• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerinizin Tırnaklarını Nasıl Kesiyor sunuz ? Eldivenlerini Çıkardınız mı ?

hayırlı olsun bebegin öncelikle eczanelerde bebkler için tırnak makası var agzı küt şekilde ve canını acıtmaz benim oglum 7 yaşında ama hala küt kullanıım

bende uyurken kesıyorum bazen oynuyorum konusuyorum onla o anda dalınca kesıyorum hemen 40cıkınca cıkardım ama sonradan bebek bakım uzamanını dıledım 1 hafta ıcınde kesılmesı gerekıyomus bebek ellerını nasıl kullanıcagını ogrenmesı lazımmıs korkma cnm alırsırsın hele bu sıcaklarda cocuk bunalır yara olur araları lınk verıyım dınle bak

http://www.uzmantv.com/bebegin-tirmaklarini-keserken-nelere-dikkat-etmeliyiz

benim bebegım kışın dogmuştu,eldivenlerini yaklaşık 3 ay kullandık,çok işe yaradı elleri sıcacık oluyordu kuzumun.dogdugundan beri tırnaklarını ben kesıyorum,haftada en za iki kez kesiyorum ve hiç kanatmadım.parmaklarını sıkıca tutun,elini siz yonetın onun yonetmesıne izin vermeyın yoksa kaydırırsınız.

ben yaklaşık 1 ay eldiven taktım kızıma ama emzirirken severken hep çıkardım havalarda ısınınca hiç takmamaya başladım başlarda özellikle gaz sancısı olunca hem yüzünü çizmeye çalışıyor hemde saçını çekiyor yanlış duymadınız benim kızımız saçları bayağı bir çok ve uzun:) tırnaklarını kendim kesiyorum uyurken kesmek çok rahat oluyor bakım setinin içerisinde bebeklere özel 2 çeşit makas ve birde minik hassas bir törpüsü var kestikten sonra hafifçe törpüsünü sürüyorum:) artık yüzünü çizemiyor

arkadaşlar benim oğlum 2 aylık oldu hala eldivenlerini takıyorum . Takmadığım zaman sürekli gözlerine götürüyor elini yüzünü kızartıyor . O yüzden eldivenlerini sadece ellerini silmek ve havalandırmak için çıkarıyorum tekrar takıyorum. Ayrıca tırnaklarını keserken çok zorlanıyorum malesef 1 - 2 kez kanattım beceremedim çok da üzüldüm ağlattım canını yaktım diye :(( Sizler nasıl yapıyor sunuz ? Ve ne zaman eldivenleri çıkarıyorsunuz
canım en güvenli şu:bebiş uyuduktan sonra,bebek tırnak makası al,kolonyala iyice temizle bebişin eldiveni çikar ve tıkır tıkır kes parmaklar küçük oldu için bir kez parmağa dokunyorsun bebiş de rahatsız olmuyo,mikrop da kapmıyoyerimseniben

Valla masallah diyeyim ben kendime hic kanatmadim simdiye kadar.Eldivenleride ara ara takiyorum elleri usudugu zaman onun disinda acik cunku devamli kesiyorum tirnaklari boylece yuzunu cizemiyo :)

en güzel memedeyken tırnakları kesiliyor cok sakin oluyorlar ben oğlumun tırnaklarını rahatlıkla kesebiliyorum bu sekilde ve normal makas gibi olan tırnak makasını tercih edin bizim kullandıgımız gibi olanlar cok zorlar

ben korkuyorum ablama kestiriyorum :9: eldivenleri hala kullanıyoruz biz elleri üşüyo yakışıklımın.3. ayı doldu abi oldu ama eldivenliyixz hala:27:

arkadaşlar benim oğlum 2 aylık oldu hala eldivenlerini takıyorum . Takmadığım zaman sürekli gözlerine götürüyor elini yüzünü kızartıyor . O yüzden eldivenlerini sadece ellerini silmek ve havalandırmak için çıkarıyorum tekrar takıyorum. Ayrıca tırnaklarını keserken çok zorlanıyorum malesef 1 - 2 kez kanattım beceremedim çok da üzüldüm ağlattım canını yaktım diye :(( Sizler nasıl yapıyor sunuz ? Ve ne zaman eldivenleri çıkarıyorsunuz

kesinlikle küçük burnu küt makasla kesmeyi öneririm.gerçi bebişiniz kocaman olmuştur ama diğer arkadaşlar için yazıyorum.çıtçıtlı tırnak makasları bence tehlikeli istenmeyen kazalar olabilir Allahtan benim başıma gelmedi.şimdi kızım kazık kadar ama ben senelerce aynı makası kullandım hiç canını yakmadım.

bence çıkart.çünkü ellerini tanımaya başlıyor artık ellerini ağzina götürecek yalayacak emecek..engel olma.tırnaklarını kes.bir iki küçük çizikten bişey olmaz..hemen düzeliyo zaten hemen yenileniyor.ben 1 ay bile takmamaişimdir.tırnaklarını ise bebeği sırt üstü yatır arkasına geç yani baş tarafına o şekilde kes.en rahat öyle.önden kesilmiyor rahat.bir de keserken uyanık olmasın kıpırdıyorlar kanatabilirsin.uyanmasına yakın hallet

oğlum beş aylık bir aylıken çıkarttım eldiveni elini sıkı sıkı kavrıyorum diğer elimle kesiyorum biraz zor oluyo ama napalm uyurkende kesebilirsiniz :)

Back