazla hasta olmuyorlar. Kaç haftalık doğdu sizin bebiş?

Hic merak etmeyin anne sutu aliyor mu mamayi tekmi iciyor ? Benim kizim 1540 gr di 33 gun yogun bakimda kaldi kalp deligi vardi Suan iyi durumu 2300 dediniz kiloda benim elime verdiler kimseye birakmadim ben baktim kilo cok onemli degil istenilen kiloyu aldigi surece tabi...

Oncelikle ikinizin sagligi cok onemli dikkat edin kimseyi eve almayin biz 23 kisilik kalabalik elti kayin ailesiyiz hic birini almadim eve belirli bir sure sizde oyle yapin beslenme saatlerine dikkat edin kac ml beslendiginede bez miktarini kontrol edin hijyenine dikkat edin Evvel Allah insallah UNUTMAYIN!!! sizden cok kotu durumda olanlar var bebise ve kendinize iyi bakin

Siz bol bol emzirin, mama anne sutu kadar kilo yapmaz. Bebege en cok kiloyu emzirmek yapar. Mama vermeyin emiyorsa. 1 aya toparlar o

Yani beni çevrem rahat sız ediyo yok sarılık olur yok mama verme fln filan illa hasta yapcak lar çocumu
Ayni endiseleri bende yasadim iki hafta erken oldu sadece 38 haftalik dogdu gelisimi35 haftalik gibi dediler 2 600 gram dogdu kizim. Kv tanıdıkları bek küçük sık banyo yaptırın cabuk toparlanır dediler . kv nin komşusunun gelini ile ayni gün doğumum oldu onunki bir kilo daha fazlaydi tabii karşılaştırma cok oldu cok moralim bozulduğu zamanlar oldu. 2 aylıktı mastit olmuştum sütüm çoktu ateş icinde yatıyorum yine kv komşusu kızımı görüp maa eccik bir baazer olmuş dedi. Cok sinir olmuştum. Şimdi kızım üçe gidiyor. Ne gereksiz can sıkıntılarıymış diyorum. Millet her zaman ve her şeye konuşur.benim kızım cok iştahsız size tek verebilecegim tavsiye bebeginizin sağlığı iyise gerisi boş sadece ek gıdaya geç başlamayın gecikmeyin yani benim gibi hatta beş aylıkken bir çay kaşığı kadar uygun gıdalar vermeye çalışın ben ogluma oyle yaptım hic yemek sıkıntısı çekmedim ama kızımın beni yemek için aglattigi çok oldu aşırı seçicidir.yemek konusunda tahmin edemeyeceginiz takıntıları var hanım efendinin 😒

Aldırış etmeyin bu kadar da takmayın
Bende iki çocuk doğurdum kim ne derse desin he hi deyip geçtim sallamadım kimseyi
Mama da verdim ama sütüm olaydı mamanın m sinin yaklastirmazdim eve anne sütü gibisi varmi
Çok şükür almışsınız kucağınıza bende 30 haftalık hamileyim kontrole bile gidemiyorum
Nasıl olacak dogum oldukça endişeliyim
Bebeğimi kucağıma alıp eve kapanmak istiyorum

Korkmanıza gerek yok benim oğlumda son ay benden beslenemedi acil doguma alındım. 2500 doğdu. Şuan 2,5 yasında ne dişten ne aşılardan ateşi bile cıkmadı sadece bir defa hastalandı oda 2 gune topladı. Sadece hasta olucak gözüyle bakmayın. Çok fazla sıcaga alıştırmayın en ufak birşeyde hasta olur yoksa.

2.600 dogurdum emzirdim sadece 1. Ayin sonunda 5 kiloydu umursama kimin ne dedigini, emzirmeye calis sutun varsa

çevrenin konuşmalarıyla burdasın gibi geldi :) öncelikle Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin evladını . benim kızımda 2.750 gramdı .. hastanenin ilk günleri göğüslerimin ucu yara olduğu için mama verdik okadar eve çıkın full emdi .. çokda sağlıklı bir bebekti ..
demem o kiii , doktorlar bakmıştır kilosuna boyuna ..birşey dedirler mi .. sanırım hayır .. sen annelik duygularnla endişeleniyorsun ama sakin ol mutlu ol huzurlu ol ki bebeğinde huzurlu güveli olsun :)
mutluluklr dilerimmm

Iki oğlumda ilki 2 500 ikincisi 2 400 doğdu hiçbirşey olmaz bol bol emzir üstüne mama ver mamayı almazsa doyuyodur sütünüzle sağlıkli olsun yeter ki

19 ay öncd 2505 gr gelişim geriliği olan bir bebiş doğurdum. Şuan 10 kilo. Hala herkes burun kıvırır. Bazen üzülüyorum ama napayım anasına çekmemiş. 😂 Evet çok hasta olur ama benden zeki ve huysuz. Bu ara herkesi her şeyi azarlıyor. 😂
Yanlış anlama çok hasta olması düşük kiloya bağlı değil. Et süt yumurta yoğurt vb. Şeyler yemez. Sevdiği tek şey arpa şehriye çorbası o da et/tavuk sulu olursa yemez peşinden koşturur.

Bir de doktor bize sarılığı atlatan kadar 1 sen emzir bir mama dedi. Daha sonra 2 sen emzir bir mama böyle yaparsan toparlar.

Back