Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

Emzikli anneler özellikle ekgıdaya geçmeyenler sorum size. Ramazanda oruç tutacak mısınız, tutmalı mıyım, sütüm kesilir mi?

Emzikli anneler özellikle ekgıdaya geçmeyenler sorum size. Ramazanda oruç tutacak mısınız, tutmalı mıyım, sütüm kesilir mi?
Ek gidaya gecmedik hala emziriyorum bunu düşündüm bende oruç nasil olacak diye ama kendime guvenemiyorum sahurda sanki sıkı yersen özellikle sut yapan gıdalar bir nebze idare edersin ama sutun azalır gibime geliyor çok istersen bir gün tutup deneyebilirsin

Hoşgeldin aramıza canım, aa evet herşey daha güzel olsun istiyorum, mükemmeliyetçi bir yapım var, bazen düzen alt üst oluyor ama olsun:)
Canım ben de spor yapmalıyım, kanguru aldım, evde takıyorum ama henüz burda havalar soğuk, dışarı pek çıkamıyoruz
Ben de aylıksız izin kullanacağım raporum bitince
Bebek bakımında relax olunmalı fikrine kesinlikle katılıyorum, çok haklısın :)

Rica ederim canım ne demek
Canim çık artık dışarıya bak kanguruda almışsın cok rahat edersin önce evin etrafında kücük bi tur at sonraki gün biraz daha büyüt derken bi gün markete uğra falan alışır kız ben 3 aylıktan beri yürüyüş yaparım arabayla yürürken ıh demez ama durunca baslar kucak diye :)

Annem tv de izlemiş M. Karataş diye bi hoca var ya soyadını tam bılemedım
Ona sormuşlar bu soruyu
Dinimizce 30 ay boyunca süt bebeğin hakkıdır anne oruç tutmak için bebeğin Hakkı'na engel olmamalıdır sütünün azalacağını düşünen hisseden anne tutmamalı demiş
Ama benimki 11 aylık oldu cok şükür yediği şeyler karnını doyuruyor uykudan önce emiyor zaten ara sırada dekolte görünce atlıyor emiyor ben tutmak istiyorum
Sadece peşinden cok koşuyorum yürüt zıplat yedir oynat konus bide cok mızırdak biliyon o yoracak beni
Ama senin kızın kücük tek anne sütü alıyor o yüzden sen bir dene baktın olmuyor kız durmuyor acıkıyor mecbur tutamazsın canim

Canim çık artık dışarıya bak kanguruda almışsın cok rahat edersin önce evin etrafında kücük bi tur at sonraki gün biraz daha büyüt derken bi gün markete uğra falan alışır kız ben 3 aylıktan beri yürüyüş yaparım arabayla yürürken ıh demez ama durunca baslar kucak diye :)

Annem tv de izlemiş M. Karataş diye bi hoca var ya soyadını tam bılemedım
Ona sormuşlar bu soruyu
Dinimizce 30 ay boyunca süt bebeğin hakkıdır anne oruç tutmak için bebeğin Hakkı'na engel olmamalıdır sütünün azalacağını düşünen hisseden anne tutmamalı demiş
Ama benimki 11 aylık oldu cok şükür yediği şeyler karnını doyuruyor uykudan önce emiyor zaten ara sırada dekolte görünce atlıyor emiyor ben tutmak istiyorum
Sadece peşinden cok koşuyorum yürüt zıplat yedir oynat konus bide cok mızırdak biliyon o yoracak beni
Ama senin kızın kücük tek anne sütü alıyor o yüzden sen bir dene baktın olmuyor kız durmuyor acıkıyor mecbur tutamazsın canim

Teşekkür ederim canım cesaretlendirdin beni, kayseride görüştüğümüzde yoktu kanguru, yeni aldık, üşür sanıyordum, çıkmıyordum, tamam çıkıcam dışarı :) hem doğal d vitamini :)

