- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
-
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
ay çok ilginç bir başlık olmuş:))) ama benim anladığım kadarıyla başlığı açan arkadaş ev işleri-çocuk-eş düzenini güzel tututrmuş ancak daha da güzel olsun istiyor:))
benim de 160 günlük bir kızım var. şu an aylıksız izindeyim. ona bakmaktan keyif alıyorum. bebeğin düzenine göre evin düzeni de değişebiliyor. ancak bu süreçte öğrendiğim en önemli şey relax olmak. hiçbirşeyi dert etmeyin herşey olacağına varır. evet ben de eşime hep kahvaltısını hazırladım ama doğuma kadar. doğumdan sonra bazen hazırladım ama bir çok defa kendi hazırladı. hoş gerçi o sadece üç çeşit yediği için hazırlamak da kolay:) (süt-muz-rafadan yum)
yemek düzeni 3 hafta öncesine kadar oturmamıştı. Ancak diyetisyene gidince o da düzene girdi. şu an hayatımdaki en önemli eksiklik spor... biraz yürüsem ne güzel olacak... ergonomik kanguru aldım güya ama öyle de yürünmüyor ki...
bende bazen kalkamıyorum mesela bu sabah gec kaldım aşkım dışarı cıkıp poğaça yıyelım dedım hayır dedı kızdı bıraz . ama cok haklısın onlar bızım için sabahın köründe kalkıp işte gıdıyolar bz bazen bı çay koyamıyorumbundan sonra her sabah bunu düşünerek kalkıcam canım cok sağol
Merhaba çok güzel bir konu acmışsınız ellerinize saglikçok yaratıcı şeyler konuşuluyor hatta okuyup uyguladigim seylerde oldu faydasi oldu ,benimde 5.5 aylik bebegim var normalde yorgunluktan kalkip is falan yapamazken burdan ilham alip yapiyorum
Aynen ya☺itiraf ediyorum bazen bende kendimi sırf gaza getirmek için okuyorum burayiBen de acaipp gaza geldim, 3 makina ütü yapacağım :)
Ne kadarlık bebek?Supurge işini çözemedim hala sürekli kucak isteyen bir bebegim olduğu için çok zorlaniyorum hatta yanından bile ayrilamiyorum
Teşekkürler canım senin de günün güzel geçsin, iyi haftasonları...Benden de bir günaydın, baba kız içeride uyuyorlar... Ben de kahvaltı hazırlayacağım. Koskoca 3 makina ütüm var, nasıl yaapacağımı bilmiyorum. Eşim bugun evde, temizliği beraber yaparsak süper olacak... Sonrasında belki gezmeye bile vakit kalır. Gününüz güzel geçsin...
5.5 aylik
Merhaba çok güzel bir konu acmışsınız ellerinize saglikçok yaratıcı şeyler konuşuluyor hatta okuyup uyguladigim seylerde oldu faydasi oldu ,benimde 5.5 aylik bebegim var normalde yorgunluktan kalkip is falan yapamazken burdan ilham alip yapiyorum
Çok orjinalmis sırf utu suyu için yapmadınız heralde bu duzenegiTeşekkürler canım senin de günün güzel geçsin, iyi haftasonları...
Ütüyü parça parça yap istersen, tv karşısında veya müzik eşliğinde... Canın da sıkılmaz.
Kızlar ütü konusunda bir önerim var, kireç oluşmaması için eşim evde saf su/ütü suyu üretiyor. Arama motoruna yazarsanız düzenekle ilgili videolara ulaşabilirsiniz. Evdeki eski bir tencereyi bu işe ayırdık, ayrıca bir fan ve adaptör, tencere içine koymak için küçük bir porselen kase gerekli. Ben tam olarak anlatamıyorum eşim hallediyor, sizin de eşleriniz yapabilir. 1 saatte bir kase saf su oluşuyor, zahmetli görünebilir ama alarmı ayarlıyoruz, kendi kendine oluyor, 1 haftada 5 lt yapılabilir. Biz ütümüzün performansından çok memnunuz, maşallah. Annelerimiz kaynamış su koyun derler ama o bile zamanla kireç yapıyor.Foto atıyorum.
Sadece ütü suyu için canım:) Eşim evimizin mucidi, telefonla boş boş uğraştığını hiç görmedim, sürekli bişeyler araştırır, çok meraklı, boş durmayı Allah sevmez der:)Çok orjinalmis sırf utu suyu için yapmadınız heralde bu duzenegi
Aglarsa duyamam endişesi var aslında denemedim hiç şimdi uyuyor kalkmasını bekliyorum ki süpürge acayim bir deneyeyım bakayım en fazla uyanir tekrar uyuturum teşekkürler:)O uyuduğu zaman yapmayı deneseniz, 5,5 aylık bir bebeğin uykusu süpürge yapacak zamandadır. Büyüyünce de eline yalandan süpürge verirsiniz benim gibi karşılıklı oyun oynuyormuş havasında yaparsınız, kolay gelsin :)
Çok güzel ya, biraz tembel esim olduğu için hiç uğraşmaz öyle seylerle hos elindende gelmez doldur musluktan suyu der cikar isin icindenSadece ütü suyu için canım:) Eşim evimizin mucidi, telefonla boş boş uğraştığını hiç görmedim, sürekli bişeyler araştırır, çok meraklı, boş durmayı Allah sevmez der:)
Ayrıca duşa girince önden akan soğuk suyu ziyan etmemek için 5 ltlik su şişelerine dolduruyoruz, o suyu saflaştırıyoruz:)
İşten çok 111 gün dikkatimi çekti maşallah, ben günlerini bile tutamıyorum aklımda kafa o derece yoğunMerhaba hanımlar,
111 günlük bir kızım var. Taze annelerin, deneyimli ev hanımlarının ev işleri konusunda tavsiyelerine ihtiyaç duyduğum için bu topiği açmak istedim.
Akla gelen her ev işiyle ilgili tecrübelerinizi, ipuçlarınızı, püf noktalarınızı paylaşmanızı dilerim.
Mutfakta(yemek hazırlama, buzluk stokları, pratik tarifler vb), temizlikte, bebek bakımında nelere dikkat etmeliyiz ki zamandan kazanalım? Düzenli, temiz, titiz, çalışkan ve bakımlı bir anne olmak için neler önemli?
Eminim birbirimizden öğreneceğimiz pek çok şey var. Katılımlarınızı bekliyorum.
Sevgiler...
Hoşgeldin aramıza :) tavsiyelerin için çok teşekkür ederizİşten çok 111 gün dikkatimi çekti maşallah, ben günlerini bile tutamıyorum aklımda kafa o derece yoğunneyse konuya gelirsek bebeğim seninki kadarken iş tutmak çok zordu uyudukça yapmaya çalışıyordum ki çok az uyuduğu için o da zor. Hafta sonu eşim evdeyken sağlam bi temizlik hafta içi de onu koruma çabaları yemek de belli olmuyordu bazen yapabiliyordum bazen eşim gelince. Şimdi 8 aylık olacak şükür. Yapıyorum işimi o da oyuncaklarıyla oynuyor o sıra, sıkılırsa mama sandalyesine koyup nereyi temizlersem Oray'a götürüp ona şarkı söylüyorum, öyle hallediyoruz :)
Genel olarak verebileceğim tavsiye erken kalkmak, gün uzun olunca işler, bakım faln oluyo, yoksa öğlene kadar uyuyordum eskiden bunalımlardan çıkamıyordum