• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEKLERİMİZİN boy ve kilolarını paylaşalım...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
saol canım...ileri değil dedi ..ama önlem için ilaç verd,..burun spreyi ve balgam söktürücü.....

klooolh6.png

Böyle bir liste yapmak aklıma geldi.ne dersiniz bilmiyorum.isteyen olursa eklerim.bildiklerimide yazdım.yazarken izin almadım ama kusura bakmayın.öptüm sizi şekerler.

bosnike canımm..o kiloların ne kadarlık olduğunuda yaz canım emsela doğukan 5 ay 2 hafta 4 gündü sanırım yada direkt 5 buçuk aylık yazabilirsin..
doğum kilolarınıda ekleye bilirsin.. güzel olmuş bence sakıncası yok canımm

:nazar:Ismimiz mustafa tuna
dogum tarıhımız 2 temmuz
dogum kılomuz 3300
dogum boyumuz 53

suan 6 ay 1 haftalık kılomuz 9500 boyumuz 70 cm:nazar:

[kahvaltı için 3-4 bebe bisküvisi,reçel yada pekmez ,yumurta sarısı ve beyaz peynir tuzu alınmış.devam mamasının içine katacakmışız.doktoru 1'er çay kaşığı ile başlayın az az attırın içine koyduklarınızı dedi.yarın evdeyim iş yok bakalım deneyeceğiz umarım beğenir.[/QUOTE]

bende yumurta sarısı 1/4 bir gece önceden suda beklettiğim peyaz peynir kibrit kutusu yarısı devam maması yerine bir kaşık tahıllı kahvaltılık mama bir kaşık pekmez sulandırmak içinde anen sütü yada ıhlamur katıp karıştırıyorum.( peynir biraz tam ezilmediği için sorun yaratıyor öğürüyor ) yalnız reçel verme dedi dr sanırım şeker içerdiği için.benimki sebze çorbası kadar severek yemiyor ama genede alıştırmaya çalışıyorum. umarım sizinkide beğenir.

yaa arkadaşlar bende beb bisküvüsünü anlamıyorum oda şekerli değilmi??? yani şu bildiğimiz icibebe filan dediğiniz bisküvüler değilmi? şekerli değilmi onları nasıl kulanıyoruz?? pekmezde şekerli onuda kullana biliyormuyuz?? benim doktor hazır muhallebiler verme gereksiz zaten seni emiyor dedi. ama ben muz karıştırıp verdim bugün hasta diyee..iyileşince başlayacağım çorba vs vs kahvaltıyada biraz tıkanıklığı geçince başlarım..

bende dün markette almaya gititim bebek ekmeği ve bebe biskuvisi almayaama içinde şeker olunca vazgeçtim bizim dr en azından dokuz aya kadar şeker hiç verme dedi. sanırım beyaz şeker yasak meyve şekeri verilebiliyor. pekmezde yapılırken şeker konmuyor(hazırlarda varmı bilmiyorum ben köyden aldırdım) üzümün saf suyu kaynatılıyor.

yaa arkadaşlar bende beb bisküvüsünü anlamıyorum oda şekerli değilmi??? yani şu bildiğimiz icibebe filan dediğiniz bisküvüler değilmi? şekerli değilmi onları nasıl kulanıyoruz?? pekmezde şekerli onuda kullana biliyormuyuz?? benim doktor hazır muhallebiler verme gereksiz zaten seni emiyor dedi. ama ben muz karıştırıp verdim bugün hasta diyee..iyileşince başlayacağım çorba vs vs kahvaltıyada biraz tıkanıklığı geçince başlarım..

bengü hanımamı gittin canım bizde ay sonuda gidicez kilo kontrolü varya o zaman ek gıdayıda konuşcaz

evet canım bengüye gittikk...bend eiyileşsin birazdan herşey yapcam artık..büyüklere ne yaptığımı hatırlamıyorum bu gün kız kardeşim söylüyor abla neler yaaprdın..birsürü sebze temeği filan verirdin ..çeşit çeşit yapardın..bir tane böyle bir hatırlamam yok okadar düşündümkü..neler yapıyordum diyee.hatırlayamadığımdan dedim heralde ölesine yedirmişim çocukları meğersem neler dktürmüşümm..sadece kızımın bol elma rendesi yediğini biliyorum okadar:(

Benim doktor bebe bisküvisi içine 1 çay kaşığı pekmez 1 çay kaşığı yumurta sarısı ve bir çay kaşığıda tuzu alınmış peynir koy mamasının içinde karıştır sabahları ver dedi.aslında haklısınız hepsi şekerli ama doktor dedi diye bu sabah verdim ve barış ege kaşığı götürmeden ağzını karşıdan açtı :))))

kızlar dr gittik bugün doğukan 5.5 aylık hemen hemen ............. 9000 kg 69.5 70:nazar::nazar:arası boy....ek gıdalar başlanacak dedi...şimdi doktorun dediklerini yazıyorumm

kahvaltı
bayat ekmek içi
yumurta sarısı 4 de 1 oranında başlanacak ve git gide çoğaltılacak..çok iyi pişmiş olsun dikkat et dedi dr
şekersiz ıhlamur

kuşluk

meyve püreleri
sebze çorbaları tek çeşitle başlanıp çoğaltılacak
yoğurt
çorbalar tuzsuz salçasız baharatsız olcak
içine mutlaka zeytinyağı konulacak

ikindi
meyve

akşamda öğlen olduğu gibi

her istediğinde anne sütü herzaman

sonra sebze çorbalarına alışınca ilk önce çok iyi çekilmiş kıyma katılacak azla başlanıp yavaş yavaş çoğaltılacak

alışınca sonra tavuk katılacak didiklenip
ve sonra balık katılabilirr. barbun tavsiye ederim dedi..balık 8. ayda başlanacak kızlarr..öle demişti yanlış olmasınn

işte bu kadarr....devit 3 yaşına kadar devam..birde demir yazdı günde 9 10 damla verilecek açlıkla tokluk arasında dedi...hatırladıklarım bu kadar..sevgilerr....a.s.

Bizde perşembe gittik doktora 6 ay bitti
boy:66
kilo:8200 olmuş
demir için damla yazdı.acd3 vitamine devam 3 .doz karma aşısını olduk.gelişimi iyi dedi .
Tüm bebişlere kocaman bir maşallah

bosnike bizide eklesene
abonman
barış ege
07/07/2008
doğum boy:47 kilo:2460
6 ay boy:66 kilo:8200

Back