Bebişim 2300 doğdu

Yani beni çevrem rahat sız ediyo yok sarılık olur yok mama verme fln filan illa hasta yapcak lar çocumu
Çevreyle arana mesafe koy. Annen bile böyle soyleniyorsa 'doktor bebeğin yanında fazla nefes olmasın dedi' de,eve alma.
Seni darlamak için arayan olursa 'alo' de, 'ay bebek ağlıyor. Sonra konusalim' de kapat .
Bunu gerekiyorsa günde 5 kere yap. Ağızlarına lafı tık,senle kimse konuşamasin.
Bence lohusa mutluluğu buradan gelir :)
Yoksa elaleme bakarsan bugün kilosuna takılır, yarın emmemesine, öteki gün yuruyememesine , sonra konuşamamasina, sonra okumayı öğrenememesine, sonra daha güzel liseyi kazanamamasina, sonra üniversite tercihine,sonra evlenememesine , sonra kocasına, en son da onun çocuğunun kilosuna karışır.
Boşversene insanları.
Allah bağışlasın zamanında doğmuş işte. Sağlıklı , Minnas bir bebek. Bir başkasıyla niye kıyaslamasin ki? O kendi başına -essiz bir bebek.
Tika kulağını-sosyal izolasyona gir (hazır modayken)
Bu arada ben de zayıf bir bebekmisim. Kemikleri sayılan bir cocuktum,siska bir ergendim. Ama maşallah bagisikligim çok güçlüydü. Antibiyotik içmeden büyüdüm koca kadın oldum

Bebeğim 3600 doğdu ama küveze girdi 1 hafta . Sarılık da oldu geçti . Siz sütünüzü verin geldikçe emzirin doymazsa mama takviyesi yapın . Kilo sağlık demek değildir ki kilosu sınırda falan da değil gayet iyi etrafın ne dediğine kulaklarınızı kapatın yoksa sinir hastası olursunuz Çünkü emin olun herkes sizden daha iyi anne hatta mükemmeldirler

ırılerın bebeklerı ırı mınyonlarınkı mınyon olur
tutupda herkül veya zeyna dogurmayı beklemıyordunuz heralde gayet normal ıste ne olcaktı bebek 7 kılomu dogacaktı

bırde su laf soyleyen mıllet varya ... o laf soyleyenlerın hepsı anormal . çen çen konusup ay su soyle mı, ay buda boyle mı olmus ,ay gelısmemıs mı bu , zayıf mı ne sutun yok mu ne dıyenlerın hepsı ıstıstasız hepsı neyınız kımınız olursa olsun hepsı anormal. ıclerınde bır tane duzgun bır tane normalıne denk gelmedım aklı basında olan oyle cumleler kurmaz cunku

anormal ınsanların laflarına takılmayın
gelısımde sorun olsa hastane mudahale ederdı zaten sag salim evınıze cıkmıssınız ıste bosverın mılletı kımseyle gorusmeyın

Ben 3.200 doğmuşum çocuğum yok o yüzden normal mi bilmiyorum

Bizim ikizlerin biri 1400 doğdu, diğeri 1650 di 10 gün yoğun bakımda kaldılar ama hiç korkulacak birşey olmadı şimdi İkizler 8 yaşında sizde de bişey olmaz allahın izniyle.

Yani beni çevrem rahat sız ediyo yok sarılık olur yok mama verme fln filan illa hasta yapcak lar çocumu
kızım 52 cm 3200 kılo dogdu ve dogduktan sonra sarılık oldu
ustelık amıplı dızanterıde oldu
bıtmedı gobek fıtıgıda oldu
bebek reflusu de oldu
ve bunların hepsını aynı anda oldu
kılosuda boyuyda ıyıydı ?
sonra hepsı gectı ?

