• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte 2 tur kordon dolanması

kartalice1903fe

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2024
449
578
18
25
Kızlar merhaba size bir sorum var. 37+1 haftalık hamileyim. Bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanık. 3 bile olabilir tam göremedim dedi doktor. Ama kordonun içindeki kan akışında hiç bir problem yok. Hareketlerinde de sıkıntı yok. Bu saatten sonra da zaten kordondan kurtulamaz büyüdü sonuçta. Şimdi iki sorum var size. Birincisi anne karnında bir sorun yaşar mıyım? Allah korusun bebeğime bir şey olmasından korkuyorum. Başına gelen var mı? Doktorum şimdilik sorun olmadığını söyledi.

İkinci sorum ise vajinal doğum yapabilir miyim? Doktorum biraz vajinal doğum yancısı, bana kordon kısa değilse yapabilirsin diyor. İyide bunu nasıl anlayacağız ? Normal doğum sancılarını çekeceğim bebek gelmezse kordon kısadır sezeryana o zaman döneriz kafasında biraz. Normal doğumda bi komplikasyon gelişir mi? Direk sezeryan mı olmalıyım. Fikir verir misiniz? Normal doğumda risk olur mu kalbi durur mu çok endişeleniyorum

Doktorunuz sizi yönlendirir onu dinleyin. Şahsi fikrimi soracak olursanız ben olsam beni hemen sezaryene alın derdim. Ödüm kopar çünkü

Doktorunuz sizi yönlendirir onu dinleyin. Şahsi fikrimi soracak olursanız ben olsam beni hemen sezaryene alın derdim. Ödüm kopar çünkü
Şuanlık bir sıkıntı olmadığı için hemen almamıza gerek yok dedi kordonun içindeki kan akışında sorun yok. 39 olduğunda sezeryana alınması taraftarıyım. Ama doktorum normal doğum taraftarı. Aklım almıyor yani neden? Hiç mi risk yok

Şuanlık bir sıkıntı olmadığı için hemen almamıza gerek yok dedi kordonun içindeki kan akışında sorun yok. 39 olduğunda sezeryana alınması taraftarıyım. Ama doktorum normal doğum taraftarı. Aklım almıyor yani neden? Hiç mi risk yok
Sonuçta onun mesleği. Olumsuz bir sonuç olsun istemez oda. Doktorunuza güveniyorsanız dinleyin tabi

Farklı bi doktor görüşü alırdım kimseye de böyle he diyip eve gidip beklemezdım
He diyip eve gidip beklemek nasıl bir tabir ya.. tabiki he diyip eve gitmedim bebeğimin hareketleri zaten fazlasıyla yerinde çok şükür. Kordonda ki kan akışı da yeterince iyi. Sizin gibiler cevap vermesin rica ediyorum bide sizde hamilesiniz yani

Kızlar merhaba size bir sorum var. 37+1 haftalık hamileyim. Bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanık. 3 bile olabilir tam göremedim dedi doktor. Ama kordonun içindeki kan akışında hiç bir problem yok. Hareketlerinde de sıkıntı yok. Bu saatten sonra da zaten kordondan kurtulamaz büyüdü sonuçta. Şimdi iki sorum var size. Birincisi anne karnında bir sorun yaşar mıyım? Allah korusun bebeğime bir şey olmasından korkuyorum. Başına gelen var mı? Doktorum şimdilik sorun olmadığını söyledi.

İkinci sorum ise vajinal doğum yapabilir miyim? Doktorum biraz vajinal doğum yancısı, bana kordon kısa değilse yapabilirsin diyor. İyide bunu nasıl anlayacağız ? Normal doğum sancılarını çekeceğim bebek gelmezse kordon kısadır sezeryana o zaman döneriz kafasında biraz. Normal doğumda bi komplikasyon gelişir mi? Direk sezeryan mı olmalıyım. Fikir verir misiniz? Normal doğumda risk olur mu kalbi durur mu çok endişeleniyorum
Benim bebeğim de boynunda 2 tur kordonla doğdu. Doğduğunda doktor kordonun uzun olduğunu söylemişti. Bir sorun yaşamadık. İçinizi ferah tutun. Aklınızda şüphe varsa başka doktor görüşü almanızı öneririm

İnsanın endişeli hali ile dalga geçer gibi hafife alıp “he diyip eve gidip beklemek” tabirini kullanan sizin gibiler, ben demekki dert etmişim sormuşum insan gibi cevaplayabilirsiniz
İnsan gibi ? Cidden alınganlığınız üstünüz de herhalde .
Endişenizle eve gidip oturan sizsiniz
Üstüne de bebegının hareketleri iyi zaten tersleyen de sizsiniz . Neyse

Kullandıgınız usluble cevap verıyim sizin gibileri de görmezden gelip cevap vermemek gerekirmiş demek ki . Sağlıkla gelsin bebegınız ✋

İnsan gibi ? Cidden alınganlığınız üstünüz de herhalde .
Endişenizle eve gidip oturan sizsiniz
Üstüne de bebegının hareketleri iyi zaten tersleyen de sizsiniz . Neyse

Kullandıgınız usluble cevap verıyim sizin gibileri de görmezden gelip cevap vermemek gerekirmiş demek ki . Sağlıkla gelsin bebegınız ✋
Evet siz en iyisi benim gibilere cevap vermeyin en azından kalp kırmazsınız ramazan ayında. Sizinde bebeğiniz sağlıkla gelsin 👍🏻

Uzanarak iş yapmayın.kollarınız gergide kalmasın. Ablam yaşadı aynı olayı bence siz başka bir doktorada danışın. Bebek kocaman olmuş çünki

Benim de bir sorunum var adetim 48 gün gecikti idrar negatif kan değerim de 0.100 çıktı yani negatif ama doktor duphaston verdi adetim gelsin diye bu ilaç bir yandan bebeğin tutunmasini sağlıyormuş ben 4 Şubat'ta adet oldum bunun üzerine 17 Şubat'ta bir kanamam oldu ve geçti hala daha şüphem var yanılma payı var mıdır 33 35 günde bir adet gören biriydim

Doktorum hemen hemen her bebeğin boynuna kordon dolanır demişti. Alan dar bi kere. Bu çok olağan demişti. Gerekli takip yapıldığı sürece sıkıntı yok. Ama diğer konular için bitşey diyemeyeceğim.

Ayrıca doktorunuzun hangi doğum yancısı olduğu sizi bağlamaz. Siz hangi doğum yancısısınız o önemli.
Anne nasıl istiyorsa öyle doğurur.

Doktorum hemen hemen her bebeğin boynuna kordon dolanır demişti. Alan dar bi kere. Bu çok olağan demişti. Gerekli takip yapıldığı sürece sıkıntı yok. Ama diğer konular için bitşey diyemeyeceğim.

Ayrıca doktorunuzun hangi doğum yancısı olduğu sizi bağlamaz. Siz hangi doğum yancısısınız o önemli.
Anne nasıl istiyorsa öyle doğurur.
Kordon 2 tur dolandığı için riskli diyor tek olsa sorun yoktu dedi, başka doktordan da görüş alacağım. Teşekkür ederim

Ben doğduğumda boynumdan kordon dolaliymis ve yüzüm mos mor çikmisim. Ben olsam hemen sezeryan olurum hiç riske giremem valla.

Back
X