Bebekli Hayat Bana Göre Değilmiş

Beklemediğim bir hamilelikti. Bazen keşke aldırsaydım diye düşünüyorum sonra bebeğime bakıp inanılmaz üzülüyorum dünyaya gelmesini engelleyecektim diye. O kadar mutsuzum ki anlatamam...

Dizi veya evde sinema keyfi bebegin uyku duzeni oturdugunda yapiliyor , iciniz rahat olsun :) tabi bu 2-3 sene surebiliyor.
Benim iki cocugum var,9 da uyutup 12 ye kadar netflixde takiliyoruz esimle, koltukta uyuyup kaliyoruz, misir patlatiyoruz vs.
Lohusa huznu yasiyorsunuz bu cok normal.
Evlat cok guzel sey, gercekten buyudukce tadini alacaksiniz.
Kendinize zaman verin.

Hamile kaldığında konu açtın istemiyorum,emin değilim diye. Bence sizin gibi düşünenler lütfen bebek sahibi olmasın. Anne olmak fedakarlık yapmak demektir kısacası bencilliğe yer yok..

Ne cirkin uslup, size mi sormaliydik hanimefendi

Ne cirkin uslup, size mi sormaliydik hanimefendi
Konu sahibine yazdım hanımefendi. Bi kenara çekilin bir zahmet. Ben konu sahibinin bir çok yazısına denk geldim oğulları olacak diye eşinin yüzü asilmisti ve sevinememisti. Siz düşünün artık o el kadar bebeğin halini .

Hayırlı olsun öncelikle Koalina.
İnsan özgürlüğünü özler elbette.
Ben de çok rahatıma düşkün biriyim.
Açıkçası bazen battaniye altında darmadağınık o kadar mutluyum ki benim neyime annelik diye düşünüyorum..

Yine de böyle dediğimde onun tadını bir alsan asla böyle düşünmezsin diyorlar..
Palavra mı bunlar yoksa?

Dilerim doğrudur ve hislerin geçicidir..
Kolaylıkla alışmanı dilerim.

Suan bnde battaniye altinda darmadaginim, koymumda kizim uyuyor, ayagimin altinda kopegim yatiyor :)
Daha 2 yasinda kizim,oglumda babasiyla disarda.
Dun ben oje surerken ciglik kiyamet kendine oje surdurdu, elleri rengarenk:)
Bazen cok bunaliyorum, insan sorumlulugu almak kolay degil ama nasip olursa iyi de anlasirsak ilerde koluma kizimi takip alisverise gideriz, kurabiye yapar karsilikli koltuklarda battaniye altina girer yeriz diye hayal kuruyorum.
Nasip tabi

Evet hicbirsey eskisi gibi olmayacak Koalina Koalina ....ama iyi ki de öyle.:anne:Cok değil birkaç ay sonra o uyurken onu özlediğini farkedeceksin....zamana ihtiyacınız var sadece biraz .Su an ev Çarşamba pazarı gibidir de ...yardımcı olmaya çalışan ama sürekli mudehalelerle yanlis birsey yapiyormussun gibi hissettiren...çocuk "gak" dediğinde kucağından alan aile üyeleri ne yazık ki anne/baba-bebek bağının oluşmasına da engel olabiliyorlar.Hersey yoluna girecek ve bebeginle birbirinizin kokusunu aradığınız günler gelicek güzel anne.:KK200:

rabbimin verdiğine şükür et

bu sadece lohusa sendromu hepsi geçecek
bende kızıma süt vermemiştim senın yuzunden kilo aldım şişko oldum
ne olacak bunda sonra diye delirmiştim resmen ,

ama şimdi nefesim diye seviyorum , oyyy annemmm özledim bak gene

En rahat cocuk yatili bakiciyla oluyor. Gorumcemin bakicisi vardi devamli peşinde gezdirirdi nereye gitse bakiciyi da yaninda goturuyordu, evde de disarda da rahat ediyordu. Gorumceye bebegi sevmek, oynamak, emzirmek kaliyordu bir tek. :) Daha cocugun 40i cikmamisken kadin ojeli, bakimkiydi her zaman ki gibi ve hic kendini parcalamadi o cocuk buyurken...
+Evinde temizlikcisi filan da var.

Evde yatili bakici, temizlikci ve hizmetli varsa ancak hersey eskisi gibi kalabiliyor bence onun disinda kalani gormedim.

Koalina, bebeğim 3 günlükken sarılık yüzünden hastaneye yatmıştı. 20 gün sarılık çekti. Hiç lohusalık depresyonu yaşayamadım. 3 günlük bi bebeğin kıyafetine nasıl sarılıp uyunur onu öğrendim. Hadi ben doğurdum, eşim tamamen yabancıydı bebeğe. Hep ağlıyordu sağda solda.

Diyeceğim şu; ben çok basit bir şey atlattım. Sağlıklı bi çocuğun var seninde. Ağlamasına, uyumasına ve uyanmasına şükret. Seni duyabiliyor, seni görebiliyor. Senin kokunu seviyor. Bugünler geçecek senin içinde onun içinde geçecek. Bence bu bebekle uyumakla, bebeği göğsüne yatırmakla, ona şarkı söylemekle daha kolay geçiyor. Allah tez huzurlar versin.

