Canlarim bizim bugun doktor randevumuz vardi. Vee bebisimizi gorduk. Kafasi elleri, ayaklari hep belliydi, buyumus. Biz su an 10+3 uz ve ben anlamadim ama bebek hareket ediyormus. Doktor vajinal ultrasonla bakti, oraya buraya oynatirken ben bebekmi oynuyor, doktormu oynatiyor anlamadim ama neden hareket etmiyor deyince, doktor hareket ediyor dedi. Hersey iyi gidiyormus cok sukur. Bir dahaki randevumuz bir ay sonraya. Bebisimizin ultrason fotosunu koydum, maasallah deyin teyzeleri...
Sebeyzacim benimki hareket ediyormus, yani esim kollarini oynattigini gormus ama tabiki daha yeni basladilar bu haftalarda hareket etmeye. Bak gor bir dahaki gidisine insallah hareketinide goreceksin. Her bebek ayni olmuyor, uyuyordur o sirada. Dedikleri gibi bebekler hizli bir gelisim asamasinda su haftalarda, yoruluyor ve uyuyorlardir bu yuzden.
Yasemincigim mide yanmasina ne iyi gelir hic bilmiyorum, insallah gecer hemen. Birde sen ikili testi yaptirmistin dimi? Peki bu istege baglimi yoksa sormadan mi gel yapalim diyorlar, ayri ucret aliyorlarmi? Ben 2 hafta sonra yaptirmayi planliyorum, 12. haftada. Ama doktorum dedi ki ikili test bebek down sendromlu yada degil demez dedi yani kesin cevap vermiyor, bunu zaten biliyordum. Eger risk yuzdesi yuksek cikarsa amniyosentez yaptirirmisin dedi ben hemen hayir dedim. Ama bu testin amaci bu dedi eger amniyosentez yaptirmazsan bunuda yaptirma dedi. Yani sonuc olarak benim dusuncem su, bebegimi hic bir sekilde aldirmayi dusunmuyorum, o zaman hic yaptirmiyim diyorum bu testleri. Ne dersiniz?
Benssenbcim cevap yazdim sana, hemen oku.