• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebişim 2300 doğdu

Ayse_4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
182
-109
98
Ya bebeğim çok küçük doğdu küveze girmedi mama takviyesi yapıyorum uykusu fln iyi, 4 gün oldu, bişi olur diye korkuyorum, böle doğum ypn varmı çokmu hasta oluyorlar toparlarmı kendi ni,

Iyide premature degil bisey degil sagligida yerinde ise niye endiseleniyorsunuz ki. Gayet guzel bence kilosu. Tadini cikarin bu gunlerin.
Olmaz. Şişko olması lazım. Mahalle teyzelerinin de oooy masallah annesi ne güzel bakmış demesi lazım şişko ve obez bebege. Şişko demek sağlıklı demek bizim ülkemizde. Unuttunuz mu?

Çocuğunuza ne olabilir? Neyden korkuyorsunuz?
Çocuğunuz 6 aylik ve 1 kg doğmamış sonuçta zamanında doğmuş. Sağlığı yerinde kilo bu kadar mühim mi? Zaten zamanla alacak,boyu da uzayacak. Baska derdiniz mi yok cidden sukredin sağ salim kavuşmuşsunuz. Onu bulamayanlar da var. Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı uzun ömür versin. Boyle seyleri dert etmeyin doktor da birşey demediyse tabi.

Yani beni çevrem rahat sız ediyo yok sarılık olur yok mama verme fln filan illa hasta yapcak lar çocumu

Allah analı büyütsün canım küçük derken kilosu iyi geldi sağdan soldan yok 3 4 kilo doğdu diyenler oldugu icin bence ondan endişelendin ama eskiden öyle çok kilolu doğumlar yoktu zaten gayet normal doktorun hersey normal diyorsa ona güvenin lütfen stres yapmayın

Olmaz. Şişko olması lazım. Mahalle teyzelerinin de oooy masallah annesi ne güzel bakmış demesi lazım şişko ve obez bebege. Şişko demek sağlıklı demek bizim ülkemizde. Unuttunuz mu?
Ne bileyim ben bana bu tarz laf edenleri hep sanane doktordan iyi mi bilicen diyerek puskurtecek kadar cirkeftim. O yuzden cok konusan olmadi etrafimda.
Bir tane vardi oyle hadsiz akrabam onada lohusa kafasi bahanesiyle sen kendi koca totona bakip kucuk gorme kizimi o zayif degil sen siskosun demistim. Bu tarz seyleri topluluk onunde söylediğimizde digerleri konuşmaya cesaret edemiyor.

Yani beni çevrem rahat sız ediyo yok sarılık olur yok mama verme fln filan illa hasta yapcak lar çocumu
Çevrede her kafadan ses çıkar.. Yıllarca tıp okuyan eğitim alan doktorunuzun dediğine bakın siz.. Sarılık her yeni doğmuş bebek için olabilecek bir durum ister 2 kilo olsun ister 4 kilo..

Ayy hayırlı olsun maşallah yerim onu

Ne bileyim ben bana bu tarz laf edenleri hep sanane doktordan iyi mi bilicen diyerek puskurtecek kadar cirkeftim. O yuzden cok konusan olmadi etrafimda.
Bir tane vardi oyle hadsiz akrabam onada lohusa kafasi bahanesiyle sen kendi koca totona bakip kucuk gorme kizimi o zayif degil sen siskosun demistim. Bu tarz seyleri topluluk onunde söylediğimizde digerleri konuşmaya cesaret edemiyor.
Ay cok iyi demişsin şahsen benim bile icim soğudu bu cevapa. Insanlar üstüne vazife olmayan seyler hakkında konuşmayı ve yeni anneleri uzmeyi.marifet zannediyorlar boyle haddini bildirmek lazim iste.

Sütünüzü sağıp mutlaka verin bebeginize.. ben 33 haftalik doğum yaptim 2200 gr ve kuveze girdi bebeğim solunum sorunu vardi erken dogdugu icin. Ve her gun sut sağıp götürdüm bebegime 12 gun sonra taburcu olduk sarılık her bebekte olur fakat anne sütü mutlaka vermeye calisin yojsa da zaten mamaya devam. Biz simdi 7 aylik olduk vok şükür bende 2 ay sutle besledim sonra stresten süt kesilince mama ile devam ettim. Sağlıcakla büyütün.. doktorunuzu mutlaka dinleyin

Ben 1.750 gram doğdum. Hem de geç doğdum hiç bir sorunum olmadı.Aslında anne karnında sorun yaşadım ama söylemiyim akşam vakti yemek yiyemezsiniz 😂 Sizin ki gayet sağlıklı

Neden sorun olsun.
Ben 53 cm 3730 Gr doğurdum doguma da erken girdim daha günüm vardı, alt komsumin bebeği minik ve bebek iki ay geriden geliyor. Aslında bebeğin geride geldiği yok bebek minyon.
Neden biliyormusun anne babanın yapısına göre ben ve ailem iriyiz eşim tarafıda öyle.
Alt komsum kadın 1.50 hatta daha kısa olabilir eşi de 160 cm. Minyon insanlar kiloları da yok. Ailelerini gördüm onlarda aynı şekilde.

Görümcem çok minyon boyu galiba 1.45 ya da biraz daha kısa kilosu da yok. Bebeğini 2200 Gr doğurmuş.

Bebegin sorun olacak erken doğum ya da 1500 Gr altı doğmamış ki....

Evet ben. Bebeğim 35 haftalıkken 2300 kg doğdu. Şuan 2 ayligiz gayet iyi ve saglikliyiz hic korkmayın bol bol emzirin kısa zamanda toparlanir

Back