"Bebeklerimizin Kana ihtiyacı var"

Arkadaşlar,öksürük prb. den dolayı ben bu gün çıkamadım ne yazıkki.Ama çağırılmam söz konusu olursa mutlaka giderim yinede.Benimki ziyaret amaçlı olacaktı.Önce çarşıya filan,hasta olmayı göze alamıyorum.Kan vermemde sorun çıkmasın diye.Facebook tanda gördüğüm kadarıyla baya bir hareketlenme var.Zaten birazda zamanla çıkar bu tür şeyler.Gittikçe artacaktır inşallah.a.s.

dün varlık misafirhanesinden Kamile hanım bana yer olursa direk ahmet beyi arayacagını söyledi.tabi bu arada bütün evrakların bizzat kendi tarafından teslim edilmesinin gerektigini söyledi.girişlerinin yapılabilmesi için.ha bide yanlış anlamadım ise sabah erken saatte de servisleri varmış.numune hacettepe ibni sina ankara hep bir bölgede oldugu için oraya kadar gidiyormus.(çok yer ile görüştüğüm için net olarak burasımı hatılamıyorum ama.)

SÜPRıZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
ahmet beyi çağırmışlar ...varlıktan....şimdi aradım varlığı.biz aradık kendisini dedilerrrrrr. :)
bide ahmet beyi arayım teyit edeyim

kusura bakmayın kendim çaldım kendim oynadım ama Ahmet bey için orası olmuyor.çünkü gece çıkması gerekirse kapıları kapatıyorlarmıs.yeri iyiydi ama şartlar uymuyo işte.

kusura bakmayın kendim çaldım kendim oynadım ama Ahmet bey için orası olmuyor.çünkü gece çıkması gerekirse kapıları kapatıyorlarmıs.yeri iyiydi ama şartlar uymuyo işte.

Off çok üzüldüm bu duruma, adamcağız sabah aynı şeyi söylemişti işte çocuğumun ateşi çıkar, bir şey olur yetişemem yanında olamam diye ve uymadı işte yazık... daha yakın bir yer varmıdırki acaba, Yusuf beyde mail atmış bana yazık tanımadan etmeden uğraştı adamda sabah görüştüm ilk Ahmet beyi çağıracaklar diye... hevesim kursağımda kaldı, orada yemek servisleri filanda varmış oysa bir rahat nefes alır biraz paylaşım yapardı rahatlardı...

sevgili Kalliste'cim ben yine Rüzgarlı misafirhanesi ile görüştüm.durumu tekrar anlattım.listenin başında oldugumuzu söyledi.ancak çıkış yapan olmamış.ben bide dedim ki gece çıkış yapması gerekebilir yada geç gelmesi gerekebilir .giriş-çıkış da bi esneklik rica edebilirmiyiz.Ali bey birisi ile konustu beni hatta bekletip.Ekstra bir durum olmazsa bunu yapabileceklerini söyledi.Rüzgarlının güzel haberlerini bekliyorum.Hastanelere çok çok daha yakın hemde..
Mizginimizin durumunu da sordum.Değerleri biraz düşükmüş onu normale çevirmeye çalışıyorlarmış.Ahmete beye de Serkan beylere de uğramaya çalışacağım.

arkadaşlar dün ben eylülü bi bebek sitesinde duyurmuştum ordan bi arkadaşım grup kurdu facebookta acele kan diye aratırsanız eylül ün resmini görürsünüz 66 kişi katılmış dünden beri:)

