• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerimze Yemesi İçin Neler Veriyoruz ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

AnneyimBen

evli mutlu çocuklu :)
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
5.176
1.221
373
40
kızlar düsündümde bebeklerimize 1 günde neler neler veriyoruz
çorbalarını meyve pürelerini meyve sularını kahvaltılarını kullandıkları vitaminleri yazalım
burda paylasalım fikir olur bence

sabah uyanınca emziriyorum 7-8 gibi
tekrar uyursa uyanınca kahvaltısı 9-10 arası (devam sütü,ceviz,pekmez,labne peyniri,bebe bisküvisi,yumurta sarısı) ve su
daha sonra 3 damla multıtabs
uyutmak için tekrar emziriyorum uyumazsa tekrar
öğlen çorba ve su 1-3 arası
uyutmak için tekrar emziriyorum uyumazsa tekrar
uyanınca yoğurt genelde 5 civarı
emzirme
7 damla demir
meyve 8 sıralarında
3 damla multıtabs
gece uyuyuncaya kadar emziriyorum
sayamıyorum bazen uyumayınca abartıyoruz çünkü
birde gece uyanırsa bazen 2-3 kez uyandığı oluyor yine emziriyorum
ayyy yazarken yoruldum bee bende niye bu kadar yoruluyorum diyorum temizlemek ve beslemekle geçiyormuş zaman:dance:

benim kız pek yemiyomiyo ama hazırladıklarımı anlatıyorum 7 de uyanıyo emiyo sonra babası giderken 8 de tekrar uyanıyo emiyo [kahvaltı verdim yemedi dr sordum biraz beklet dedi]9 da kalkıyo 10 gibi kahvaltısını yapıyoruz kahvaltı maması lapne peynir tahin pekmez reçel haftada 3 kere yumurta bisküvi rezene çayı veriyorum uyuyo kalktığında tekrar emiyo 3 gibi sebze püresi veriyom yoğurtla yiyo genelde akşam 7 de de çorba veriyom arada hep emiyo uyumadan öncede devam maması veriyorum tabii hep şansımı deniyorum ya yerse diye ama

kızlar arda istahsız bende bunları veriyorum

sabah 11 de kalkıs 12 00 da kahvaltısı cicibebe labne peynir bal(reçel) ceviz teeyağı zeytin yumurta haftada 3 gün devam sütüyle yada normal sütle evip veriyorum zorla yiyo tabi

aksam üstü 3 gibi çorbasını veriyorum 1 kase ama bazen bitirir bazen bitirmez

saat 4 te uykuya 5 30 yada 6 gibi kalkar

aksam 6 gibi meyveli yoğurdunu yer meyvesiz sade yoğurt yemez

aksam 7 gibi meyve püresini yer

aksam 8 30 da tekrar çorba

aralarda eline çubuk kraker falan veririm onu yer

en sonda gece 11 de muhallebi yaparım hero babynın muzlu pirinç unundan yapıyorum yıyo

gecede 1 biberon 250 ml aptamıl junıor içer birde sabaha karsı 7 gibide 1 biberon 250 ml sütle cicibe yapar onu veriyorum yiyo

günde 10 damla acd3 vitamin veiyorum kahvaltıdan sonra
aksamda balık yağı

Son düzenleme:
esmacım çok iyi yapmışsın böle bir topik açmakla
burdan bebeklerimize yaptığımız yemek teriflerinide paylaşırız
şuanda naz durmuyor bende yaptıklarımı eklerim canım

sabah uyanınca emıyor.. 10 gıbı devam sutu ,yumurta sarısı ve pekmez...

oğlen kasık maması,corbası,

saat 2de yogurdu veya meyve puresi

saat5 beste emıyor ve devam maması ıcıyor.. aksamda pırınç unu...

kızlar ardada bugün kahvaltı etmedi 3 kasık yedi sadece yavrumun istahı gitti hastalıktan sanırm

merhaba benim kızım daha 3,5 aylık,önumuzdekı ay tatlara alıssın dıye 1-2 kasık meyve-sebze suları verıyım dıyorum,sizler ne zaman ve neler vererek basladınız ek gıdalara yardımcı olurmusunuz

merhaba benim kızım daha 3,5 aylık,önumuzdekı ay tatlara alıssın dıye 1-2 kasık meyve-sebze suları verıyım dıyorum,sizler ne zaman ve neler vererek basladınız ek gıdalara yardımcı olurmusunuz

biraz erken gibi canım yaa ben 5. ayında meyveyele başladım 6.ayında kahvaltı ve yoğurt sonra çorba sütün iyiyse vede çalışmıyorsan 5.ayında başla derim uzmanlarda ilk 6 ay emzirilmesini tavsiye ediyor zaten ben çalıştığım için başladım süt bırakıyordum ama yine ek gıdaya geçiş kolay olsun diye.

