• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEKLERİMİZİN boy ve kilolarını paylaşalım...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Canım benimki de zayıf, buradaki bebekleri görünce kompleks yapıyorum. 3.aya kadar 800-1050 gr. arası kilo aldı, 4. 400 gr ve 5. ay 600 gr aldı. 3000 dü hastane çıkışımız işte ancak 6900 oldu. Doktor normal diyor ama bana az gibi geliyor. Ne yapayım ek gıda vermiyoruz benim sütle ancak bu kadar. Kafaya takma sen de. Her bebek farklı, zayıf olsunlar boşver. Bi de benimki çok hareketli bıraksan yürüyecek, kaka sayısı günde hala 3ün altına inmedi, 5e kadar çıkabiliyor. Yediğini atıyor, seninki de öyledir belki. Seninki kaç kilo bu ay?

benimki çıplak 6200 canım boyu 67cm.benimkine az dedi kontrole aldı 20 gün sonra gene gidicez bu arada hiç bişeye başlıyamadım bir iki sefer havuç suyu elma suyu ama artık başlıcam başlamalıyımda

canım üzme kendini, onların bünyesi kuvvetli. Babam derki gül gibi solar, gül gibi açarlar hemencecik. Hemen iyileşir merak etme.

benimki çıplak 6200 canım boyu 67cm.benimkine az dedi kontrole aldı 20 gün sonra gene gidicez bu arada hiç bişeye başlıyamadım bir iki sefer havuç suyu elma suyu ama artık başlıcam başlamalıyımda

Bi şey olmaz, bir ay az alırlar bir ay çok. Ama ek gıdaya yavaş başlamalıyız. Ben de başladım denemez biraz biraz tadımlık veriyorum, zaten bir oturuşta karnını doyuracak kadar yemiyor. Herşeyi 25 ml. su ile yapıyorum ancak yiyor yoksa ziyan oluyor. Ancak o kadar tadımlık yiyor, alışacaklar yavaş yavaş. Muhallebiyi sevdi diye ben de dün içine elma püresi koydum onu da sevdi yedi, ben sularından çok cam rende ile pürelerini veriyorum.

Zİnedila üzme kendini canım cocuk bunlar hastalanacaklar.sen kendini yıpratma .inşallah tez zamanda iyi olur canım minik ege.

zinediela üzme canım kendini en kısa zamanda toparlar inşallah egecik kendını merak etme canımm

teşekkür ederim kızlarr ii bebeğim allaha şükür hepinize teşekkür ederim...

az önce aşıdan geldik.
kızım tam 4,5 aylık oldu.
kilosu 7.950 gr.
boyu 68,5 cm. :nazar:

1 ayda 1100 gr almış, boyuda 6 cm uzamış, çok gibi geldi bana. ebelerde bişey demedi, kendi doktorunada henüz gitmedik. gerçi çokta olsa sadece anne sütü aldığı için yapacak bişey yok :jeyyar: henüz ek gıdaya geçmedim, 6. ayda geçicez inşallah. sengözlerimebaksanab

kızlar 2 hafta kadar önce böyle bir mesaj yazmıştım. burdaki ölçümleri sağlık ocağında yapmışlardı. dün kendi doktorumuza gittik.
kilo 8, boy 64,5 geldi. sanırım sağlık ocağı yanlış ölçmüş. bu kadarda farklı ölçülürmü yaf :kızgın: bende şaşırmıştım nasıl öyle 6 cm uzadı falan diye. ama doktorumuzun ölçtüğü doğrudur sanırım. devamlı o takip ediyor. sağlık ocağınada güya aşıya gitmişken ölçtürelim demiştik. :emir_bebek:

benim oğlan tam 5 aylıktı gittik aşı içinn 8700 68 cm bizimki tosuncuk iri maşallah .....dedim bizim gibi olanda varmış ne güzel... bazen kaynanamlar arkadaşlar 9 aylık de diyorlar ne diyecemm...sanki ne zzman doğduğu belli değilmiş gibi:)))

Son düzenleme:
salı gunude 6 aylık asımız var ne yapcam bılmıyorum 3 tane bırden

3 tane cok degil mi ya benim esim kizar vallaha korkar bi sey olur diye yavrumuza Allah korusun 2 cok zaten 3 olmaz benim icin

benim oğlan tam 5 aylıktı gittik aşı içinn 8700 68 cm bizimki tosuncuk iri maşallah .....dedim bizim gibi olanda varmış ne güzel... bazen kaynanamlar arkadaşlar 9 aylık de diyorlar ne diyecemm...sanki ne zzman doğduğu belli değilmiş gibi:)))

canım ama erkek çocukları zaten kızlara göre biraz daha uzun oluyor. maşallah oğlişine :nazar: , e bide anne baba uzun olunca haliyle tabi olacak. :emir_bebek:

evet bencede anne baba faktörüde etkili ama anne karnındada yeme içme süt faktörüde çok etkiliyorr...:))))maşallah tosuna:))

kızlar aşı olduk bugün...hemde 4 tane birden.
hepatit b ,5li karma ,pnomokok,çocuk felci...
2si bacaktan,1i koldan,1i ağızdan...yavrum yırttı yeri göğü,nasıl ağladı anlatamam...
çorumlu 2 ye çok diyon e 4 tane yaptılar.eşimde sinirlendi 4tane yapılırmıymış,bebek onu nasıl kaldırsın diye ama yapıldı...
canım yavrum benim...

yazik ya bi kac gun sonra yapsalardi yavrum vah insallah ateslenmez, esin hakli canim o bebek yaaa

ayerba sıkma canını canım etkisi olsa birbirne mmutlaka yapmazlardı...artık aşılar eskisi gibi değil ateş bile yapmıyorr...geçmiş olsun bebeğinee..sağlıcakla büyüsün..

ayerbacım geçmiş olsun bebeğine canım.insan bu kadar aşıyı okuyunca bi garip oluyo kimbilir oğluşun nasıl oldu

geçmiş olsun ayerbacım bizimde 19 unda 3 tane aşımız var allah yardımcıları olsun walla çocuklarımızın...

Back