Suan bnde battaniye altinda darmadaginim, koymumda kizim uyuyor, ayagimin altinda kopegim yatiyor :)
Daha 2 yasinda kizim,oglumda babasiyla disarda.
Dun ben oje surerken ciglik kiyamet kendine oje surdurdu, elleri rengarenk:)
Bazen cok bunaliyorum, insan sorumlulugu almak kolay degil ama nasip olursa iyi de anlasirsak ilerde koluma kizimi takip alisverise gideriz, kurabiye yapar karsilikli koltuklarda battaniye altina girer yeriz diye hayal kuruyorum.
Nasip tabi

10 yaşında halaa iki bacagımın arasında yatıyor yataktan bile rahat annemmm burası diyor

En rahat cocuk yatili bakiciyla oluyor. Gorumcemin bakicisi vardi devamli peşinde gezdirirdi nereye gitse bakiciyi da yaninda goturuyordu, evde de disarda da rahat ediyordu. Gorumceye bebegi sevmek, oynamak, emzirmek kaliyordu bir tek. :) Daha cocugun 40i cikmamisken kadin ojeli, bakimkiydi her zaman ki gibi ve hic kendini parcalamadi o cocuk buyurken...

Evde yatili bakici, temizlikci ve hizmetli varsa ancak hersey eskisi gibi kalabiliyor bence onun disinda kalani gormedim.

enişte bey bayaaa varlıklı desenee:hamarat:

Hamile kaldığında konu açtın istemiyorum,emin değilim diye. Bence sizin gibi düşünenler lütfen bebek sahibi olmasın. Anne olmak fedakarlık yapmak demektir kısacası bencilliğe yer yok..

Ya yazmayayım yazmayayım dedim ama bu nasıl bir yorum ya ?! O yorumu yeni doğum yapmış bir kadına yapıyorsunuz farkındasınız değil mi ?

Herkes en mükemmel anneyi oynamak zorunda sizin gibiler yüzünden.Kadın bakmak istemiyorum alın şunu başımdan mı demiş ? Hayır.Yaşadığı şey yeni doğum yapmış her kadınla konuştuğunuzda duyabileceğiniz şeyler yaklaşık olarak,ne abartıyorsunuz bu kadar ?

Ayni kalacak diyenlere Melanie C'den never be the same again sarkisini armagan ediyorum :)
Ne kadar bakici vs olsa da evlilik level atliyor bi defa, esler arasindaki bag degisik bi kademeye geciyor, kimi iliskide olumlu kimisinde olumsuz ama asla ayni kalmiyor hicbisey.
Bizi ilk bebek sarsti ikincisi topladi diyebilirim mesela.
Oglum tekken esimle tek kelime etmeye vakit yoktu,ikinci olunca onlar oyuna dalip bizi unutuyorlar ve ben cayimi corbami sogutmadan iciyorum.
Kendime vakit ayirabiliyorum.

kendinizi cok mu zorluyorsunuz acaba?

mesela bir cok konunuzda icimde buyuk bir ask olmadi ama bebegimi seviyorum tarzi yaziyorsunuz,
burada da esim hissiz vs diye eklemissiniz.

cok mu dusunuyorsunuz bu konuyu?

peki burada konusmak icinizi rahatlatiyor mu?
surekli agliyor ve burada konusmak da sizi rahatlatmiyorsa belki de yardim almaniz faydaniza olacaktir.

2 ay sonra ise baslayacaksaniz, su donemde ailelerden destek almayin bence, zaten tek basiniza kalacak cok az sureniz var,
yanliz kalarak degerlendirin bu sureyi.

Lohusa sendromudur muhtemelen en kisa zamanda atlatırsınız inşallah allah ikinizede sağlık versin.

Ayni kalacak diyenlere Melanie C'den never be the same again sarkisini armagan ediyorum :)
Ne kadar bakici vs olsa da evlilik level atliyor bi defa, esler arasindaki bag degisik bi kademeye geciyor, kimi iliskide olumlu kimisinde olumsuz ama asla ayni kalmiyor hicbisey.
Bizi ilk bebek sarsti ikincisi topladi diyebilirim mesela.
Oglum tekken esimle tek kelime etmeye vakit yoktu,ikinci olunca onlar oyuna dalip bizi unutuyorlar ve ben cayimi corbami sogutmadan iciyorum.
Kendime vakit ayirabiliyorum.

Iste cocuklar birbiriyle oyalandigi icin toplamissiniz. :))) Bakici oynuyor, uyutuyor, gidaya gectiginde yeri geliyor yemegini yediriyor. Zaten yatili kadin, gorumce calistigi icin gece aglamalarina bakici kosuyor. Bu yuzden esle olan iletişim de sekteye ugramiyor, eskidi gibi de gezdi tozdu, hicbiseyinden geri kalmadi.

X