• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEKLERİMİZİN boy ve kilolarını paylaşalım...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
aslında üzülmüyorum ama ne bilim benimki birz inatcı mama yemiyor memede yetmiyor

bende 4. ayda aynı sorunu yaşadım inatla mama yemedi sütümde yetmedi doktorumda ek gıda iiçin ısrarla altıcı ayı beklememizi söyledi( 600 gr civarı almıştık boy uzamamız durmuştu). Ben dayanamadım açlıktan ağlarken yavrum beşinci ayda azar azar başladım. benimki ek gıdaları sevdi özellikle sebze çorbasını ve beşindi ayda doğru dürüst bişey vermememe rağmen hem boyu uzadı hem kilo aldı.istersen bir doktoruna danış ek gıdalara yavaş yavaş başla.

Doktorumuz mamaya başla dedi ama bizimki ek gıdaları almıyor sevmiyor bizim yediğimiz çorbalardan pilavda ve salçalı yemeklerden istiyor bende korkuyorum onları vermeye valla ne bilim onuniçin yaptığım sebze çorbalarını muhallebileri yemiyor şaşırdım ne yapacağımı

Doktorumuz mamaya başla dedi ama bizimki ek gıdaları almıyor sevmiyor bizim yediğimiz çorbalardan pilavda ve salçalı yemeklerden istiyor bende korkuyorum onları vermeye valla ne bilim onuniçin yaptığım sebze çorbalarını muhallebileri yemiyor şaşırdım ne yapacağımı

ek gıdalar biraz sancılı oluyor ben çok yavaş başladım. meyveleren başlayıp her meyveyi ayrı ayrı 2 şer gün birer kaşık verdim. püreleri reddetti sularını verdim . sevmediği olunca bir hafta sonra tekrar denedim.ki hala sevmedikleri var topu topu 4-5 çeşit meyve.sebze çorbalarına hergün yeni bir sebze ekleyerek verdim. eklediğimi sevmeyince üşenmedim bir gün öncesininkini yapıp o günkü eklediğimi menuden çıkarıp sonra tekrar denedim.yoğurdum ekşi olduğunda yemiyor evin dört köşesinde yoğurt mayalıyorum birinden birinde tutuyor:)mutlaka arada sevdiği bişiler çıkıyor. yemek içinse mutlaka acıkmasını ve mızıldamasını bekliyorum, başlayıp yemeyince kalkıp oynuyoruz sonra tekrar veriyorum bin takla atıyorum bir lokması için.hiçbir şekilde hazır yada kendi yaptığım muhallebileri yediemedim artık ısrar etmiyorum.Eğer bir bebek siz yemek yerken ağız şapırdatıyor sizin yemeklere sulanıyorsa ek gıdalara geçme dönemi gelmiş dmektir demişti dr. istersen onun sebze çorbasından çok yap siz de ondan yiyormuş gib yapın belki öyle yer.hiç acele etme daha bebeğin küçük telaşa da gerek yok meyve seviyorsa sevdiği meyveden sebze çorbasına da koy.sanırım bu konuda kitap yazabilirmişim ne çok konuştum... umarım yardımı dokunur...

sağolun kızlar bende takmamaya çalışıyorum ee napalım artık sağlıklı olsunda oğluşum

ezgibo bende senin gibiyim kızım sadece
emmek istiyo.mama içmiyo.meyve falan azda olsa tadına bakıyo
ama çok değil sebze çorbasındanda az daolsa yiyo ama
minnacık bizimde 1hafta sonra kontolümüz var ve pek kilo aldıgını sanmıyorum
aslında 1 hafta öncesine kadar böle değildi ama
ne olduysa son günlerde pek bişey yemek istemiyo..
onunla birlikte oturup bende ağlıyorum..

cnm belki diş falan çıkarıyordur yada bi sıkıntısı vardır egede öledi hasta olmuş meğersem şimdi ii şükür...

ezgibo bende senin gibiyim kızım sadece
emmek istiyo.mama içmiyo.meyve falan azda olsa tadına bakıyo
ama çok değil sebze çorbasındanda az daolsa yiyo ama
minnacık bizimde 1hafta sonra kontolümüz var ve pek kilo aldıgını sanmıyorum
aslında 1 hafta öncesine kadar böle değildi ama
ne olduysa son günlerde pek bişey yemek istemiyo..
onunla birlikte oturup bende ağlıyorum..

