- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
çok geçmiş olsun. bu kadar küçük bebekte testiste kitle olur mu, olmaz diye düşündüm sade vatandaş olarak. kitle olsa direkt fark ederlerdi diye de düşünüyorum. umarım kitle harici basit bir sebebi olur.Kızlar merhaba
Kızkardeşimin bebeği 39 günlük. 2 gün önce ses kısıklığı olmuştu gaz sancılarından ağlamasından kaynaklı ama yine de doktora götürdük.
Herhangi bir şey çıkmadı doktorumuz genel muayene yaptı ve sol testiste biraz sertlik hissetti. Ultrason isteyelim dedi ve sol testiste kistik alanlar kanlanma var dediler ve emin olamadılar hafif enfeksiyon olduğunu söylediler.
Profesöre yönlendirdi çocuk doktorumuz. Profesör de geniş çaplı bi çocuk radyoloğunda ultrason istedi tekrar. Yaptırdık ve sol testis sağdakinden beş kat fazla büyükmüş. Tümoral bişey olacagileceğini (emin değiller) Sol testisin anormal görünümünde olduğunu söylediler.Üniversite hastanesine yönlendirdiler. Gerekli tümör testlerini yaptırmak için. O zaman emin olabilirmişiz.
Başına gelen var mı böyle durum? Kendimizi ferah tutmaya çalışıyoruz profesörde iyi konuştu korkulacak durum değil ama arkasına düşelim erken farkedilen durum dedi.
Rabbim hiç bir anne babayı evladıyla imtihan etmesin Amin
bu arada Allah korusun ama non-benign testis kanseri kanda beta-hcg ve AFP ile tespit ediliyor. bir yakınımda evde hamilelik testi yaparak tespit etmiştik (sonucu beklerken). en en kötü durumda bile iyileşme oranı %95 hatta evre 1 %99. sanmıyorum böyle bir şey olsun. en kısa zamanda iyi haberler almanız dileğiyle. istanbuldaysanız ürolog önerebilirim. çocuk ürologu var mı bilmiyorum tabi.