bebek bu aglarda gazı da olur sancısı da olur ıdrar yolu enfeksıyonu da olabılır kusarda bunlara alısacaksınız boyle boyle buyuyecek :) bunların hepsı normal ve olabılecek seyler yenı dogan bırcok bebek sarılık olur anne sutuyle yoksa mama takvıyesıyle karnını doyura doyura gecıreceksınız

mama kotu bırsey degıl tabıkı oncelık anne sutu ama anne sutu yoksa veya daha yeterı kadar sutun gelmedıgını dusunuyorsanız mama takvıyesı yaparsınız anne sutu olmadan buyuyen cocuklarda gayet saglıklı ve akıllı olumsuz hurafelere ınanmayın...

bebegını en ıyı sen bılırsın. en ıyı sen anlarsın . ne anne ne kayınvalıde ısterse 40 cocugu olsun sana akıl verenın hayır en ıyı bebegını sen bılırsın herkes kendı dogurdugunu anlar :) yenı dogum yapan herkesın kafası karısık olur bellıkı ılk cocuk sızınkı de :) bıraz rahat olun

Benim ki 1400 Dü şimdi 3 yaşında ne olacak Allah aşkına korkma sütn kesilir

Ya bebeğim çok küçük doğdu küveze girmedi mama takviyesi yapıyorum uykusu fln iyi, 4 gün oldu, bişi olur diye korkuyorum, böle doğum ypn varmı çokmu hasta oluyorlar toparlarmı kendi ni,
Bebek iyide sende kaygi problemi var dikkat et lohuslikla tavan yapmis eger bunlar gecmezsse bir 20 gune bir doktora gorun

Ya bebeğim çok küçük doğdu küveze girmedi mama takviyesi yapıyorum uykusu fln iyi, 4 gün oldu, bişi olur diye korkuyorum, böle doğum ypn varmı çokmu hasta oluyorlar toparlarmı kendi ni,

Hic korkma canim bnm kizimda 2600 dogdu cok sukur saglikliydi bende cok kucuk diye hergun parmaklarini sayardim sanki eksilecekmis gibi simdi aklima geldikce gülüyorum bnmde sütüm gelmedi 3 gün mama verdik sarılık oldu normal olsa da hic dert etme sukur kucagina almissin sağlıkla buyusun

Benim oğlum 2400 doğdu.
Şu an tosun gibi. 8 aylık.
Maşallah hiç hasta da olmadı.

herkes konusuyor demissiniz benim kizim 3.300 57 cm dogdu ona bile konustular
ben en son ben dr uyla gorusuyorum hurafelerinizle degil bilim ile yurutuyorum isimi oyuzden bosa nefes tuketmeyin demistim
sizde boyle yapin

Çocuğunuzu değil de sizi hasta edecekler misafir falan kabul etmeyin bence. Gelene de git denmiyor ama...

Allah anali babali buyutsun cankm benim oglumda 2650 dogdu goren cok kucuk dedi mama kullanarak buyudu simsi 6 aylik ve 8 kilo gayet iyi endiseni anliyorum bende kontrole gittigkmde bebek 2500 alti dogarsa küveze aliyoruz demisti ama sagligi iyise cok kafana takma canim

2200 doğmusum ve küvezde kalmisim bir süre. Su an gauet saglikliyim cocukken de gayet saglikliydim. Cok nadir hastalanirim. Endise etmeyin

Hayırlı olsun canım korkma ıyı bence 27 yasındayım dogdugumda ev ortamında dogmusum hastane yok sadece 40 gunluk iken ası yaptırmak ıcın sağlık ocagına goturulmusum kilom tam 2 kilo mis elhamdülillah gayet saglıklıyım

Bundan 35 sene önce 1,450 gram olarak doğmuşum ve gayet sağlıklıyım. Biraz dikkat ve özenle çok da sağlıklı büyür merak etmeyin.

Hasta olmadı dimi mama verdiniz i benim sütüm çok gelmiyo mecbur veriyorum ve çok seviyor şu an mamayı acayip iştahı benide geldiği kdr emiyo işte ama anne sütü az içiyor diye üzülüyorum açıkçası

Benim oğlan 2300 doğdu yaşıtı çocuklardan biraz zayıftı hala öyle

Korkmayın Allah sağlık versin analı babalı büyütsün
Ben 1 kg doğmuşum sizi anneme yönlendirebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…