çok teşekkürler canım söylediklerini denicem mutlaka.........

kızlar dün doktora gittik daha doğrusu sağlık ocağına aşına gittik kilosunu ölçtüler oğluşum hiç kilo almamış yine 7400 biraz moralim bozuldu oradaki kız ek gıdalara alışınca alır kilo dedi..........

ezgibo hiç sıkma canını... benim kızım 6 ayını dolduralı 1 haftayı geçti kilosu daha 7000 gr bile olmamış... tam 6912 gr. ek gıdaya geçeli 1,5 hafta kadar oldu. inşallah bundan sonra alır. doktor normalin 300 gr kadar altında olduğunu söyledi. ama sağlığı yerinde olduktan sonra benim için gerisi boş... bi dahaki cumartesiye de kalp kontrolü var yine.. o da iyi çıkarsa daha ne isterim...

yarın ak koyun kara koyun belli olcak elanın aşısı var tartılacak bakalım kilo almışmı

ezgibo hiç sıkma canını... benim kızım 6 ayını dolduralı 1 haftayı geçti kilosu daha 7000 gr bile olmamış... tam 6912 gr. ek gıdaya geçeli 1,5 hafta kadar oldu. inşallah bundan sonra alır. doktor normalin 300 gr kadar altında olduğunu söyledi. ama sağlığı yerinde olduktan sonra benim için gerisi boş... bi dahaki cumartesiye de kalp kontrolü var yine.. o da iyi çıkarsa daha ne isterim...

meral canım bende seni merak ediyordum nasıl oldu kuzun iye kiloya takıkmas seninki çok şeyler gördü olacak okadar..inşallah kontrolde iyi geçerr canımm...segiler..

Bizimde ayın 28 sinde aşıları var. Bakalım kilo almış mı? bu aşılar her hangi bir huzursuzluk yapıyor mu? İş yerinden izin alayım mı?

bıdışım canım özeline bi bak noluuuurrr, sen onlinesın die yazdım bi bak

bu arada aşılar bizde hiç huzursuzluk ateş yapmadı canım normal bi gündü yani, inş Ege için de öyle olur

valla benim kızıma bu ana kadar ki aşıların
hiçbiri bi rahatsızlık vermedi..
bundan sonrada verir mi bilmiyorum
senin ki rahatsız olmuyosa izin almana gerek yok bence
ama için rahat etmezsede al derim
eminim çok zordur işte olmak..

meral canım bende seni merak ediyordum nasıl oldu kuzun iye kiloya takıkmas seninki çok şeyler gördü olacak okadar..inşallah kontrolde iyi geçerr canımm...segiler..

çok teşekkürler temennilerin için... inşallah güzel şeyler duyarım doktordan... öbür türlüsünü düşünmek bile istemiyorum... artık kaldıracak gücüm kalmadı çünkü... inan randevuyu aldığımızdan beri tansiyonum düşüyor sürekli... aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıp pozitif olmaya çalışıyorum ama işte yine de bilinçaltından birşeyler sürekli çıkıp duruyor maalesef....

aşı olduk bakalım nasıl geçicek şimdi iyi

ne aşısı vurdurdun arzucum benim prş hepatit 3 ve zatürre var.
cmts kontrole götürdüm 7900 gr 64,5 cm.. sağlık ocağında geçen ay 8200 gr çıkmıştı çok yanlış tartıyolar..doktordaki tartıda geçen ay 7260 gr dı. 640 gr almış normal dedi.

ek gıdaya yavaş ve uzuuun bir süreçte geçtim. 5 aylık olunca meyve suyuna başladım 5.5 aylık olunca az az mama muhallebi derken şimdilerde yoğurt da mayalıyorum.. bir tane cici bebeye peynir katıyorum sabahları ama hepsini de çok az yiyo yeniyiz daha zamanla alışacak.. pekmezle peyniri birlikte verme dedi doktorum bu arada pekmezi meyve suyuna katmak gerekiyomuş.. beslenme çizelgesi filan verdi ..cokacimcoook

çok teşekkürler temennilerin için... inşallah güzel şeyler duyarım doktordan... öbür türlüsünü düşünmek bile istemiyorum... artık kaldıracak gücüm kalmadı çünkü... inan randevuyu aldığımızdan beri tansiyonum düşüyor sürekli... aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıp pozitif olmaya çalışıyorum ama işte yine de bilinçaltından birşeyler sürekli çıkıp duruyor maalesef....

Allah acil şifalar versin inşallah herşey temiz çıkar ve içiniz rahatlar.sağlıklı haberler diliyorum.Allah bütün bebişleri korusun sağlıklı günler nasip etsin hepsine.

Back