Bebek Beslenmesi bebeklerimizin mutfagı :)) neler yaparmışız...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
valla benim de kafam karışık ben daha bişey vermedim belki 4.ayı bitirdikten sonra azar azar başlarım çünkü çalışmaya başlayacagım.

ben kaşık mamalarına başlıyorum valla.zaten arda doymak bilmiyo.. kaşıkamması verincede hoşuna gdiyor... vermeye başladım ben şuan bir sorun yok.. kabızlık gibi...

kızlar nerdesizni bi sürü mamalar yapılıo verilio ama kimse buraya tarif yazmıoo bence burdan hepimzi paylaşalım :1closedeyes: bilmeyen ler bilenlerden ögrensin belki degişik tatalar mamalar ögreniriz...faydalı faydasız ... :enbuyukkk:

en kızıma yoğurt ve elmaya başladım dünde patates ve havuç çorbası yaptım içine teeeyağı koydum yedirdim çokda güzel yedi biz erken başladık ek gıdaya kaşık mamasıda veriyorum ben kızım ocağın 8 de 4 bitecek 5 girecek

arkadaşım sebze çorbasını ne kadar veriosun kaşık olarak?
doymalık mı tatmalık mı

sehercim iyi olmuş bu başlık
sabah ben mamasının içine 4 tane cici bebe 1.5 çay kaşığı pekmez 1.5 çay kaşığı labne peyniri yarım çay kaşığı ceviz yarım kavanozdaki meyve pürelerinden koyup karıştırıyorum.
öğle patates havuç ıspanak 5-10 pirinç veya tel şehriyeden sebze püresi
öğle patates brokoli
öğle havuç kereviz
öğle taze fasülye havuç püreleri
öğle tarhana çorbası( hepsi bi öğlede deil tabi)
ikindi yoğurt(meyve püreleriyle)
akşam pirinç unu mamasıyla...

bende az az başladım 1 hafta yoğurt verdim ilk günler 1 iki kaşık verdim öğleden sonraları. sonraki hafta sebze püresi verdim ama sebze püresini pek sevmedi ben yaptım patatse havuç sonradan içine kabakta koydum resmen ağzını kapatıyo bende zorlamadım sonraki haftada meyve pürelerini denedik ben ilk elmayı rendeledim yemedi elma armut yaptım yemedi hazır meyvelerden almıstım elma armut onu çok sevdi.sıra mercimek çorbasına geldi ve tabi muhallebiye.bu arada ben 4,5 aylıkken başladım.şuan 5 aylık 5 günlük olduk.yanlız benim kız biraz zor yemek yiyecek sanırım ne kara bişeyler yesede illa meme:):ecrin_bebek:

kızlar bizim doktorumuz 4 ayda sadece az yoğurt ve elme suyu ile başlamamızı söylemişti 6. aydan önce ek gıda vermeme gerek olmadığını çünkü anne sütü ile iyi beslendiğini gelişiminin kilosunun çok iyi olduğunu söyledi bizde öyle yaptık 6. aydan sonra başladık şimdi bebişim 17 aylık ve herşeyimiz çok düzenli maaşallahımız var...

Merhaba kızlar..Bebıslerımız ve beslenmlerı hususundakı hassasıyetımız muthıs bırsey..Bu konuda. dıkkatlı ve ozenlı davranan tum annelerı tebrık edıyorum..Onlar bızım herseyımız mınık pırınclerımız:) Saglıklı yasamda en buyuk faktor BESLENME..Bu konuda esım de ben de tıtız davranıyoruz tabı obsesyon derecesınde degıl:0j Herseyın normalı..
Su topıgı de mutlaka ıncelemenızı onerırım...Benım de verdıgım bırkac tarıf var..http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...beklerimze-yemesi-icin-neler-veriyoruz-5.html
Degısık ve denenmıs tarıflerımızı burada paylasalım..Sosyal grubumuzda gunluk bebek tarıflerını de zaman zaman yazmaya calısıyorum ılgılenen ve katılmak sıteyen arkadaslar olursa mutluluk duyarım..
Herkesın melegıne kocaaaamaann opucuk
Rabbım hayırlı uzun omurler versın cennet tadında yasatsın..