Dün yazamadıgım icin kusura bakmayın... arkdsmla bana gectik hastanede de cok kalmıstık babamlara söylemedim gittigimi aksam 10gibi evde oldum haliyle biraz karısık bi aksamdı...
simdi ben bi olanları söylicem bide gözlemlerimi... lütfen bana kızmayın yazacaklarım konusunda
serkan bey ve ceyda hanım.... hayranız arkdslarla ikisine de... cok özverililer cok yardımcı olmaya calısıyorlar herkese...hatta bu takas icin gelen kanlarda bi cocuk daha varmıs o eylül ve mizgin sırayla takası alıyorlarmıs herkese yardım etmis olsunlar diyerekten...bu gercekten cok duyarlı bi davranıs...
sanırım serkan beyin bi ara iş yerine gitmesi gerekecek cünkü taşıma su haklı değirmen dönmez... böyle bi durumda zaten biz arkdslarımızla gerekirse kalırız vardiyeli yine baslarından ayrılmayız...
3500ytl gerekiyormus suan akdeniz üniye göndercekleri tahlil icin mi ne onu denkleştirmeye calısıyormus... halletmeye calısıcam dedi ama illaki zorlanır diye düsünüyorum....
ama onların o umutları enerjileri cidden gözlerinin ici gülüyor....
eylül hanım da sonunda bize gülücük verdi....2masal cdsi 2dergi götürmüstük....daha cogunu yapmak isterim ama ögrenciyim ailemden ayrı okuyorum ancak buna gücüm yetiyor malesef ama cok sevdi eylül hanım baya hoşuna gitti.... onu mutlu gormek bizi de mutlu ediyor gercekten...
serkan beylerin kan problemi 1haftalık daha hallolmus gibi...hatta herşeyi gecmis dedim ya gelenlerin cogunu ahmet bey icin yönlendiriyor...

gelelim mizgine... siz işsiz demistiniz ben konusmamıstım... giderken yiyecek ögrenci hesabı bişeyler goturduk illaki yiyecek de masraf...biraz olsun katkımız olur diye...bide mizgine 4roman götürdüm benm kütüphanemden yaşına uygun...
gribim daha gecmedigi icin odasına girmedim... 2arkdsm içeri girdi ben dışarda ahmet beyle görüştüm... mizginle kapıdan konustuk...
içerde ahmet bey ahmet beyin kardesi ve mizgin var...
bayan yok yanlarında bakan...
eleştirmek bana düşmez biliyorum belki de cok ince düsünüyorum fazla detaycıyım ama, mizginin yattıgı bölüm yogun bakım ünitesi...
bu kısımda arkdslarımın içerdeki gözlemlerini ileticem size.... dışarı cıktıklarında söyledikleri ilk şey içerideki toz bogazımı tıkadı oldu 2arkadasımın da....
e tamam 2erkek nasıl temizlik bilsin...ama dediklerine göre ki ben iceri giremedigimden görmedim, mizginin yemek yedigi masa dahi toz içindeymiş... yerler de aynı şekilde cok dagınık pis bu kız orda hasta degilse de hasta olur dediler...
sanırım hijyene önem veremiyorlar ya da düsünemiyorlar ama bu cok büyük bir sorun....
serkan beylerden 1 hafta once hastaneye yatmış onlarda...2 aile de 3-4aydır orada.... ahmet bey belli 4ay icinde konusmasını duzeltmiş hitapları hareketleri....demek isteyecegim o ki bişeyler kapmış gercekten serkan beylerden... ama hijyen sıfır... ve bu kıza en cok gereken sey bu....
herşeyi gectim... mizginin annesi diger kardeslerine baktıgı icin diyarbakırdaymıs... ama bu kız 15yasında... regl i olur ped gerekir...ve belli ki ailenin egitim kültür seviyesi oldukca düşük...serkan beyler kadar bilgili tecrübeli ya da en azından yeterince gözlemci degiller...
bu kızcagız nası yapıyor ne ediyor kafama takıldı...diyorum ya en kücük ornek regl zamanı ona bakan 2erkek....
mizgin cidden cok zeki bi kız...arkdslarım hediye gotururuz diyerek bilgi almıslar...
komedi filmlerini seviyor...ata demirer sevmiyor ama cem yılmaz hayranı kitap okumaya bayılıyor kitapları gorunce cok mutlu oldu...onun da odada bi laptop var... netten hastalıgını arastırıyor inceliyor yani kız kendini gelistirmek icin herseyi yapıyor... gidenler film kitap vs goturebilir...
ama tekrar ediyorum lösemi hastası bir cocugun hijyen bi ortamda olması lazım...onun ortamında hijyen sıfır...
ayrıca 21 mart dogum gunuymus haberiniz olsun...
olur da bişeyler göndermeyi planlayan olursa giysi kitap vs gönlünüzden bişi kopar da uzaktayım yapamıyorum derseniz size kargo bilgisi verebilirim ben ulastırırım sizin adınıza...ve bence cok hoşuna gider...

