"Bebeklerimizin Kana ihtiyacı var"

Kalliste

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2007
9.109
59
55
Arkadaşlar bir çoğumuz biliyoruz ki malesef Mizgin yavrumuzu kaybettik, bu yüzden konumuzu yeniden acil ihtiyacı olan bir yavrumuz olana dek sadece Eylül Duru üzerinde toparlayalım diye düşündüm... Şu an bildiğim kadarıyla kana ihtiyacı olan bir tek Eylül'ümüz var başka haber gelirse konuyu günceller gerekli duyuruları yaparız..Hepinize çok teşekkürler...

Bebeğimiz henüz 3.5 yaşında
Hasta adı: Eylül Duru Ertekin
Hastane: Hacettepe ıhsan Dogramacı Çocuk Hastanesi 24.numara enfeksiyon bölümü
Hastane dosya no: 2814846(ssk)
Kan grubu: B Rh(+)
Babası:SERKAN ERTEKıN 0535-884-17-77
Annesi:CEYDA ERTEKıN 0546-874-26-36

Son düzenleme:

Beyza'nın babasının bizden ricasıdır. Telefonla görüştük hepinize tek tek teşekkür etti elinde olan numaraları tek tek arayıp teşekkür edeceğini ifade etti. Kızımı kurtaramadık ama aynı durumda Eylül var Ankara'dalar ve şehir dışından gelmişler bu konuda ricamı kırmassanız sevinirim dedi. Ben gene konuşamadım kendisi ile, karşımda kızını 3-4 gün önce toprağa vermiş bir baba

Allahım ne olur hasta olan bütün yavrularımıza şifa ver...
kıyamam ya,Rabbim çaresinlik içinde bırakmasın inşallah...
aranılan kan tezden bulunur da Eylülümüz sağlığına kavuşur...

Arkadaşlar daha önce Beyza için kan bağışında bulunmak adına giden Püsküüt arkadaşımızdan bir bilgi aktarayım... Çünkü ihtiyacımız olan GRANÜLOSİT ve aşağıdaki mesaj bu konu hakkında bilgi içeriyor..

EYLÜL İÇİN SADECE BİR KAÇ GÜNLÜK MİKTAR VAR ELLERİNDE VE BİZİM YARDIMLARIMIZA İHTİYAÇLARI VAR....

Merhaba arkadaşlar,

Söylediğim gibi, bu sabah Hacettepe'ye gittim. Bilgiyi paylaşayım:
1 - Öncelikle her iki koluma da lastik şeritler geçirilip damarları kontrol eden hemşire; damar yapımın uygun olmadığını söyledi. Bu bilgiye şaşırdım. Çünkü; hayatım boyunca sayısız kan verdim. Meğerse burada öncelikle lazım olan granulosit hücreleriymiş.
Granulosit, vücudumuzun bağışıklık sistemini yükselten beyaz kan hücrelerinin (lökosit/akyuvar) yapısında bulunuyor.
Kemoterapi sonrasında granulosit azalması olduğundan, dışarıdan alınan kanla vücuda destek verilmesi gerekiyor ki bağışıklık yükselsin.
Granulositin ömrü birkaç gün olduğu için "taze kan" a gerek duyuluyor.
Granulosit ihtiyacı için alınan kan da son derece yavaş alınıyor.. İşlemin ortalama 2.5 saat gereksinmesi nedeniyle de, gönüllü arkadaşlarımız zamanlarını ona göre programlayarak gitsinler.
Asıl önemli olan da şu: Kan verme işlemi uzun sürdüğünden, kan alımından önce damarlarınızın genel durumu kontrol ediliyor. Damar çeperlenizin bu 2.5 saatlik işleme dayanıklı olmaları gerekiyor.
Benim damarlarımı bu işlemi kaldıramayacak ölçüde ince buldukları için "granulosit" konusunda yardımcı olamadım.

bu arada benim kanım tutmuyor,
zaten tutsa da ilaç kullandığım için almıyorlar ama
tanıdıklarım diğer kan grubuyla beraber haber vereceğim..
inşallah bulunur...Herkesi duyarlı olmaya davet edelim...
vereceğimiz 1 ünite kan hayat kurtarabiliyor...
hadi güzel haberler gelir inşallah...

offf keşke resmini koymasaydınız çok fena oldum.

