Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

Hoşgeldin aramıza canım, aa evet herşey daha güzel olsun istiyorum, mükemmeliyetçi bir yapım var, bazen düzen alt üst oluyor ama olsun:)
Canım ben de spor yapmalıyım, kanguru aldım, evde takıyorum ama henüz burda havalar soğuk, dışarı pek çıkamıyoruz
Ben de aylıksız izin kullanacağım raporum bitince
Bebek bakımında relax olunmalı fikrine kesinlikle katılıyorum, çok haklısın :)

Rica ederim canım ne demek

Günaydın tatlı anneler,

Mutlu günlerimiz olsun.

Bu sabah hava açık, çok şükür. Eşimi işe gönderdim onun tatil günleri pzr, ptesi.

Kızım mızmızlandı, oyun eşliğinde kahvaltı ettik. Şimdi uyuttum.

1 makine çamaşır yıkanıyor.
Dün 12 parça ütü de yapıldı.
Bugün sadece çamaşır asıcam, kuru biber doldurucam, çorba ve salata dünden hazır.

Akşamki misafirlerim pasta almışlar, belki kızım uslu durursa pastanın bir kısmını alt komşuma götürürüm, çay içeriz.

Kaç gündür üst üste misafir(arkadaşlar, eşleri, mesai arkadaşları, ev sahibi vb) ağırladım, komşularımı özledim, gurbette olunca komşu daha da önemli :)

Sevgiler

Benden de bir günaydın, baba kız içeride uyuyorlar... Ben de kahvaltı hazırlayacağım. Koskoca 3 makina ütüm var, nasıl yaapacağımı bilmiyorum. Eşim bugun evde, temizliği beraber yaparsak süper olacak... Sonrasında belki gezmeye bile vakit kalır. Gününüz güzel geçsin...

Merhaba çok güzel bir konu acmışsınız ellerinize saglik çok yaratıcı şeyler konuşuluyor hatta okuyup uyguladigim seylerde oldu faydasi oldu ,benimde 5.5 aylik bebegim var normalde yorgunluktan kalkip is falan yapamazken burdan ilham alip yapiyorum

Ben de acaipp gaza geldim, 3 makina ütü yapacağım :)

Supurge işini çözemedim hala sürekli kucak isteyen bir bebegim olduğu için çok zorlaniyorum hatta yanından bile ayrilamiyorum

Teşekkürler canım senin de günün güzel geçsin, iyi haftasonları...
Ütüyü parça parça yap istersen, tv karşısında veya müzik eşliğinde... Canın da sıkılmaz.

Kızlar ütü konusunda bir önerim var, kireç oluşmaması için eşim evde saf su/ütü suyu üretiyor. Arama motoruna yazarsanız düzenekle ilgili videolara ulaşabilirsiniz. Evdeki eski bir tencereyi bu işe ayırdık, ayrıca bir fan ve adaptör, tencere içine koymak için küçük bir porselen kase ve demir nihale gerekli. Ben tam olarak anlatamıyorum eşim hallediyor, sizin de eşleriniz yapabilir. 1 saatte bir kase saf su oluşuyor, zahmetli görünebilir ama alarmı ayarlıyoruz, kendi kendine oluyor, 1 haftada 5 lt yapılabilir. Biz ütümüzün performansından çok memnunuz, maşallah. Annelerimiz kaynamış su koyun derler ama o bile zamanla kireç yapıyor.Foto atıyorum.

Eklentiler

• Collage 2016-06-04 09_54_55.jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:

Merhaba canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Tek başına olsam hiçbir işe yaramaz bu topik. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Söz uçar yazı kalır demişler, yazdıkça birbirimizden ilham ve güç alıyoruz. Enerjik, dinamik, güçlü ve mutlu anneler oluyoruz.

Heeyyyooooo

Çok orjinalmis sırf utu suyu için yapmadınız heralde bu duzenegi

Çok orjinalmis sırf utu suyu için yapmadınız heralde bu duzenegi
Sadece ütü suyu için canım:) Eşim evimizin mucidi, telefonla boş boş uğraştığını hiç görmedim, sürekli bişeyler araştırır, çok meraklı, boş durmayı Allah sevmez der:)

Ayrıca duşa girince önden akan soğuk suyu ziyan etmemek için 5 ltlik su şişelerine dolduruyoruz, o suyu saflaştırıyoruz:)

Aglarsa duyamam endişesi var aslında denemedim hiç şimdi uyuyor kalkmasını bekliyorum ki süpürge acayim bir deneyeyım bakayım en fazla uyanir tekrar uyuturum teşekkürler:)

Çok güzel ya, biraz tembel esim olduğu için hiç uğraşmaz öyle seylerle hos elindende gelmez doldur musluktan suyu der cikar isin icindenbirde duştaki akan soğuk suyu ziyan etmiyorsunuz şaşırdım ama tebrik ederim

İşten çok 111 gün dikkatimi çekti maşallah, ben günlerini bile tutamıyorum aklımda kafa o derece yoğun neyse konuya gelirsek bebeğim seninki kadarken iş tutmak çok zordu uyudukça yapmaya çalışıyordum ki çok az uyuduğu için o da zor. Hafta sonu eşim evdeyken sağlam bi temizlik hafta içi de onu koruma çabaları yemek de belli olmuyordu bazen yapabiliyordum bazen eşim gelince. Şimdi 8 aylık olacak şükür. Yapıyorum işimi o da oyuncaklarıyla oynuyor o sıra, sıkılırsa mama sandalyesine koyup nereyi temizlersem Oray'a götürüp ona şarkı söylüyorum, öyle hallediyoruz :)
Genel olarak verebileceğim tavsiye erken kalkmak, gün uzun olunca işler, bakım faln oluyo, yoksa öğlene kadar uyuyordum eskiden bunalımlardan çıkamıyordum

Kızımın uyuyor olmasının şerefine hemen su kaynattım, rezene-anason-kimyon çayı demledim şimdi yanına 3 hurma, ara öğün olsun, süt olsun, gaz olmasın inşallah kuzuma. Dut kurusu vardı, onu da suya koydum şimdi, tozu toprağı dökülsün de yıkayıp kaynatıcam, güzel süt yapıyor eminim biliyorsunuzdur, siz benden kıdemli annelersiniz malum:)

Makine bitti hemen çamaşırı astım gene geldim kızlar

Hoşgeldin aramıza :) tavsiyelerin için çok teşekkür ederiz

Kızlar bilenleriniz vardır ama ben yeni öğrendim paylaşmak isterim.

Bulaşık makinesindeki kaşıklık, çatallık, bıçaklık sepetine bulaşıkları karışık koymayınca pratik yerleştiriliyormuş. Çatallar bir bölüme, bıçaklar bir bölüme, kaşıklar bir bölüme... Önce tek tek ayırıyordum şimdi hop alıyorum.

Bir de ucuzlukçularda 5 10 tlye satılan kıyafet tüyü toplama makineleri var, ondan edinin. Bebeğimin kıyafetleri tüy toplamıştı.Kadife, örgü, vb, tüyleri ve ipliksi şeyleri temizledim, yeni gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…