• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebis istiyorum :(

Bazen basit nedenlerden etkileyebiliyor. Drların hepsi bunu önemsemiyor. İnfertilite den iyi derecede anlayan kariyer ve geçmişine bakarak seçebileceğin bir Dr bul öncelikle. Genellikle tüp bebek yapan Dr lar infertilitede uzman oluyor. Özelde uzman bir kadın doğumuncunun bana yaptığı yanlış yönlerdirme ve eksik tahliller 6 ayımın gitmesine bütün adet düzenimin bozulmasına sebep oldu. Beni heveslendirip her an bekliyorum demesi de cabası. Tsh değeri, insülin direnci, d vit eksikliği bazen gebeliğe engel oluyor. Bunlar kontrol altına alınınca kendiliğinden gebe kalan oluyor. Onun dışında kilo vermek spor yapmak kaliteli organik beslenip vitamin takviyeler ile yumurta kalitesini arttırıcı bir yaşam biçimine başlamalısın. Hsg nin ömrü 6 ay 1 sene en fazla. Tekrar hsg çekilmeli eşinin sperm analizi tekrar değerlendirilmeli. Femara çatlatma iğnesi gibi yumurta takibi yapılmadıysa denenebilir. Bununla da sonuç alan çok. Gelelim aşılamaya çok zaman değil 1.5 Sene de olsaydın denenebilir derdim. Fakat 3 yıl çok aşılama başarı yüzdesi %15 felan üstelik maliyeti tüp bebeğe yakın. Artık sonuca odaklı daha yüksek ihtimal olan tüp bebeğe gitmeyi tavsiye ederim. Embriyo kısmında bir sıkıntı varsa zaten bu ancak tüp bebekte anlaşılır.
Bunların hepsini sırayla yaşadım benimde sebepsiz ve 4 yıla yaklaşacak neredeyse. Ve nasipse tüp bebeğe gidiyorum. Birbirimize dua edelim.

Son düzenleme:
Ben bu sorunu yok meselesine inanmıyorum. Bence henüz tespit edilememiş bir sorun vardır. Embriyonun kalitesiz olması da bir sorun ve her seferinde sıfırdan ihtimaller oluşuyor. Yani kişinin yaşam tarzı kilosu degişebiliyor ya da hiçbir şey yoksa stresi azalabiliyor. Sizin bahsettiginiz sey de bu aslinda. Oluruna birakmak=stres olmamasi. Bu zaten basli basina etkili tutunma için. Bilimsel bir açıklamasını dahi okumuştum da hatırlayamadım şimdi yanlış yönlendirmeyeyim.
Ben burda sebepsiz herşey yolunda tüp bebeğe gitmiş en iyi kalite embriyo en iyi rahim şartları hazır ama tutmamış hikayeler biliyorum. Kaç kez denenmiş üstelik. İlla kesin bir problem vardır bulunamamıştır demek şura suresi 49.50. Ayeti kerimeleri iman etmemek olur. Okuyun tefekkür edin. Dr lar tıpta tutunmama nedeni bilinmiyor açıklayamıyorum diyorlar neden? Bunca yıl niye bulunamamış tutmaması tıp bu kadar ilerlemiş Ken? Allah dilerse oluyor o can.

Benim de amh düşük. Pcos görünümüm de var. Bir yumurtalığımı saran dermoid kistim var boyutu çok büyük olmamakla dermoidler çok belirsiz olabiliyor. Amhım baya yükselttim 2 aylik bir sürede. 0.38den 0.63e cikti. Selenyum, maxijuno, dvit, demir, çinko, folita, omega, cüce palmiye
ve tsh degerim icin ilac kullaniyorum. Ayrıca arı sütü karisimi kullaniyorum markası Bee O. Keciboynuzu kullaniyorum. Tsh da cok önemli degerleriniz 1,5 ve civari degilse takviye için doktorunuza danisin bence. Dvit keza. Yani bunlar referans degerleri icerisinde kalabilir ama gebelik için yeterli olmayabilir. O nedenle depolari doldurmak gerekiyor. Eşim sperm testi yaptırdı hiç sorunu yok ama o da maxigo kullaniyor.
Amh değerinin yükseldiği ile ilgili değerleri burada çok okudum. Ancak doktorlar hep amh yükselmiyor diyor. Ben de en iyisi amh mi takip edeyim. Doktorlar neden böyle yapıyor anlamıyorum.

Benim de amh düşük. Pcos görünümüm de var. Bir yumurtalığımı saran dermoid kistim var boyutu çok büyük olmamakla dermoidler çok belirsiz olabiliyor. Amhım baya yükselttim 2 aylik bir sürede. 0.38den 0.63e cikti. Selenyum, maxijuno, dvit, demir, çinko, folita, omega, cüce palmiye
ve tsh degerim icin ilac kullaniyorum. Ayrıca arı sütü karisimi kullaniyorum markası Bee O. Keciboynuzu kullaniyorum. Tsh da cok önemli degerleriniz 1,5 ve civari degilse takviye için doktorunuza danisin bence. Dvit keza. Yani bunlar referans degerleri icerisinde kalabilir ama gebelik için yeterli olmayabilir. O nedenle depolari doldurmak gerekiyor. Eşim sperm testi yaptırdı hiç sorunu yok ama o da maxigo kullaniyor.
Selenyum ve omega 3 ü ben de kullanıyorum. Tsh için de doktor ilaç verdi onu kullanıyorum

Amh değerinin yükseldiği ile ilgili değerleri burada çok okudum. Ancak doktorlar hep amh yükselmiyor diyor. Ben de en iyisi amh mi takip edeyim. Doktorlar neden böyle yapıyor anlamıyorum.
Amh düşük çıkıp yumurtada folikül yani rezerv çok olabilir bunu ultrason ile Dr söylüyor. Evet görünende kan da çıkanı destekliyor diyor mu Dr? Amh yükselmez ama foliküllerde yumurta çıkabilir kaliteli iyi. Bunun içinde herşeye dikkat eden yaşam biçimi önemli. Uzun sürede etkisini görürsünüz.