Orucu da ilk gün deneyeyim tabi beyimiz izin verirse, şimdiden kız aç kalır tutma diyo, hayırlısı

Sütünüz benimki gibi Nazlıysa kesilebilir. Bugün 7-8 saat birşey yemeden durun bi deneyin bence. Ben 20 gündür diyet yapıyorum, bi ara azalıyor mu diye tereddüt yaşadım ama sonra evham yaptığımi anladım. Akşam yemeğinde mutlaka et/balık/tavuk tan birini yiyorum. Bu gece süt üretimini hızlandırıyormus. Bol bol protein alıyorum, sütün kalitesini arttırıyor. Meyve kompostalarinin süt arttırıcı etkisi var ama ne yazık ki kilo da yapıyor.
Bu arada ben bebeğimin örgü kıyafetlerini hassas yikamada yikiyorum. Bu da tuylenme yapmıyor. Bi de örgüleri ütülemek yerine yattiginiz yatagin altina koyarsaniz dümdüz oluyor.

Sütünüz benimki gibi Nazlıysa kesilebilir. Bugün 7-8 saat birşey yemeden durun bi deneyin bence. Ben 20 gündür diyet yapıyorum, bi ara azalıyor mu diye tereddüt yaşadım ama sonra evham yaptığımi anladım. Akşam yemeğinde mutlaka et/balık/tavuk tan birini yiyorum. Bu gece süt üretimini hızlandırıyormus. Bol bol protein alıyorum, sütün kalitesini arttırıyor. Meyve kompostalarinin süt arttırıcı etkisi var ama ne yazık ki kilo da yapıyor.
Bu arada ben bebeğimin örgü kıyafetlerini hassas yikamada yikiyorum. Bu da tuylenme yapmıyor. Bi de örgüleri ütülemek yerine yattiginiz yatagin altina koyarsaniz dümdüz oluyor.

Sütüm aksine çok fazlaydı ama Benim artık sütüm yok malesef, o dönem üzücü şeyler yaşadım ve kesildi yediklerimle kaldım. Kızım zaten artık 1 yaşında...

Akşam yemeği nde et türü yemek yapmak diğerlerinden hem daha pratik oluyor hem de eşim daha mutlu oluyor. Geçen gün migros sanal marketi keşfettim. 75 tl üzerine 2.90 nakliye ucreti alıyorlar sadece. Migros un uzman kasap köfteleri hem uygun fiyatlı hem de lezzetli. Daha da ötesi pratik:)))))))

Akşam yemeği nde et türü yemek yapmak diğerlerinden hem daha pratik oluyor hem de eşim daha mutlu oluyor. Geçen gün migros sanal marketi keşfettim. 75 tl üzerine 2.90 nakliye ucreti alıyorlar sadece. Migros un uzman kasap köfteleri hem uygun fiyatlı hem de lezzetli. Daha da ötesi pratik:)))))))
Hangi et yemeklerini yapıyosun canım, düdüklü mü kullanıyosun, pratik tarifler var mı, migrostan sipariş kaç dksa geliyo mesela, eşimin iş çıkışı et almasını beklemektense et önceden ayağıma gelse ne güzel olur

Kızlar kızım uyanınca cesaret ettim ve hazırlandık, kanguruyla İLK KEZ dışarı çıktık, bugünkü süremiz 30 dk, acayip motive ve deşarj oldum, evde sıkılmışım belli, çok hoşuma gitti hatta bebek arabasından daha pratik ve eğlenceli, kızım etrafı izledi bol bol, ohh dünya varmış, bundan sonra 15 dk-1 saat artık kızımın ruh haline göre çıkıcam:)

Kuru biber doldurup pişirdim
Dut kurusu hoşafı, salata ve çorba da hazır
Eşim gelince kızı yıkarız, bugün banyo günü çünkü

Acayip uykum geldi şu an
Biraz kestirsem ama kk daha cazip geliyor :)