doktorumuz 4.ayın erken 6. ayın geç olduğunu,5 . ayda başlanması gerektiğini söylemişti bize.doktora gidiş sebebimiz kaka problemiydi.erken başlayınca sindirim problemleri oluşabiliyor.

benim kızım 11 gün sonra 6 aylık olacak.geçen hafta azar azar meyve suları ve yoğurtla başladım ama tadlara alışsın diye başkada birşey vermiyorum aslında doktorum kilo alımı iyi olduğu için sadece anne sütü dedi ilk 6 ay.buhafta kahvaltıda vrecektim ama sonra vazgeçtim şimdilik meyve sularına devam azar azar...bence eğer sütünüz yetiyorsa hiç olmazsa 5 aylık olmasını bekleyin.4.ayda başlatmak isteyen varsa...

4 ay bence de erken biraz.
ceviz falan hele ağır gelir, doktorunuza sordunuz mu
biz 7. ay civarında cevize ve tam manasıyla kahvaltıya başladık
ben 5.5 ay hiç bişey vermedim, meyve bile yalatmadım
şu an hiçbirşey seçmiyor kızım, az yiyor belki ama herşeyi yiyor
emmeye de devam

Bencede 4 ay çok erken arkadaşlar. Sakın yanlış anlamayın ama sütünüz yetiyorsa hiç gerek yok.
Sonra emdiği günleri çok arayacaksınız...
Bende kızıma çalıştığım halde 6 ay sadece anne sütü verdim. Sonrasında başladık ek gıdalara ilk olarakda meyve suyu ve yoğurt verdik sonrasında sebze çorbası en sonda kahvaltı. Allah şükür kızım hiç birşeyi seçmiyor. Herşeyide yiyor.

aslında bende 6 aydan önce vermicektim ama çok korkuttular beni iştahsız olur diye..çok az vermeme rağmen meyve suları ve 5.5 aylıkken vermeme rağmen hala içim rahat değil ve hala acaba 6 ayda mı başalasaydım diyorum...

kızlar lütfen anlıyorum hepiniz heycanlısınız ek gıda konusunda ama lütfen acele etmeyin annesütü gibisi varmı ilk 6 ay sadece anne sütü en iyisi hepinizde bunu biliyorsunuz

benimde sütüm yetmiyo akşamları yatacağında milupa aptamil nite veriyorum bunun dışında emziriyorum ve meyve suyu hazırlıyorum çok seviyo. 4 aylık ama çorbaları çok seviyo azar azar veriyorum. arı mama verdğimde kabızlık sorunu yaşadık. O yüzden evde hazırladığımz şeylerden veriyorum. 6 ay geç gibi eliyo bana :ecrin_bebek:

ay bende bugün bişi denedim çok güzel yedi yarım elma yı doğrayıp suda pişirdim içine 1 tatlı kaşığı nişastayı sulandırıp ekledim 1 tanede kesme şeker koydum 1 taşımkaynadıktan sonra azcık havalandırıp 1 yemek kaşığı pirinçli muhallabi ve 1 tatlı kaşığı pekmez koydum ama yarın başka meyve ve pirinç unu ile deniycem bakimmmm

ben pirinç patates bide havucu haşladım robottan geçirdim kaşık maması gbi olduu brasda içine kaşık mamasından attım tatlansın die bi kaşık felan valla bi kaseyii hüplettiler:)))

4 ay gerçekten erken ben ek gıdaya 5 buçuk ayını geçtiğinde başlamıştım meyve sularıyla.
emzirin bence bol bol nasıl olsa ek gıdaya geçicekler alışıcaklar eninde sonunda hem.
yazık midelerini ve barsaklarını yormayın bebişlerin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…