talu canım bencede erkn biraz daha bekle bence gerçi ben 6 ay sadece anne sütü verdim baska birsey vermedim

iştah açıcı surup veren varmı gene yediremedim bişey bu sabah kızıma işe yarıyomu

denizcim kilo alımı iyiyse doktorunda sorun yok diyorsa zorlama kendinide üzme
öncelikle sen rahat ol ben çok kızıyordum kızım yemediği zaman ama ilgisini dağıt şarkı söyle güldür o zaman farkında olmadan bir iki alır dediğim gibi gelişiminde bir sorun yoksa zorlama sonra olan yine sana olur ilerki yaşları etkiler bebişini soğutma ek gıdalara karşı seni anlıyoruz yesin istiyorsun ama olmuyor onlar istemedikten sonra üzülme canım yaaa

sımdı degıl onumuzdekı ay yanı 4,5 -5 aylık olucak o zaman, tatlara alıssın ıstıyorum cunkı bı arkadasımın cok zorlanmıstı 6, aydan sonra sebze yadırmekte,bende tadımlık verıcem 2 tatlı kasıgı felan zararı olmaz sanırım

bebekler o kadar farklı 1 günde öğrenebiliyorlar bıçakla kesmişsin gibi her bebeişinde düzeni farklı kıyaslama yapmana gerek yok ama başlıcam dersen sen bilir dediğin gibi az az başlarsın

efecım çok bogazlı oldugu için kızlar bız 2 saatte bır mama verıyorum sabah 8 de mama 10 da KAHVALTI 10.30 da bızımle bırlıkte recel bırsuru peynır yumurta domates yıyor 12 de yogurt 1 de mama 3 te corme 4 te meyvasuyu 6 da kasık mamalar ve ben ne yaptıysam yemeklerın ıçıne butun patates koyup onu yedırıyorum daha sonra 2 saatte bır mama verıyorum gecedec 1 kere kalkıyor yıne mama verıyorum yatmadan önvcve gece maması verıyorum

benim kzımda çok boğaz.sabah 7 gibi devam sütü 8 30 kahvaltı peyaz peynir yumurta bal bazen pekmez tere yağını 2 gündür vermeye başladım 10 gibi cici bebe 12 devam sütü 1 30 çorba 2 30 meyve püresi arad çubuk kraker salatalık eline veriyorum yiyor 4 gibi muhallebi saat 6 akşam yemeği
artık bize yaptığımız yemeklerden veriyorum.domatese bayılıyor lüp lüp yutuyor yoğurt 8 30 devam sütü
12 gibi tekrardan devam sütü sabaha kadarda uyanmıyor zaten

benim oğlumda 9 aylık sabaları işe gitmeden emziriyorum saat on gibi kahvaltısını yapıyor bebe bisküvisi ,yumurta sarısı ,labne peynir,ceviz.öğlen geldiğimde emziriyorum meyve püresi veriyorum,akşam sebze çorbası ,yoğurt ,gece yatmadan meyve suyu veriyorum bazen. geceleride hep emziriyorum ...vitamin kullanmıyorum kilo problemide yok.. maşallah çok harekali emekliyor tutunarak her yere gidiyor....

slm kızlar
bende yavaş yavaş ek gıdalara
başaladım. bazen gündüzler:
elma, havuç ve kayısıdan oluşan meyve suyu
gecede hero babynin organik gece mamasını veriyorum.
bazen de:
muz püresi yada yoğurt
gece yine gece maması veriyorum
günün diğer kısmında ise emiyor
ama bu ek gıdaları azar azar veriyorum
6. ayı doldurduktan sonra çorbalara geçeceğim.

kızlar ben bugün Albina'nın kahvaltısını etimekle yedirdim
etimekleri küçük küçük koparıp yumuşaması için kuşburnu çayının içene attım.
1 küçük domates rendeledim, peynir tereyağ vereçelini ayrı ayrı elimle yedirdim.
güzel yaedi değişiklik oldu..

normalde bizde kahvaltımızı, 7-8 cicibebe, ceviz veya fındık tereyağ peynir, 1 yumurta sarısı (,günaşırı) ve reçel
bunları değişik bitki çaylarının içine eziyorum.(ıhlamur, adaçayı, kuşburnu) yanlız yumurta sarısını rafadan yapıp ayr yediriyorum..

Back