Eylül için üye olduğum mail grubuna ve arkadaşlarıma yolladım bilgilerini. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur

resmi görünce çok kötü oldum keşke elimizden bişeyer gelebilseydi

tüylerimdiken diken olduuu allahım sen yardım et anasına babasına kuvvet ver yarabbim ne kötü bi durum
allahım şifasını versinn yarabbimmmmm

allahım tüm hastalara ve bu minik yavruyaa şifa versin tez zamanda yarabbiiiim
çook yardım etmek isterdim amaaa
ne yazıkki ne kanım uyuyor nedeee
aynı şehirdeyizz
bu hayırlı mubarek cuma günündee inşallah allahım tüm meleklerini küçük yavrumuza yardıma gönderir
diyecek bişi bulamıyoruuum...
allahım evlatlarımızı bizlere bağışlasın

allah şifasını versin inşallah tüm yavrularımızn.cenabı mevla beyzanın ailesinede sabrı cemil ihsan etsin.benimde kanım tutmuyo ama çevreme sorcam inşallah.allahım yardım etsin.

Çok çok üzüldüm beyzadan da haberim yoktu yeni olduğum için.. keşke yardımcı olabilseydim:1no2:

Allahım cuma gunu hurmetine bu minik yavruya kuvvet versin evlatlarımızı hastalıklardan korusun amin..

ben de mail gurubuma yazıcam az kişi olsak bile ayrıca üye olduğum bir başka bebek sitesine de yazıcam..

Allah ım güzel yavrumuza tez zamanda şifasını verir inşallah :çok üzgünüm:

Allahım...
ne kötü bir durum Yarabbim...
dilerim Eylül'ün sonu Beyza gibi olmaz
Allah yardımcıları olsun

Çok teşekkürler arkadaşlar lütfen bol bol dua edin bileniniz bilmeyeniniz lütfen.....

Ara ara hatırlatma yapayım yardım edebilecek arkadaşlarımız bana özelden ulaşınız lütfen bilgilerinizi veriniz bende aile ile görüşüp en son gelişmelerden haberdar edeceğim sizi....

benim kanım tutmuyor ama arkadaşımın tutuyor ne yapmamız lazım
beyza için çok ugraştım babasıyla konuştum ama gerek kalmadı dedi inş bu yavrumun hayı kurtulur

peki ben buradan yani Denizliden versem oraya ulaşırmı yani ellerindeki kanı onlara verirler mi ki:uhm:en iyisi anne babasını arayıp bi sorayım ve birde ben hergün ilaç içiyorum hormon bozukluğundan dolayı kaç gün içmemek gerekiyor acaba:çok üzgünüm:

Allah Eylüle acil şifalar verisn inşallah
off yaaa bu çocuklar neden Ankara'da???
Benimde kan grubum farklı ama haber ederdik tanıdıklara falan Ankara'da kime söylesem ki, tanımıyorum kimseyi senağlama
Allahım ne olur bu yavrucaklara acil şifalar ver sağlıklarına geri kavuştur Yarabbim çok üzülüyorum yaa

benim kanım tutmuyor ama arkadaşımın tutuyor ne yapmamız lazım
beyza için çok ugraştım babasıyla konuştum ama gerek kalmadı dedi inş bu yavrumun hayı kurtulur

ben size ulaşacağım.. bir kaç arkadaşımız çıksın aile ile görüşüp sizide arayacağım özelden telefon email isim bilgilerinizi verebilirseniz çok memnun olurum... Allahım ne güzel bir haber bu arkadaşım çok sağol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…