kızlarımın arası 18 ay. büyük şu an 20 aylık küçük 2 aylık. çok zor ama ben istedim böyle olmasını. emzirmediğim anların hemen hepsinde hareket halindeydim ve yetişmiyor hiçbir şey :) büyük kızımla oyun, ev toparlama, temizlik, yemek, küçüğü emzir, alt değiştir uyut derken ben hep yorgun.
hamileliğimin son iki ayında büyük kızımı babası ile uyumaya alıştırdım. salıncak aldık 9.30 gibi orda sallanarak uyuyor. bütün ışıkları kapatıyoruz o uykuya geçeceği anda, gece de bir kere uyanır yanıma alırım devam eder uyumaya. küçük kızıma da uyku eğitimi vs olmayacağından banyo yaptırmaya çalışıyorum gece şimdilik iyi gidiyor.
annem ve kayınvalidem yakın oturuyorlar bana. yardımcı oluyorlar sağolsunlar. benim eşim de bulaşmaz temizliğe. sofra kur kaldır kızı uyut ancak yine de idare ediyoruz.
size tavsiyem önce siz kabul edin o ev dağılacak, yemekler tuzsuz tatsız olacak yetişmeyecek çiğ kalacak ama geçecek hep 3 yaşında ve 2 aylık kalmayacak bu minnoşlar :) bi süre ev kirli kalsın, yemekler basit oluversin. siz iyi olun bebeklerinizin keyfi yerinde olsun.
temizlik için haftada iki, üç birilerini almaya devam edin kalan günler için de robot süpürgeniz yoksa çok tavsiye ederim alın o süpürsün silsin. sizinki gibi olmuyor ama göze batan bir pislik de olmuyor evde. çamaşıra bir çözümüm yok maalesef her gün yıka, ser, katla şeklinde devam ediyorum. yemek iki günlük yapmak çözüm olabilir buzluğu etkin kullanmak çok kurtarıcı olur sizin için köfte, dolma ne yapabiliyorsanız yapın atın.
bir de kendiniz için bir şey yapmak basit ama size iyi gelecek herhangi bir şey. 5 dakika tavanı seyretmek bile olur, kahve içmek mesela günde bir bardak kahve için ve deyin ki kendinize “canını yerim ne güzel idare ediyorsun :)” bazen edemeseniz de kahvenizi eksik etmeyin. çokça sevgiler :)