- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
Emzikli anneler özellikle ekgıdaya geçmeyenler sorum size. Ramazanda oruç tutacak mısınız, tutmalı mıyım, sütüm kesilir mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ek gidaya gecmedik hala emziriyorum bunu düşündüm bende oruç nasil olacak diye ama kendime guvenemiyorum sahurda sanki sıkı yersen özellikle sut yapan gıdalar bir nebze idare edersin ama sutun azalır gibime geliyor çok istersen bir gün tutup deneyebilirsinEmzikli anneler özellikle ekgıdaya geçmeyenler sorum size. Ramazanda oruç tutacak mısınız, tutmalı mıyım, sütüm kesilir mi?
Aglarsa duyamam endişesi var aslında denemedim hiç şimdi uyuyor kalkmasını bekliyorum ki süpürge acayim bir deneyeyım bakayım en fazla uyanir tekrar uyuturum teşekkürler:)
Canim çık artık dışarıya bak kanguruda almışsın cok rahat edersin önce evin etrafında kücük bi tur at sonraki gün biraz daha büyüt derken bi gün markete uğra falan alışır kız ben 3 aylıktan beri yürüyüş yaparım arabayla yürürken ıh demez ama durunca baslar kucak diye :)Hoşgeldin aramıza canım, aa evet herşey daha güzel olsun istiyorum, mükemmeliyetçi bir yapım var, bazen düzen alt üst oluyor ama olsun:)
Canım ben de spor yapmalıyım, kanguru aldım, evde takıyorum ama henüz burda havalar soğuk, dışarı pek çıkamıyoruz
Ben de aylıksız izin kullanacağım raporum bitince
Bebek bakımında relax olunmalı fikrine kesinlikle katılıyorum, çok haklısın :)
Rica ederim canım ne demek
Annem tv de izlemiş M. Karataş diye bi hoca var ya soyadını tam bılemedımEmzikli anneler özellikle ekgıdaya geçmeyenler sorum size. Ramazanda oruç tutacak mısınız, tutmalı mıyım, sütüm kesilir mi?
Canim çık artık dışarıya bak kanguruda almışsın cok rahat edersin önce evin etrafında kücük bi tur at sonraki gün biraz daha büyüt derken bi gün markete uğra falan alışır kız ben 3 aylıktan beri yürüyüş yaparım arabayla yürürken ıh demez ama durunca baslar kucak diye :)
Annem tv de izlemiş M. Karataş diye bi hoca var ya soyadını tam bılemedım
Ona sormuşlar bu soruyu
Dinimizce 30 ay boyunca süt bebeğin hakkıdır anne oruç tutmak için bebeğin Hakkı'na engel olmamalıdır sütünün azalacağını düşünen hisseden anne tutmamalı demiş
Ama benimki 11 aylık oldu cok şükür yediği şeyler karnını doyuruyor uykudan önce emiyor zaten ara sırada dekolte görünce atlıyor emiyor ben tutmak istiyorum
Sadece peşinden cok koşuyorum yürüt zıplat yedir oynat konus bide cok mızırdak biliyon o yoracak beni
Ama senin kızın kücük tek anne sütü alıyor o yüzden sen bir dene baktın olmuyor kız durmuyor acıkıyor mecbur tutamazsın canim
Sütünüz benimki gibi Nazlıysa kesilebilir. Bugün 7-8 saat birşey yemeden durun bi deneyin bence. Ben 20 gündür diyet yapıyorum, bi ara azalıyor mu diye tereddüt yaşadım ama sonra evham yaptığımi anladım. Akşam yemeğinde mutlaka et/balık/tavuk tan birini yiyorum. Bu gece süt üretimini hızlandırıyormus. Bol bol protein alıyorum, sütün kalitesini arttırıyor. Meyve kompostalarinin süt arttırıcı etkisi var ama ne yazık ki kilo da yapıyor.
Bu arada ben bebeğimin örgü kıyafetlerini hassas yikamada yikiyorum. Bu da tuylenme yapmıyor. Bi de örgüleri ütülemek yerine yattiginiz yatagin altina koyarsaniz dümdüz oluyor.
Hangi et yemeklerini yapıyosun canım, düdüklü mü kullanıyosun, pratik tarifler var mı, migrostan sipariş kaç dksa geliyo mesela, eşimin iş çıkışı et almasını beklemektense et önceden ayağıma gelse ne güzel olurAkşam yemeği nde et türü yemek yapmak diğerlerinden hem daha pratik oluyor hem de eşim daha mutlu oluyor. Geçen gün migros sanal marketi keşfettim. 75 tl üzerine 2.90 nakliye ucreti alıyorlar sadece. Migros un uzman kasap köfteleri hem uygun fiyatlı hem de lezzetli. Daha da ötesi pratik:)))))))
3vet birde kzu eti b12 deposuBiraz konu dışı olabilir ama ek gıda üzerine araştırma yaptigimda bebeklere dana yerine kuzu eti vermek gerektiğini ogrendim. Bi doktor arkadaşimla konuştugumda bunun sebebinin kuzu etinin hormon tutmamasi olduğunu öğrendim. Yazin memlekette bi kuzu kestirmeyi düşünüyorum. Belki 400-500 gidecek ama kizimin 1 yillik et-kemik ihtiyacini fazlasıyla karşılar diye düşünüyorum.
Kızlar kızım uyanınca cesaret ettim ve hazırlandık, kanguruyla İLK KEZ dışarı çıktık, bugünkü süremiz 30 dk, acayip motive ve deşarj oldum, evde sıkılmışım belli, çok hoşuma gitti hatta bebek arabasından daha pratik ve eğlenceli, kızım etrafı izledi bol bol, ohh dünya varmış, bundan sonra 15 dk-1 saat artık kızımın ruh haline göre çıkıcam:)
Valla bazen sinir ediyorlar insanı He he deyip geçiyorum bende öyle olunca boşver yukarda Allah var10 yillik evliyim 1 kez kahvalti hazirlamadim onda da cok kotu hasta idim adam haala konusuyor