Çocuk Hastalıkları Bebekte böbrek genişlemesi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Üzülmenize gerek yok çünkü beni üzdüler ve bende sirf baskasi üzülmesin diye hemen inanmamasi gerektiğini ve baska doktorlara danismasi gerektiğini söyledim. İnanma yoktur bisi demedim farkindaysaniz.
Tedbir aldigim icin 2. 3 doktorlara gittim zaten bende. Basiniza gelen sey icin cok üzgünüm anliyorum hassasiyetinizi ancak 1 hafta sonra geçmiş demesi ve sureklo nipty e yonlendirmeye calismasi ustune baska doktorlara gittigimde temoz raporu almam benide bu msji yazmaya itti haliyle...

Size de mi aynı şey söylendi bebeğiniz için. Böbrek genişlemesi mi var dediler

sizim böbrek genişlmesi kaç mm di ? bir de cinsiyeti neydi? acınızı deşmek istemem ama şuan aynı seyleri yaşayanlar olarak korkuyorız

Evet dendi ama hicbirsey cikmadi hatta down bile olabilir dediler nipty yaptir deyip durdu doktorum. Ama baska doktorlara da perinatologa da gittim hiçbir sey gorulmedi 34 haftaligim gayetde iyi idrar cikisi var her gittigimde bakturuyorum.

Sizin para tuzağı yazmanızdan dolayı yazdım bende zaten. Ultrasonda ne görüyolarsa onu söylüyolar sonuçta neden durduk yere böyle bişey söylesinler ki. Bide hamilelikte haftalar ilerledikçe böbrek genişlemesi azalabilen bişey. Bide yanlış bi bilgi daha vermişsiniz “bebekte böbrek genişlemesi olan anneler şişlik ve ödem oluyo” diye. Hiç öyle bi sıkıntım olmadı ve bebeğiminde böbrek genişlemesi en ileri derecedeydi..

sizim böbrek genişlmesi kaç mm di ? bir de cinsiyeti neydi? acınızı deşmek istemem ama şuan aynı seyleri yaşayanlar olarak korkuyorız
Rabbim verdi rabbim aldı böylesi hayırlıymış demek ki güzel düşünmek önemli olan.. O da benim cennet anahtarım sabredersen mükafatı çok güzel onun için acımı deşmediniz
Erkekti. 2 kere detaylı ultrasona girdim ikinci girdiğimde doktor hiç bişey olmaz Allahın izniyle en fazla sünnet olur demişti ama malesef vefat etti. En son 16 mm di böbrek genişliği sanırım 2 hafta geçmeden de vefat etmişti..
Ne kadar korkmayın desemde bende çok korktum çok üzüldüm ama herşey Allah’tan.. doktorunuz sizi sürekli kontrollere çağırıcaktır zaten sizin yapmanız gereken hayırlısını isteyip bolca dua edip sabretmek..
Rabbim şafi ismiyle şifasını versin meleğinizin..

Benim oğlum şuanda 12 yaşında.16 hastalıkken 2 böbrektede görüldü.doğumundan sonra 1.5 aylık olduğunda geçirdiği enfeksiyonla gerçekten böbrekte bir rahatsızlık olduğu anlaşıldı.Merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz uzun bir süreç.Tek diyeceğim kendinizi üzmeyin.Ben mahfettim hamileliğimi üzüntüden.Çoğunda doğumdan sonra çocuğun işlemesiyle beraber hiçbirşey kalmıyor.çok az kısmında gerçekten bizimki gibi bir rahatsızlıktan kaynaklanıyor içerideki genişleme.

Merhaba, ben de forumda yeniyim.
Ben de hamileyim şuan 24.hafta doldu. Benim bebeğimde de böbrek büyümesi var. Dün baktırdık sol böbrek 11mm olmuş. sağ 6mm. Erkek bebek, ben de korkuyorum doktor takibe devam edicez diyor. Sizin bebeğiniz nasıl oldu merak ettim

Basiniz sagolsun.Bebeginiz böbrek genişlemesinden mi vedat etti

Basiniz sagolsun.Bebeginiz böbrek genişlemesinden mi vedat etti
Allah razı olsun. Sürekli ilerleyen böbrek genişlemesi vardı. Karnımda doğuma 2 hafta kala vefat etti. Neden vefat ettiğiyle alakalı bi araştırmaya göndermedik biz. Sadece böbrekten dolayı olduğunu düşünüyoruz çünkü doktor görünüşünde hiç bişeyi yoktu dedi kordonu dolanmamış, plesantadan ayrılmamış diye söylemişti..

Ben de de böbrek genişlemesi ve bağırsak parlaklığı var doğum yaptınız galiba şu an bebek nasıl

Ben de de böbrek genişlemesi ve bağırsak parlaklığı var doğum yaptınız galiba şu an bebek nasıl
Merhaba bebeğim dünyaya geldi, bahsedildiği gibi herhangi bir sendrom söz konusu değil gibi . Yani herhangi bir kromozom testi yaptırmadı. Bebeğim de böbrek genişlemesi doğumdan sonra azalmaya başladı ama takip altındayız. Gebelikte ortaya çıkmayan kalp delikleri ve şah damarı darlığı çıktı.
Ama çok şükür iyiyiz şuan takip altındayız. Bağırsak parlaklığı 23. Haftada geçmişti bende.

Merhaba bebeğim dünyaya geldi, bahsedildiği gibi herhangi bir sendrom söz konusu değil gibi . Yani herhangi bir kromozom testi yaptırmadı. Bebeğim de böbrek genişlemesi doğumdan sonra azalmaya başladı ama takip altındayız. Gebelikte ortaya çıkmayan kalp delikleri ve şah damarı darlığı çıktı.
Ama çok şükür iyiyiz şuan takip altındayız. Bağırsak parlaklığı 23. Haftada geçmişti bende

Erkek yeğenimde ablama demişlerdi hemem sünnet olması lazım doğunca bilmem ne doğduktan sonra düzeldi geçti cok sükür üzme kendini

Merhaba konu ne durumda acaba doğduktan sonra baktirdiniz mı benim 4 aylık bebeğimde çıktı da aynı durum merak ettim

Merhaba kızım doğdu şu an 4 aylık ve çok şükür doğduktan sonra kendiliğinden düzeldi
Sizin durumunuz bana umut oldu. Ben de bugün 23+3te kız bebeğim için dopplere girdim sağ böbrek 4.9mm takip edilsin dediler. Ama sizin düzelmiş maşallah darısı başımıza, bir öneriniz tavsiyeniz olur mu bu konuda

Merhaba ben de bugün 24 haftalık ayrıntılı usgde öğrendim bu durumu, inşallah evladınız sağlıkla doğmuştur. Şimdi nasıl merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…