Amh yükseldi benim. Aynı laboratuvarda farkli zamanlarda yapilan testlerle takip ettim. Amh foliküllerden salgilaniyor yumurta hücrelerinden degil. Yumurta hücrelerinizi desteklerle geliştirmeye çalışın folikülleşsinler.

Eklentiler

• Screenshot_20231117_224948_e-Nabz.webp
    Screenshot_20231117_224948_e-Nabz.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 68
Merhaba canim kadinlar, bende rezerv sorunu yasiyorum, arastirdim ve sizlerin de yorumuyla kendi basima proxyfemin ve plentyfert aldim yarin baslayacagim acaba nasil kullanmayi onerdi doktorunuz ?

Tesekkurler simdiden ve rabbimden dilerim ki hepimiz de saglikla hayirla Anne oluruz tez zamanda 🍀

Merhaba canim kadinlar, bende rezerv sorunu yasiyorum, arastirdim ve sizlerin de yorumuyla kendi basima proxyfemin ve plentyfert aldim yarin baslayacagim acaba nasil kullanmayi onerdi doktorunuz ?

Tesekkurler simdiden ve rabbimden dilerim ki hepimiz de saglikla hayirla Anne oluruz tez zamanda 🍀
Merhaba, işe yaradı mı acaba merak ettim benim de rezervim düşük

Merhaba fsh ve estradiolunjz kaç acaba ?
Normal yoldan adet goruyormusunuz
Öncelikle seneler boyunca kendi kendime adet olamadım hep ilaçlı oluyordum sonra evlendim 27 yaşındayım Ekim ayında değerlerime baktırdım şu şekildeydi
Amh 0.01 Fsh: 2.77 LH 4 küsür prolaktin 13 küsür. Hangi doktora gittiysem gençligimden beri anne olmamın imkansız olduğunu söylediler yumurtaların var ama çok küçük dediler hatta öyle ki tüp bebek bile imkansıza yakın deneyin ama olmaz dediler. Ben bekarken başıma böyle şeylerin geleceğini bildiğim için hemen çözüm yolları aramaya başladık daha sonra Fitoterapi’ye başladım tedavinin yaklaşık ikinci ayında adet gördüm medikal ilaçsız doktorlara sorsan bu bile imkansızdı hiç şansım yoktu. Adet olur olmaz kan verdim tekrar yaklaşık üç ay sonra değerlerim şu şekilde idi :
Amh 0.45 Fsh 14 Lh 7 prolaktin 7 estradiol 50 civarı idi. Normalde doktorlara sorsan amh asla yükselmez ama bak ben birkaç ayda yükselttim benim için mucize bu. Değerleri bu şekilde muayene olmadım sadece kan verdim çünkü her kafadan bir ses çıkıyor birkaç ay sonra hamile kalmazsam Ankara’ya gideceğim canım

Öncelikle seneler boyunca kendi kendime adet olamadım hep ilaçlı oluyordum sonra evlendim 27 yaşındayım Ekim ayında değerlerime baktırdım şu şekildeydi
Amh 0.01 Fsh: 2.77 LH 4 küsür prolaktin 13 küsür. Hangi doktora gittiysem gençligimden beri anne olmamın imkansız olduğunu söylediler yumurtaların var ama çok küçük dediler hatta öyle ki tüp bebek bile imkansıza yakın deneyin ama olmaz dediler. Ben bekarken başıma böyle şeylerin geleceğini bildiğim için hemen çözüm yolları aramaya başladık daha sonra Fitoterapi’ye başladım tedavinin yaklaşık ikinci ayında adet gördüm medikal ilaçsız doktorlara sorsan bu bile imkansızdı hiç şansım yoktu. Adet olur olmaz kan verdim tekrar yaklaşık üç ay sonra değerlerim şu şekilde idi :
Amh 0.45 Fsh 14 Lh 7 prolaktin 7 estradiol 50 civarı idi. Normalde doktorlara sorsan amh asla yükselmez ama bak ben birkaç ayda yükselttim benim için mucize bu. Değerleri bu şekilde muayene olmadım sadece kan verdim çünkü her kafadan bir ses çıkıyor birkaç ay sonra hamile kalmazsam Ankara’ya gideceğim canım
Cnm özelden yazıyorum

Amh yükseldi benim. Aynı laboratuvarda farkli zamanlarda yapilan testlerle takip ettim. Amh foliküllerden salgilaniyor yumurta hücrelerinden degil. Yumurta hücrelerinizi desteklerle geliştirmeye çalışın folikülleşsinler.
benimde amh 0.04 0.89 çıkmıştı yumurta kalitesini arttırmak için takviye kullandım

Bu da benimki eşim daha yarim kavanoz anca yutabildi ben 2.ye geçtim aynı anda başlamıştık. Tadı çok fena malesef zor yiyorum ama ihmal etmeden yiyorum inşallah bi faydası dokunur

Eklentiler

• 20240203_212455.webp
    20240203_212455.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 53
Back
X