ahmet beyden raporunu istedim... hasta olduguna dair...bi şekilde netten onu bana yollayın dedim...tamam dedi ama ne zaman halleder bilmiyorum...
onların zaten valilikten onaylı bi hesapları varmış...girip bakmamıs ne kadar para olduguna...ama valilik onaylı oldugu icin hiç ugrasmanıza gerek yok o hesap numarasına bagısta bulunabilirsiniz... baya bi sayfa önce haberi eklemistim buraya iki farklı web sitesinde...olmadı valilikte tanıdıgı olan biri sordurursa daha kesin olur... bilgilere ulasabilirler diye düsünüyorum....

biraz uzun yazdım sanırım kusura bakmayın gercekten...aklıma geldikce ara ara yazarım mutlaka... bişey olursa ki umarım olmaz kalliste ablamda numaram var... en fazla dersteysem mesgule atar sonra size geri dönerim....

bir de bugun görünce cok mutlu oldum...okulumun ogrenci forumuna yazıyordum her gun bilgileri...geri dönen yoktu...hep gittigimiz fotokopici abinin camında eylülün duyurusunu gordum....abi kim astı bunu dedim bilgisayar muhendisliginden bi kız dedi...yani biyerlere ulaşabilmişiz ve baskaları da kendi içlerinde duyuruyorlar....

facebooktan da seri halde msjlar geliyor...grubun incelemesini ben yapıyorum gozunuz arkada kalmasın:) her yazana geri dönüp mutlaka cevap vermeye calısıyorum....

benden şimdilik bu kadar....

edit: söylemeyi unuttum...malesef sehir dısından kan borcu ödenemiyor...illa hacettepe kan bankasına kan verilecek...en son 65 kalmıstı 4kisi kan verdi bugun sonra biz 1ünite kan aldık suan 62borcumuz var dedi....yani borc azalsa dahi artış da var aynı zmanda...
bide mizgin muzik dinlemeyi cok seviyor ve en cok rock müzik seviyormuş...hayko cepkin falan...

Son düzenleme:
fiyucem canım aklımdakileri yazmışsın teşekkürler, dün namla konuştuk annesi yok amcasını gördüm babasınıda göremedim demişti ama anne olmadığını şimdi kesin olarak senden öğrenebiliyoruz, yazık çocuğa.. dediğin gibi iki erkek ile nasıl rahat davranabilirki ... Serkan bey ile Ahmet beyin telefon konuşmalarından anlayabildiğim ölçüde tabiki şive kayması farkediliyor ama bu konu hakkında eleştiri yapmayalım yardım etmek isteyen arkadaşlarımız etkilenebilir diye düşündümdü ben...neyse.. temizliğe gelince onların değil hastanenin sorumlu olması gerekmezmi, nasıl bir yerdirki hizmetlileri yokmudur temizliği oradaki refakatçımı yapmalı buna çok şaşırdım.. benimde eşim aylar boyunca tek başına hastanede kalacak olsa o odaya girilmez diye düşünüyorum eğer temizlik ona kalacaksa tabiki..
şimdi bir bayanın refakatçı kalmasıyla bir erkeğinki ayrıdır ve yattığın yatağın temizliği düzeni bile farkettirir ama odadaki toz, duman bu kabul edilemez bir şeydir, bundanda o insanları değil hizmetlileri suçlamak gerekir, o amcaya babaya hakveririm ben aylardır evinden uzakta arabada yatıyorsun ne düzen kalır ne yaşama dair çırpınış, bırakmışlar demekki kendilerini ama bir bayan getirselemiş keşke yanlarında amca geleceğine başka biri gelseymiş... bu konu nasıl söylenirki açıp söyleyeyim desem... bilemedim...