Ben sanal marketten sipariş verdigimde geceydi. Zaten teslimat saatini seciyorsunuz. Kırmızı et olarak bazen sote yapıyorum sebzeli veya sade. Bazen de döküm tavada pirzola şeklinde pisiriyorum. Tavuğu haftada 1 tuketiyoruz o da çeşit olsun diye. Onu da seramik tavada pirzola/ fırında sebzeli vrya minik minuk dograyip sote yapip lavas icinde servis ediyorum. Balik olarak genelde Norveç somon. Onu da fırında pisiriyorum. Sarımsak, zeytinyağı, karabiber, tuz, limon ve kekikle 2 saat marine edip borcamla fırına sürüyorum.

Ama en pratiği köfte. Onu da tava yerine tost Makinesnde yapiyorum. Izgara tadında oluyor. Bu arada benim gibi kilo problemi olan varsa patates-havuc-misir uclusunden uzak durun. Boşa kalori.

Biraz konu dışı olabilir ama ek gıda üzerine araştırma yaptigimda bebeklere dana yerine kuzu eti vermek gerektiğini ogrendim. Bi doktor arkadaşimla konuştugumda bunun sebebinin kuzu etinin hormon tutmamasi olduğunu öğrendim. Yazin memlekette bi kuzu kestirmeyi düşünüyorum. Belki 400-500 gidecek ama kizimin 1 yillik et-kemik ihtiyacini fazlasıyla karşılar diye düşünüyorum.

Slm kizlar.. dunden beri yaptigim. isker beni mahvetti ama baakinca degdi yaa. dun gunluk islerdisari cikma yemek yedirme sonrası kizim uyuduktan sonra Hemen mutfağı topladım. Et almıştı eşim. Iki üç dis sarimsak atarak kusbasi etleri hasladim. Kiymayi dolabın alt kısmına aTtm hemen. Haslaman etler porsiyonluk ayrıldı buzluga yollandı. O arada fellah kofte harcı çabucak hazırlanır. Bir kilo bulgurla yoğrulan kofteler çabucak yuvarlanıp buzlukta bir müddet bekler sonrayemeklere bolunur. Ortalık toplanıp uykuya dalarken kizm kalkar ve o yorgunlukla tüm gece onu uyutmakla hiç dinlenmenekle gecer .6da hayat başladı. Hemen soğuyan et suyu buz poseeeine doldurulup buzluha konur. Kıyma eti kofte yapmak üzere yoguedum şekil verip tepsiye dizip bir müddet buzlukta dondurdm ve sonra porsiyonluk ayırdım. Kimini yassı kimini top şeklinde yaptim. Epey bir kolaylık oldu. Tabi arada çamaşır bulaşık koy cikar bunlari saymiyorum bile

Biraz konu dışı olabilir ama ek gıda üzerine araştırma yaptigimda bebeklere dana yerine kuzu eti vermek gerektiğini ogrendim. Bi doktor arkadaşimla konuştugumda bunun sebebinin kuzu etinin hormon tutmamasi olduğunu öğrendim. Yazin memlekette bi kuzu kestirmeyi düşünüyorum. Belki 400-500 gidecek ama kizimin 1 yillik et-kemik ihtiyacini fazlasıyla karşılar diye düşünüyorum.
3vet birde kzu eti b12 deposu

Kızlar kızım uyanınca cesaret ettim ve hazırlandık, kanguruyla İLK KEZ dışarı çıktık, bugünkü süremiz 30 dk, acayip motive ve deşarj oldum, evde sıkılmışım belli, çok hoşuma gitti hatta bebek arabasından daha pratik ve eğlenceli, kızım etrafı izledi bol bol, ohh dünya varmış, bundan sonra 15 dk-1 saat artık kızımın ruh haline göre çıkıcam:)

Amanın eve kendinizi hapsetmeyin zaten, ben her gün dışarı çıkarım kızımla...

X