Facebooktan güzel bir haber gördüm bizim gruptan bir kişi eşinin işyerinden bugün için 10 kişinin gidip kan vereceğini yazmış...

ayrıca yine buradan Beyza'nın konusunda bizimle paylaşım yapan bir arkadaşımızın eşinin grunolosit testi olumlu çıkmış bugün o gidip kan vermiş kendisine teşekkür ediyoruz...

fiyucem asıl en büyük teşekkürür sana yollamamız gerekiyor canım ayaklarına, yüreğine sağlık canım benim, hakkın ödenmez şu gösterdiğin özveri takdire layık.. öpüyorum seni ve arkadaşlarını...

Mizgin için birde not düşeyim, bugün gidip kan veren arkadaşımızın eşi dedim o arkadaşımız görüşmüş Ahmet bey ile ve Mizgin uzun bir süre tedavi görüp iyileşti diye eve yollanmış bu ikinci tekrarıymış allah kolaylık versin hepsine...

sevgili arkadaşım,toz ve dagınıklık konusunda sana bir iki şey söylemek istiyorum.neye dayanarak söylüyorsun da diyebilirsin.bende benim işim gereği demek durumundayım.özellikle bahsettiğimiz hastane Hacettepe olunca burada bir durmak lazım.Çünkü bir üniversite hastanesinden bahsediyorsunuz.Tamam hassas olabilirsiniz.Canınız acıyor hepimizin ki gibi...Ancak temizlik konusu kesinlikle hastane personelinden kaynaklanan bir şey değil ve kesinlikle enfeksiyon kapmaları onlardan kaynaklanan bir şey değil.hergün komple temizlik ve sterilazyon yapılıyor çarşaf nevresim degişiyor.wc ler küvetler her yer dejenfektan ile temizleniyor. bugün kaç kişi uğradı?kaç kişi içeri girdi?kaç kişi steril oldu?ve evet iki erkek bakmaya çalışıyorlar ama ne yapabilirler ki?can sıkkın,vücut yorgun...bi şekilde anlatmaya kalksan adam zaten hassas..evet ne yapabiliriz?bunada bi çözüm mesela...yanlış yorumlara neden olmamak adına
teşekkürler...

Son düzenleme:

Çok önceki zamanlarda tamam bizde şahit olmuşuzdur hastane kokusu tozu pisliği ama ben çok yıllardır hiç rastlamadım bu kadar toz toprak pislik denebilecek gibi bir ortama yani özel temizlik şirketleri bakıyor ve günlük olarak dezenfekte edildiğini tahmin ediyorum..

Yanlış yorum değilde bu tür bilgiyi durunca dedimki demekki yapılmıyor temizlik ama dediğin gibi arkadaşım her gün mutlaka yapılıyorurdur ya ...

Bende çok hayret ettim,yılların Üniversite Hastanesi.Özelliklede dikkat edicem gidince.Hem Çocuk Hastanesi,hemde özel bölüm.Öyle bi şey olsa,duyulması gerekirdi diye düşünüyorum. a.s.

Kızlar o zaman cumartesı gunu ayın 21 ınde bende pasta goturıyım zaten babama da anlattım bu cumartesı calısmıyo ınsallah gıdelım bıraz sohbet edelım dogumgunu pastasını yıyelım bırde ben beceremezdım gunluk ıhtıyacları ıcın bıraz para verelım Ahmet beye. Elımızden daha fazlası gelseydı keske ama normalde haftasonuda calısıyo bu hafta senın ıcın bos bıraktım ne ıstersen yapıcam dedı..

Canım ya çok sevindim... Babanada teşekkürlerimizi iletirsin...

Arkadaşlar kusura bakmayın... kötüleme amaçlı yazmadım gerçekten...
ama arkdslarımın dediklerine inanırım...
mesela ahmet beyin konusma tarzı kibarlıgını takdir ettigim icin söyledim...
her hastane illaki temzlik yapar..ama kendi annanem ölmeden öncesinden biliyorum, 9kasımda kaybettik ve gata da yatıyordu...gata da bile kalkıp siz yemek yedikten sonra masa anında silinmez...ya da siz demedikce extra temizlik yapılmaz...refakatçilerin yaptıgı seyler de vardır...ve onlar yetişemiyorlar anlamında söyledim...keşke bi bayan olsa yanlarında..
grip oldugumdan içeri de giremedim girebilsem sorucaktım kıza ped vs illaki gerekir...
ben de cok refakatci kaldım 16yasından beri yaptıgım bişey gerek anneme gerek annaneme...ve refakatçi çöker kendine bakamaz... bu haklı gerekcedir insan kendini düsünmez...düşünemez..
ben mizginin iyiligi icin dedim...biz gittigimizde bi ara hemsireler gelmişti kapıya ki aksam 7-8civarı ordaydık...kapıdan konustular gittiler...ne kadar ilgi sevgi destek olunması gerekse de ben içeri girilmesini uygun bulmuyorum hasta acısından.. tabi bu kişisel görüşüm..en azından kıza bi maske takılır veyahut girecek kişi uyarılır yaklasma fazla hastalıgın varmı vs diye..cünkü agır bi hastalık...ama bize kimse bisey demedi...
ben refakatçi kaldıgımda gerektiginde şirretlik yapıp da orayı temizlettirdigimi biliyorum.. ama şimdi ahmet beyin borcu var hastaneye..biraz mahcup sanırım ve bişey söylemeye çekiniyor...
tamam ben 23yasındayım ama nihayetinde nerdeyse cocugu yasındayım..kalkıp gorevlilere bişey diyemedim yanımda bi büyük varken bana düşmez...ama sizden giden varsa içinizde yaşca benden büyükler ve lafı geçebilecekler vardır illaki... gerek personel gerek hemşireler en azından bişey söylerseniz sizin lafınız daha çok dinlenir anlamında demek istedim
21inde bende gitmek isterim... gidecek olanlar haberleşsek de bi anda beraber gitsek..hoşuna gidebilir...
öğrenci hesabı olacak biraz ama cidden kusura bakmayın bu ay ciddi anlamda göçtüm... ben ata demirer hariç diğer standupcıları cok sevdiğini söylemiş bi kac show cd si ve benim pc deki rock müzik arşivinden götürmeyi planlıyorum... kitapları da bitirince yeni seriler götürücem...
aklına başka bişey gelen varsa öneride bulunabilir mi bana da...bu ara kafam ciddi yogun...salak gibi pazartesi görüşmem gereken tez hocamı bile unuttum...kadına yarın ne yüzle gidicem bilemiyorum... kafam çalışmıyor bu aralar alternatif fikirler için kusura bakmayın....

hıı bide...bi arkds dedi umarım olur...bi aksilik cıkmazsa dersanede hocalık ayarlıcam kendime...eger bu şekilde maddi gelirim olursa ozaman daha faydalı yardım etmek istiyorum...

bide maddi yardım yapalım demişsiniz ya...biz giderken kır pidesi almıstık hani ayak üstü yenilir doyurucu hem de göze batıcak bi maddiyatı yok diye...
ahmet beyi gördüm cok gururlu gercekten...belli halinden aç olsa açım demeyecek duruyor...parası olmasa param yok demez gibi...
ve biz pideyi verene kadar kırk dil döktük...almak istemedi çekindi...bence maddi yardımı biraz düşünün derim ben...onun yerine kıza pijama belki gelirken oglen aksam nezaman gidiyorsanız yiyecek bişeyler atıştırmalık...bunlarda en azından mahcup olmaz gibi geliyor bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…